Nogomet

Modrić z velikim nasmeškom podaljšal z Realom: 'Igram najboljši nogomet v življenju, lahko pa sem še boljši'

Madrid, 19. 10. 2016 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kljub poškodbi ima hrvaški vezist Luka Modrić veliko razlogov za zadovoljstvo. 31-letni Zadrčan je namreč v sredo pred mediji spregovoril prvič po podaljšanju pogodbe z madridskim Realom. Za mnoge eden najboljših, če ne celo najboljši srednji vezist evropskega nogometa, pravi, da igra v formi življenja.

Brez Modrića si navijači Reala težko predstavljajo sredino igrišča.
Brez Modrića si navijači Reala težko predstavljajo sredino igrišča. FOTO: AP

Najprej bo sicer moral še pozdraviti poškodbo, zaradi katere je izpustil tudi torkovo tekmo skupinskega dela Lige prvakov proti varšavski Legii (5:1), toda nihče ne dvomi v to, da se bo Luka Modrić vrnil še močnejši. Hrvaški vezist je v sredo nasmejan spregovoril po objavi novice, da je do leta 2020 podaljšal svojo pogodbo z Real Madridom. 31-letni Dalmatinec se je spomnil napornih prvih mesecev po prestopu iz Tottenhama, ko je prišel slabo pripravljen in se stežka vklopil v moštvo Joseja Mourinha, a zdaj, po petih sezonah, je čvrsto usidran v srca navijačev Reala in številnih nevtralnih opazovalcev. "Osvojil si ne le navijače Madrida, temveč tudi celoten nogometni svet. Počaščeni smo, da ostajaš z nami vsaj do leta 2020," mu je na začetku novinarske konference na dušo popihal Realov direktor Emilio Butragueno, tudi sam eden največjih v zgodovini belega baleta. Modriću so na Santiagu Bernabeuu pripravili svečani dogodek, na katerem ni manjkalo posnetkov z njegovimi najbolj nepozabnimi potezami. Med tistimi, ki se jih realovci z veseljem spominjajo, je tudi podaja za izenačujoči zadetek Sergia Ramosa v finalu Lige prvakov proti Atleticu, ko je Real na koncu slavil po podaljšku (4:1) in dvignil deseti evropski naslov.

"To je zame zelo poseben dan. Čutim veliko zadovoljstvo, ganjen sem po podaljšanju pogodbe z Realom, najboljšim klubom na svetu," je bil vzhičen Modrić. "Želel bi se zahvaliti klubu in predsedniku Florentinu Perezu, da sta mi izkazala tolikšno zaupanje. Lahko zagotovim, da bom še naprej dajal vse od sebe in trdo delal, da bi izpolnjeval zahteve kluba. Pričakujem, da me v prihodnje čakajo še številni uspehil," je nadaljeval hrvaški reprezentant, ki je blizu povratka po manjši operaciji kolena, a točnega datuma ni želel postaviti. "Po prihodu k Realu sem se izboljšal z delom iz dneva v dan, z borbo. Zaupal sem samemu sebi od samega začetka. Nikoli nisem dvomil o svojih kvalitetah in vedel sem, da bom slej kot prej uspel tukaj, z delom, ki ga na treningih in tekmah vlagam vsak dan. Vedel sem, da mi bo tu uspelo, povsem jasno mi je bilo, brez dvoma. Z 31 leti bi lahko nekateri mislili, da sem že malce star, toda igram najboljši nogomet v življenju. Lahko igram še bolje ali vsaj na tej ravni, to je gotovo," pravi Modrić.

Novopečenega kapetana hrvaške reprezentance so v Madridu povprašali o številnih ostalih temah, denimo o njegovih prepoznavnih potezah: nenadni spremembi ritma in udarca z zunanjim delom stopala. "To je povsem naravno. To imaš ali pa nimaš. Nikoli nisem vadil tega udarca," je povedal produkt zagrebškega Dinama, ki po prestopu iz Tottenhama ni imel časa za prilagajanje. "Kritike me niso bolele. Vedel sem, da prihajam v največji klub na svetu in da so pričakovanja maksimalna. Pripravljen sem bil na to. Nisem pa dobro začel, a nikoli nisem dvomil vase, vedel sem, da mi bo uspelo," še pravi Modrić in dodaja, da je cilj morda najboljše Realove ekipe zadnjih let državni naslov, sam pa si želi na Bernabeuu tudi upokojiti. "Morda imamo letos najboljšo ekipo, odkar sem tukaj. Kakovosti je res veliko, na vsakem položaju imamo po dva ali tri igralce. To je navdušujoče. Naša prioriteta pa je osvojiti La Ligo. Štiri leta brez državnega naslova je predolgo. Jaz je še nisem osvojil, čeprav si seveda želimo tudi Lige prvakov, lahko postanemo prva ekipa, ki bi jo osvojila dvakrat zapored, in španskega pokala," dodaja Hrvat. "Želim se upokojiti pri Realu in s tem podaljšanjem sem še bližje temu, da to tudi storim. Odvisno bo od tega, kako se počutim, kako se bom videl znotraj moštva. Upam, da se bo vse dobro razpletlo."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mikrostruktura
20. 10. 2016 12.14
-3
Kmalu bo klopco grel...