Liga prvakov

VIDEO: Ramos izvlekel Real iz prepada, Carvajal pa s 'slalomom' poskrbel še za tretji zaporedni poraz Seville

Trondheim, 09. 08. 2016 19.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Madridski Real, ki je lani osvojil Ligo prvakov, se je v finalu evropskega superpokala pomeil s Sevillo, ki je serijska osvajalka Lige Evropa. Obe moštvi sta se v boj za prvo lovoriko v letošnji sezoni podali močno oslabljeni. Prvo evropsko lovoriko v novi sezoni pa so osvojili galaktiki, katerim je zmago v 119. minuti priigral Carvajal (3:2).

Več videovsebin
  • Mojstrovina Marca Asensia za vodstvo Reala v evropskem superpokalu
    01:25
    Mojstrovina Marca Asensia za vodstvo Reala v evropskem superpokalu
  • Gol Franca Vazqueza za izenačenje proti Realu v evorpskem superpokalu
    01:16
    Gol Franca Vazqueza za izenačenje proti Realu v evorpskem superpokalu
  • Gol Sergia Ramosa za izenačenje v 93. minuti v evropskem superpokalu proti Sevilli
    01:24
    Gol Sergia Ramosa za izenačenje v 93. minuti v evropskem superpokalu proti Sevilli
  • Prekršek Sergia Ramosa za enajstmetrovko in zadetek Evgena Konoplyanke za vodstvo Seville
    02:11
    Prekršek Sergia Ramosa za enajstmetrovko in zadetek Evgena Konoplyanke za vodstvo Seville
  • Odločilni gol Danija Carvajala v evropskem superpokalu
    01:40
    Odločilni gol Danija Carvajala v evropskem superpokalu
  • Slavje nogometašev Reala po osvojitvi evropskega superpokala
    02:41
    Slavje nogometašev Reala po osvojitvi evropskega superpokala

Na Norveškem, natančneje v Trondheimu, je bil na sporedu obračun za evropski superpokal. Za prvo lovoriko v novi sezoni sta se udarila prvak Lige prvakov Real Madrid in serijska osvajalka Lige Evropa Sevilla. Šlo je za ponovitev finala iz leta 2014, ko je Real v Cardiffu slavil z 2:0. Obe ekipi sta bili za prvi uradni obračun v letošnji sezoni močno oslabljeni. Zinedine Zidane se je moral v bitko za prvo lovoriko podati brez Cristiana Ronalda in Garetha Bala, tudi Karim Benzema in Luka Modrić sta obračun začela na klopi za rezervne nogometaše. Na drugi strani ima tudi Jorge Sampaoli težko delo, saj je klub zapustilo veliko število nosilcev igre. Odšla sta kapetan Coke in Kevin Gameiro, klub pa je po zelo uspešnem obdobju zapustil tudi trener Unai Emery.

Srečanje so za odtenek bolje otvorili nogometaši Reala, ki pa si ob čvrsti obrambi Seville ni uspel priigrati izrazite priložnosti. V sedmi minuti pa so galaktiki vendarle prišli do prvega strela. Z glavo je poskusil kapetan Sergio Ramos, a so andaluzijski branilci strel blokirali in ga poslali v kot. Dve minuti kasneje je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil še Marco Asensio, a Sergio Rico z njegovim strelom ni imel težav in je žogo zanesljivo ujel. Igra je še vedno spominjala na kakšno prijateljsko tekmo, kot pa na obračun za evropsko lovoriko. Malo je bilo priložnosti. V 17. je znova nekoliko zapretil Real. Zelo razpoloženi Asensio je preigraval in podal v sredino kazenskega prostora uporabno žogo, do katere pa ni uspel pravočasno priti Lucas Vazquez. Tekma je potrebovala nekaj posebnega, da se razživi in to so gledalci tudi dočakali v 21. minuti. Asensio je sprejel žogo kakšnih 25 metrov od gola in brez oklevanja sprožil. Žoga je zletela v levi zgornji kot Sergia Rica, ki je žogo v svojo mrežo pospremil le s pogledom.

