Nogomet

Liverpool z 'vražjim nogometom' slavil pri Chelseaju, Conte spet posvaril pred ponovitvijo lanskega poloma

London, 17. 09. 2016 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nemški trener Liverpoola Jürgen Klopp je že drugič po lanskem prihodu na Otok uspel slaviti na Stamford Bridgeu, kjer so bili njegovi fantje tokrat od Chelseaja boljši z 2:1. Domači trener Antonio Conte je svoje varovance spet opozoril pred ponovitvijo porazne sezone 2015/16.

Jürgen Klopp je sijal od zadovoljstva in po zadnjem sodnikovem žvižgu na derbiju s Chelseajem je trener Liverpoola na zelenici objel vsakega varovanca in mu namenil nekaj zmagovitih misli. Nemški strateg z rdečimi še naprej navdušuje na obračunih z največjimi klubi v državi, Liverpoolčani so na uvodu v sezono slavili že pri Chelseajevem mestnem tekmecu Arsenalu, le še "male" tekme pa Kloppa in varovance delijo od resnega boja za naslov. Nekdanji trener Mainza 05 in Borussie Dortmund je lahko na Stamford Bridgeu, kjer je slavil že v prejšnji sezoni, tokrat videl vodilni zadetek Dejana Lovrena in evrogol kapetana Jordana Hendersona, po zaslugi katerih je Liverpool po prvem polčasu vodil z 2:0. Chelsea se je vrnil v igro po zaslugi Diega Coste, a kljub pritisku ni uspel streti dobro postavljene zadnje vrste rdečih. "Začetek je bil briljanten, briljanten s strani mojega moštva," se pri oceni predstave svojih fantov pred kamerami Sky Sports ni držal nazaj Klopp. "Igrali smo vražji nogomet. Res je bilo lepo to gledati. Nato smo zabili zadetke v drugih trenutkih. Bili smo hitri v mislih in po prekinitvah, kar nam prej ni uspevalo preveč pogosto, toda bilo je prekrasno. Kaj lahko rečem? Nato v drugem polčasu ... Seveda, da je bilo malce težje z manj moči. Postajalo je intenzivno. Veliko več smo vložili v prvi polčas kot Chelsea, zato je Chelsea nato prišel v drugem polčasu. To ni preveč pošteno, a je nekaj običajnega. In zabili so zadetek, toda po zadetku smo spet prevzeli nadzor. Bilo je absolutno 'okej'. Ni bilo veliko priložnosti zanje," je nadaljeval nemški trener, ki je na robu smeha pokomentiral fantastičen zadetek kapetana Hendersona: "Bil je res lep in zaslužen. Trdo dela in še vedno je mlad fant, velik pritisk je na njegovih plečih, zato mu pomagamo, da se uči spopadati s tem in vedno boljši je."

Kapetan Jordan Henderson je zabil fantastičen zadetek, kakršnega se ne bi sramoval niti njegov predhodnik Steven Gerrard.
Kapetan Jordan Henderson je zabil fantastičen zadetek, kakršnega se ne bi sramoval niti njegov predhodnik Steven Gerrard. FOTO: AP

Liverpool se je z zmago na lestvici izenačil s Chelseajem pri desetih točkah s petih tekem, to pa še zdaleč ni zadovoljilo domačega trenerja Antonia Conteja. Italijan je že na začetku svoje prve epizode v otoškem nogometu varovance opozoril, da ne smejo dovoliti ponovitve zadnje sezone, ko so kot branilci naslova pod taktirko Joseja Mourinha v rekordnem času ostali brez možnosti za ubranitev državne krone, tudi tokrat pa je Conte domov odhajal zaskrbljen. Conte je sicer od prve minute zaupal povratniku Davidu Luizu, ki sicer ni zakrivil nobenega od zadetkov, a Chelseajeva kolektivna predstava v obrambi je bila daleč od Contejevih Juventusovih dni. "V prvem polčasu, moram biti pošten, mislim, da smo podarili dva zadetka," je izjavil nekdanji trener Siene in Juventusa ter italijanske reprezentance. "Prvega po prostem strelu, ki so ga izvedli zelo hitro, drugega pa po metu iz avta in izvrstnem strelu z velike razdalje. Ko podariš dva zadetka, potem je zelo težko, kajti proti Liverpoolu igraš proti veliki ekipi. To so naporne tekme in mislim, da moraš biti pozoren v vsakem trenutku, v sleherni minuti tekme, vsako sekundo, ker razliko delajo podrobnosti. Ni pomembno, če je to moj prvi poraz. To je naš prvi poraz. To je Chelseajev poraz in tu so igralci, trener, ostali zaposleni, ki delajo tukaj pri tem klubu. Pomembno je razumeti, da je vsaka tekma zelo naporna in ne smemo pozabiti zadnje sezone," je nadaljeval.

