Ligo narodov slovenski nogometaši začenjajo v prvem bobnu skupine C z Madžari, Romuni in Škoti

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da bo žreb novoustanovljene Lige narodov 24. januarja prihodnje leto v švicarski Lozani. Slovenska izbrana vrsta, ki jo bo po novem vodil vodil Tomaž Kavčič, bo januarski žreb pričakala v prvem bobnu skupine C skupaj z Madžarsko, Romunijo in Škotsko.

Možni tekmeci Slovenije iz drugega bobna so Srbija, Grčija, Albanija in Norveška, iz tretjega Črna gora, Izrael, Bolgarija in Finska, iz četrtega pa Ciper, Estonija in Litva. V eni skupini bodo nastopile tri, v treh skupinah pa štiri izbrane vrste. Zmagovalci vseh štirih skupin bodo napredovali v skupino B, zadnjeuvrščene pa bodo nazadovale v skupino D. V prvem bobnu elitne skupine A Lige narodov so Nemčija, Portugalska, Belgija in Španija, v drugem bobnu Francija, Anglija, Švica in Italija, v tretjem pa Poljska, Islandija, Hrvaška in Nizozemska.

Selektor Kavčič predstavitev - 7

Tomaža Kavčiča (na fotografiji) so v ponedeljek potrdili za novega selektorja članske izbrane vrste. (Foto: Damjan Žibert)

V prvem bobnu skupine B so Avstrija, Wales, Rusija in Slovaška, v drugem bobnu Švedska, Ukrajina, Irska in BiH, v tretjem pa Severna Irska, Danska, Češka in Turčija. V prvem bobnu skupine D so Azerbajdžan, Makedonija, Belorusija in Gruzija, v drugem Armenija, Latvija, Ferski otoki in Luksemburg, v tretjem Kazahstan, Moldavija, Liechtenstein in Malta, v četrtem pa Andora, Kosovo, San Marino in Gibraltar.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev