Liga prvakov

Real želi 'osvojiti vse', pravi Perez, pri Man. Cityju se veselijo 'izjemne' skupine in ponovnega snidenja z Barcelono

Monte-Carlo, 26. 08. 2016 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Kroglice so na četrtkovem žrebu skupinskega dela Lige prvakov spet združile Manchester City in Barcelono. Josep Guardiola bo kot trener sinje modrih spet gostoval na Camp Nouu. Med najbolj zadovoljnimi je bil v Monaku Realov predsednik Florentino Perez, ki je pozdravil osebno zmago Cristiana Ronalda v izboru za najboljšega nogometaša leta.

Veselim se srečanj s temi izjemnimi klubi. Toplo bomo pozdravili Guardiolo in Brava, ki bo dobil priložnost, da se poslovi od navijačev. Lepo bo tudi zanju, da se bosta lahko vrnila domov. Zelo smo hvaležni Bravu za vse, kar je v dveh sezonah tukaj storil za Barco. Albert Soler, direktor Barcelone

Povratek Josepa Guardiole (in Claudia Brava) na Camp Nou je največja zgodba četrtkovega žreba Lige prvakov, kjer so kroglici Barcelone in Manchester Cityja izžrebali v isto skupino. Katalonski trener se je že na klopi Bayerna vrnil k nekdanjim delodajalcem, s katerimi je kot igralec in trener osvojil tri evropske naslove, z Münchenčani pa ga je Barcelona zločila iz polfinala tekmovanja leta 2015. Zdaj se bo Guardiola prvič po prevzemu Cityja že po nekaj tednih v Angliji pomeril s Katalonci v skupini C, kjer bosta od naslednjega meseca naprej igrala še ekipi Borussie Mönchengladbach in Celtic. Barcelona je bila za City v izločilnih bojih usodna v letih 2014 in 2015, sinje modre pa je zgolj nekaj ur pred četrtkovim žrebom v Monte-Carlu okrepil vratar španskih prvakov Bravo. Med vidnejšimi pari je četrtkov žreb pripravil tudi spopad evropskih velikanov Real Madrida in Borussie Dortmund (skupina F), Paris Saint-Germaina in Arsenala (skupina A) ter polfinalistov zadnje sezone Bayerna in Atletico Madrida (skupina D). Med najbolj zadovoljnimi je bil kljub ne najlažjemu žrebu predsednik Reala Florentino Perez, ki je pred merjenjem moči z lizbonskim Sportingom, Legio Varšavo in Dortmundom pozdravil tudi oba svoja varovanca na odru. Gareth Bale in dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša v Evropi Cristiano Ronaldo sta vzorno predstavljala beli balet v zadnji klubski in reprezentančni "sezoni", tudi tokrat pa ima po mnenju Pereza kraljevi klub nalogo osvojiti že svoj 12. evropski naslov.

"Kot vedno je naš cilj osvojiti vse, ker imamo to dolžnost, glede na to, da smo Real Madrid," je klubska spletna stran citirala Pereza. "V tej sezoni smo naše moštvo še izboljšali, imamo trenerja, ki se tako dobro sklada z Real Madridom, da mu je vse lahko. Vemo, da moramo osvojiti Ligo prvakov, La Ligo in španski pokal." Tokratni skupinski del bo nekaj posebnega za Ronalda, ki se bo pomeril s svojim nekdanjim klubom Sportingom, od koder je kot 18-letni deček odšel v Manchester United. Strelec odločilne enajstmetrovke za majsko zmago nad Atleticom v finalu, bil je tudi med junaki portugalske zmage na kasnejšem Euru 2016, je dobil nagrado za najboljšega posameznika zadnje sezone tekmovanj pod okriljem Evropske nogometne zveze in v glasovanju ugnal soigralca Bala ter francoskega napadalca Atletico Madrida Antoina Griezmanna. "Res smo veseli, ker sta bila med najboljšimi dva nogometaša Reala. Mislim, da je šla nagrada v roke Cristianu kot priznanje za eno njegovih najboljših sezon," je še dodal Perez. "Osvojil je vse. Rad bi rekel nekaj tudi o Balu, ki je prišel pred tremi leti in ima dva naslova v Ligi prvakov."

