Liga prvakov

Pred žrebom: Kroos si je zaželel Bayern, Xavi navdušen nad svojimi: 'Spredaj imamo tri norce!'

Madrid, Doha, 17. 03. 2016 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Dan po tem, ko bodo znani vsi udeleženci četrtfinala Lige prvakov in Lige Evropa, bo v Nyonu od 12. ure naprej na sporedu žreb parov. V živo ga boste lahko spremljali na naši spletni strani 24ur.com in VOYO, v javnost pa pred petkovim žrebom že curljajo prve želje nogometašev.

Kroos z Realom ni povsem prepričal niti v državnem prvenstvu niti v Evropi.
Kroos z Realom ni povsem prepričal niti v državnem prvenstvu niti v Evropi. FOTO: Reuters
Angleška Premier bo tudi v sezoni 2017/18 imela štiri predstavnike v Ligi prvakov. Razlog je sredin izpad Juventusa, ki pomeni, da tudi v primeru sanjskega razpleta v Ligi Evropa za Lazio rimski klub ne more nadoknaditi zaostanka za Angleži v skupnem koeficientu.

Rekorder po številu naslovov v Ligi prvakov Real Madrid je ob zaostanku v državnem prvenstvu, ki se zdi neulovljiv, osredotočen le še na lov za "Undecimo", enajstim evropskim naslovom. Pred petkovim žrebom Lige prvakov in Lige Evropa, ki ga boste lahko od 12. ure naprej spremljali na VOYO, so člani belega baleta Toni Kroos, Jese Rodriguez in Mateo Kovačić na medijskem dogodku enega izmed pokroviteljev spregovorili o možnih nasprotnikih po preboju med najboljših osem v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Kot zadnja sta se kraljevemu klubu v četrtfinalu v sredo pridružila branilka naslova v tekmovanju Barcelona in nemški gigant Bayern, ki je po podaljšku opravil z lanskim finalistom Juventusom. Kroos, nekdanji član Bayerna, bi se v Švici očitno razveselil starih znancev.

"Bayern bi bil izvrsten nasprotnik za četrtfinale," je z nasmeškom v španski prestolnici povedal Kroos. "Med špansko in nemško ligo je veliko razlik. Raven je zelo visoka v obeh, toda v Nemčiji so bolj agresivni, medtem ko v Španiji želijo bolj igrati. Toda raven je zelo podobna," je nadaljeval Kroos, ki z oslabljeno ekipo (suspendirana sta Pepe in Sergio Ramos) med vikendom pričakuje derbi proti Sevilli. "Pomembno je, da smo se naučili nekaj z zadnje tekme, predvsem glede napak," se je prigarane zmage v Las Palmasu v zadnjem krogu še spomnil nemški reprezentant. Jese je glede možnih nasprotnikov, med njimi je tudi Barcelona, kar bi pomenilo še tri "El Clasice" do konca sezone, povedal, da bo v vsakem primeru težko: "Vsi so dobri, moramo gledati sami sebe, biti osredotočeni in dati svoj maksimum."

"Nekaj posebnega je bilo igrati proti velikemu nogometašu, kakršen je Xavi. A proti takšni ekipi nismo mogli storiti veliko," je po prijateljskem obračunu povedal Rossi.
"Nekaj posebnega je bilo igrati proti velikemu nogometašu, kakršen je Xavi. A proti takšni ekipi nismo mogli storiti veliko," je po prijateljskem obračunu povedal Rossi. FOTO: motoGP

Medtem se v Katarju začenja nova motociklistična sezona, tudi dogodke iz najelitnejšega razreda motoGP pa boste lahko seveda znova spremljali na naših programih Kanal A in VOYO. Lanski podprvak v kraljevskem razredu Valentino Rossi je del dneva preživel z legendarnim vezistom Barcelone Xavijem Hernandezom, ki se je v jeseni svoje kariere lani preselil prav v Katar, kjer v elitni akademiji Aspire dela tudi z mladimi nogometaši. Xavijeva ekipa se je pomerila z ekipo, ki so jo sestavljali Rossi in člani njegove šole, zmaga pa je ostala doma (4:2). Xavi je seveda spregovoril tudi o petkovem žrebu in bil mnenja, da je trenutno moštvo Luisa Enriqueja še boljše od tistih, v katerih je na Camp Nouu igral sam.

