Nogomet

FOTO in VIDEO: Maribor na Bonifiki 'od pekla do raja', v Domžalah brez zmagovalca

Koper, 20. 09. 2014 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši Luke Koper so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2. Čeprav so državnim prvakom nudili več kot dostojen odpor, so še enkrat več igrišče zapustili sklonjenih glav. Derbi prvouvrščenih ekip v Domžalah ni postregel z goli.

Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: Damjan Žibert
Neporaženi ekipi sta živahno začeli obračun v Športnem parku, Domžale so prve zagrozile v 11. minuti, ko je Aleksandra Šeligo namučil Sasha Aneff z dobrih 25 metrov, na drugi strani pa je malce pozneje z dobrih 20 metrov dobro sprožil Nik Omladič, že premagal Nejca Vidmarja, a je žoga nato zadela vratnico. V 21. minuti je znova do strela prišel Omladič, toda Vidmar je izvrstno posredoval in ohranil mrežo nedotaknjeno. V 40. minuti so imeli Ljubljančani izjemno priložnost, da kot prvi v sezoni premagajo Vidmarja. Andraž Šporar je po levi strani prodrl v v kazenski prostor, Uroš Korun ga je spotaknil, tako da je sledil udarec z bele točke. Odgovornost je prevzel Omladič, domžalski vratar pa je tudi najstrožjo kazen obranil. Tako kot malce pozneje tudi prosti strel z desne strani Nemanja Mitrovića. V drugem polčasu ekipi uvodoma nista bili posebej nevarni. Šele v 75. minuti so gledalci znova videli lepo priložnost. Po kotu je z glavo dobro streljal Antonio Delamea Mlinar, Vidmar pa je bil pozoren in še enkrat preprečil zadetek. V 82. minuti je obetaven napad Domžal slabo končal Veljko Simić, štiri minute pozneje pa je na drugi strani Miha Zajc s prostega strela z dobrih 20 metrov meril malo previsoko.

Maribor na Bonifiki "živel nevarno"

Agim Ibraimi
Agim Ibraimi FOTO: Damjan Žibert
Prvi polčas se je kar zasluženo končal z izenačenim izidom, saj sta bili moštvi bolj ali manj enakovredni, ne nazadnje so oboji po enkrat zatresli okvir vrat in dosegli po en zadetek. Agim Ibraimi je v 17. minuti prišel do strela malce z desne strani kazenskega prostora in zatresel bolj oddaljeno vratnico. Na drugi strani je tik pred koncem polčasa Matej Palčič po podaji iz kota s strelom z glavo zadel prečko. Avtor prvega zadetka na tekmi pa je bil Urban Žibert, ko je v 33. minuti iz bližine unovčil podajo Palčiča z desne strani kazenskega prostora. Maribor je izenačil v 45. minuti, potem ko je Amir Dervišević izvrstno izvedel prosti strel z več kot 25 metrov in zadel levi zgornji kot koprskih vrat.

Uvod drugega polčasa je bil manj razburljiv, pravih priložnosti gledalci niso videli. Šele v 74. minuti je moral spet posredovati Jasmin Handanović, potem ko je Miha Gregorič iz bližine poskusil z glavo. V 76. minuti pa so Koprčani dobili enajstmetrovko, hkrati pa je bil zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru po drugem rumenem kartonu izključen Aleksander Rajčević. Za strel z bele točke se je odločil Perica Ivetić, toda mariborski vratar se je znova izkazal. Že v naslednjem napadu so Štajerci povedli z 2:1, po podaji Damjana Boharja z desne strani je z glavo zadel Marcos Tavares. V 90. minuti je s prostega strela poskusil Leo Štulac, vendar se je spet izkazal Handanović, tako da je ostalo pri zmagi gostov.

Celjani in Velenjčani brez zmagovalca

Velenjčani in Celjani so se razšli z remijem.
Velenjčani in Celjani so se razšli z remijem. FOTO: Damjan Žibert

Celjani so dobili prvi polčas z 1:0. Glede na prikazano so na odmor zasluženo odšli s prednostjo, predvsem v prve pol ure so bili nevarnejši tekmec, saj so si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, med drugimi Valon Ahmedi v 11. minuti, ko je lepo preigraval pred vrati, prišel do strela, a zgrešil žogo, in Benjamin Verbič v 29. minuti. Do vodstva so prišli domači v 32. minuti po lepi akciji. Najprej je Ahmedi z desne strani poslal žogo v sredino, Verbič jo je poslal v bližino gola spet na desno stran, kamor je pritekel Sunny Omoregie in jo zabil v mrežo. Velenjčani so dvakrat poskusili v deveti minuti prek Ivana Firerja, a neuspešno, nenatančen pa je bil tudi Dalibor Radujko v 31. minuti.

V drugem polčasu je bilo malo manj akcije, prave priložnosti redkejše. Obe ekipi sta sicer kar velikokrat prišli do zaključnih strelov, ki pa niso bili najboljši. Enega nevarnejših je v 79. minuti sprožil Verbič, a je bil z roba kazenskega prostora malce premalo natančen. Zato pa je bil minuto zatem na drugi strani natančnejši Dragan Jelić, ki se je po podaji Firerja znašel iz oči v oči z Maticem Kotnikom in ga ukanil z nizkim ter natančnim strelom z dobrih desetih metrov. Celjani bi lahko znova povedli v 83. minuti, toda Sunny je iz bližine žogo poslal mimo gola. Malce pozneje je po kotu do strela z glavo prišel še velenjski branilec Elvedin Džinić, toda žogo poslal malo čez gol.

Goričani še naprej ostajajo trd tekmec Zavrčanom


Zavrč je v minuli sezoni izgubil vse štiri medsebojne tekme z Gorico, ki je Haložanom zabila kar trinajst golov. Gorica je tako edini klub med prvoligaško druščino, ki Haložanom do danes ni prepustila niti ene same prvenstvene točke, tokrat pa so jim jo gostitelji le odščipnili. Prvi polčas gledalcem ni ponudil veliko lepih akcij ne na eni ne na drugi strani, videli pa so dve lepi priložnosti, a sta bila obakrat uspešnejša vratarja. Prvo na tekmi so imeli gostitelji, ko je Dino Kresinger z glavo lepo podal do osamljenega Dejana Poliča, ki je s kakšnih desetih metrov neoviran sprožil proti golu, a nastreljal zgolj naročje goriškega vratarja Vasjo Simčiča.

Novogoričani so proti Zavrču izvlekli točko.
Novogoričani so proti Zavrču izvlekli točko. FOTO: Damjan Žibert

Goričani so v 28. minuti prek Amedeja Vetriha prvič sprožili proti vratom Marka Ranilovića, a je njegov poskus končal visoko preko vrat, v 37. minuti pa je za goste previsoko meril še Denilton Venturim Jr. Le štiri minute pozneje so goriški nogometaši nevarno kombinirali v domačem kazenskem prostoru, nato je s petih metrov do strela z glavo prišel Matija Širok, vratar Ranilović pa je prvič na tekmi moral posredovati in žogo v letu atraktivno ujel. Tudi v drugem delu ni bilo veliko priložnosti. Od 60. minute so imeli Goričani sicer rahlo terensko premoč v sodnikovem dodatku pa celo lepo priložnost, da pridejo do zmage. Po dolgi žogi Matije Široka so gosti izvedli nevaren protinapad, ki ga je končal Ezekiel Henty, a je bil domači vratar Ranilović na mestu, tako da se je tekma končala z delitvijo točk.

Radomljani do prve prvoligaške točke


V obračunu ekip z dna lestvice, pred dvobojem so imeli domači le tri točke iz osmih tekem, Radomlje pa so bile brez točke na zadnjem mestu, so imeli vlogo rahlega favorita krkaši. V pokalu so namreč nakazali, da lahko igrajo tudi bolje, premagali so velenjski Rudar, pa tudi manj težav s sestavo ekipe so imeli, gostje so namreč igrali brez Igorja Barukčiča, Gregorja Kosca in Mateja Florjančiča. Uvod je postregel s prvim naletom gostov, najprej je nevarno meril Janez Zavrl, a je domači vratar Tomislav Pelin dobro posredoval. Isti igralec je imel nekaj minut zatem novo priložnost, toda njegov strel z glavo ni bil dovolj natančen, da bi žoga končala v mreži.

