Nogomet

Liverpool na krilih Lallane zanesljivo do treh točk, Ibra rešil Manchester United, Chelsea utrdil svoje mesto na vrhu

London, 14. 12. 2016 22.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tudi po 16. krogu angleške Premier League na vrhu lestvice ostaja Chelsea, ki je v gosteh premagal Sunderland (0:1). Zmagala sta tudi oba kluba iz Manchestra, City je doma premagal Watford (2:0), United pa v gosteh Crystal Palace (1:2). Liverpool je s 3:0 slavil v Middlesbrougu, Lallana je dosegel dva gola.

Adam Lallana je po dveh nesrečnih tekmah Liverpoola z dvema goloma poskrbel za zmago.
Adam Lallana je po dveh nesrečnih tekmah Liverpoola z dvema goloma poskrbel za zmago. FOTO: AP

Na Riverside Stadiumu sta se tokrat udarila domači Middlesbrough in tretjeuvrščeni Liverpool, ki si je po nesrečnem porazu proti Bournemouthu in izenačenim izkupičkom na zadnji tekmi proti West Hamu, krvavo želel zmage, kar je bilo videti tudi na obrazih redsov. Četa Jurgena Kloppa bi za napredovanje na drugo mesto potrebovala tri gole razlike, za kar je z zmago nad Arsenalom poskrbel njihov mestni tekmec Everton.

Kljub temu smo na prvi zadetek čakali kar nekaj časa, saj je šele v 29. minuti z lepo podajo Adama Lallano zaposlil Nathaniel Clayne, 28-letni vezni igralec pa je z lepim strelom premagal vratarja domače ekipe. Proti koncu polčasa so nevarno nekajkrat zapretili gostje iz Anfielda, najlepšo priložnost je prav zagotovo iz rok izpustil Sadio Mane, ki je zadel vratnico. Prav slednji je bil odlično razpoložen tudi v začetku drugega polčasa, vendar pa je mreža domačega moštva ostala nedotaknjena, vse dokler ni lepa podaja Lallane omogočila zadetek Divocka Origija. V 68. minuti so redsi še enkrat poskrbeli za veselje svojih navijačev, za svoj drugi gol na tekmi je poskrbel Lallana in tako postavil končni rezultat 3:0. Za grenak priokus zmage je sicer ob koncu poskrbela poškodba Origija, saj je klop Liverpoola zaradi tovrstnih težav že dokaj okrnjena. 

Prvouvrščeni Chelsea je z zmago nad Sunderlandom še povečal svojo prednost na lestvici. Modri so narekovali ritem prvega polčasa in potisnili domače na njihovo polovico, zato so se varovanci Davida Moyesa morali osredotočiti na obrambo. V 40. minuti je mrežo Sunderlanda z lepim strelom z roba kazenskega prostora zatresel Cesc Fabregas, v drugem polčasu pa je nekaj lepih priložnosti ustvaril Diego Costa, vendar pa s tem rezultata ni spremenil. V izdihljajih tekme so do možnosti izenačenja prišli tudi nogometaši Sunderlanda, zato se lahko za izkupiček treh točk varovanci Antonia Conteja zahvalijo le spretnim obrambam Thibauta Courtoisa.

Zlatan Ibrahimović je odločil tekmo v Londonu.
Zlatan Ibrahimović je odločil tekmo v Londonu. FOTO: AP
Na tekmi med Manchester Unitedom in Crystal Palaceom sta za zadetka poskrbela poletni pridobitvi portugalskega stratega Joseja Mourinha Paul Pogba in Zlatan Ibrahimović. Prvi je mrežo nasprotnika zatresel v podaljšku prvega polčasa, v 66.minuti pa je rdeče vrage presenetil James McArthur, ki je poskrbel za izenačen izzid na Selhurst Parku. V zadnjih minutah tekme je situacijo vendarle rešil Ibrahimović, ki je po podaji Pogbaja s preciznim strelom poskrbel za rezultat 2:1. Zelenico je sicer v 52. minuti po poškodbi moral zapustiti Eric Bailly.

Nemški nogometaš Manchester Cityja Ilkay Gundogan si je poškodoval koleno. Trener Pep Guardiola se boji, da bo poškodba 26-letnika z igrišč oddaljila za več mesecev.

