Liga prvakov

Real in Barcelona sta se izognila drug drugemu, a za 'nagrado' dobila Bayern in Juventus, Oblak proti prebrisanim lisjakom

Nyon, 17. 03. 2017 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Švicarski Nyon je gostil žreb četrtfinala elitne Lige prvakov. Na žrebu je bilo zgolj še osem najboljših ekip v Evropi. Žreb se je najbolj poigral z najmočnejšima španskima predstavnikoma. Prava poslastica bo med Realom in Bayernom. Težko delo pa čaka tudi Barcelono, ki jo bo pot do Cardiffa vodila preko Torina. Jan Oblak proti lisicam, Borussia in Monaco pa obeta veliko golov.

Žreb se je poigral s favoriti. Po četrtfinalu bosta v igri za končno slavje med elito dva velikana manj. Kdo bo to?
Žreb se je poigral s favoriti. Po četrtfinalu bosta v igri za končno slavje med elito dva velikana manj. Kdo bo to? FOTO: Twitter

Svetovni znani novinar Pedro Pinto je žreb otvoril s pozdravom vsem predstavnikom klubov, ki so še ostali v igri za najelitnejše klubsko tekmovanje. Nato je povedal, da so bile tekme v osmini finala letošnje izvedbe res prava poslastica, saj smo videli neverjetno veliko število golov in ogromno preobratov. Največji je seveda uspel Barceloni, ki je proti PSG-ju preobrnila zaostanek s 4:0 in z zmago 6:1 napredovala v četrtfinale. Lepi pravljici sta spisala tudi Leicester City in Monaco, ki sta izločila favorizirano Sevillo oziroma Manchester City. Nato je žreb prevzel Giorgio Marchetti, ki je dejal, da tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin komaj čaka, kakšen bo izid žreba. Pri proceduri mu je na osrednjem odru pomagal legendarni napadalec Liverpoola in osvajalec Lige prvakov Ian Rush, ki je ambasador letošnjega finala, ki bo odigran v Cardiffu. Tudi legendarni Rush je bil najbolj navdušen nad Leicestrom, ki se je prvič uvrstil v četrtfinale, čestital pa jim je tudi za naslov v angleški Premier League, ki so ga osvojili lani. Zaželel si je tudi, da bi Gareth Bale z Realom zaigral v finalu, saj je domačin Cardiffa in bi bila to velika promocija za samo mesto in celoten Wales.

Prvi klub, ki je bil izžreban je bil madridski Atletico našega Jana Oblaka, ki je v osmini finala izločil Bayer Leverkusen Kevina Kampla. Atleti pa so za naslednjega nasprotnika dobili Leicester City, ki ima izkušnje s španskimi ekipami, saj je v osmini finala izločil Sevillo. Kot drugi par sta bila izžrebana Borussia Dortmund in Monaco. To je par, ki obeta veliko golov. Nemci so skupinski del končali kot najučinkovitejše moštvo v Evropi in celo postavili nov rekord po številu doseženih golov s skupinskem delu Lige prvakov (21). Borussia je v osmini finala izločila Benfico s skupnim izidom 4:1, Monaco pa po epskem preobratu favorizirani Manchester City. Skupni izid je bil sicer 6:6, a je Monaco napredoval zaradi večjega števila doseženih golov v gosteh. 

Bavarci na zadnji obračun iz sezone 2013/14 nimajo najlepših spominov, saj je Real povratni obračun sredi Münchna dobil s kar 4:0. Madridčani so takrat šli vse do konca in osvojili deseti naslov prvaka, trener je bil prav Carlo Ancelotti, ki sedaj sedi na klopi bavarskega ponosa.
Bavarci na zadnji obračun iz sezone 2013/14 nimajo najlepših spominov, saj je Real povratni obračun sredi Münchna dobil s kar 4:0. Madridčani so takrat šli vse do konca in osvojili deseti naslov prvaka, trener je bil prav Carlo Ancelotti, ki sedaj sedi na klopi bavarskega ponosa. FOTO: AP

