Liga prvakov

Zidane že pogleduje proti torkovemu obračunu: Morali bomo narediti nekaj, česar to leto še nismo

Madrid, 29. 04. 2018 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Madridski Real je v 35. krogu španskega prvenstva z 2:1 premagal Leganes. Zinedine Zidane je v luči povratnega obračuna polfinala lige prvakov na zelenico poslal močno spremenjeno moštvo, v začetni enajsterici se je tako znašel tudi Gareth Bale, ki se je za novo priložnost oddolžil že v 8. minuti.

Kraljevi klub je na domači zelenici gostil Leganes, strateg domačega moštva Zinedine Zidane, pa je ob tej priložnosti spočil kar nekaj pomembnih členov galaktične enajsterice. Moči za torkov obračun z Bayernom so tako hranili prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, Raphael Varane in Sergio Ramos, priložnost na zelenici pa je tako dobil mladi Borja Mayoral Moya.

Ronaldo na tekmi proti Leganesu ni zaigral, brez dvoma pa bo tvoril začetno enajsterico proti Bayernu.
Ronaldo na tekmi proti Leganesu ni zaigral, brez dvoma pa bo tvoril začetno enajsterico proti Bayernu. FOTO: AP

Prav slednji je v 45. minuti upravičil zaupanje Francoza in zatresel mrežo, že v 8. minuti pa se je med strelce vpisal tudi Gareth Bale. Z akrobacijo pred vrati gostujočega čuvaja mreže je zadel žogo in jo potisnil v vrata. Gostje so si v prvem polčasu sicer priborili kar nekaj priložnosti za zmanjšanje zaostanka, najlepšo je zapravil posojeni nogometaš Watforda Nordin Amrabat, ki je zatresel prečko.

V drugem polčasu je gostom le uspelo zatresti mrežo Francisca Casille, v 66. minuti, po lepi podaji pred vrata se je na seznam strelcev vpisal Darko Brašanac. Z novimi tremi točkami je Real ohranil minimalni zaostanek za mestnim tekmecem Atleticom, ki sicer v zadnjih tednih na španskih zelenicah ne blesti.

Nova zmaga je galaktikom vlila veliko mero samozavesti pred torkovim povratnim obračunom z bavarskim strojem.

Zidane je prepričan, da bo münchenski Bayern, na Santiagu Bernabeu, galaktikom še kako otežil napredovanje v finale.
Zidane je prepričan, da bo münchenski Bayern, na Santiagu Bernabeu, galaktikom še kako otežil napredovanje v finale. FOTO: AP

Čeprav se je tekma v Münchnu končala v korist gostov, pa je Zidane s postavo proti Leganesu opozoril na veliko mero previdnosti. In kakšna so pričakovanja francoskega nogometnega mojstra pred tekmo z četo Juppa Heynckesa?

"Želim si, da bo tudi navijači z nami vse od prve do zadnje minute. Morali bomo narediti nekaj, česar to leto še nismo. Tako v osredotočenosti, kot v igri, dvobojih, v vsem, da bomo dosegli finale Lige prvakov," je sedmi sili po tekmi španskega prvenstva zaupal Zidane. Na Santiagu Bernabeu tako kljub zmagi v gosteh še ne razmišljajo o napredovanju, prepričani so namreč, da jih čaka še zelo težavna naloga: "To je tekma, naša tekma sezone. Prva tekme je bila obetavna, kar pa ne pomeni prav nič. Morali bomo dati vse od sebe in se prikazati še v boljši luči."

Bale si po mnenju številnih zasluži priložnost tudi na povratni tekmi polfinala Lige prvakov.
Bale si po mnenju številnih zasluži priložnost tudi na povratni tekmi polfinala Lige prvakov. FOTO: AP

Francoz je bil deležen tudi vprašanj na račun Balea, ki se je na tekmi proti Leganesu spet izkazal, tekmo z Münchenčani pa je opazoval zgolj s klopi za rezervne igralce.