Manchester City se je pred domačimi navijači pomeril z Watfordom, za zadovoljstvo publike na Etihad Stadiumu je poskrbel Pablo Zabaleta, ki je z močnim strelom premagal vratarja Heurelha Gomeza. Po začetnem veselju je za zaskrbljene izraze na obraznih navijačev poskrbel Ilkay Gundogan, ki je obležal na igrišču, zaradi poškodbe ga je strateg Cityja moral zamenjati s Fernandom. V nadaljevanju tekme se je posebno lepa priložnost za povečanje prednosti ponudila Raheemu Sterlingu, vendar pa igralec jamajškega porekla ni imel dovolj sreče, da bi žoga zatresla mrežo Watforda. Zato pa se je priložnost utrnila ob koncu tekme Davidu Silvi, ko se je z lepo akcijo vpisal med strelce. 

Izidi 16.kroga Premier League: 
Middlesbrough – Liverpool 0:3 (0:1)
Lallana 29., 68., Origi 60.

Sunderland – Chelsea 0:1 (0:1)
Fabregas 40.

West Ham – Burnley 1:0 (1:0)
Noble 45.

Crystal Palace – Manchester United 1:2 (0:1)
McArthur 66.; Pogba 45., Ibrahimović 88.

Manchester City – Watford 2:0 (1:0)
Zabaleta 33., Silva 86.

Stoke City – Southampton 0:0 (0:0)
RK: Arnautović 23.

Tottenham – Hull City 3:0 (1:0)
Eriksen 14.,63., Wanyama 73.

West Brom – Swansea 3:1 (0:0)
Rondon 50.,61.,63.; Routledge 78.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tiko9
15. 12. 2016 16.11
+2
Kar se tiče Chelseaja, Eden je včeraj manjkal in Costa tudi ni blestel pa so pokazali, da znajo igrati in zmagati tudi ob odsotnosti teh dveh. Na klopi je mladi Batshuayi, ki je željan golov tako, da mislim da ima Chelsea še nekaj rezerv.
hoilongmai
15. 12. 2016 11.58
+1
Kva je blo z origijem. Pise da je poskodovan
Inhumed
15. 12. 2016 10.38
+6
Zdi se mi da je letos sojenje v PL porazno, včerajšna tekma pa vrhunec tega - gol Pogbaja iz prepovedanega položaja, pred tem bi kakšen sodnik tudi piskal roko Ibrahimoviča; štart Roja za čisti rdeč karton (že drugo tekmo zapored); nesporno igranje z roko Ledleyja v kazenskem prostoru; razveljavljen gol Utd zaradi napačno dosojenega prepovedanega položaja. Te napake so bile še najbolj očitne in se ne bi smele zgodit. Končni rezultat je bil sicer pravičen, ker je bil Utd celo tekmo boljši nasprotnik ampak pr takih napakah bi lahko bilo tut 3-1 za Palace. Oškodovani sta bili pa obe ekipi, res pa je da bi moral biti Utd večino tekme brez enega igralca, vprašanje kako bi se končalo.
Trend01
15. 12. 2016 12.08
-3
Ibra je - seveda kasneje - tudi sam priznal igro z roko.
TomažNovak
15. 12. 2016 15.15
-1
ofsajd ManU je bil, ker je bil Rojo ob podaji v ofsajdu, Mata pa potem ni bil ob strelu na gol.
kor22
15. 12. 2016 10.03
+1
chelsea pa rutinsko, če jim taki niz uspe skozi boxing day pa praznike, so z eno nogo že prvaki.
Inhumed
15. 12. 2016 10.41
+3
S takimi igrami in konsistenco so po mojem mnenju že zdaj z eno nogo prvaki. Vem da je še velik do konca ampak trenutno edini res nizajo rezultate in, če se ne zgodi kakšna dramatična sprememba, ne vidim kater drug klub bi lahko spravil svojo igro na tak nivo.
hecni29
15. 12. 2016 15.37
+3
To so rekli tudi za City na začetku sezone. Realno gledano so imeli tudi veliko sreče (City, Tottenham, obramba Courtoisa včeraj??!!). Že če se poškoduje samo Costa bodo imeli velike težave...
Tiko9
15. 12. 2016 16.09
+1
No tudi Eden je včeraj manjkal in Costa tudi ni blestel pa so pokazali, da znajo igrati in zmagati tudi ob odsotnosti teh dveh. Na klopi je mladi Batshuayi, ki je željan golov tako, da mislim da ima Chelsea še nekaj rezerv.
TomažNovak
15. 12. 2016 08.39
-9
ManU je rešil sodnik. Ofsajd Pogbaja pri prvem golu in prekršek pri drugem (pred podajo Ibri).
grozjak
15. 12. 2016 09.32
-9
če je koga rešil, je rešil Murinja. Model zaradi dveh zaporednih krompirjevih zmag ne bo letel, MU pa bo tonil naprej......