Nogomet

VIDEO: Radomlje boljše od Kopra, Krka šokirala Olimpijo

Ljubljana, 29. 11. 2014 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

V slovenski nogometni ligi je bil na sporedu 19. krog. Maribor je s 3:2 ugnal Rudar Velenje, Domžale na gostovanju z 2:1 Gorico, Krka je v Stožicah presenetila Olimpijo (1:2). Benjamin Verbič je ob zmagi Celja proti Zavrču (3:0) zadel že v 11. sekundi tekme. Radomlje so z 2:1 premagale Koper.

Že v 11. minuti je Sintayehu Sallalich sprožil strel z roba kazenskega prostora, žoga pa je zletela tik mimo desne vratnice. Dve minuti kasneje je Sallalich z desne strani podal v kazenski prostor, Marcos Tavares pa je iz bližine žogo poslal čez gol. V 21. minuti je Dalibor Radujko poskusil z atraktivnim strelom čez glavo, Jasmin Handanović je strel ustavil. Kar Tavares ni zadel v prejšnji priložnosti, si je priboril v 23. minuti. Sallalich je podal dolgo žogo v kazenski prostor, Tavares je ob dveh gostujočih obrambnih igralcih le prišel do žoge in zadel iz bližine. Tri minute kasneje so domači povišali vodstvo. Dare Vršič je podal z leve strani, Luki Zahoviću pa ni bilo težko zadeti iz bližine.

V drugem polčasu je gostujoči trener Jernej Javornik v igro poslal napadalca Dragana Jelića, vendar razmerja v začetku drugega dela ni spremenil. V 52. minuti je bila ena najbolj zanimivih akcij na tekmi. Ob izbijanju žoge je Matjaž Rozman zapustil kazenski prostor, žoga pa je prišla do Vršiča. Hitro se je odločil za udarec s 40 metrov, žoga je šla mimo Rozmana in zadela vratnico. V 58. minuti si je priložnost priigral Rudar. Po preigravanju in podaji Ivana Firerja je do udarca v kazenskem prostoru prišel Mario Babić, ki je žogo poslal čez gol.

Marcos Tavares se je izkazal z dvema goloma.
Marcos Tavares se je izkazal z dvema goloma. FOTO: Damjan Žibert
V 71. minuti so domači dokončno potrdili zmago. Agim Ibraimi je takoj po vstopu začel akcijo, po dvojni podaji z Zahovićem pa v kazenskem prostoru našel Tavaresa. Ta je z glavo natančno ciljal v vratarjev nasprotni kot. Gostje so se ob zaostanku prebudili, a prepozno. V 82. minuti je Firer preigraval na desni strani, poslal žogo v kazenski prostor, bivši napadalec Maribora Dragan Jelić je zadel s pomočjo vratnice. V zadnjih trenutkih je poskusil še Firer, a je bil nenatančen. V sodnikovem podaljšku je Jelić po podaji Babića z glavo še drugič zatresel mrežo domačih, za kaj več pa je Velenjčanom zmanjkalo časa.

Joshua Parker je zadel za zmago Domžal.
Joshua Parker je zadel za zmago Domžal. FOTO: Damjan Žibert
Parker zagotovil zmago Domžalam

Domžalčani so odločno krenili proti naslovu jesenskega prvaka, saj so jim pripadle uvodne minute, toda Goričani so vzpostavili ravnotežje. Gosti so izkoristili že prvo priložnost. V 14. minuti je s kakšnih 20 metrov prosti strel izvajal Uroš Korun in z leve strani žogo poslal v desni kot gola Gorice. Domžale so po zadetku še dvakrat nevarno streljale, toda Slobodan Vuk je v 21. minuti z razdalje streljal mimo leve vratnice, v 22. minuti pa je Joshua Parker streljal v vratarja Vasjo Simčiča. Na drugi strani igrišča so Goričani v 24. minuti zadeli za 1:1. Po podaji z leve strani v kazenski prostor Nejc Vidmar ni ulovil žoge, odbito žogo pa je v gol pospravil Luka Majcen.

