Nogomet

VIDEO: Domžale z dvema igralcema manj zdržale v Celju, remi po okusu Maribora

Domžale, 24. 04. 2015 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši Celja so imeli na derbiju 29. kroga državnega prvenstva proti Domžalam kar dva igralca več, a niso našli poti do mreže. Z istim izidom (0:0) sta se končali tudi tekmi med Zavrčem in Rudarjem ter Olimpijo in Koprom. Maribor je s 6:1 nadigral zadnje Radomlje.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Kalcer Radomlje - Maribor
    03:47
    Vrhunci tekme Kalcer Radomlje - Maribor
  • Vrhunci tekme Zavrč - Rudar Velenje
    01:16
    Vrhunci tekme Zavrč - Rudar Velenje
  • Vrhunci tekme Gorica - Krka
    02:08
    Vrhunci tekme Gorica - Krka
  • Vrhunci tekme Olimpija - Luka Koper
    01:34
    Vrhunci tekme Olimpija - Luka Koper
  • Vrhunci tekme Celje - Domžale
    02:12
    Vrhunci tekme Celje - Domžale

Celjani so imeli imenitno priložnost, da na lestvici prehitijo Domžalčane in se zavihtijo na drugo mesto. Ne nazadnje so tekmo končali z dvema igralcema več, a kljub pritisku jim ni uspelo ukaniti borbene domžalske ekipe. Po dokaj medlem prvem polčasu so Celjani v drugem zagospodarili na igrišču, si pripravili nekaj priložnosti, toda niso našli poti do mreže in tako ostajajo točko za današnjimi tekmeci. Prvi polčas derbija tega kroga ni navdušil. Ekipi si nista priigrali resnih priložnosti, eno lepših pa so v 17. minuti zapravili Domžalčani, ko je Nejc Skubic z desne strani ostro podal pred vrata, kjer je bil le za trenutek prepočasen Slobodan Vuk. Sicer pa so Domžalčani že v prvem polčasu ostali brez Kenana Horića, v 35. minuti si je namreč prislužil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Gregorjem Bajdetom.

Simon Rožman ne more biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev proti Domžalam.
Simon Rožman ne more biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev proti Domžalam. FOTO: Miro Majcen
Celjani so v uvodu drugega polčasa pričakovano prevzeli pobudo in dvakrat poskusili prek Ramona Sorie Alonsa in Sunnyja Omoregieja, a se izid ni spremenil. V 56. minuti je nevarno meril Benjamin Verbič, ki je z diagonalnim strelom le za malce zgrešil cilj. V 64. minuti sta Matic Črnic in Vuk izpeljala domžalski protinapad, z levega roba kazenskega prostora je sprožil slednji, vendar je bil Matic Kotnik na mestu, tako kot malce pozneje na drugi strani Nejc Vidmar po poskusu Ivana Lendrića. Celjani so prevladovali, toda domžalske obrambe jim ni uspelo prebiti. Zato pa je nekaj dodatne vode na njihov mlin usmeril Rudi Požeg Vancaš, ki je v 79. minuti prejel drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Verbičem, tako da so gosti na igrišču ostali le z deveterico.

A tudi to ni bilo dovolj za zmago Celjanov, kljub lepi priložnosti v 89. minuti. Takrat je najprej nevarno meril Verbič, Vidmar je žogo odbil, takoj zatem pa je močno od daleč z volejem udaril še Igor Jugović in zadel prečko.