"Kaj bi moral Bale storiti, da se uvrsti v torkovo začetno enajsterico," se je glasilo vprašanje. "Narediti mora vse, kar je delal že do sedaj. Garati. Proti Leganesu se je dobro odrezal. Nisem še prepričan, kdo bo zaigral na povratni tekmi Lige prvakov," je za konec še zagotovil Zidane.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LocoBlanco
30. 04. 2018 13.34
-2
RM je spet blizu, da spiše še večjo zgodovino, kot v zadnjih 2. letih!!! Jutri odigrati pametno proti BayM.-u pa je finale tu in potem so le še korak od tega da se zapišejo v zgodovino z velikimi in zlatimi črkami. Kot navijač RM-a od njih največ pričakujem, ker se zavedam da so tudi najboljši. Ta ekipa RM-a se je že zapisala z velikimi črkami v zgodovino nogometa, letos imajo edinstveno priložnost, da se zapišejo z velikimi in zlatimi črkami! Ne skrbijo me nasprotniki RM-a ampak ekipa sama. Če bo enak pristop, kot proti Juvetu potem lahko BayM. napreduje če pa bo pristop takšen, kot ga poznamo pa bo napredoval RM! Nemcev ne gre nikoli odpisati ampak RM ima vse, da jih izloči in pride v finale!!! FINALE CL!!! To je bila pa letos tudi edina želja RM-a!!! #iHALA MADRID!!!
LocoBlanco
30. 04. 2018 13.36
-1
Seveda čestitke tudi Barceloni za osvojeno LaLigo!!!
Iniesta
29. 04. 2018 20.35
+10
Danes barca osvaja La Ligo in Dr. Iniesta, najboljsi napadalni vezist vseh casov in strelec odlocilnega gola v finalu SP 2010, se zadnjo lovoriko v dresu katalonskega ponosa. Sramota za FIFO da ni taksen igralec nikoli osvojil zlate zoge ....
Achilleus
30. 04. 2018 13.01
+1
Iniesta...zlato žogo ni osvojil, ker se za tako lovoriko sešteva in upošteva statistiko in podobne stvari. Nihče pa se ne vpraša, kdo so tisti, ki večini omogočajo dobro statistiko. Na žalost seštevajo število zadetkov...jasno pa je, da služba Inieste ni bila doseganje zadetkov, ampak omogočanje, da je napadalci v ekipi to priložnost sploh dobili. Če bi se zlate žoge delile realno in pošteno...jih Ronaldo ne bi imel toliko.
Achilleus
30. 04. 2018 13.05
+1
Andres Iniesta je sistem igre, ki jo že leta goji Barcelona. To je več vredno, kot nek napihnjeni napadalec, ki ga bo nekoč zamenjal mlajši in prav tako uspešen. Iniesto ne bo nadomestil nihče...po njegovem odhodu se bo spremenil slog igre. Oziroma se je že....Xavi in Iniesta sta nenadomestljiva, kot tudi v prihodnje Messi.
Pop92
29. 04. 2018 16.07
+14
Res želim, da real osvoji ligo prvakov, če bodo realovci korektno odigrali polfinale in če bodo dobro ustavili salaha je možno, če ne ima liverpool veliko možnost zmage...realu predvsem privoščim, ker če bi dosegli zmago, in naredijo 3* zmagoslavje v ligi šampijanov, ne v domači ligi, v ligi šampijonov, kjer so le najboljši klubi evrope( roko na srce ostali svet je drugo oz tretje razredno tekmovanje) bodo dosegli, kar bo zelo zelo( nemogoče) doseči, pustimo sodnike, mogoče bi tudi liga prvakov možnost pogleda posnetka, ampak čeferin ne želi...juventus tudi vceri imel, roko na srce pomoč sodnika., napake se v zadnjem času redno dogajajo v nogometu in ostalem šport, glejte evroligo, sudija ustavi napad za brezveze in cska gre v top 4. Nba, sudija v zadnjih sekundah ne sodi prekrška, ko igralec oklahome želi izseliti trico, ki bi morala biti, sudija ne sodi nicesar in utah zmaga in gre naprej...krivica se dogaja skozi... V vseh športih
Pikabalonca
29. 04. 2018 17.26
+8
Prvo morajo preskočiti BAYERN ni rečeno da jim to ne bo uspelo ampak počakati je vedno potrebno..Ni REAL pokazal kaj dosti letos..
Pop92
29. 04. 2018 19.19
+3
Se pravim, da prvo korektno proti bayernu, sam če pogledam od skupinskega dela..liverpool razen citya(ko vsi vemo, kako igra zaključne tekme v ligi prvakov) ni imel nekega močnega nasprotnika, če primerjama z realom, tk da, bilo kdo bo real ali bayern, bomo vidli iz kakšnega testa je liverpool, če bo prišel do tja, vsi vemo kako igra roma doma...