Primorci so do konca prvega polčasa prišli še do dveh priložnosti, ampak Amedej Vetrih v 28. in Sandi Arčon v 35. minuti sta bila premalo natančna. Še najbližje je bil Alessio Innocenti, ki je izvajal prosti strel, meril pod živim zidom, a žogo poslal tik ob desni vratnici. V 48. minuti so Goričani po podaji iz kota odigrali uigrano akcijo, ki jo je zaključil Lorenzo Pasqualini, domžalska obramba pa je žogo odbila. Do nje je prišel Innocenti, z leve strani kazenskega prostora pa jo je poslal mimo desne vratnice. Po uri igre je mimo gola streljal Žan Majer, v 64. minuti pa je za gostujoče veselje poskrbel Parker. Benjamin Morel je podal do Majerja, ki je našel Parkerja, ta je prodrl v kazenski prostor in zadel dolgi kot. Gorica je poizkušala zadeti še drugič, a so Domžale odbile vse napade. Gostitelji so bili še najbližje v 71. minuti, ko je Matija Širok podal z desne, v zadnjem trenutku pa je v kot odbil Kenan Horić.

Benjamin Verbič
Benjamin Verbič FOTO: Damjan Žibert
Verbič zadel že v 11. sekundi!

Izbranci Simona Rožmana, ta tokrat ni imel na voljo kaznovanih Valona Ahmedija in Tadeja Vidmajerja, so za prvi gol potrebovali le 11 sekund. Na sredini igrišča sta akcijo začela Mislav Oršić in Marko Jakolič, žogo pa je iz bližine v gol Zavrča pospravil Benjamin Verbič in za štiri sekunde prehitel prejšnja rekorderja Fabijana Cipota in Vlada Miloševića. Gosti so odgovorili v drugi minuti, ko je skok dobil Dino Kresinger, strel pa je ustavil Amel Mujčinović. Domači so bili v naslednjih minutah boljši tekmec, v 18. minuti pa so se začele težave Zavrča.

Najprej je Oršić na robu kazenskega prostora našel Danijela Miškića, ki je streljal previsoko. V 20. minuti so gosti ostali brez Matije Krističa, ki je dobil dva rumena kartona v nekaj sekundah, oba zaradi prekrška nad Verbičem. Številčno prednost so domači dodobra izkoristili, saj so zadeli v 21. in 23. minuti. Najprej je bil po podaji Oršića z glavo uspešen Miškić, za njim pa še drugič na tekmi Verbič, ki je izkoristil neodločno obrambo gostov. Zavrčani so do najlepše priložnosti prišli v 32. minuti, streljal je Jure Matjašič, Mujčinović pa je s težavami odbil. V 36. minuti je najprej poizkusil Sunny, Marko Ranilovič je izbil žogo, ki jo je Miškić nato poslal v prečko. Ranilovič se je do konca polčasa izkazal še z dvema obrambama. Celjani so si do 62. minute pripravili še tri priložnosti, vse je zaključil Sunny. Nevaren je bil v 59. minuti, ko mu je veselje na golovi črti preprečil Jure Srnec, v 62. minuti pa streljal mimo desne vratnice. Zavrč je bil v drugem polčasu v napadu precej nedejaven in ni resneje ogrozil visoke zmage Celja, ki je zdaj že pri 37 točkah, toliko so jih zbrali v celotni prejšnji sezoni.

Mile Ačimović tokrat ni mogel biti zadovoljen s predstavo nogometašev Olimpije.
Mile Ačimović tokrat ni mogel biti zadovoljen s predstavo nogometašev Olimpije. FOTO: Damjan Žibert

