Nogomet

Liverpool z dvema zadetkoma Sturridga prek Tottenhama v četrtfinale ligaškega pokala

Liverpool, 25. 10. 2016 22.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola so v osmini finala angleškega ligaškega nogometnega pokala pred domačimi gledalci z 2:1 premagali zasedbo Tottenhama. Med osem najboljših ekip so napredovali tudi Arsenal, Hull City in Newcastle United.

Za veselje na Anfield Roadu je že v deveti minuti poskrbel Daniel Sturridge, ki ste ga ljubitelji nogometa lahko videli na delu tudi na zadnji reprezentančni tekmi med Slovenijo in Anglijo v Stožicah. Sturridge je bil na pravem mestu v pravem trenutku, potem ko so ostroge uspele blokirati strel srbskega vezista Marka Grujića. Odbit poskus je za hrbet gostujočega vratarja Michela Vorma pospravil Sturridge. Obe zasedbi sta sicer nastopili s precej premešanima zasedbama v primerjavi z zadnjima ligaškima tekmama. Priložnost za igro so dobili nekateri mlajši igralci. 

Daniel Sturridge - strelec dveh zadetkov na Anfieldu.
Daniel Sturridge - strelec dveh zadetkov na Anfieldu. FOTO: AP

Na začetku drugega polčasu bi lahko na semaforju pisalo že 2:0, ko je v 59. minuti z razdalje sprožil Divock Origi. Po strelu s kakšnih 23 metrov pa se je s fantastično parado izkazal nizozemski vratar Vorm. Kar ni uspelo Origiju, pa je dobrih pet minut Sturridgu. Ta je izkoristil lepo podajo Georginia Wijnalduma v prazen prostor in iz oči v oči z žogo med nogami matiral nemočnega vratarja Tottenhama. Žarek upanja je za Londončane posijal v 76. minuti, ko je enajstmetrovko uspešno izvedel Vincent Janssen. Glavni sodnik Jonathan Moss je sicer hitro pokazal na belo točko, ko je Lucais Leiva domnevno storil prekršek nad Erikom Lamelo (ta je bil s hrbtom obrnjen proti vratom Liverpoola). Na 3:1 bi pet minut po zadetku ostrog kmalu povišal Sturridge tudi s pomočjo Tottenhamovega branilca Camerona Carterja-Vickersa. Vratar Vorm se je žoge še uspel toliko dotakniti, da jo je preusmeril v prečko. Z novo obrambo se je tri minute pred iztekom rednega dela izkazal Vorm. Nizozemec je zaustavil močen poskus rezervista Dannyja Ingsa z roba kazenskega prostora. Tottenham do konca tekme ni našel poti do vrat Liverpoola, tako da se je petje legendarne pesmi 'YNWA' na Anfield Roadu lahko pričelo. 

Angleški ligaški nogometni pokal, osmina finala:
Liverpool – Tottenham 2:1 (1:0)
Sturridge 9, 64.; Janssen 76./11-m

Preostali izidi:
Arsenal – Reading 2:0 (1:0)
Bristol City – Hull City 1:2 (0:1)
Newcastle United – Preston 6:0 (2:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FH500
26. 10. 2016 12.21
Samo tako naprej
lovesosa
26. 10. 2016 11.49
+2
stariču zelo privoščim ta gola, upam da se zbudi tudi v ligi
Le vkup uboga gmajna
26. 10. 2016 11.32
+4
Letos ima Liverpool povsem realne šanse da osvoji PL. Ekipa je s Kloppom dozorela, pa še v Evropi ne tekmujejo. Potem je tukaj še idealen spored tekem do novega leta in jih pričakujem na prvem mestu v novem letu.
Erik432
26. 10. 2016 11.32
+4
Lepa igra in zaslužena zmaga druge ekipe Liverpoola.