Krka je nato počasi umirila tekmece, tudi sama prišla do nekaj priložnosti, po podaji Jake Ihbeisheha pa je bil od domačega igralca Žige Kastrevca hitrejši vratar Radomelj Vjekoslav Andrić. Kastrevec je nato v 19. minuti poskusil z glavo, vratar Andrić pa je strel ubranil. Do konca polčasa sta si obe ekipi pripravili še po nekaj polpriložnosti, ostalo pa je pri izidu 0:0. Drugi del so z nevarnejšo akcijo začeli Novomeščani, po strelu Ihbeisheha je skušal do žoge priti Marin Perić, a ni bil dovolj hiter, da bi jo preusmeril v gol. Pozneje je imel nekaj priložnosti za gol še Josip Fuček, najlepšo v 68. minuti, toda vratar Radomelj se je izkazal.

V zadnjem delu tekme je igralce še pošteno namočilo, naliv pa je manj zmotil nogometaše iz Radomelj. V zadnjih minutah so si namreč pripravili še dve lepi priložnosti, po katerih bi lahko iz Novega mesta odšli s tremi točkami. V 83. minuti je bil vratar Pelin že premagan, toda prečka je preprečila veselje Žigi Smrtniku. Domači vratar pa je nato v 89. minuti še dobro posredoval ob nevarnem poskusu Zavrla. Gostje so bili tako sicer bližje trem točkam, vseeno pa so v devetem prvenstvenem krogu dobili prvo točko v sezoni.