Marcos Tavares je s 14. in 15. golom v tem prvenstvu povečal prednost na lestvici strelcev.
Marcos Tavares je s 14. in 15. golom v tem prvenstvu povečal prednost na lestvici strelcev. FOTO: Damjan Žibert
Maribor stresel jezo nad Radomljami

Kljub temu, da so Mariborčani nastopili kar precej zdesetkani, so že v prvem polčasu praktično odločili zmagovalca. Pred maloštevilnimi gledalci so povedli že v osmi minuti. Po podaji Mitje Vilerja iz kota je z glavo zadel Luka Zahović. Le sedem minut pozneje je bilo že 2:0. Po hitri akciji, ki sta jo začela Viler in Welle Ndiaye, je z leve strani pred vrata podal Dalibor Volaš, Marcos Tavares pa je prehitel domače branilce in povišal mariborsko prednost. V 18. minuti so prvič resneje zagrozili domači, toda Denis Lidjan je žogo s strelom z glavo poslal čez gol. Zato pa je bil v 26. minuti natančnejši Viler. Dare Vršič je spretno spravil žogo do Volaša, ta pa je podal z desne strani do Vilerja, ki je zadel diagonalnim strelom.

V 62. minuti je Volaš dosegel četrti zadetek za goste, a iz prepovedanega položaja, pet minut pozneje pa je Goran Vuk znižal zaostanek na 1:3, potem ko je po globinski podaji prišel sam pred Jasmina Handanovića in ga premagal. Na drugi strani je dvoboj ena na ena s Tavaresom dobil Vjekoslav Andrić, v 80. minuti pa vendarle spet klonil, saj ga je premagal Volaš po nesebični podaji Zahovića. Piko na i visoki zmagi sta v 86. minuti in 90. minuti postavila najprej Tavares, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po Zahovićevem strelu, in Volaš. Vijoličasti imajo po remiju Celja in Domžal zdaj pred slednjimi šest točk naskoka.

Varovanci Jerneja Javornika so v prejšnjem krogu ugnali Maribor, tokrat pa niso našli poti do mreže Zavrča.
Varovanci Jerneja Javornika so v prejšnjem krogu ugnali Maribor, tokrat pa niso našli poti do mreže Zavrča. FOTO: Damjan Žibert
Zavrč in Rudar s praznimi naboji

Potem ko so Velenjčani na zadnji medsebojni prvenstveni tekmi zmagali kar s 7:2, je bilo verjetno kar nekaj tistih, ki so tudi tokrat pričakovali kakšno žogo v mreži ene ali druge ekipe. Toda moštvi danes nista bili ravno napadalno razpoloženi, resnih priložnosti na tekmi praktično ni bilo, tako da je končnih 0:0 kar primeren končni izid. Velenjčani, ki vsaj začasno ostajajo šesti na lestvici, tako še čakajo na strelca jubilejnega 900. zadetka, Zavrčani pa še držijo peto mesto.

Gledalci v prvem polčasu kljub dokaj kombinatorni igri niso videli resnih priložnosti završkih in velenjskih nogometašev. Nekaj akcij je bilo obetavnih, toda streli so bili nenatančni. Gostujoči vratar Matjaža Rozman je moral sicer enkrat posredovati, in sicer po poskusu Jureta Matjašiča v 23. minuti. V drugem polčasu je v 50. minuti do strela z glavo prišel Josip Balič, a žogo poslal čez gol. V 71. minuti po protinapadu ni uspelo akcije učinkovito zaključiti Erosu Grezdi, ob še dveh nenatančnih poskusih pa gledalci česa razburljivega niso več videli.

Ezekiel Henty in soigralci tokrat niso bili strelsko razpoloženi.
Ezekiel Henty in soigralci tokrat niso bili strelsko razpoloženi. FOTO: Damjan Žibert
V Stožicah brez golov

Ljubljančani so tekmo začeli odločno in v šesti minuti zapravili prvo lepo priložnost. Po kotu je do strela z glavo prišel osamljeni Antonio Delamea Mlinar, žogo pa je na golovi črti izbil Miha Gregorič. Malce pozneje je z glavo poskusil tudi Ezekiel Henty, ki pa je meril malce previsoko. Koprčani so se v naslednjih trenutkih malce otresli pritiska, prehajali tudi na polovico Olimpije, kjer pa si pravih priložnosti niso pripravili. Na drugi strani so zeleno-beli izpeljali še nekaj obetavnih akcij, ki pa so se končale s preslabimi zaključki. Med njimi je bil tudi poskus Andraža Šporarja z roba kazenskega prostora v 40. minuti, ko je žogo poslal naravnost v roke Vasje Simčiča.

