Liga prvakov

VIDEO: Zlatko Zahović o 'drugačnem' Milaniču: Vsi se učimo iz slabih izkušenj

Maribor, 06. 12. 2017 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./T.V.
Komentarji
5

Da sta športni direktor Maribora Zlatko Zahović in trener Darko Milanič ne le tesna sodelavca, ampak tudi zelo dobra prijatelja ni nikakršna novost. Najboljši strelec slovenske nogometne izbrane vrste govori z izbranimi besedami o svojem nekdanjem soigralcu iz klubskih (Partizan) in reprezentančnih vrst. Kljub dejstvu, da sta se njuni poti v štajerski prestolnici pred leti razšli tako rekoč preko noči, sta danes najbolj zaslužna za novo evropsko zgodbo o uspehu.

Več videovsebin
  • Zahović o Milaniču: Vsi se učimo iz slabih izkušenj
    00:52
    Zahović o Milaniču: Vsi se učimo iz slabih izkušenj
  • Zahović o sreči pri žrebu za LP: Za vrhunski rezultat je potreben tudi kanček sreče
    03:35
    Zahović o sreči pri žrebu za LP: Za vrhunski rezultat je potreben tudi kanček sreče
  • Zahović o denarnih nagradah: Finančna injekcija ob uvrstitvi v Ligo prvakov je za razvoj kluba ključnega pomena
    00:44
    Zahović o denarnih nagradah: Finančna injekcija ob uvrstitvi v Ligo prvakov je za razvoj kluba ključnega pomena
V studijskem delu pred večerno tekmo Lige prvakov med Mariborom in Sevillo, ki se začne ob 20. uri z neposrednim prenosom na POP TV in VOYO, bo športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović odkril še marsikatero zanimivo podrobnost o delovanju najuspešnejšega slovenskega nogometnega kolektiva. Ne zamudite!
Zlatko Zahović priznava, da sta se z Darkom Milaničem skozi leta spremenila, dozorela in predvsem prepoznala lastne napake, ki so le še utrdile njun profesionalen in oseben odnos. "Vsi se z leti skušamo spreminjati. Na boljše, seveda. Tako je bilo tudi z Darkom, ki ima za seboj dve izjemni klubski izkušnji, pa tudi eno slabo, iz katere se je ogromno naučil. Je zelo inteligentna oseba, ki se je pripravljena nenehno učiti, nadgrajevati svoje znanje ter prenašati omenjene izkušnje na moštvo, ki ga vodi. Letos pa je vse skupaj postavil na stopničko višje in se zasluženo veselil svoje prve Lige prvakov v trenerski vlogi," je 46-letnik polaskal štiri leta starejšemu sodelavcu in prijatelju, s katerim je vodstvo slovenskega predstavnika v elitni Ligi prvakov podaljšalo pogodbo do leta 2021.

Darko Milanič uživa polno podporo športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahovića.
Darko Milanič uživa polno podporo športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahovića. FOTO: Damjan Žibert
Poimensko manj atraktivno moštvo zasluženo v Ligi prvakov

Našemu novinarju Tadeju Vidrihu je športni direktor vijoličastih med drugim priznal, da je že med poletnimi prijateljskimi tekmami začutil, da bi poimensko manj atraktivno moštvo lahko znova presenetilo v dolgih in napornih evropskih kvalifikacijah.
"Prijateljske in uradne tekme so kot dan in noč, tu ni nobenega dvoma. Vendar s pridobljenimi izkušnjami skozi leta in notranji občutek, smo dokaj hitro začeli verjeti v končni uspeh. Potrebno pa je seveda poudariti, da v vsaki veliki zgodbi potrebuješ tudi kanček sreče. Nemalo ljudi izpostavlja srečo pri žrebu v kvalifikacijah za Ligo prvakov, v redu, do neke mere se s to trditvijo lahko strinjam, toda Zrinjski v 2. krogu zagotovo ni lahek žreb. V 3. krogu nas je sicer malce 'pobožala' sreča, a zavedanje, da Hafnafjördur prihaja iz dežele, ki je nastopila v četrtfinalu zadnjega evropskega prvenstva v Franciji, dovolj zgovorno priča o tem, kako nepredvidljiv smo imeli. Da o kakovosti Hapoela niti ne govorim. Toda uspelo nam je z enotnostjo, moštvenim duhom, posamično kakovostjo in predvsem vero v uspeh," je bil v svojem pogledu na novo evropsko zgodbo o uspehu izčrpen Zahović. 

Zahović je že med poletnimi pripravami začutil, da bi jesen 2017 lahko bila znova evropsko obarvana.
Zahović je že med poletnimi pripravami začutil, da bi jesen 2017 lahko bila znova evropsko obarvana. FOTO: Damjan Žibert

Denarna 'injekcija' več kot dobrodošla za razvoj kluba 

Po dveh neuspešnih evropskih kvalifikacijah je letošnja uvrstitev v elitno Ligo prvakov prišla kot naročena za poboljšanje finančne slike kluba, ki je, kot priznava Zahović, pomembna za razvoj celotnega vijoličnega ustroja.

"Ko potegnemo črto pod vse skupaj v zadnjih 7-ih mesecih, je kot pika na i prišla še finančna nagrada ob uvrstitvi v Ligo prvakov, kar je seveda izjemnega pomena za razvoj kluba. Je pa tudi potrditev kakovostnega dela vseh deležnikov znotraj kluba, ki dan in noč skrbijo, da NK Maribor deluje na najvišjih obratih. Podaljšanje pogodbe z našim trenerjem je le ena od potez v luči želje, da se v bližnji prihodnosti znova spustimo v pogumen boj za evropsko vstopnico. Vemo, da slovenski klubi na dolgi rok lahko preživijo le z evropskimi uspehi in prodajo svojih najboljših posameznikov. To je neizpodbitno dejstvo, čemur smo se prilagodili že pred leti in zaenkrat delujemo po začrtani poti," je še pristavil Zlatko Zahović.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
06. 12. 2017 18.54
-1
ja Zaho, res se učimo na napakah... vendar je bedak tisti, ki se na svojih
saturnsky23 saturnsky23
06. 12. 2017 18.22
-2
Kaj pa Pirih dela v Mariboru.? Bol koristen bi bil na komunali v N. Gorici. Trenira vratarja? Svašta.
JanšaBoy
06. 12. 2017 18.09
+0
Jaz sem danes prodal stanovanje in s celotnim izkupickom kupil Bitcoine. Ko bo Bitcoin dosegel vrednost 50-60.000 Evrov,jih bom prodal in si kupil jahto.
xxdrgregoryhouse
06. 12. 2017 19.11
+4
Kajetan
06. 12. 2017 17.49
+4
Vidim da se je zaho spremenil.... On milanič in moj sosed gledajo kot kaže drugo tekmo kot jaz