Naslednja dva para pa sta poskrbela za dve nogometni klasiki. Münchenski Bayern se bo namreč pomeril z enajstkratnimi prvaki iz Madrida. Carlo Ancelotti bo tako z Bavarci zaigral proti Realu, s katerim je pred tremi leti v Lizboni osvojil težko pričakovano La Decimo (deseti naslov v LP). Zinedine Zidane in druščina so si zagotovo želeli lažjega žreba, a če želiš biti prvak, moraš premagati najboljše ekipe.Münchenčani sicer na zadnje srečanje iz sezone 2013/14 nimajo dobrih spominov, saj so Madridčani napredovali po izidih 1:0 in 4:0, na klopi kraljevega kluba pa je takrat sedel zdajšnji trener Bavarcev Carlo Ancelotti. "Tekma proti Realu bo nekaj posebnega. Zame bo zelo razburljivo, da sem bom spet vrnil v Madrid. Želimo osvojiti ligo prvakov," je po žrebu dejal trener Bayerna. Bavarski strateg zaupa v svoje moštvo, v dosedanjih 22 medsebojnih obračunih so bili 12-krat boljši Münchenčani, osemkrat je zmagal Real, dve tekmi sta se končali neodločeno. A v prid belega baleta priča kar enajst naslovov najboljšega. "To je čista klasika, to je odličen žreb. Potrebno je imeti veliko spoštovanja do nasprotnika, gre za ekipo, ki je v zadnjih treh letih kar dvakrat osvojila ligo prvakov, so ekipa z največ naslovi prvaka," pa je povedal predsednik Bayerna in nekdanji nogometaš Karl-Heinz Rummenigge.

Po tretjem paru je bilo takoj tudi jasno, da bo zadnji par Juventus - Barcelona, kar je tudi ponovitev velikega finala iz leta 2015. Takrat je Barcelona sredi Berlina s 3:1 premagala staro damo iz Torina. Čas za maščevanje varovancev Massimiliana Allegrija? Bomo videli. Vsekakor nas čakajo zanimive in razburljive četrtfinalne tekme. Naslov sicer brani Real, ki je lani v velikem finalu sredi Milana premagal mestnega tekmeca Atletico.

Pari četrtfinala:
Prve tekme, 11. april, povratne 19. april:
Borussia Dortmund - Monaco
Juventus - Barcelona 

Prve tekme 12. april, povratne 18. april:
Atletico Madrid - Leicester City
Bayern München - Real Madrid

Prvo je napisano ime kluba, ki bo kot prvi igral doma, na povratni tekmi se zamenja gostitelj tekme.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (336)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
21. 03. 2017 13.25
+2
Če ne bo Ayetkina za sodnika (ali pa njegovega somišljenika) zna Juve gladko napredovat.
VECCHIASIGNORA
18. 03. 2017 13.09
+6
Jao, jao :) ..Juve igra na momente s preveč respekta, in to je proti Barci samomor, upam, da ta moment preskočijo in napadejo, drugače arrivederci...Ko najmanj pričakuješ, Real takrat udari, po moje gre Real naprej, "Bayern je istrošu svoje naboje" .ATM brez nekih tezav. Monaco pa deluje sveze za polf. če ne tudi finale.
cripstoned
18. 03. 2017 13.38
-3
juve, real, monaco, atlmadrid bodo napredovali....finale bo real-juve!!!
RdečiKarton
21. 03. 2017 13.26
Real bo šel naprej samo če Bayern da prvi gol, sicer se jim trda piše...
Felipao
18. 03. 2017 12.52
+8
Glede na razpored tekem v LP in ligi se zdi, da bo Real imel daleč najtežje delo. Prav lahko se zgodi, da bo letos spet tik pred koncem sezone ostal brez ene same lovorike in to celo po tem, ko je praktično celo sezono na vrhu. Si bo pa letos vsak izmed velike četverice (Bayern, Barca, Juve, Real) več kot zaslužil naslov prvaka v primeru, da napreduje v polfinale saj bi težjega nasprotnika težko dobili. Zanimivo bo kaj naj rečem :)
cripstoned
18. 03. 2017 13.37
-8
hahahah kaksne ti pises....real, bayern in juve si zasluzijo naslov prvaka barcelona pač ne...vse kar si barcelona zasluzi je da sodijo za juve tako kot so za barco proti parisu in posledično izpad iz četrtfinala tako kot lani....barcelona je v zadnjih dveh sezonah pokazala najmanj od vseh nastetih in barcelona si ne zasluzi naslov prvaka....saj razumem da ste navijaci v ekstazi ampak realnost pri barci je drugacna in to je pokazala tudi zadnja tekma v prvenstvu.....ne morem verjet da ste nekateri tako slepi hahahah
nikajzadodat
18. 03. 2017 14.02
+4
stoned: Si še vedno pod stresom. Bunker ni zdržal in se jokaš. Bogi. Sedaj je le vprašanje ali bo naslednji bunker zdržal? ;)
cripstoned
18. 03. 2017 14.26
-7
hahahah bunker ni zdrzal...bravo res nimate konkurence ko govorimo o mežanju hahaha....cel svet je enoten da je bil paris pokraden samo navijaci barce tega ne priznajo ....katalonke podmukle....karma v prvenstvu je ze prisla zdaj bo se juve naredil enako kot atletiko lani pa bo spet mir na tej strani....klub in navijači ste sramota za današnji nogomet ahahaha
Felipao
18. 03. 2017 20.52
+2
Zdravo cripsy, vidim da si spet prilezel iz mišje luknje po dolgem času. Veš kaj je najbolj smešno? Da nikoli ne komentiraš ob zmagah Reala, vedno se pojaviš samo takrat ko je treba pljuvati po Barceloni. Jaz bi se resno zamislil nad sabo na tvojem mestu.
RdečiKarton
21. 03. 2017 13.28
@Felipao To je zgodba o RMA. Še ko je igral Zizou je bila ista zgodba. Vsi najboljši nogometaši na svetu v klubu, vodili celo sezono na vseh bojnih linijah in na koncu ostali brez vsega. Življenska zgodba Zizouja. Še zadnjo tekmo kariere je zasral z rdečim kartonom...
drimtim
18. 03. 2017 12.24
+4
bayern bo že po prvi tekmi tako rekoč naprej,povratna bo formalnost
Symbolic
18. 03. 2017 14.33
+1
Težko verjamem... Mislim, da se bodo vsi udeleženci mučili...
RdečiKarton
21. 03. 2017 13.29
V tem žrebu nima nihče "lahke tekme". Na tej stopnji LP ni "lahkih nasprotnikov". Vsi so si trdo prigarali vstopnico!
Barbarezo
18. 03. 2017 11.17
-4
ajde gremo RM ponoviti tisto kar smo koncali v Munchenu skupno je bilo 5:0 !!!! HALA MADRID !!!!