Nekdanji član AS Monaca, Juventusa, Arsenala in Barcelone Thierry Henry je nasmejan iz bobna potegnil "svoje" topničarje. Te čakata dva zvezdniška obračuna s PSG.
Nekdanji član AS Monaca, Juventusa, Arsenala in Barcelone Thierry Henry je nasmejan iz bobna potegnil "svoje" topničarje. Te čakata dva zvezdniška obračuna s PSG. FOTO: AP

V Angliji je bilo veliko pozornosti usmerjene v debitante Leicester City, presenetljivi prvaki Premier League so bili izžrebani v skupino G s Portom, Clubom Brugge in FC Copenhagnom, kjer igra slovenski reprezentant Benjamin Verbič. Vezist Bayerja iz Leverkusna Kevin Kampl se bo prav tako pomeril z Angleži, z londonskim Tottenhamom (skupina E, v kateri so še CSKA Moskva in AS Monaco), medtem ko Jana Oblaka čaka ponovitev zadnjega polfinala z münchenskim Bayernom. Toda večino pozornosti je nase preusmeril Man. City, ki je dobil morda najtežjo skupino s starimi znanci s Camp Noua. "Ta žreb za nas sploh ni nočna mora, saj smo v prekrasnem tekmovanju in res smo veseli, da smo lahko tukaj, a pri Barceloni, Celticu in Borussii Mönchengladbach vemo, da ne bo lahko," je za BT Sport izjavil Cityjev direktor Txiki Begiristain, nekdanji nogometaš in športni direktor pri Barceloni. "V zadnji sezoni smo prišli do polfinala in spet si želimo priti daleč v Ligi prvakov. To tekmovanje je zelo težko osvojiti za vse, na poti potrebuješ tudi srečo, a smo pripravljeni in vedno se poskušamo še izboljšati. Če sem že dobil sporočilo Guardiole? Ne, ne še, a prihaja, ne skrbite. Dobro je za Pepa, ker zelo dobro pozna Borussio še iz svojega časa pri Bayernu in pozna tudi Barcelono, zato bomo videli. Že se je vrnil k Barci z Bayernom, zato to ne bo prvič, da se vrača na Camp Nou. Barcelona začenja kot favoritinja skupine, a to ni nič novega - so fantastično moštvo. Tudi s Celticom bo težko. Zelo rad spremljam tekme Celtica z Rangers in podobne obračune, so naši prijatelji in kot pravim - skupina je izjemna."