Krka presenetila zmaje

Ljubljančani, ki so tokrat igrali brez Mihe Zajca, Antonia Mlinarja Delameje, Bobana Jovića in Marka Vukčevića, so takoj na začetku pritisnili proti novomeškemu golu, prvič pa streljali v sedmi minuti prek Mirana Burgiča. Dve minuti kasneje so domači izvajali kot, akcijo je zaključil še enkrat Burgič, a je bil znova premalo zbran. Novomeščani so do prvega strela prišli v 12. minuti, ko je Aleksander Šeliga slabo izbil žogo, Marin Perić bi jo moral le potisniti v gol, a je Šeliga popravil napako. V 18. minuti je poizkusil Josip Fuček, iz obrata pa je žogo poslal mimo leve vratnice. V 20. minuti so Novomeščani izpeljali protinapad, Perić se je prebil mimo Nemanje Mitrovića in premagal Šeligo. V 31. minuti bi gosti lahko vodili z 2:0, saj je domača obramba napravila napako, katero je skušal kaznovati Josip Fuček, a mu je veselje preprečil Šeliga.

Zeleno-beli so do konca prvega polčasa gol za izenačenje iskali prek Andraža Šporarja, Nika Kapuna in Burgiča, ki pa so merili premalo natančno. Olimpija je na začetku drugega polčasa narekovala ritem in goste povsem stisnila na njihovo polovico, prvi strel pa je sprožil Burgič v 52. minuti. Po uri igre se je Perić znova sam znašel pred Šeligo, ljubljanski vratar je popravil napako svojih obrambnih igralcev in ubranil strel.

V 71. minuti je domača obramba napravila novo napako. Darijan Matić je podal nazaj proti Šeligi, vratarju Olimpije je odskočila žoga in končala v golu. Krka je po še naprej napadala, si priigrala še dve priložnosti, v 76. minuti pa dobila gol. Nik Omladič je podal iz kazenskega strela, najvišje je skočil Andraž Šporar in znižal zaostanek. V 90. minuti so domači želeli prekršek nad Aleksandrom Rodićem, sodnik Matej Jug ni bil takšnega mnenja, krkaši pa so krenili v protinapad. Znova ga je zaključil razigrani Perić, toda Šeliga se vnovič ni dal.

Radomlje premagale Koper

Koprčani so bili do tega kroga edini, ki so morali priznati premoč Radomljam. Kljub temu so bili kanarčki z Obale tudi danes favoriti, a se še enkrat opekli. Glavni krvnik je bil Dušan Stoiljković z dvema zadetkoma in tako nekoliko popravil Kalcerjeve težave z neučinkovitostjo. Pred tem so namreč zadnjeuvrščene Radomlje na osmih tekmah mrežo zatresle le enkrat, pa še takrat z bele točke. Koprčani, ki so doživeli enajsti poraz v sezoni in ostajajo sedmi, so tekmo začeli odločno in sprožili prve tri strele na tekmi.

V nadaljevanju gledalci niso videli prav pogostih zaključkov akcij s streli proti vratom, v 32. minuti pa je za nekaj razburjenja poskrbel Dušan Stoiljković, ki je z nizkim strelom zadel desno vratnico koprskih vrat. Isti igralec je bil še natančnejši pet minut pozneje, ko je poskrbel za domače vodstvo. Z nizkim strelom z desne strani kazenskega prostora je žogo pod gostujočim vratarjem Erminom Hasićem spravil v mrežo. V 44. minuti so Koprčani izenačili, ko je Ivica Guberac lepo stekel v prazen prostor in z nizkim strelom matiral Denija Blaževića, toda Stoiljković je še pred koncem polčasa domače povedel v novo vodstvo, ko je žogo poslal čez Hasića.

Drugi polčas je bil manj razburljiv, do zaključnih strelov so nekajkrat prišli gostitelji, a izida niso spremenili. Niti po Stoiljkovićevem poskusu na prazen gol v 75. minuti, ko je Hasić zgrešil žogo, na golovi črti pa je posredoval eden od koprskih nogometašev. V 79. minuti se je sam pred gostujočim vratarjem znašel Goran Vuk, toda zgrešil cilj. To je bila tudi zadnja velika priložnost na tekmi.

Izidi:
Gorica - Domžale 1:2 (1:1)
Majcen (24.); Korun (14.), Parker (65.)