Trend01
18. 03. 2017 10.31
-6
Glede na trenutno formo, bi si skoraj upal napovedati, da gredo naprej Bayern, Juventus, Monaco ter Atleti. Želje so sicer drugačne. No, pustimo se presenetiti.
Trend01
18. 03. 2017 10.33
-4
Zadnjič sem napisal, da je imel Napoli najtežji možni razpored. Juve, Roma, Real. Zdaj trdim, da ima Real "17x" težjega. A tako pač je.
tepec44
18. 03. 2017 11.33
+3
hahaha juventus????? bodi resn spanci premagajo italijane tud ce so v slabi formi
tepec44
18. 03. 2017 11.33
+1
Bayern gre definitivno naprej papa real podganarji
RdečiKarton
21. 03. 2017 13.30
Praškovarit
18. 03. 2017 09.09
-4
Kupljen zreb.zanimivo da so nekateri navijaci pravilno napovedali,da bo Juve fasal Barso. Ni mi vsec
zirafek
17. 03. 2017 22.16
po koncanih cetrtfinalnih dvobojih pa takoj el clasiko ,izid tega pa bo zelo odvisen katera ekipa se bo uvrstila v polfinale
BayernGomez
17. 03. 2017 20.46
+21
Zanimiv žreb! Real lahko vsekakor premagamo. Forma se sicer dviguje a težko bo. Real sicer zadnje čase ni v tako vrhunski formi a do takrat se lahko vse spremeni. Potrebno bo pazit predvsem na Ramosa. Ronaldo in Benzema sicer nista v vrhunski formi a nikoli ne veš kdaj bosta spet zabila. Tudi Morata je dobr back up. Pa tudi na Baleja bo treba paziti. Prednost Bayerna je ta da je Ancelotti že treniral Real. Upam da Müller dvigne formo in da končno zabije. Je pa Thiago letos boljši.Bayern je sicer premagal Arsenal in težko je oceniti kako dobri so. Tudi Real ni imel težkega dela v osmini finala LP. So pa na zadnjih tekmah dobro igrali. Edino me skrbi da bodo spet poškodbe tako kot se zadnja tri leta to dogaja pri Bayernu. Upam da ne bo ne pri enih ne pri drugih poškodb. Bo pa tole zanimiva tekma ker oba se zadnja leta konstantno uvrščata v polfinale. Real v treh letih dvakrat osvojil ligo prvakov. Bosta pa imela oba kluba težek razpored tekem kajti poleg dveh tekem v ligi prvakov bo Real igral še proti Atleticu in Barceloni. Bayern pa bo igral dvakrat z Dortmundom v prvenstvu in pokalu. No na tekmi Barca-Juve nedvomno favorit Barca. Čeprav Juve igra vrhunsko pa mislim da ima Barca vseeno več kvalitete. Sploh pa Juve niti ni imel težkega dela v osmini. Tekma Monaco-Borussia Dortmund bo zelo zanimiva. Težko je zdaj reči kdo je favorit. Imam občutek da bo Monaco napredoval čeprav bi raje videl da gre naprej Borussia. Je pa Aubemayang odličen napadalec vendar velikokrat zapravi lepe priložnosti in prav to je lahko kljucno da se Borussia ne uvrsti. No tole bo še ena zanimiva tekma. Na tekmi Atletico-Leicester pa dajem prednost Atleticu. Ima kvalitetnejšo ekipo in veliko več izkušen v ligi prvakov vendar lisic ne smemo odpisat. Bi privoščil lisicam da se uvrstijo naprej a tudi če se Atletico uvrsti a nimam nič proti. Pa tudi Oblaku privoščim. No upam da Bayern premaga Real!
bodirealen
17. 03. 2017 21.19
+11
svaka čast mojster.to je eden od najboljših komentarjev ki sem jih kdaj koli prebral na tem portalu.Sam sem sicer realovec ampak se zavedam da bo težko in si res ne upam nikogar postaviti za favorita,še posebej potem kaj ste naredli z arsenalom.Samih tekem pa se zelo veselim in upam da bodo izpolnile moja pričakovanja.Tako da,spoštovani kolega želim vam srečo in naj boljši zmaga!
BayernGomez
17. 03. 2017 22.11
+3