Iniesta
29. 04. 2018 16.03
+5
Geret je lahko moz odlocitve proti bajernu ...
selecao
29. 04. 2018 15.59
+7
Zizu sicer v svojih izjavah malo blefiraš, ampak Bayern res ni Juve, če se boste preveč sprostili tako kot ste se proti Juvetu, se lahko zgodi še marsikaj zanimivega.
Johnny_J
29. 04. 2018 14.47
-9
A danes če barca osvoji vsaj točko,že postane prvak? In to v prvenstvu,kjer se "kao" najboljši klub bori za 2 mesto...a si ja nor in to že 4 kroge pred koncem...kakšna nadvlada Barcelone,kakšno trpljenje Madrida...bogi bogi realovcki. Verjetno gliste hinavske ne bodo špalir postavile,edini izmed zadnjih 4 ekip...pfuuuuj..
igyyp
29. 04. 2018 15.16
+14
Kot navijac RM, cestitke barci za osvojen naslov, ce ne bo danes bo pa prihodnjic, nobeden normalen navijac rm pa nima nobenega trpljenja.
Johnny_J
29. 04. 2018 15.19
-5
++++ treba je malo tiste fanatike,ki jim je real življenje, zajebavat.
igyyp
29. 04. 2018 16.03
+7
Pravim navijacem Barce In Reala, ni treba grenit zivljenja. Ce se vsi skupaj vprasamo, kaj imamo od tega. Radi gledamo dober nogomet, vi od Barce, jaz Od Reala, sicer nimam veliko casa ker sem vecinoma na sihtu. Dostikrat ni nekaj fer, da bi bilo za vse idealno se ne more, zgodit. Je pa spanski nogomet, gledljiv, vsi ne morejo imeti vse, ne splaca se ti razburjat, zaradi posameznih komentarjev, jaz vedno napisem realno. Hala madrid.
Sašo Urbi?
29. 04. 2018 16.09
-1
ej glista mala zgleda, da si ti fanatik barce!!!vidim, da te real zelo grize...;)
le?o
29. 04. 2018 17.34
-3
Johhny boy...nasa generacija je ze dozivela el pasilo na bernabeu....tudi vesoljec je takrat ploskal najboljsemu klubu. A se spomnis maja 2008. 80000 gledalcev, leo, puyol,henry...in kompanija farse ploska realu. Neprecenljivo....ti pa tega obratno ne bos videl
Johnny_J
29. 04. 2018 19.08
+2
Ledvicka...ok ne bom žaljiv,ledzo,kaj ti to pove? Kje je realov fairplay? Jz bi barci zameril,če nebi postavili špalirja in bi situacija bila obratna. Ti,oziroma vi,pa kakor hočete,s tem,da razlika med nami je ta,da se jz ne sekiram več za njih,medtem ko vi grizete nohte za nepomembne stvari.
le?o
29. 04. 2018 19.26
-3
Johnny boy...razlika je nasplosno ta da se ti za farso ne sekiras ampak se bolj za real. Zato imas pa najvec komentarjev pod realovim clankom. Kar se tice spalirja pa barca nocoj se ni tocke dobila tako da spalirja mrbit tudi prakticno ne bo. In omenil si prvi spalir in da ga real ne bo izvedel. Torej kdo grize nohte pa zakaj? Toliko o pomembnih stvareh u lajfu
Kollerik
29. 04. 2018 19.49
+2
pacient leđo več kot uspešno..... nadomešča trenutno odsotna.... vodeča bela prisilna jopiča.... zapirača in odpirača....
le?o
29. 04. 2018 19.55
-2
Kolera za taksne in tebi podobne de bille je skoda vsake crke...a vseeni dej povej a si kej z iniesto in unimi kinezi se povezu za staro penino ki jo mas na zalogi
Johnny_J
29. 04. 2018 20.48
+2
E moj ledzo...danes se pije eno leto starejša penina,to pomeni,da je še boljša...zrihtal bo iniesta zaloge za drugo leto. Ti pa upaj da bo vaš ventilatorcek še slekel kdaj dres letos,da bote lahko uživali ob gledanju njegovega telescka.
le?o
29. 04. 2018 22.06
-3
Tak kot sm ti ze napisal si najjaci komentaror pod realovimi novicami...tko da ne obremenjuj okolice al se podpisujes kot kolera al pa johan
Kollerik
30. 04. 2018 14.53
no ja Johhny, tale model pa je zblojen...pa reci kar hočeš.
igyyp
29. 04. 2018 14.42
+12
