Nogomet

Manchester United je spet na zmagovalnih poteh

Manchester, 16. 09. 2014 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
26

Najbolj vpadljivo je v 4. krogu Premier lige nastopil Manchester United. Derbi na Emiratih med Arsenalom in Manchester Cityjem je prinesel le remi, vodilni Chelsea je doma premagal drugouvrščeni Swansea, medtem ko je trener Liverpoola Brendan Rodgers podcenil Aston Villo, ki je z Anfielda presenetljivo odnesla zmago.

Angel di Maria
Angel di Maria FOTO: Reuters
Koliko je v resnici ponovno kakovosten, bodo pokazale tekme proti težjim nasprotnikom. Vseeno pa Unitedova gladka zmaga s 4:0 proti QPR napoveduje novo obdobje v zgodovini kluba. Še več. Navdušujoča igra debitantov na Old Traffordu, Angela Di Marie in Daleyja Blinda, je ravno tisto, kar so Rdeči vragi tako zelo pogrešali lani in tudi še v uvodu letošnje sezone. Argentinec je priskrbel hitre prenose žoge na nasprotnikovo polovico in dodaten sveženj natančnih podaj pred nasprotnikova vrata, Nizozemec pa zanesljivost in natančnost podaj iz obrambe proti napadu v primerih, ko se ta gradi postopoma. Vseeno pa je res tudi, da je QPR s 4:0 tudi pred tedni že izgubil, tedaj v gosteh pri Tottenhamu. QPR je edino novo moštvo v Premier ligi, ki iz Championshipa ni nasledilo obrambe strukture, pač pa jo razvija na novo. Več kot očitno se te naloge lotevajo prepočasi.

Arsenal je v obračunu proti aktualnim prvakom pokazal dobro igro, še zlasti to velja za angleška reprezentanta Jacka Wilshereja in Dannyja Welbecka. Slednji je sicer ostal zvest strelski formi, še tisti v majici Manchester Uniteda, in tudi v torkrat ni zadel mreže, je pa vratnico. Ni dovmov, da se je pri Arsenalu dobro znašel njihova letošnja okrepitev Čilenec Alexis Sanchez. A njegova nova odlična predstava je še bolj izpostavila slabšo formo Mesuta Ozila. Manchester City je bil bližje zmagi, a je po dveh zadetih vratnicah v zadnjih minutah zelo dobre tekme, vendarle ostalo pri izidu 2:2. Tri gole ali hat-trick je na tekmi med Chelseajem in Swanseajem dosegel Diego Costa. Gostje so povedli, a so nato domači prevladali in ostajajo edina ekipa s štirimi zmagami iz štirih tekem. Jose Mourinho je po tekmi riznal, da skupina G Lige prvakov, v kateri nastopa tudi NK Maribor, ne vključuje tekmecev, za katere je vnaprej prepričan, da jih bo njegova ekiupa premagovala kar tako. "S Portugalci, a ne z mano, ima Chelsea vselej probleme, Nemci so Nemci, igre Maribora pa zaenkrat še nisem preučil natančno, saj se z njimi srečamo kot z zadnjimi od treh. Vemo pa, da tudi proti Mariboru ne bo lahko," ostaja realističnen Mourinho.

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez FOTO: Reuters
S le šestimi streli na nasprotnikova vrata so osvojili deset toč. Zato tiho presenečenje začetka angleškega prvenstva ostaja Aston Villa. Ni najlepša, ni najbolj tekoča, je pa zato njihova igra natančno izvrševanje taktičnega načrta, pri posameznikih iz vrst Aston Ville pa se opaža izjemna disciplina, njihova obramba je še posebej levje zagrizena. Zaprta igra na Anfiledu jim je presenetljivo priskrbela paket vseh treh točk. Pri Liverpoolu v začetni enajsterici ni bilo Raheema Sterlinga, njihovega najboljšega posameznika do sedaj, medtem ko je Daniel Sturidge v letu in pol, kolikor časa je že v klubu, zdaj že enajstič odsoten zaradi poškododbe. Mario Balotelli kot sam v napadu ni prejel dovolj uporabnih žog. Trener Brendan Rodgers je pojasnil, da je svojega do sedaj najboljšega moža Sterlinga po reprezentančnem nastopu pusti še malce počitvati.

Glede na to, da bo Sterling šele decembra dopolnil 20 let, se vsem v Angliji zdi ta izgovor precej čudaški. Eksperiment se Liverpoolovemu strategu ni izšel - proti golu Aston Ville so njegovi igralci streljali le enkrat. Še več. Liverpool se nocoj vrača v Ligo prvakov in s tekmo doma proti bolgarskemu prvaku Ludogorets. Slednji v svojih vrstah nimajo niti enega igralca, ki bi do sedaj zaigral v najbolj elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Kot da je Rodgers res napačno ocenil moč sobotnih in današnjih nasprotnikov.

