Nogomet

Ludogorec ima svojega 'Tavaresa': branilec Moti ubranil dve enajstmetrovki!

Razgrad, 28. 08. 2014 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bolgarski Ludogorec bo prvič v zgodovini nastopil v ligi prvakov. Roman Bezjak in soigralci se za to lahko zahvalijo predvsem Cosminu Motiju, ki je zamenjal izključenega vratarja in na koncu ubranil dve enajstmetrovki nogometašem Steaue.

Cosmin Moti
Cosmin Moti FOTO: Reuters

Nogometaši Lugorca so si zgodovinski prvi preboj med evropsko elito zagotovili na spektakularen način. Ko je že vse kazalo, da bo Steaua napredovala po zaslugi zmage v Bukarešti z 1:0, je Bolgarom podaljške zagotovil rezervist Wanderson. A brazilski vezist vseeno ni bil prvo ime obračuna. V 118. minuti je namreč španski sodnik Alberto Undiano izključil domačega vratarja Vladislava Stoyanova. Ker je trener moštva iz Razgrada Georgi Dermendzhiev že pred tem opravil vse menjave, je med vratnici stopil Cosmin Moti. Romunski branilec je nato zablestel pri izvajanju enajstmetrovk. Najprej je sam uspešno izvedel strel z bele točke, nato pa ubranil poskusa Paula Pirvulescuja in v zadnji seriji še Cornela Rape ter Ludogorec popeljal v ligo prvakov.

"To je neverjetno, uresničitev sanj. Ni besed, ki bi opisale ta občutek. Bilo je noro. V nekem trenutku si tako blizu, nato spet daleč in na koncu zmagaš. To je najboljša tekma mojega življenja in nikoli je ne bom pozabil," je po tekmi težko zadrževal čustva Moti, ki je bil na obračunu proti Steaui še dodatno motiviran. V preteklosti je bil namreč član velikega tekmeca omenjenega moštva, Dinama iz Bukarešte. Moti se je sicer prvič v svoji karieri preizkusil v vlogi vratarja: "Prvič v karieri sem igral na položaju vratarja. Na treningih se včasih preizkusim v tej vlogi, a še nikdar si nisem nadel rokavic. Zanašal sem se na svoje instinkte, drugače enostavno ni šlo. V zadnjem trenutku sem se odločal, kam se bom vrgel. Hvala bogu, da sem ubranil dve enajstmetrovki in zdaj smo tukaj. To je to. To je liga prvakov. Vse skupaj je neverjetno." Slovenski reprezentant Roman Bezjak je za Ludogorec igral do 78. minute.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pomlad14
28. 08. 2014 11.06
+32
Očitno bodo Hrvati spet imeli pripombe kako je še enemu "drugorazrednemu" klubu uspelo priti v LP. Prav je, da so drugi dobili prednost nastopanja v tem tekmovanju, kot pa ti prepotentneži.
peace4all
28. 08. 2014 13.40
+8
Drgac so Hrvati veseli da je Ludogorec premagal rumune zato, ker so blizje mestu na Uefini lestvici, ki jim omogoca dva predstavnika v LP.
Jezu3Kristus
28. 08. 2014 10.58
+3
Lahko bi dodali video ki je na ytube
LR4444
28. 08. 2014 10.52
-19
Dobro je branil, vendar je pred strelom preskočil črto, zato so bile njegove obrambe neregularne. Drugače pa čestitam Bezjaku!
TellingTheTruth
28. 08. 2014 10.55
+53
Sodniki to zelo redko piskajo. Ne vem zakaj si se zapicil v to. Si spusil stave? :P
whatever girl mb 1
28. 08. 2014 10.28
+21
Zdaj vejo, koga dat med vratnice, ko bo golman na dopustu...