Madona se imate cas kregat. Kje je navijaski duh, barca je ze osvojila la ligo, copo, v cl je pa izpadla. In zdaj je tezava kot po nekaterih komentarjih real ne sme osvojiti nic. V primeru da bayern zmaga ne bo nobene tezave, ce bo pa real zmagal so jim pa sodniki pomagali, in perez in se ne vem kdo. Barcelonarji sprijaznite se da ste CL izgubili, ste pa dobili dve lepi in zelo pomembni lovoriki. Vse pa ne morete imet. Kot navijac reala vas spostujem in nikoli ne pljujem po Barci in Messiju in veliko vas je tu gor ki ste res fer, ampak eni pa klamfate pa se tekma se zacela ni. Lp vsem navijacem Reala, Barce, Bayerna. HALA MADRID
le?o
29. 04. 2018 14.09
+1
Oh ko bi bil kaksen clanek o farsi in vesoljcu....ti komentarji nekaterih kantaloncev so na meji obupa. Kako tezko jim mora biti cel april in maj v znamenju reala in ronalda.
braaaaAh braaaaAh
29. 04. 2018 14.03
+3
Kralj v kraljevem klubu 👑 Hala Madrid 👑
+0
sodniki so pripravljeni na nov podvig....
testosteron
29. 04. 2018 13.09
-1
Liverpooool !!! ....bo prvak....
Prodanekure
29. 04. 2018 12.58
+0
Najlepši čas v letu je od maja ko je Real prvak v ligi prvakov pa do oktobra takrat so podgane katalonske v svojih luknjah skriti... potem pa že počasi pridejo na plano ter pišejo vsakodnevne komentarje kako bo Real izpadel že v skupinskem delu ... in maja se zgodba ponovi ... kako lepo
Mmmmmm2
29. 04. 2018 12.08
-3
Bogi užaljenčki, saj bo.
Machetekills007
29. 04. 2018 12.02
+0
willkommen bayern. prite si po petardo. halaaaaaaa maaaddriiid!
Haralmaan
29. 04. 2018 12.01
-3
Dat Benza ven??
Pop92
29. 04. 2018 11.12
+5
Še dobro, da je real celo tekmo igral z igralcem več, igral je kolk je mogo..z rezervno ekipo trgajo, kaj šele bo torek, bogi bavarci, se mi kr smilijo, bolšje da če že prijejo, kakšen ogled mesta opravijo,da bodo imel kaj od madrida...
JbmTiMt
29. 04. 2018 11.09
+0
folk se ne more sprijaznit....z odhodom inieste se zakljucuje era barcelone. bo treba cakat spet 100 let. isto bo z realom ko bo odsel najboljsi vseh casov CR7
tedoVV2HCmedo
29. 04. 2018 22.59
-1
Real bo na slabšem, ko bo odšel šef Perez. Ta je mojster za podkupovanje vsega možnega za uspeh Reala.
Pop92
29. 04. 2018 11.06
-1
Tooooo toooo real...kdo je najjači- real madrid
tedoVV2HCmedo
29. 04. 2018 10.39
-10
Če bo Bayern v zadnji minuti vodil z 2-0, bo Real dobil 11metrovko, tako kot vsakič v takih primerih. Ljudje, ki ne navijate za Real, ne splača se tega gledati.
Pop92
29. 04. 2018 11.08
+11
Normalno, prekršek se sodi, začek in konec tekme tudi...real prvak evrope,sveta, najboljši klub vseh časov...
Pop92
29. 04. 2018 11.09
-2
Bayern, hahahaha...prvak nemčije, niti nasprotnika nimajo, isto kot maribor v sloveniji
zabuko
29. 04. 2018 11.40
+4
samo, da ne bo Bayern dobil podarjene 11 metrovke ter priznanega gola, kljub temu, da je bil ofsajd
Johnny_J
29. 04. 2018 10.30
-1
Statistika tekme pravi,da je leganes bil za razred boljši nasprotnik. Verjetno so tudi rdeč karton dobili,ker se sodniki trudijo spraviti real na drugo mesto. Aja pa realovcki,videl sem prekršek nad lewandowskim in,če to ni bil penal,potem jz nevem kako je lahko bil penal nad vazquezom. Zaradi reala pada ugled nogometu,sramota ste za šport!
tedoVV2HCmedo
29. 04. 2018 10.43
-7
O Realu bodo vse odkrili čez 50 let, tako kot sedaj 50 let stare babe govorijo, kako so jih šefi šlatali, ko so bile mlade. Takrat bo pa nek drug klub delal isto kot sedaj Real.
jas_Robot
29. 04. 2018 13.31
+5
Seveda si kot navijac barcelone videl vse to..
Johnny_J
29. 04. 2018 14.53
-1
Seveda si ti kot navijač reala videl drugače,kot 9/10 sveta.
Dany75
29. 04. 2018 14.57
+0
idi spat .. ker nimas pojma o nogometu .. kaj sele o tem kar pises !
Johnny_J
29. 04. 2018 15.21
-1
Teb se vidi koliko imaš pojma,da si tako ponosen navijač korupcije,da imaš celo njihov grb za slikico.
Kollerik
29. 04. 2018 19.50
+1
Johhny +++++, težko je imeti rad nepoštenost in si hkrati misliti, kako si pošten....