"Aktualna ekipa Barcelone je najboljša ekipa na svetu, brez dvoma, še naprej pa bo pisala zgodovino, če ji uspe še ena trojna krona, kot prva pa lahko ponovi tudi naslov v Ligi prvakov," pravi zadovoljni 36-letnik iz Terrasse. "Barcelona je favorit za vse naslove, igra 'vesoljsko'. Lahko osvojimo še eno trojno krono, upajmo, čeprav vemo, da je v Ligi prvakov zelo naporno, z eno slabo tekmo lahko letiš ven. A menim, da smo favoriti, ker smo v tem trenutku za točko ali več nad ostalimi. Jasno je, da sem gledal tekmo z Arsenalom, čeprav se nisem mogel upreti skušnjavi in zamenjal sem program, da sem sledil Pepovemu (Guardiolinemu) Bayernu, ki je trpel, toda na koncu napredoval," je nadaljeval. "Barcelona je še vedno 'moja', to še vedno čutim, zelo sem vesel zanje, za Luisa Enriqueja, za ekipo, za soigralce in zelo sem zadovoljen, ko jih vidim srečne. In upam, da lahko osvojijo trojno krono, lahko jim uspe. Ni boljšega načina za uživanje v nogometu kot gledati Barco. Ne pustijo prostora nasprotniku, niti v napadu in niti v obrambi, napadalni trio je navdušujoč, spektakularno ga je gledati med igro."

Xavi je opazil tudi nekaj opaznih sprememb v igri svojega kluba, ki bi ga po mnenju mnogih nekoč lahko prevzel kot trener. "Zdaj dominiramo v dveh fazah igre. Prej, tega ne moremo zanikati, nam je bilo težko odigrati na protinapad, zdaj pa se lahko branimo na naši polovici in ko si žogo priborimo nazaj gremo v napad kot izstrelki s tremi norci spredaj, od hitrost pa se ti zvrti," je še povedal nepozabni Katalonec. "Zdaj ne potrebujemo tolikšne količine posesti za prevlado in zmagovanje na tekmah. Prej smo imeli žogo in morda nismo vedeli, kaj storiti. Zdaj s tremi 'zvermi', ki jih imamo spredaj, ne potrebujemo 30 podaj, da pridemo do nasprotnih vrat. Daš žogo kateremukoli od njih in v hipu ti ustvarijo akcijo za gol. V Katarju pa imamo vse za mirno delo, zelo uživam v igranju nogometa. Res je, da je raven drugačna, a tudi sam se naučim veliko od profesorjev, nadzornikov in učiteljev v mladinski šoli, ki so v akademiji Aspire. Veliko Špancev in Evropejcev pomaga ustvarjati veliko nogometašev z mislijo na to, da se izkažejo na SP 2022. V veselje mi je. Zadovoljen in srečen sem v tej novi življenjski etapi."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DELTA22
19. 03. 2016 10.28
+2
Kroos dobro ve, če Reala ven vrže Bayern ni hudo, zdaj ko bo izpadel od Wolsburga pa bo sramota.
Kollerik
18. 03. 2016 09.45
+2
Barca je tim iz vesolja. Ubogi RealMadrid, če jim slučajno prekriža pot.
nogometjemrtev
18. 03. 2016 10.10
-1
Zdaj si pa res želim barso da utišamo tebe in podobne
nogometjemrtev
18. 03. 2016 10.15
-4
Pa ne nabijaj mi z 0-4 tam je šlo za upor
drimtim
18. 03. 2016 09.21
+6
upam da se barceloni nasmehne sreča in dobi real
mccm
18. 03. 2016 09.18
+4
jaz pa upam da bo nasprotnik reala kvečjem wolfsburg ali pa benfica, ker drugega letos niso sposobni premagati
sinhron
18. 03. 2016 08.57
+3
Barca ima v napadu res tri norce , ki igrajo vesoljski nogomet , ker v igri uživajo !
mmmmmmmnnnnnnmmm
17. 03. 2016 21.35
+4
barcelona -real..
akomulacija
17. 03. 2016 21.00
+15
Ki so sedaj tisti "strokovnjski" ki so govorili da Nejmar in Mesi ne bosta mogla skupaj igrati.Potrebno je samo medsebojno spoštovanje.
n1kolaj
17. 03. 2016 21.21
+6
priznam da sem tudi sam tako mislil. in moram se pošteno ugrizniti v jezik. neymar se je pač podredil messiju in pridno čaka da bo prva violina v barceloni (ko messi konča karier). in upam da tako tudi ostane.
McClain
17. 03. 2016 20.50
+14
p ta Barca je res tako huda da ni za govort. Od kod to jemljejo. Tega se ni bilo v fuzbalu, z redkimi prebliski tu in tam...
Ka pa mislis
17. 03. 2016 19.43
+20
Xavi srecno, lepo povedano. Meni je vseeno koga real dobi. Bayern in psg bi najmanj zelel :-)
sportko47
17. 03. 2016 22.03
+1
Ka pa mislis
17. 03. 2016 22.17
+4