Hvala enako! Upam le da bo pravično sojenje in kot sem dejal brez poškodb. Kar se pa tekem z Arsenalom tiče je pa veliko stvari vplivalo. Sploh Koscielny. Na prvi tekmi se je poškodoval in ko je odšel je Bayern zabil štiri gole. Na drugi tekmi pa prejel rdeči karton in Bayern zabil pet golov. Je pa bil Bayern vsekakor boljši nasprotnik. Sojenje je bilo slabo. Na prvi tekmi oškodovan Bayern na drugi Arsenal. Je bil pa Arsenal precej nevarnejši na povratni tekmi v prvem polčasu. Zanimivo je to da je sprožil le en strel na gol in ta je končal v mreži. Zato upam da bo sojenje tokrat precej boljše. Naj zmaga boljši! Letos bo liga prvakov zelo zanimiva kar je super predvsem za gledalce. Nikakor pa ne smeš nobenga podcenjevati pa tudi če ima precej manj kvalitetno ekipo ker na v ligi prvakov odloča predvsem dnevna forma. Maribor bi pred leti skoraj "izsilil" podaljške proti Sevilli. Ta pa je tisto sezono osvojila evropsko ligo.
fihner
18. 03. 2017 09.00
+2
Končno, dober komentar. Plus od mene, bravo!
TomažNovak
17. 03. 2017 20.05
+12
Bogve ali bo ta portal objavil izjavo predsednika Chapecoenceja, da je FC Barcelona edini klub, ki je finančno pomagal nejgovemu klubu, ostali pa so se prišli samo slikat? Samo toliko... Poleg tega je Barsa povabila Brazilce na Gamperja in jim bo dala del izkupička od vstopnic
JbmTiMt
17. 03. 2017 22.12
-12
a dej dej. no zdej bomo pa vsi za barcelono navijali majstr
Campeones34
17. 03. 2017 22.27
-11
kameltrajbar
18. 03. 2017 10.04
+5
Symbolic
18. 03. 2017 14.19
KING of Babylonia: ta portal je razerviran za trače in žallivke... Nobenega "viteštva" ne pričakuj... Že zdavnaj sem porajtal, če je to bilo pred kakšnimi 50-imi leti, mogoče... Danes, v nogometu, tega sploh NI! Kamel: super pripomba: BRAVO! + + +
Opazovalec2020
19. 03. 2017 09.01
mino pa ves kaj si sploh napisal? hahahahahaha
Paštašutar
17. 03. 2017 20.03
-11
Polfinalna para: Real-Atletico in Monaco-Juventus !!!!
ays1979
17. 03. 2017 20.38
+5
Godyr
17. 03. 2017 19.45
+11
Eden najbolših žrebov zadnjih nekaj sezon, vsaka tekma prava poslastica! :D
TomažNovak
17. 03. 2017 19.42
+3
Težka bo. Juve je v odlični formi
cripstoned
17. 03. 2017 19.51
+5
lahko bo. barca z sodniki je v fantasticni formi
TomažNovak
17. 03. 2017 19.58
+3
Symbolic
17. 03. 2017 20.15
+5
Cripsi, kaj, če bi se ti brigal za svoje? Se ne upaš, a ne? Booogiii...
ays1979
17. 03. 2017 20.39
+0
Eh spet smo pri objektivnosti belih cripstoned, samo STONED?
fihner
18. 03. 2017 09.01
-2
Cripsi, kje si mi? Sem že pomislil, da te je pobralo.......Saj bo, počasi....ne daj se...
Symbolic
18. 03. 2017 14.23
-4
Pustite Cripsija, njega zanima kako se imajo sosedje... ne pa kaj se dogaja pri njemu doma!
JbmTiMt
17. 03. 2017 19.26
-4
od favoritov ni nihce na nivoju za osvojitev lp. tezka bo
laskopivo
17. 03. 2017 19.06
+4
Odličen žreb nimaš kej poslastica na vsaki tekmi . Zanimivo bo videt tekmo Monaco borrusia ker sta obe ekipe zelo ofenzivno naravnane. Tudi navijači barcelone boste verjetno trepetali proti stari dami, da ne govorim o malem finalu Real Bayern kjer bosta morali obe ekipe pokazati 120 posto na igrišču . Favorita pri tej tekmi praktično ni . Pustimo se presenetiti.
LocoBlanco
17. 03. 2017 18.24
+3