Oglasili so se tudi iz tabora Juventusa. Generalni direktor Giuseppe Marotta pravi, da so prvaki italijanske Serie A "primorani" napredovati iz skupinskega dela, potem ko so na žrebu dobili Sevillo, Olympique Lyon in Dinamo Zagreb. Za mnoge je stara dama po letih domače prevlade s številnimi okrepitvami pripravljena na veliki met, a tokrat se bodo morali spet pomeriti z osvajalko Lige Evropa Sevillo, ki so jo že lani izločili iz skupinskega dela (Juve je osvojil drugo mesto za Man. Cityjem). Španci bodo želeli maščevanje, a Marotta razmišlja le o napredovanju. "Primorani smo se uvrstiti v izločilne boje tega tekmovanja, morda celo zmagati v skupini," kart ni skrival Marotta v izjavah na klubski spletni strani. "Dobro poznamo enega izmed naših nasprotnikov - Sevillo -, še z enim smo se pomerili pred nekaj tedni, Lyonom. Tretji, Dinamo, je poln talentiranih, mladih igralcev. To dobro poznamo, glede na to, da smo to poletje kupili (Marka) Pjaco." Hrvaški biser ni edini, prišli so še Gonzalo Higuain, Miralem Pjanić, Daniel Alves in Medhi Benatia, v lovu na šesti zaporedni Scudetto pa si Juventus še veliko bolj želi boriti za evropski naslov, ki mu je že tolikokrat spolzel iz rok, nazadnje v finalu z Barcelono leta 2015. V zadnji sezoni je bil po dramatični tekmi v osmini finala boljši Bayern. "Čutimo, da smo pripravljeni za to popotovanje, ki bo velik izziv, a za nas se tam skriva tudi veliko zadovoljstvo. Želimo si čimdlje, želimo se tudi izboljšati v primerjavi z lanskim letom," dodaja Marotta. "Prav zato smo okrepili naše moštvo z veliko tujimi nogometaši, a imamo zelo močno italijansko hrbtenico, ki je ključna za zmagovanje doma in v tujini. Liga prvakov je posebno tekmovanje in biti najboljši ni dovolj za zmago- Moraš biti v vrhunski kondiciji, ko pridejo tekme, medtem ko se v prvenstvu vrednost zmagovitega moštva vedno pokaže na dolgi rok."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za odmeven tvit je, ne prvič v karieri, po žrebu poskrbel Gerard Pique. Branilec Barcelone je navijače Real Madrida ujezil že z željami, pred zborom v Monte-Carlu si je namreč zaželel "lahko skupino - v osmini finala tretjeuvrščenega iz Italije, v četrtfinalu osmega iz Nemčije, polfinale pa s četrtim iz Anglije" s povratno tekmo na domači zelenici. Tako je povsem jasno namignil na domnevno lahko pot Reala do zadnjega naslova, tokrat je žreb, ki je Barceloni namenil skupino smrti, komentiral z besedami: "Še en dan v pisarni." Oziroma v prevodu: nekatere reči se nikoli ne spremenijo, njegovo mnenje pa so si nekateri spet razložili kot zbadanje velikih tekmecev ...