Izidi:
Luka Koper - Maribor 1:2 (1:1)
Žibert 33.; Dervišević 45., Tavares 77.
Celje - Rudar Velenje 1:1 (1:0)
Sunny 32.; Jelić 81.
Domžale - Olimpija 0:0
Zavrč - Gorica 0:0
Krka - Kalcer Radomlje 0:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kritik19
21. 09. 2014 22.08
+2
Pravih Ljubljančanov ni več!!! So samo priseljenci, ki so zalutali v Ljubljano in jih je brez veze predalčkat saj so po narodnosti vsi Bosanci, ki pa jim dol visi tako za Ljubljano kot Maribor. Edino navijači se nekam brez veze delite.
glej ovega
21. 09. 2014 13.55
+11
eni govorijo da je pol MB ekipe ljubljančanov..jaz pa reče da lahko ljubljančani v LIGI PRVAKOV igrajo samo pri MARIBORU...samo do tja ne bodo nikoli prišli....LIGA PRVAKOV ni podarjena..si jo moreš prvo priigrat.. lp
Widzew&V89Maribor
21. 09. 2014 14.14
+9
ja gdo pa jim je kriv da nemorejo odbržat svojih talentov? sigurno ne zaho , ki vsakemu ponudi napredek in izstrelitev v tujino, redno placo itd. to so bogi ljudje ki nimajo vec argumentov proti nam
borut888
21. 09. 2014 14.25
-2
Jaz sem samo rekel, da je veliko Ljubljančanov pri Mariboru, nikoli nisem rekel da je kaj narobe s tem ali karkoli.
Widzew&V89Maribor
21. 09. 2014 01.51
+10
bil na tekmi in lahko recem le fantasticno, handa od kar ima novega trenerja golmanoov v tej sezoni brani neverjetno !!! vsa cast !!! in pa se tole ; Marcos Tavares na na na na, Marcos Tavares na na na na na na, Marcos Tavares na na na na, Marcos Tavares na na na na na na, NAŠA LEGENDA SI TI !!!
dule100
21. 09. 2014 08.29
-8
Stajerci007
21. 09. 2014 01.00
+15
Danes smo rešli jesenski del prvenstva.... če bi crkrnili bi šli na minus 10... tak pa smo zdaj na lahanih 6-7 plus tekma manj... Komot bi ostali brez pike v Kopru.. celotni izkupiček več kot super....nad pričakovanji.. Ne se veselit...kaj je pred spomaldanskim delom manj kot 15 pik nebo dovolj ko violice zacvetijo.... Mamo duge ...sladke brige kot drugi klub v sloveniji.. pa to ni pokalno tekmovanje....Dragi LJ... ko tolko govorite pa ste glasni kak sami lj igrajo v Mariboru... nismo mi krivi da ne znate s talenti in igralci ki nekaj znajo... oni pač grejo tja kjer se lahko razvijajo in igrajo...nekaj dosežejo.... Meli ste Ibraimija.. pa ni bil dovolj dober za vas.... meli ste Dareta pa ga spustili za drobiž... pa FIlipoviča....... hvalal vam... za vaše storovno rokovanje z igralci... to ni ritika dragi ampak realnost!! EN KLUB ENA ČAST!! Lep pozdrv
dule100
21. 09. 2014 08.31
-7
Dareta kar imejte, pomagali se z njim tako ne boste veliko !
borut888
20. 09. 2014 23.14
-17
Jaz sem iz LJ pa navijam za Maribor v Ligi prvakov, kako ne bi če pa sami Ljubljančani igrajo za njih? Če bi bili sami Štajerci pa ne bi navijal, ampak ne zato ker bi kaj proti njim, ampak ker so sploh ne bi uvrstili v LP, vprašanje če bi sploh igral v prvi ligi.
glej ovega
20. 09. 2014 23.54
+5
in koliko je ljubljančanov v mariboru? 2 pa še ta sta na klopi :D
borut888
21. 09. 2014 08.05
-8
haha dva sta mogoča Mariborčana, pa še ta dva sta v B ekipi.
glej ovega
21. 09. 2014 13.40
+7
tolaži se.. edino pri mariboru lahko igrajo ljubljančani v LIGI PRVAKOV.. :D
KocoboJeCpbnja
20. 09. 2014 22.36
+17
Domzale,Olimpija in Maribor imajo prakticno ze zagotovljen obstanek v ligi. Dvomim da lahko Radomlje letos presezejo 18 pik (=
MaldiniSLO
20. 09. 2014 22.42
+6
Ne mislim da bo maribor letos izpadel radomlje bo zbralo vec kot 18 tock hahha
KocoboJeCpbnja
20. 09. 2014 22.44
+8
ok recimo da imaš prav. Se popravljam : Domzale,Olimpija in Maribor imajo prakticno ze zagotovljen obstanek v ligi. Dvomim da lahko tako Radomlje kot Krka zbereta po 18 pik :)
borut888
20. 09. 2014 22.04
-22
Letos Maribor ne bo prvak, enostavno je drugje več talenta, saj tudi pri Mariboru igrajo sami LJubljančani.
Mariborrrrrrrrr
20. 09. 2014 22.16
+9
gabrius1
21. 09. 2014 10.01
+4
gabrius1
21. 09. 2014 10.03
+1
Maribor do točk v Kopru z gromozansko srečo
šmajser1
20. 09. 2014 21.13
+14
CESTITKE MARIBOR ZA ZMAGO!MALO SRECE IN DOSTI IZKUSENJ PA JE ZMAGA DOMA.LE TAKO NAPREJ.MARIBOR SAMPION!!!
pomlad14
20. 09. 2014 20.50
-28
Domžale bi morale igrati v LP, ker so prve na lestvici, nad Mariborom.
gooti
20. 09. 2014 20.57
+21
glej ovega
20. 09. 2014 21.07
+21
bomo vidli ob koncu sezone spomladi kdo bo prvi ;) :))
jr123
20. 09. 2014 21.10
-7
azzoo
20. 09. 2014 22.14
+18
Bendit
20. 09. 2014 20.39
+0
Kako je pa junior igral?
DarthRevan
20. 09. 2014 20.22
+32
Ne vem kaj je Jasmin jedel zadnje čase, zdi se da kak izredno močen čili, ker ima reflekse take da ni za verjet. Forma trenutno izredno dobra, naj tako ostane tud v LP!
Mariborrrrrrrrr
20. 09. 2014 20.09
+14
Sampionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiîiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
KlonoS
20. 09. 2014 19.01
-11
radomlje so močne letos :-))))
dajno
20. 09. 2014 18.50
+23
Inter bo zamenjal golmana... priimek bo ostal:-)
kurcvasgleda01
20. 09. 2014 18.25
+19
Jasmina snubi Inter :)
daca90
20. 09. 2014 18.22
+25
Zdaj bo Sarma postal bratranec od golmana! J.Handanovis vsaka cast!!!
daca90
20. 09. 2014 18.27
+4
daca90
20. 09. 2014 18.53
+11
Za tiste ko minuse talate ni tak misleno ko si vi predstavlate!;)
whatever girl mb 1
20. 09. 2014 18.17
+35
Bravo Maribor. Moja največja pohvala gre Handi, ker to, kar toti človek dela v zadnjem času, je milo rečeno neverjetno. Sicer pa so vsi odigrali eno zelo solidno tekmo. Sodniških odločitev pa raje ne bom komentirala, ker se mi zdi popolnoma brezveze sploh karkoli reči.
User513426
20. 09. 2014 23.02
+1
kaj se mu pogodba počas izteka pa mora mal začet zares igrat