Ekipa z najmanj sreče pri žrebu je BayM! Žreb jim je namenil ekipo, ki je zmagala v tem tekmovanju že 11x in da je stvar še toliko težja bodo igrali 2. tekmo v gosteh na SB-u!!! Potebno je omeniti, da je RM tudi aktualni prvak CL-a in da so v tem tekmovanju še vedno neporaženi! BayM je napredoval pričakovano proti klubu (Arsenal) katerega se v tem tekmovanju ne more tretirati konkurečnega sploh pa z njihovim trenerjem (Wenger), ki je rak rana za ta klub! S to izjavo ne žalim nobenega navijača tega kluba ampak to je realnost!!! BayM je letos že izgubil proti ekipi iz Rostova (Rus) in mene osebno po videnem v letošnji sezoni BayM niti malo ne skrbi!!! RM je ekipa, ki je letos igrala že proti velikim ekipam, kot so AtlM, Barca, BvB in Napoli pa ni izgubila niti ene tekme in iz tega vidika sklepam, da se bodo tudi proti BayM-u uvrstili v 1/2 polfinala! RM naj se samo osredotoči na svojo obrambo pa bo uspeh zagotovljen, ker če jim to uspe potem BayM na SB-u ne bo prišel do zadetka! Skratka vesel sem žreba in vesel sem, da nismo dobili Monaca oz. Juveta s katerimi bi imeli dosti več težav. Pa še to Zidane učenec Carla ima sedaj priložnost, da pokaže učitelju, da je on njegov naslednik!!! Moja napoved 1. tekme je 2:2 in 2. tekme je 3:0! Kar se tiče pa tekme Juve-Barca pa lahko samo povem, da bodo imeli sodniki težek dan, tisti dan! Neymar, Suarez in Dybala se bodo tekmovali za zlato medaljo v 'divingu'. Finale RM- Monaco! #iHALA MADRID!!!
dugi159
17. 03. 2017 18.50
+0
Samozavest serijsko . Real bo moral odigrati dve najboljse tekme letos. Tud barca se cez juve ne bo mogla slepat. Atleti pa sportski lagano
TomažNovak
17. 03. 2017 19.44
-4
Royal ni zmagal 11x v TEM tekmovanju. V TEM tekmovanju je zmagal samo 4x, prej je 5x zmagal v tekmovanju nekega obskurnega francoskega časopisa, dvakrat pa v Pokalu ligaških zmagovalcev, ki je bil predhodnica Lige prvakov.
TomažNovak
17. 03. 2017 20.05
-8
Ka pa mislis
17. 03. 2017 21.58
+3
Hamurabi bili so najboljsi od vseh prvakov drzav. Se pravi evr prvaki. Ime tekmovanja nima veze tukaj.
Campeones34
17. 03. 2017 22.32
-2
Tale post me je malo spominjal na nasega Mandzukica, ko hvali dominatorje. Vsi pokali prejsnjih let nimajo nikakrsne teze, napredoval bo tisti, ki je v boljsi dnevni formi in glede na neprepricljivo igro Reala ze celo sezono, se zdi da bodo imeli zelo zelo tezko delo
Campeones34
17. 03. 2017 22.35
-1
Pa loco, o kaksnih 3:0 ti sanjas? A ti si vidu igro reala letos. Tudi ce bo povedel 1:0 in bi to zadostovalo, se bo real najprej povlekel v bunker. Real lahko da en gol vec od nasprotnika, to pa je tudi vse.
Symbolic
18. 03. 2017 14.30
-3
Novi Lev Nikolajevič na pohodu... Kdo misliš, da bo bral te tvoje nebuloze...
alien8potnik
17. 03. 2017 18.12
+5
hm, no. real je tokrat imel najmanj sreče pri žrebu. kaj češ. bo treba zmagat, ni druge.
fihner
17. 03. 2017 19.16
+3
Najbrž prvič? Upam, da ne zmaga, ni druge.
Campeones34
17. 03. 2017 22.36
+1
Ja ma kako ce pa je vse nastimano porkafix
nikajzadodat
17. 03. 2017 17.37
Še dobro, da se ne more ponovit finale kot "Porto- Monaco". Da ne bo pomote letošnji Monaco je na nivoju. Vseeno pa mora biti v finalu vsaj en "pošten klub". ;)
Ka pa mislis
17. 03. 2017 17.40
+3
Takrat je ravno monako izlocil real. Potem jih je pa porto z mourinhem lagano 3-0
nikajzadodat
17. 03. 2017 17.51
-1
ays1979
17. 03. 2017 22.43
+1
Drago Kugler
18. 03. 2017 10.49
+0
najboljši finale bo letos barca real madrid zapomnite si.
User792410
17. 03. 2017 17.34
+2
Ta žreb je spet bil ena kuhna! Pri Juventusu in Realu so na veliko razlagali, da edino Leicesterja ne želijo za nasprotnika in želja se jim je izpolnila! Ena velika kuhna vam pravim, ha, ha, ha...
nikajzadodat
17. 03. 2017 17.39
Strelaš vsepovsod. Favoriti so skupaj in to pomeni, da ni kuhinje. ;)
fihner
17. 03. 2017 19.20
Pikpik, kako se obremenjuješ z žrebom, pa to ni res.....
CURVANORD Zanetti
17. 03. 2017 17.16
-3
V filanu si zelim Monaco in Lisice ko hebe ostale klube
TomažNovak
17. 03. 2017 19.45
+1