"Pomembno je, ker je bila zadnja sezona slaba sezona. Ne želim si ponoviti zadnje sezone. Zato moramo biti bolj pozorni vsak trenutek tekme, vsako minuto. Kriv sem, ker sem trener in to pomeni, da moram v tem pogledu še bolj delati. Zdaj še ni dovolj, ker to ni prvič da se je to zgodilo," pravi Conte, ki so ga navijači po tekmi kritizirali, ker je dolgo odlašal z menjavami. Nato so v kar trojni menjavi na zelenico za slabih deset minut drugega polčasa prišli Cesc Fabregas, Pedro Rodriguez in Victor Moses. "V drugem polčasu smo začeli z nespremenjeno postavo in videli ste drugo tekmo, z izvrstno intenzivnostjo," se brani Conte. "Zabili smo zadetek, si ustvarili veliko priložnosti za gol in remi, zato pa sem si želel menjati. Zadnjih deset ali petnajst minut sem zamenjal tri igralce. V igro sem poslal sveže, da bi vnesel svežino in poskušal spremeniti rezultat. V preteklosti se je to zgodilo. Tokrat se ni. Moramo čutiti nevarnost v vsakem trenutku tekme. Če si želimo zmagati, moramo misliti kot velika ekipa. Chelsea je velika ekipa, toda to moramo pokazati na vsaki tekmi - biti moramo pozorni, osredotočeni."

Izid 5. kroga:

Chelsea ‒ Liverpool 1:2 (0:2)
Costa 62.; Lovren 17., Henderson 36.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
17. 09. 2016 15.19
+6
Jirgenovo delo v redsih ze kaze rezultate, to je dejstvo. Liverpul igra najbolj gledljiv nogomet v premier ligi, tezave pa ima samo s "slabsimi" nasprotniki. Kot pa vemo, se naslov prvaka osvaja na manjsih tekmah ... Letos bo PL zelo zanimiva.
Iniesta
17. 09. 2016 15.20
+1
Čelzi bi moral pol ekipe zamenjati ze lani ...
MM?
17. 09. 2016 12.48
+2
Ne razumem, Conte je videl veliko priložnosti, Kopp pa, da so nadzirali tekmo. En definitvno slabo vidi.
mmickica
17. 09. 2016 11.59
+14
Liverpool bo letos strah in trepet! Močni so in kar mi je všeč, zelo lepo igro imajo, kar jim je prejšnja leta manjkalo.
Godyr
17. 09. 2016 10.40
+12
kaj vidijo trenerji na tem oscarju?
RIPkripelj
17. 09. 2016 10.02
+3
drfuzbaler
17. 09. 2016 09.53
-19
edina resna kluba sta Real in Barcelona. ostalo so loleki
CFC1
17. 09. 2016 09.53
+9
Kot pristaš Chelsea lahko rečem, da si zmage niti nismo zaslužili. Obramba je zelo šibka. Luiz ni karak naprej ampak enega nazaj v kvaliteti v obrambi. Oscar celotno tekmo samo izkubljal žoge in naredil nekaj neumnih prekrškov pa ga COnte ni zamenjal vse do 83 minute. Conte pa je glaVNI KRIVEC TAKO ZA REMI PREJŠNJO KOLO KOT ZA PORAZ VČERAJ. Na prejšnjih tekmah se je COnte lahko prepričal, da Matić brez kreacije na sredini ne deluje, da Oscar ne nardi absolutno nič. Ampak ni naredil nobene spremebe (Conte). Z menjavami že drugo tekmo zaporet čaka vse do 80 + minute. Upajmo, da bo Conte prišel k sebi, ker to ne gre nikamor. Hazard, ki je imel včeraj VEDNO pet naprotnih igralcev okoli sebe seveda ne more narediti vse sam, do Coste pa posledično žoga sokoraj nikoli ni prišla. Potrebujemo več kreacije in bolšo obrambo, sicer nimamo realnih možnosti proti Menchestrema. Moje mnenje
Trend01
17. 09. 2016 10.34
+1
V bistvu je nasprotniku relativno lahko. Chelseajeva obramba je še na vsaki tekmi zaplavala. In ne samo enkrat. Tale nakup Luiza je kot bi se v koleno ustrelili. Oscar se izgublja v takšnem načinu igranja; Cesc Fàbregas ne bo igral dokler ne dvigne obrambni del svojih nalog (a ga ekipa krvavo potrebuje)..... Hazard se trudi, a vsi vedo, da gre vse preko njega in ga tolčejo. Človek se bo "zadušil" v ekipi. Costo pustijo relativno pri miru, saj vedo da lahko dajo več golov kot on..... Willian se trudi, letos ne najde ravno samega sebe. Edini svetli točki trenutno v ekipi sta Courtois in Kanté. No, pa Costa z goli seveda. Vprašanje koliko časa bo Belgijec zdržal v tem sistemu. Italijanski nogomet se v odličnih ligah pač ne obnese. Poglejte Olimpijo z Vanolijem (hehehe). No, to so zametki ekipe Chelseaja. Morda pa ga v letu dni obrne. A takrat ne verjamem, da bo Conte še sedel na klopi. P.s. - ne pozabimo, da je včeraj L'pool odigral solidno igro in pokrival vezne igralce Chelseaja zelo agresivno po vsem igrišču. V drugem so pa le še držali kar je bilo za držati.
drfuzbaler
17. 09. 2016 09.52
-17
kasna gnila tekma
krnekilojz
17. 09. 2016 10.20
+18
Če je bla tekna gnila, kok si potem šele ti?
the kop
17. 09. 2016 09.45
+3
če bodo začeli tudi na "malih" tekmah igrati tako kot znajo bodo redsi zelo zelo visoko! ynwa!
KOPITES
17. 09. 2016 15.58
+3
fihner
17. 09. 2016 09.13
+3
Bravo Liverpool! Čestitke!!