V drugem polčasu so bili nevarni streli praktično neviden nogometni element, tako da sta ekipi nadaljevali proti delitvi točk. Trenerja sta skušala z menjavami spremeniti "mrtvi tek", šele v 77. minuti pa so gledalci videli nekaj razburjenja, in sicer pred vrati Kopra, ko je po kotu do strela prišel Aleksandar Rodić, žoga pa se je od prečke odbila v polje. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli domači, in sicer v sodniškem dodatku, ko je Stjepan Babić s prostega strela z 19 metrov zgrešil cilj.

Nogometaši Gorice so brez težav ugnali Krko.
Nogometaši Gorice so brez težav ugnali Krko. FOTO: Damjan Žibert

Gorici pomembna zmaga v boju za obstanek

Novogoriški nogometaši so se po porazu v Domžalah in padcu na predzadnje mesto zbrali in danes pred domačimi navijači ugnali neposrednega tekmeca novomeško Krko. Štirikratni državni prvaki so tako spet na osmem mestu z dvema točkama naskoka pred Dolenjci, ki so tako prekinili niz petih tekem brez poraza. Novogoričani so mrežo gostov hitro načeli, že v deveti minuti je Vykintas Slivka žogo preusmeril v mrežo po podaji Lorenza Pasqualinija. V nadaljevanju sta obe ekipi prišli še do nekaj strelov, bolj ali manj nenevarnih, v 34. minuti pa je moral posredovati tudi domači vratar Grega Sorčan po poskusu Enesa Novinića iz obrata v kazenskem prostoru. Domači so do zanesljive prednosti prišli v 44. minuti, ko je po podaji Matije Široka z desne strani iz bližine zadel Luka Majcen. To je bil zanj že tretji gol proti Krki v tej sezoni.

Novomeščani so nov udarec doživeli v uvodu drugega polčasa, ko je z igrišča zaradi drugega rumenega kartona moral Denis Mojstrović zaradi prekrška nad Majcnom. Številčno prednost je v 66. minuti unovčil rezervist Giuseppe Ruggiero, ki se je po globinski podaji Slivke sam znašel pred Miodragom Mitrovićem in ga premagal. To je bil tudi končni izid tekme.

Izidi:

Kalcer Radomlje - Maribor 1:6 (0:3)
Vuk (67.); Zahović (12.), Tavares (15., 86.), Viler (26.), Volaš (80., 90.).

Zavrč - Rudar Velenje 0:0

Olimpija - Luka Koper 0:0

Gorica - Krka 3:0 (2:0)
Slivka (9.), Majcen (44.), Ruggiero (66.)
RK : Mojstrović (49./Krka)

Celje - Domžale 0:0
RK: Horić (35.), Požeg Vancaš (80./oba Domžale)