Spet je katastrofalno slabo zaigral Newcastle in v Southamptonu dobil zasluženo - izgubil je s 4:0 in ostaja zadnji na tabeli. Nerodnosti pri upravljanju kluba, ki so zadnja leta že kar tradicija, njihove navijače spravljata v bes. Novoustanovljena spletna stran sackpardew.com novači k odstavitvi sedanjega trenerja Alana Pardewa, ki pa, kot to ni navada, ne ob ob službo. Pri Newcastleu gre torej še naprej vse narobe. Burnley je imel ob koncu obračuna s Crystal Palaceom v soboto na jugu Londona sijajno priložnost zmagati, a je dobro izvedeno enajstmetrovko Scotta Arfielda spektakularno ubranil Julian Speroni in točka je ob koncu ostala doma, pa čeprav so bili gostje vso tekmo bolj nevarni.
Leicester je v gosteh zasluženo premagal Stoke (0:1), Everton pa skoraj pričakovano West Ham (0:2), Tottenham pa bi moral povoziti domači Sunderland, a so domačini tudi po dveh zadetih vratnicah precej srečno odnesli točko. Končni izid je bil 2:2.

Jose Mourinho po tekmi proti Swanseaju.
Jose Mourinho po tekmi proti Swanseaju. FOTO: Matjaž Ambrožič
Zaključek 4. kroga v Premier ligi je bil obračun med Hullom in West Hamom. Obe moštvi sta na zadnji dan prestopnega roka kadrovsko še dodano okrepili, še zlasti Hull. Še en rezultat 2:2 je bil pravičen izhod zelo dinamične tekme, ki še posebej gostom vliva upanje v dobro predstavo in vsaj točko v naslednjem krogu. Čudovit gol je zabil Enner Valencia, ekvadorski reprezentant, ki je je izkazal tudi na Svetovnem prvenstvu v Braziliji. V soboto na Upton Parku na vzhodu Londona gostuje Liverpool.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaršAudiac
16. 09. 2014 18.51
+7
Edini novinar, ki se podpiše s polnim imenom po članek za svoje delo. Edini, ki dejansko napiše iz svoje glave. Edini, ki hoče, da se ve kdo je napisal članek. Žal je rubrika šport samo še rumeni tisk na 24ur. Niti ni lestvic, obstaja samo real in barca pa še to samo neki trači. Čas je za zamenjavo urednice...drugače se pa vidi že po njenem obsegu, da ni glih za šport.
UNITED1878
16. 09. 2014 17.50
+4
Vse pohvale za članek. Odlično prekopirano.
Chatefucio
16. 09. 2014 16.37
+2
One good match and everybody forgets who u r...
pouspinela
17. 09. 2014 06.43
+1
One good season and everybody forgets who u r..
CFC1
16. 09. 2014 14.50
-1
24ur v svojem slogu spet pretiravate. Man Unitedu čestitam za zmago in dobro igro, vendar bodo morali, če se bodo želeli prebiti med top 4 konstantno nizati takšne rezultate, saj so si od začetka priigrali že kar lep zaostanek. Arsenal in City sta pokazala dokaj dobri igri, a z kar dosti nesigurnosti. Po prikazanem do sedaj in tudi po enotnosti ekipe itd. je Chelsea (realno) še vedno kar dosti pred ostalimi. Sezona je še dolga, a če bo Chelsea tako nadaljeval se lahko letus nadejamo odlične sezone (upam na zmago v Pl, če pa takno formo prenesejo in dokaj držijo skozi vso sezono tudi v drugih tekmovanjih, pa nemara osvojimo še kaj več kot lovoriko Plja. Apak kot pravim sezona je še dolga in po prikazanem ostalih konkorentov, bomo morali nadaljevati tako, brezu velikih padcev. Gremo Chelsea kar tako naprej!
SAF1
16. 09. 2014 16.06
+1
Nič še ni izgubljeno za MUFC, Chelsea z lahkoto izgubi 3 tekme potem ste tam. Vendar Chelsea ima odlično priložnost da bo prvak to sezono, imajo malo poškodovanih, forma je dobra in ekipa je uigrana. Če po pravici povem raje vidim Chelsea kot prvaka kot City.
kameltrajbar
16. 09. 2014 17.08
+2
..šele januarja se pogleda lestvica..kje je kdo???.....