Maribor - Rudar Velenje 3:2 (2:0)
Tavares (23.), Zahović (26.), Tavares (71.); Jelić (83., 93.)

Celje - Zavrč 3:0 (3:0)
Verbič (1.), Miškić (21.), Verbič (23.)

Olimpija - Krka 1:2 (0:1)
Šporar (76.); Perić (20.), Matić (71./avtogol)

Kalcer Radomlje - Luka Koper 2:1 (2:1)
Stoiljković (37., 45); Guberac (44.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Widzew&V89Maribor
30. 11. 2014 23.27
+4
krka vas tepe na vseh možnih področjih
JuST_ReaL
30. 11. 2014 20.49
+1
Tekmi NK Olimpije in FC Luke Koper bi vsekakor vzel pod drobnogled, ker tekmi vsekakor nista bili "čisti".
kritika1
30. 11. 2014 10.01
+26
Ste pa nesramni. To ni njiva to je polje na katerem bodo verjetno v bližnji prihodnosti gojili kako sadje npr. banane, bo bolj donosno kot nogomet. Šalo na stran, že protu Kolumbiji smo igrali na njivi, to kar je sedaj v Stožicah pa je že podobno poligonu za vojaško urjenje, mogoče bo imela SV manevre! G. predsednik kluba, vodstvo ... sram naj vas bo, ob vseh milijonih obubožanih delavcev, na čigar žuljih je zrastel stadion, niste4 sposobno vzdrževati zelenice! Res naj vas bo sram v dno duše. Upam, da je Janković spremljal blatno kopel v Stožicah.
Mungos2
30. 11. 2014 19.32
+6
Mislim, da bi morali v Stožicah igrati v škornjih in s klobuki, oziroma šajkačami !!!
štajerc55
30. 11. 2014 19.54
+6
Ja sramota za LJ veljake ,da tako zgleda štadion ,ki ga zdaj plačujemo vsi slovenci ! šerif se pa tolče po prsih ,da ga je on naredo haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Widzew&V89Maribor
30. 11. 2014 23.26
+4
maribor je odigral duplo vec tekem od lolimpije ce ne ki se vec kot duplo, pa je mariborska zelenica 1a proti njivi v barju ....in ja se popolnoma strinjam z janezro .............krka pa vas tak tepe nja vseh podrocjih
nets372
30. 11. 2014 09.19
+14
pogledate travo v Stožicah-pa tukaj je blatna njiva tukaj bi še konji in krave umrli od lakote-trave sploh ni -Šeliga ti pa za pastirja!!!
veliki svizec
30. 11. 2014 07.44
+16
Bravo Cjele...
Smeljo
29. 11. 2014 23.25
+7
Pa kaj se usi obremenjujete z drugimi ekipami? Navijite za svojga in to je to...
petervodeb
30. 11. 2014 13.48
-7
Mungos2
29. 11. 2014 22.47
+1
DAJMO DOMŽALE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tedoDANB3medo
29. 11. 2014 22.33
-3
Bodo Olimpijaši rekli, da bi bila Krka dober nasprotnik Realu, tako kot zdaj po porazu proti Sportingu govorijo Mariborčani???
texranger
30. 11. 2014 07.46
+9
Krka in Sporting sta takšna primerjava kot MB in olimpija.
Borec21
30. 11. 2014 13.09
+0
Mariborrrrrrrrr
29. 11. 2014 21.12
+10
Maribor sampionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kmalu bomo prvi lolimpija pa nekje ..........
wearebarcelona
29. 11. 2014 21.03
+12
ENKRAT ZA CELE, VEDNO ZA CELE !!!!!!!
hoilongmai
29. 11. 2014 22.41
-12
walter2
29. 11. 2014 20.42
+3
Rastoder igra stave!
ghee
29. 11. 2014 21.44
+3
nets372
29. 11. 2014 20.16
+19
