Nogomet

Liverpool po preobratu do zmage, Redsi ostajajo prvi zasledovalci Chelseaja

Liverpool, 27. 12. 2016 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 18. krogu angleške Premier League sta se na kultnem stadionu Anfield Road pomerial domači Liverpool in Stoke City. Dan po tradicionalnem 'Boxing Dayju' pa so se zmage veselili domačini, ki so po hitrem zaostanku strnili svoje vrste in na koncu slavili z visokih 4:1. Znova sta zadela Adam Lallana in Roberto Firmino.

Daneil Sturridge je postavil končni rezultat na Anfield Roadu.
Daneil Sturridge je postavil končni rezultat na Anfield Roadu. FOTO: AP

Čeprav je večina moštev v prvi angleški nogometni ligi svoje tekme odigrala že dan prej, na tako imenovani Boxing Day, pa sta dan pozneje na zelenico Anfield Roada stopili še ekipi Liverpoola in Stoke Cityja. Varovanci Jürgena Kloppa so nujno potrebovali zmago, če so želeli ohraniti stik z vodilnim Chelseajem, ki je dan poprej dosegel že svojo 12. zaporedno prvenstveno zmago. In za domačine se srečanje ni začelo po željah, saj je že v 12. minuti Stoke v vodstvo popeljal izkušeni napadalec Jonathan Walters. Navijači in igralci domačega Liverpoola so bili šokirani, a so imeli še pred pred polčasom veliko razlogov za veselje. V 34. minuti je namreč letos izjemno vroči in strelsko učinkoviti Adam Lallana izid poravnal na 1:1. Za popoln preobrat pa je v predzadnji minuti prvega polčasa poskrbel še Roberto Firmino, ki je zadel po podaji Jamesa Milnerja. Brazilčev nastop je bil sicer pred tekmo vprašljiv, saj so ga na božični večer ustavili policaji, ko je ta v alkoholiziranem stanju sedel za volan. V drugem polčasu si je Stoke tretji gol zabil kar sam, ko je bil pred svojim golom nespreten Gianelli Imbula. Končni izid pa je v 70. minuti le nekaj trenutkov po vstopu v igro postavil Daniel Sturridge, ki v zadnjem času znova odkriva svojo strelsko formo. Z zmago je Liverpool znova zavzel drugo mesto na prvenstveni lestvici, zbrali so 40 točk, kar je šest manj od vodilnega Chelseaja. Tudi za redsi je izjemno napeto, saj ima Manchester City zgolj točko manj, nato sledi Arsenal, ki je pri 37-ih, daleč pa nista niti Tottenham in Manchester United, ki sta oba pri 33-ih, a imajo Londončani odigrano tekmo manj.

Izid:
Liverpool - Stoke City 4:1 (2:1)
Lallana 34., Firmino 44., Imbula 59./ag., Sturridge 70.; Walters 12
 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blackwizard
27. 12. 2016 22.01
-14
nobeden od ta dva,prvi je umeten,drugi pa never win again
Chelsea1991
27. 12. 2016 22.40
+11
Erik432
28. 12. 2016 09.08
+5
Nam lahko prosim obrazložiš definicijo umetnega kluba.
Iniesta
27. 12. 2016 20.42
+3
Vprasanje je samo se: čelsi ali liverpul?