lovesosa
16. 09. 2014 14.48
+1
slabo je da smo zgubili, smo pa vsaj izgubili s stilom bolši v vseh elementih igre(razen o golih) ywna
Symbolic
16. 09. 2014 14.43
+9
Yeee... uspeh za 24 Ur! "Komaj" 2 dni po rednem kolui so uspeli objavit članek o Premier Ligi... LOL
lovesosa
16. 09. 2014 14.52
+5
učeri zvečer se je končal krog z hullom in west hamom. Kar pa ni izgovor glede na to da na eno tekmo reala atletica in barcelone napišejo 5 člankov
SAF1
16. 09. 2014 12.26
+12
Spet na zmagovalnih poteh? No vsaj MUFC fani smo realni in vemo da ena zmaga ne prinese naslova, še posebej ne s tako neuigrano ekipo in novim trenerjem. Zdaj za MUFC bi bilo najboljše da igra na minimalno zmago ali na remi, da se nekako privleče do 4 mesta potem pa drugo sezono lahko debatiramo o naslovu in zmagovalnih poteh in ne vem kaj še vsega.
juninho1987
16. 09. 2014 12.54
-9
SAF1
16. 09. 2014 13.59
+9
Vem da je vam hejterjem težko, ampak prav briga me.
Maximus
16. 09. 2014 14.13
-9
lovesosa
16. 09. 2014 14.53
+5
SAF1
16. 09. 2014 16.00
+3
Po nekaterih imenih mogoče, vendar dvomim, morala bi se spopast Real in MUFC pa bi vidli kdo je boljši, jasno s tem da tokrat Real nebi imel sodniške pomoči.
fan1
16. 09. 2014 11.25
-3
Manchester United je spet na zmagovalnih poteh kaj res al kaj,mogli ste dat naslov Manchester United ponovno v igri za naslov z eno zmago proti QPR se veselite koda ste premagali top klub ne razumem res.
Rde?i Vrag
16. 09. 2014 12.56
+8
Popravek to so povedali mediji in ne fani.
RyanGiggs
16. 09. 2014 10.41
+7
Če bo Van Gaal igral pravilno postavo bi morali ciljati na sam vrh. Ekipo je lepo pomladil in vsaj imensko imamo najmočnejšo ofenzivo na svetu (Rooney, RVP, Falcao, Di Maria, Mata). Sredina je s Hererro in Blindom tudi vsaj solidna, še vedno pa nisem najbolj prepričan v obrambo, saj Rojo ni klasičen CB, Blackett je neizkušen, Jones pa poškodovan...
terminator25
16. 09. 2014 10.52
-6
Ce zmeces 200 miljonov, da na kup naberes nekaj zvezdnikov, ti to se zdalec ne garantira "vrha". Dalec od tega. In to je naredil United. Na kup je zbral nekaj zvezdnikov, rezultat pa je cisto nekohezivna ekipa. Pocakajte, da pride kaksen resen tekmec, boste videli o cem govorim. Sicer pa, dokler bo Van Gaal igral Di Mario na CM-ju, je to za povrh tistega kar sem prej nastel, se neuravnotezena ekipa. S tem poreze krila tudi Di Marii, ki je najboljsi na desnem krilu, ne pa v centralni vezi lol
Rde?i Vrag
16. 09. 2014 12.21
+5
Drugače je Di Maria igral na krilu če bi gledal tekmo bi to lahko opazil. Kar se tiče zapravljanja pač letos je bila to nuja in se je moralo skeširati. Ko sta to storila Chelsea in city je bilo vse lepo in prav ko je skeširal united je pa sramotno in katastrofalno glede na kader,ki ga je imel united se je moralo.
SAF1
16. 09. 2014 12.28
+8
Rojo je začel na CB, ampak so ga nekako vrgli na LB.
SAF1
16. 09. 2014 12.32
+10
Rdeči Vrag, haters gonna hate. Drugače pa mi MUFC fani se nimamo kaj opravičevati, MUFC ni kupil igralcev z lastnikovim denarjem (plin, nafta), ampak to je klubski denar, ki ga je klub zaslužil. Če bi Chelsea zapravljal klubski denar, NIKOLI ne bi mogli prenoviti ekipe kot so jo, prav tako City no...še posebej City ne. Murinjo bi že nekaj spocal skupaj, Mancini s Cityem pa nikoli.
lovesosa
16. 09. 2014 14.55
+0
vidte, tako k se znebijo 3 branilcov je bolš, nevem pa kaj je de gea delov
SAF1
16. 09. 2014 16.07
+3
kim llsung
16. 09. 2014 10.19
+7
Slika Sancheza zmaga,kot bi videl "mino" na terenu....