Veselje nogometašev Reala ob zadetku Marca Asensia.
Veselje nogometašev Reala ob zadetku Marca Asensia. FOTO:

Real je tako kronal rahlo premoč na igrišču in povedel z 1:0. V 27. minuti je tudi Sevilla prvič prišla nekoliko bližje nasprotnikovemu golu, toda Mariano je sprožil visoko čez gol in ostalo je pri vodstvu Madridčanov z 1:0. Po pol ure igre pa je z razdalje silovito sprožil še Daniel Carrico in Kiko Casilla je z velikimi težavami žogo izbil nazaj v igro. Sevilla se je po prejetem golu povsem prebudila, a le za kratek čas in Real je znova vzpostavil ravnotežje na igrišču. V 41. minuti pa so Andaluzijci prišli do izenačenja. Po slabem posredovanju zadnje vrste Reala je do žoge znotraj kazenskega prostora prišel novinec v dresu Seville Franco Vazquez in z natančnim strelom v daljši kot matiral Casillo. Real je želel takoj odgovoriti. Lucas Vazquez je preigraval na desni strani in natančno podal na prvo vratnico, kamor je utekel Isco in prišel do strela z glavo, a je streljal naravnost v Rica, ki ni imel težav z obrambo. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil in ekipi sta na odmor odšli poravnani pri izidu 1:1.

Za drugi polčas sta oba stratega na zelenico poslala isti enajsterici, ki sta tekmo tudi začeli. Do prve priložnosti v nadaljevanju je prišel Real, za katerega je z razdalje poskusil Lucas Vazquez, a je pri njegovem strelu žoga zletela visoko čez gol. V 51. minuti pa je Sampaoli opravili prvo menjavo.v igro je namesto Carrica vstopil Adil Rami. V 55. minuti je znova obrambi Seville pobegnil hitri in razpoloženi Asensio. Prodrl je po levi strani in podal na rob kazenskega prostora, kjer se je spretno znašel Isco in sprožil proti vratom Isca. Žoga je na poti zadela nekoga iz obrambe Seville in za las zletela mimo desne vratnice Rica. Ostalo je pri izidu 1:1. V 61. minuti je znova s strelom z razdalje za Sevillo poskusil Mariano, a tudi tokrat je bil daleč od uspeha. In to prekinitev je Zidane izkoristil, da je iz igre potegnil Alvara Morato in v igro poslal Karima Benzemaja. In Francoz je že v svoji prvi akciji priigral kot, s katerega je Ramos prišel do strela z glavo, a je tudi ta strel Rico zaustavil. V 66. minuti pa ja za Real v igro vstopilo še eno močno orožje. Zidane je namreč v igro namesto Isca poslal Luko Modrića.

Sergio Ramos je najprej storil prekršek za najstrožjo kazen, nato pa v 93. minuti rešil Real in izsilil podaljške.
Sergio Ramos je najprej storil prekršek za najstrožjo kazen, nato pa v 93. minuti rešil Real in izsilil podaljške. FOTO:

V 70. minuti pa je Ramos po mnenju Milorada Mažića v kazenskem prostoru nepravilno podrl Victorja Vitola in srbski sodnik je dosodil strel z bele točke. K žogi je pristopil rezervist Evgen Konoplyanka in zanesljivo poslal Casillo v eno stran žogo pa v drugo za vodstvo Seville v Trondheimu. Zidane je na zaostanek takoj odgovoril in v igro poslal Jamesa Rodrigueza, ki je zamenjal nerazpoloženega Matea Kovačića. V 81. minuti bi lahko Real iz nevarne akcije Daniela Carvajala izvlekel veliko več, a se je Španec, ki je bil povsem v mrtvem kotu, namesto za podajo, odločil za strel in Rico je žogo zanesljivo ubranil. Do konca srečanja je Real silovito pritisnil in to se jim je v 93. minuti tudi obrestovalo. Kapetan Sergio Ramos se je preselil v napad in minuto pred koncem izenačil na 2:2 in izsilil podaljške. Kapetanu galaktikov je znova uspelo zadeti ob koncu evropskega finala in izsilite podaljške. Spomnimo, to mu je uspelo že leta 2014 v finalu Lige prvakov, ko je prav tako povsem ob koncu izenačil proti Atleticu in Real je na koncu še desetič postal evropski prvak. Podajalec pri izenačujočem zadetku je bil Lucas Vazquez. Je pa Ramos zadel tudi v letošnjem finalu Lige prvakov, ko je Real prav tako premagal Atletico po izvajanju enajstmetrovk.