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
26. 08. 2016 21.06
+0
Tale pike je ze prav dolgocasen s temi neumnimi tviti ...
Masterofpupetz
26. 08. 2016 16.16
-2
Eno veliko sra..e. Ko bo gospod Čeferin predsednik uefe bo konec jokice in reala. Vse žoge bo mogu jokica vrnit
Chaparral M
26. 08. 2016 22.05
+1
IQ, IQ, IQ? Kako se je mati narava poigrala s teboj in ostalimi ......
messinikolisvetovniprvak
26. 08. 2016 15.49
-6
BLONDINKA KAR JE OSVOJILA JE OSVOJILA NIKOLI NI BILA NAJBOLSSA IN NIKOLI NE DVGNIL MALEGA KIPCA Z ARGENTINO NAJVECJO LOVORIKO V NOGOMETU SVETOVNI PRVAK Z REPERZENTANCO TAKO JE
Trend2
26. 08. 2016 17.39
+1
Carrasco
26. 08. 2016 14.57
+1
bote ja.tako kot lani ,predlani in vsako sezono :)
Petarda10
26. 08. 2016 13.08
-1
real samo jokali boste letos :)
Paštašutar
26. 08. 2016 14.04
-2
Parkrat smo se letos ze smejali,tudi na racun drugih,do konca leta bomo pa se en pokal osvojil !!!
Godyr
26. 08. 2016 12.16
+0
ta pique je tut papak s tem twitterjem in ostalim provociranjem, zaradi tega nebo nikoli spoštovan nogometaš kot naprimer legenda puyol ampak zgolj katalonski provokator, prav tako nebo nikoli videl kapetanskega traka pa je lahko še nevem kak cules, če se obnaša kot 5 letnik.
mmmmmmmnnnnnnmmm
26. 08. 2016 10.51
+8
pa ta žreb..nevem nevem al ste vsi zaljubleni da nobeden ni opazil ali pa ni hotel opazit..kako je roberto carlos vzel kroglo med pogovorom pol pa naenkrat jo da nazaj in vzame drugo..kaj mu je bila prehladna?al zakaj je jo dal nazaj..pa je pol to sploh po pravilih??
TomažNovak
26. 08. 2016 11.17
+5
Seveda ni po pravilih, ampak Floki ima svoja pravila, denar pod mizo in to je to.
godhead
26. 08. 2016 10.49
še mali messi jih nagne
messinikolisvetovniprvak
26. 08. 2016 10.34
-15
UEFALONA TAKO KOT VEDNO NAJLAZI POT DO POLFINALA
grevid
26. 08. 2016 11.20
+8
Trend2
26. 08. 2016 12.16
+2
xxman.y
26. 08. 2016 12.19
+4
V najtežji skupini so, pa gre govort da majo najlažjo pot do polfinala :D ker prizadetek....
NisteResni
26. 08. 2016 12.20
+10
UEFALONA je zadnji naslov osvojila, cez armado prvakov, 1/8 City, 1/4 PSG, 1/2 Bayern in finale Juve, ko bo Real imel tak razpored pa zacni o UEFALONI razglablat
messinikolisvetovniprvak
26. 08. 2016 15.47
-2
pri vseh pol ekipe mankal vsi poskodovani pa se podkupljen vse
Trend2
26. 08. 2016 17.40
NisteResni
26. 08. 2016 18.24
+2
Trend2
26. 08. 2016 10.30
+3
CURVANORD Zanetti
26. 08. 2016 10.13
-3
A temu Piqueju primankuje samozavseti, barca bo z lahkoto prva v svoji skupini. No lahko se zgodi njemu da bo doživel Šuler sindrom=)
mmmmmmmnnnnnnmmm
26. 08. 2016 10.17
+2
taki je in taki bo ostal...v glavnem ni pa neki bolnik da bi dal psu ime ronaldo..tak da so eni zelo večji bolniki v nogometu
CURVANORD Zanetti
26. 08. 2016 10.46
+0
Sosed je dal psu ime Srecko ,ceprav pes ne jecla in normalno laja
mmmmmmmnnnnnnmmm
26. 08. 2016 10.09
+1
haha real je vic tak kot fifa..hahah v svojem prevenstvu vedno drugi ali tretji..bodo morali od fife še tam kaki žreb naredit da jim uspe kako prevenstvo osvojit
LaFerrari
26. 08. 2016 10.09
+7
eno so želje,drugo pa realnost !!!!! vsi pa vemo komu je to do zdaj uspelo g.perez !!!!!!!
mmmmmmmnnnnnnmmm
26. 08. 2016 10.15
+3
perez je največji lopov v nogometu..so tud še drugi ampak on je na 1 mestu-..če njega real nebi imel se polovico stvari nebi pisalo o realu ..pa o barceloni tud ne..letos je madridski novinar plačal 80 tisoč evrov mesiju na sodišču zarad pisanja laži.on je to podaril za neke otroke...nevem če je kje tu gor bilo o tem kaj napisanega..za vsem pa stoji perez in njegova mafija
CURVANORD Zanetti
26. 08. 2016 10.17
+0
Imaš prav pokojni Franco mu pa sporočila pošilja iz groba in ga usmerja
mmmmmmmnnnnnnmmm
26. 08. 2016 10.19
+3
ja če si njegov idealist ---že tak verjameš..kaj naj ti...haha
CURVANORD Zanetti
26. 08. 2016 10.26
+1
Na tvoj neumen komentar sem napisal še bolj neumen kometar,malo pomisli če bi res imel Perez tak vpliv, bi serijsko Real osvajal domača prvenstva in ligo prvakov.
mmmmmmmnnnnnnmmm
26. 08. 2016 10.30
+1
ja dobro madridioti pač pišejo večletna sreča z žrebom..misli si svoje jaz si bom svoje..pa beri še kaj druga ne samo 24 ur
mmmmmmmnnnnnnmmm
26. 08. 2016 10.31
+5
zakaj se ni pisalo da je madridski trener imel utajo davka..pa tud drugi igralci madrida?jaz nisem tu nič zasledil..dobro nisem doma tu na tem portalu tak kot večina..hahah
CURVANORD Zanetti
26. 08. 2016 10.50
+1
Pol pa ti napisi kaj ves o tej zadevi pomagaj nasim novinarjem.Imena priimke casovno obdobje za koliko denarja ali je ze zadeva na sodiscu,koliko komu grozi zapora ali denarne kazni.