Maradona brez dlake na jeziku: Da je Ronaldo najboljši na svetu? Naj se ne zaje...

Legendarni Diego Maradona se je po obisku Indije vrnil v Združene arabske emirate, kjer deloma kot trener in deloma kot motivator vodi ekipo Al-Fujairah. Mitski Argentinec se je v zadnjih izjavah dotaknil nedavne podelitve zlate žoge, o kateri pravi, da bi jo sam osvojil še večkrat kot Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

V pogovoru za dnevnik AS je Diego Maradona kritiziral predstave madridskega Reala in Barcelone v tej sezoni. Beli balet nekdanjega svetovnega prvaka ni navdušil niti na prvi tekmi klubskega mundiala z Al-Jaziro (2:1). "Real ne igra dobro. Nikakor ne. Al-Jazira je igrala kot Madrid. S posestjo žoge! Pri Realu pa si želi vsak od igralcev zadeti. V finalu bi stavil na Gremio. Zdijo se mi dobro moštvo," je napovedal Maradona. Španske kolege je zanimal komentar mitske desetice na izjavo Cristiana Ronalda, ki je po osvojitvi pete zlate žoge zatrdil, da se ima za najboljšega na svetu. "Da je najboljši na svetu? Recite mu, da naj se ne zaje**va!" je v smehu dejal Maradona, ob nadaljnjem vrtanju pa dodal, da na samem vrhu vidi Alfreda di Stefana, Johana Cruyffa in Lionela Messija, ki pa mu po njegovem mnenju manjka vodstvenih sposobnosti.

Žreb SP 2018 - 7

Maradona s srčno izbranko Rocio Olivo pred žrebom skupinskega dela svetovnega prvenstva v Moskvi. (Foto: AP)

Zlato žogo bi osvojil večkrat kot Ronaldo in Messi
"Kdo je bil najboljši? Malo sem jih videl, videl pa sem Alfreda di Stefana, (Johana) Cruyffa ... Tudi Messija. Ronaldo bi lahko bil prav tako poleg. Kaj manjka Messiju do Maradone? Ne, tega se ne da kupiti. To prihaja od znotraj, serijsko. Messi ne bi bil sposoben govoriti pred 20 igralci in jih motivirati, tako kot sem to počel jaz," trdi Maradona, ki ne dvomi, da je bilo včasih težje igrati kot danes, sam pa bi, če ne bi bilo omejitev, po svojem mnenju osvojil več zlatih žog kot Ronaldo in Messi.

"Včasih je bilo težje. Imeli smo le eno televizijo, zdaj imajo VAR. Spominjam se prve žoge, ki sem jo dobil, ustavil sem jo s prsmi, ko pa sem se želel obrniti, sem dobil brco v obraz ... Brco v obraz! In rekli so mi: 'Daj, no, fant, saj je prvič!'" je nadaljeval Maradona. "Zlato žogo je zelo težko dati enemu igralcu. Podeljevati jo Cristianu in Messiju je že ... Dolgočasno. V boj bi se morali vmešati (Edinson) Cavani, (Kylian) Mbappe, (Zlatan) Ibrahimović. Ne vem, da bi jih bilo malce več. Če bi v mojem času lahko zmagovali tudi Neevropejci, bi imel več zlatih žog kot Cristiano in Messi."

Ronaldo Real Madird - Al Jazira

Ronaldo med zadnjo tekmo v dresu Reala proti Al-Jaziri na klubskem SP. (Foto: AP)

PSG je odvisen od Neymarja in golov Cavanija
Maradona je tudi razkril, da je Florentinu Perezu ob srečanju v Zürichu svetoval nakup pariškega zvezdnika Kyliana Mbappeja, a predsednik Reala pred novo sezono vseeno ni pripeljal nekdanjega člana Monaca. Argentinski virtuoz meni, da bi lahko beli balet prodal Garetha Bala in mastno zaslužil, Ronalda pa je primerjal tudi s Cruyffom. "Pri Ronaldu mi je všeč zaključevanje akcij. Cristianu priznam tudi, da se pojavi, ko ga ekipa potrebuje. To ima. Pozor, po 'El Flacu' Cruyffu ni bilo veliko igralcev s to kvaliteto. 'El Flaco' je igral, dokler mu noge niso zgorele. Pri tem (Ronaldu) pa je enako. Ta gre na Camp Nou, Barcelona vodi 1:0 ... In potem je 1:1," je še povedal Maradona.

"V tem trenutku nista niti Madrid niti Barca v najboljšem trenutku forme. Pozor, Barca zmaguje, četudi trpi. Tudi PSG me ni zadovoljil. Odvisen je od Neymarja in od golov Cavanija ... Mbappe pa je zame nogometno odkritje. Lahko bi presegel veliko nogometašev. Zakaj ga ni kupil Madrid? Rekel sem Florentinu, da naj podpiše z Mbappejem, ko sva se videla na Fifi. Kaj mi je odgovoril? Rekel je: 'Saj veš, da imam Cristiana in tega ...' Naj prodajo Bala ali ga kar podarijo. Vem, da ga Florentino nikoli ne bi podaril (smeh). Gotovo ga bo zamenjal za koga in Florentinu bo ostalo pol Madrida ali pol Italije, Bale pa bo igral za Milan ali Inter. A menim, da Mbappeja res mora kupiti."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 91
Rdeči Karton! 17.12.2017 16:09:01
Ah Diego nima pojma kaj govori. Trenutno najboljši je Luka Dončič. Kaj dela igralcem Barse, obrača jih kot male otroke. Se CR in Leo lahko samo skrijeta in jokata, ker nikoli ne bosta tako dobra.
Rdeči Karton! 17.12.2017 16:09:19
Si bom dal sam + za sarkazem.
Več komentarjev