pa niso "poznavalci nogometa govorili o močni olimpiji",kje so danes-popolnoma realna slika ki se že kaže-obraz olimoije namreč!Bravo Maribor ,gremo naprej proti naslovu -katerem že?Aja vsako leto isto!!!Maribor!!!
glej ovega
29. 11. 2014 20.05
+24
borut..po leta si govoro kak je MB 4 klub..kdo je zaj četrti? hahahaha
borut888
29. 11. 2014 20.42
-26
Očitno ne znaš niti na lestvico pogledat, Olimpija ima tekmo manj, ki jo bo zagotovo dobila, tako da smo še drugi.
glej ovega
29. 11. 2014 21.00
+20
:D tak ko trenutno igra MB vas bo najmanj 4:0 namazal..glede na to da vas je predzadnji premagal...se nisem kaj dost zmoto o rezultatu..naslednje kolo boste tud zgubli :D
šmajser1
29. 11. 2014 21.03
+17
nets372
30. 11. 2014 09.17
+8
borut888-na koncu Maribor 15 pik pred vsemi pa to je jasno vsem samo tebi očitno ne -če bi Maribor temoval samo na eni fronti v slo ligi ne bi imel niti poraza pa priznaš ali ne mi je čisto vseeno!!
MaceWindu
29. 11. 2014 19.21
-20
skoda! lahk bi blo remu rudar maribor. rudar si je tud zasluzu remi
badi 27
29. 11. 2014 19.44
+17
Rolo956
29. 11. 2014 20.46
+14
lahko bi blo remi? nisem gledo tekme ampak nekak sem preprican da rudar ni pritisko tak da bi vsi bli v kazenskem prostoru Maribora pa tut sodnik ni dau lih 10 minut dodatka. drugi gol za rudar je padu 94 minuti.maribor je v prvem poucajtu naredo svoje pol pa so spilali kolko so pac morali.
fujjjjjj
29. 11. 2014 17.28
-15
Še en dokaz več da je pri nogometu pomembno kaj je v glavah igralcev.Remizirajo z Chelesa ki je eden najboljših klubov na svetu in komaj premagajo rudar ki bi ga lahko primerjali z gostilniškim klubom.
MaceWindu
29. 11. 2014 19.20
-4
Ciarra
29. 11. 2014 19.51
+11
fujjjjj Ti očitno nisi gledal tekme,zato pa takšne bedarije klobasaš!
Uporabnik487511
29. 11. 2014 23.59
+3
do 3:0 so igrali na 30%, potem do 3:2 pa za ene 4%.
hoilongmai
30. 11. 2014 11.50
-7
če bi še 3 minute igrali pa rudar še enga dau
glej ovega
29. 11. 2014 17.12
+21
Mogli bi napisat.. MARIBOR igral samo en polcas..v drugem so meli v glavi pivicko po zmagi..ce bi se v drugem polcasu tak stisnili kot v prvem bi jih nasuli se ene tri zravn..sajse je vidlo da igrajo na pol moci..lp
štajerc55
29. 11. 2014 17.01
+17
Dajto no nehat lapat prazno slamo !! kaj je MB skoraj zapravo ,če je pa Jelič zadel v zadnji sekundi tekme lepo vas prosim no !!!!!! BRAVO ŠAMPIJONI GREMO DALJE PIKE SO TU ZDAJ PA ŠE RADOMLJE IN ŠALKEJA DOL RUKNEMO IN TO JE TO ZA LETOS !! DRUGO LETO PA ZMELJEMO VSE PO VRSTI MARIBOR
petervodeb
30. 11. 2014 13.49
-4
Spandau
30. 11. 2014 17.00
+2
@Petervodeb, če delaš sramoto Olimpiji me ne briga je pa smešno. Da pa delaš sramoto klubu, ki ga imaš pripetega poleg imena pa je sramotno in bogokletno
petervodeb
30. 11. 2014 19.57
-4
dej dej dej.. kaksne pa ti strelas... kaj ma pool tu veze.. mislm eni ste res cez les..
šmajser1
29. 11. 2014 16.33
+22
BRAVO MARIBOR!CESTITKE ZA NOVO ZMAGO!VELIKO,VELIKO SUPER PRILOZNOSTI....MARIBOR SAMPION!!!