Real je odločneje začel prvi podaljšek in že takoj v prvi minuti zapretil. Streljal je rezervist Benzema, a je bil Rico znova na mestu. V tretji minuti prvega podaljška pa je Sevilla na zelenici ostala zgolj deseterico. Zaradi drugega rumenega kartona je Mažić predčasno pod prho poslal Timotheeja Kolodziejczaka. V naslednjem napadu je po napaki Rica, do strela z roba kazenskega prostora povsem neoviran prišel Modrić, a je hrvaški reprezentant grdo zgrešil in ostalo je pri 2:2. V 99. minuti pa je Ramos še drugič zatresel mrežo, a so sodniki tokrat njegov zadetek zaradi domnevnega prekrška v napadu razveljavili. Do konca prvega podaljška se je tudi nekoliko prebudila Sevilla,a rezultat se ni več spremenil in obe ekipi je čakalo še petnajst minut nogometne igre.

V drugem delu podaljška se je v 108. minuti po lepi podaji Benzemaja v krasni priložnosti znašel James, ki pa iz neposredne bližine ni uspel premagati izvrstnega Rica. Tri minute kasneje se je Lucas Vazquez po krasni akciji znašel z oči v oči z Ricom, a je vratar Andaluzijcev ubranil tudi to. Kmalu za tem je sprožil še Benzema, a tudi on je bil nenatančen. V 115. minuti je do strela z volejem prišel še James, a je tudi to ubranil Rico, ki je vse bolj ob živce spravljal igralce Reala. V 119. minuti pa je po desni strani odlično prodrl Carvajal in s pravim slalomom med branilci Seville šel kar do konca in uspel premagati še fantastičnega Rica za vodstvo Reala s 3:2. Do konca je Sevilla še pritisnila, a ji ni uspelo izenačiti in Real je še drugič po letu 2014 slavil v evropskem superpokalu po zmagi nad Sevillo. Andaluzijci pa so izgubili še tretjič zapored in ostajajo pri enem naslovu, ki so ga leta 2006 osvojili proti Barceloni.

UEFA superpokal:
Real Madrid - Sevilla 3:2 (1:1)
Asensio 21., Ramos 93., Carvajal 119.; Vazquez 41., Konoplyanka 71./11-m.

Postavi:
Real Madrid: Kiko Casilla, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovačić (James/72.), Lucas Vazquez, Morata (Benzema/61.), Isco (Modrić/66.), Asensio

Sevilla: Sergio Rico, Nio Pareja, Carrico (Rami/51.), Kolodziejczak, Iborra (Kranevitter/74.), Kiyotake, N'Zonzi, Franco Vazquez, Mariano, Vietto (Konoplyanka/67.), Vitolo

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (75)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRooster
10. 08. 2016 22.57
Izgleda, da tudi, ta super pokal postaja brezveze in "napor"za klube, če gledam zasedbo Reala! Podobno kot SLO reprezentanca v košarki, ko ima po naporni sezoni celo poletje priprave, da se igralcem sama žoga zagabi! Ta Ramos je res faca, če ni gol v zadnji minuti je pa penal, ko gre žoga mimo lune ali pa pade potem Panenka:)
ddolores
10. 08. 2016 14.17
-4
Haha Ramos zadeva odločilne gole za Real (Liga prvakov 2014, Liga prvakov 2016, sedaj superpokal - zlate žoge dobiva pa saj se ve kdo! Kdaj bo dobil pa Ramos zlato žogo - ko bo lep in butast kot Ronaldek - to se pravi nikdar!
burek44
10. 08. 2016 14.12
+0
Ramos. najbolj koristen igralec Reala iz Madrida.
Symbolic
10. 08. 2016 13.52
-3
Avtorju članka: kje si pa videl "slalom Carvajala? Konopljanki je odvzel žogo in jurišal direktno proti golu med neodločnimi igralci Seville, prišel v izjemni poziciji, potem pa strel za 3:2! V slalomu je treba kakšen ovinek narest, a ne? To je tipično za prodore med obrambnimi igralci: vsak misli, da bo njegov soigralec ustavil napadalca kar se skoraj vedno izkaže kot zamuda!
idiu3krasne
10. 08. 2016 10.47
-2
Hja...Sevilla je sama kriva...mogli bi jih razdevičit do konca...pa so samo čohali in čohali...
Petarda10
10. 08. 2016 10.05
-4
ja in seveda mora real dobiti na vsaki pomembni tekmi 4 minute podalška da še imajo možnost za zadetek.splph pa je bil prepovedan položaj tolko o baletkah
mmmmmmmnnnnnnmmm
15. 08. 2016 10.10
igralec majn je bil presoden..drugače pa ta sevillja je slaba..dobro se branijo ampak napad ni kaj..no tu sta se oba branila ..real tak al tak bunker igra proti vsaki ekipi že..hhahah
Symbolic
10. 08. 2016 09.49
+14
Sevilla se je prehitro "opustila"... Pozabila je, da je Real "specialist" za tekme v izdihljajih (spomnimo se finala LP leta 2014, Real Md - Atletico Md: Sergio Ramos, porumeni v 27´, zadane pa v 90+3´ za podaljške)... Včeraj pa še hujša ponovitev: Ramos zakrivi penal (ki po mojem ni bil), zadane pa za 2:2 v 90+3´... Na to pa še Carvajal s sprehodom med šestimi igralci Seville (čakajočih en na drugega, da bo kdo ustavil Carvajala) v 119. minuti! Zaradi tega, zmaga Reala ni nič manj zaslužena - nasprotno! Sevilla je izpadla naivna: dvakrat je dovolila, da je Real "ujel zadnji vlak" do zmage! Tekme je konec, ko sodnik to označi s svojim zadnjim piskom... Pri tretjem Realovem zadetku, sem ugasnil TV in šel kadit, pa ne zaradi zmage moštva za katerega NISEM navijal, ampak, zaradi tega, ker so me prikrajšali za "loterijo"! Vendar, ker je nogomet tolikokrat dokazal, da je nepredvidljiv, vseeno: čestitke Realu!
Shyni
10. 08. 2016 09.22
+8
Bravo real...bravo ramos-najboljši za velike tekme
MM?
10. 08. 2016 09.14
+9
Ramos, mož za velike tekme!
Paštašutar
10. 08. 2016 08.31
-5
Real je povsem padel po vstopu Modrica,ko sta bila oba z Kovacicem na igrisco!! Po menjavi Kovacica,se je pa igra spremenila malce na bolje,ceprav je James tudi vceraj dokazal,da v Realu nima kaj pocet!!! Povsem isto velja za Casemira,clovek,ko je treba igrati napadalno nima pojma o nogometu!!!! Obramba brez Pepeja KATASTROFA!!!!!! Mi lahko kdo pove,kaj je Marselo vceri igral??? Skratka in zdolga,slaba predstava Reala in srecna zmaga,AMPAK,PODARJENEMU KONJU SE NE GLEDA V ZOBE!!!!
RdečiKarton
10. 08. 2016 08.44
+8
Mimo grede, Cassemiro je defenziven igralec in ne napadalec. Za Kovačiča pa še nismo ugotovili zakaj je v Realu. Tekma je bila odlična vseh 120 min.
Paštašutar
10. 08. 2016 08.59
-6
Casemiro je defenzivni vezist,glede na to,da je igralec REALA,mislim da bi moral znati igrati tudi naprej,ampak on tega NE ZNA!!!!!
RdečiKarton
10. 08. 2016 09.03
+5
Paštašutar
10. 08. 2016 09.12
-1
bobrock46
10. 08. 2016 08.23
-4
Real s pol moči in pol ekipe.
Barbarezo
10. 08. 2016 08.17
+16
RAMOS kral finalov !!!Asenio odlicen igralec...Carvajal v formi..danilo mu lahko puca kopacke..jutro vsem hejterjem ☺
CURVANORD Zanetti
09. 08. 2016 21.32
+18
Vljudno naprosam tiste ki se bodo bolj podrobno spustili v analizo tekme in igre posameznih igralcev da kaj napisejo glede Dominatorja,po sedaj videnem bo v novi sezoni ponovno klopco grel@mandzo tvoje subjektivno mnenje ne steje.Lep nogometen vecer in lahko noc
bobrock46
10. 08. 2016 08.20
+4
Bo grel klopco ampak ne v Realu. Sedaj je igral le zato da ga lahko prodajo
blazter
10. 08. 2016 08.22
+2
Pa če mora tako govorit. Pa se ne bom v politiko spuščal
mariomandzukic
09. 08. 2016 21.31
-36
casemiro,isco,varane,vaskes definitivno nimajo kvalitete za real.kova dalec najboljsi na terenu
BayernGomez
09. 08. 2016 21.33
+10
el_salvador
09. 08. 2016 21.35
+13
Smo vidl kako ste dominiral na evropskem ;-)
KardinaIFrancRodeVKristusu2
09. 08. 2016 21.35
+4
Paštašutar
09. 08. 2016 21.40
+8
Marjo,pelji si ga na Hvar na cetrtfinale z Poljaki!!!!
mariomandzukic
09. 08. 2016 21.51
-11
kera komedija je tale vaskez hahaha,pa ta pob se za domzale nima kvalitete
BayernGomez
09. 08. 2016 21.58
+2
Barbarezo
10. 08. 2016 08.18
+2
mario dosadan si..gotivim samo Modriča..kova gre lahko igrat sam se za Castillo...lp
blazter
10. 08. 2016 08.21
+2
Mario hvala za tvoje neverjetne komentarje o dominaciji hrvaškega nogometa. Verjetno imaš ti nekakšen poseben program ( sony Ps) kjer se vsa ta nadvlada dogaja. V prenosih se to redko dogaja. Na EP definitivno najboljši. V joku in strahu pred portugalci.
Campeones34
10. 08. 2016 08.34
+4
Kova je tako kot po navadi bil neviden, med najslabsimi na igriscu. Fant je na izhodnih vratih Reala.
Hachi
10. 08. 2016 11.52
haha, Kovacic je eden najbolj zgresenih investicij Reala. To sem govoril ze ob samem nakupu, pa to se kaze se danes. Decko ni tolk slab, definitivno pa ni na nivoju Reala. Lahko on tam spila frajerja v italijanski ligi proti Chievu in izstopa v ekipi, ki je enostavno obupna. V Realu pa je enosatvni vedno znova najslabsi na terenu in Madrid ga bo moral zastonj ponujati, ce se ga bodo hotli znebiti s placilne liste.
Masterofpupetz
09. 08. 2016 21.28
-2
idiu3krasne
10. 08. 2016 10.45
-2
Masterofpupetz
09. 08. 2016 21.27
-2
Masterofpupetz
09. 08. 2016 21.27
+0
1:1 Badr Hari ne bo zadovoljen. CR jr. je mogu spar
Masterofpupetz
09. 08. 2016 21.26
-2
MESSIIIIII!!!!!
Bogomolka7
09. 08. 2016 22.25
+7
KardinaIFrancRodeVKristusu2
09. 08. 2016 21.25
-6
Medtem ko se igralci Reala trudijo na igrišču, Kristina v z Badrom uživa v vroči maroški noči.... Cristiano Jr. pa ju gleda in se uči....
blazter
10. 08. 2016 08.21
+3
kraljicavesolja
09. 08. 2016 21.16
+13
Vazn, da mamo medaljo, jeah.
tedoVV2HCmedo
09. 08. 2016 21.19
+4
Tudi jaz sem to videl. Pro plusovci, vi tudi vidite, da mi ne gledamo zdaj a kanala.
KardinaIFrancRodeVKristusu2
09. 08. 2016 21.26
+16
Pro Plus cenzurira novice iz OI, ker jih ne prenaša njihova TV hiša....
Masterofpupetz
09. 08. 2016 21.29
+6
bobrock46
10. 08. 2016 08.22
+0