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
26. 04. 2015 15.00
-3
Kar tri tekme 0:0 smrdi po stavah
tomjaz
26. 04. 2015 14.34
+2
men ni jasno, kaj ti mediji premalo objavljajo slovensko ligo, predvsem pred tekmami nič od nič ne pišejo.
Mungos2
25. 04. 2015 23.40
+3
Čestitke Domžalam za borbeno igro !!! Dajmo Domžale !!!
MaršNapolje
25. 04. 2015 20.10
-9
svaka čast majkemi.... slovenski nogomet je itak polom slovenske lige je pa tako kot v šoli med športno ko fantje igrajo fuzbal nič od nič...
bundy crocodile
25. 04. 2015 20.08
+10
Maribor, Šampion!
jlde
25. 04. 2015 19.07
+1
"""Mariborčani jezo stresli na Radomlje"" Radomlje imajo manj zmag kot Maribor porazov in tam je lahko stresati jezo. ( LEPA TOLAŽBA )
PVSK
25. 04. 2015 19.59
+11
Maribor že od nekdaj igra slabo proti klubom iz spodnjega dela lestvice in tako gladka zmaga nad Radomljami je večja redkost kot kakšna rutinirana zmaga na Bežigradom. To pa zaradi motivacije ki jo je težko vzpostaviti po tem ko ti igraš proti klubom kot so Celtic, Schalke, Chelsea... in nato naletiš na Radomlje.
jlde
25. 04. 2015 20.28
+0
Še večja motivacija, bi bil klub iz pete lige. Nisem navijač BEŽIGRAJČANOV
soba666
25. 04. 2015 23.17
-3
Olimpija - Luka Koper 0:0; Celje - Domžale 0:0 in ta dva - tri kluba zasledueta Mb, proti njemu na nož, kaj pa ko ga ni zraven?
glej ovega
25. 04. 2015 16.41
+5
Hvala za PAMPERS...to spada med ŠPORT
murate
25. 04. 2015 15.19
+1
Če želiš tri točke moraš zmagati in to je včasih težko tudi proti takšnim kot so Radomlje,vendar vseeno,nek uspeh tole ni.
jlde
25. 04. 2015 19.12
+0
Mariborrrrrrrrr
25. 04. 2015 08.09
+16
Bravo maribor se doben ni dal 6 golov radomljam tak da vtihnite nevoščljivost slovenska , v zivljenju niste nic pametnega nardili zdaj pa lapate po portalih delat se spravite al pa en krog okrog nogometnega igrisca pa bote meli jezik na podu
devede
25. 04. 2015 07.48
-6
Zanimivo,a ne?Kvota pa 1:10.
AjdeMiPopuši
25. 04. 2015 09.33
-3
vojkopernar
25. 04. 2015 06.17
-6
texranger
25. 04. 2015 13.16
+6
O Vojko, ti vaški posebnež, si spet ob šanku?
rambek
25. 04. 2015 05.58
-12
Ce dobijo naslov nk casa za veselje ker si ga ne zasluzijo za taksne blesave predstave. Kar je prevec je prevec. Ena vijolica se ne prinese pomladi.
c00kies
25. 04. 2015 00.40
+2
Praktično gratis točke :D Guzonje, ki pljuvate čez MB... tu imate seznam pa glejte, da boste pokazali kaj na zelenici... - Maribor -> Olimpija - Gorica -> Maribor - Maribor -> Celje - Zavrč -> Maribor - Maribor -> Domžale - Krka -> Maribor - Maribor -> Luka Koper
vojkopernar
25. 04. 2015 06.13
-21
MB alkoholiki nimajo pojma kaj je to nogomet, tako kot drugi naši klubi. To se itak pokaže na evropski sceni. Škoda vsakega denarja za te amaterje.kakšen uspeh pa je premagati ene Radomlje. Sram naj vas bo.
Definbahija
25. 04. 2015 09.04
-9
texranger
25. 04. 2015 13.19
+4
karamba34
24. 04. 2015 23.41
+23
sam da naše violce cveto.
Definbahija
24. 04. 2015 23.29
-16
Haha. Zki niso te jeze stresli nad rudar, celje? zto k so papki! Doma so monopolisti
Matjaž Poto?nik 1
25. 04. 2015 00.30
+10
......pojma nimaš, kaj komentiraš.......bogi,bogi!
Definbahija
25. 04. 2015 09.03
-13
Monopolisti na vliko. Vsak ki hoce nekaj uspet v drugem klubu ga kupijo. Sedaj cakam kdaj bodo Zajca Verbica in se kakega pokupli. In pol se hvalijo s postavo RM kako so premagali amaterje. Mrs tak klub!
pridnaov?ka
25. 04. 2015 14.08
-6
lepo napisano..še posebej zadnji stavek..se pridružujem
Aleš Bezjak 1
24. 04. 2015 21.39
-37
VMB ja odmevala bo himna iz pete lige kamor spadajo
badi 27
24. 04. 2015 22.28
+10
Aleš Bezjak 1
24. 04. 2015 21.34
-38
in zdaj bojo opet puni samega sebe ker so radomlje premagali.vau ej to je skoraj nemogoče ds so jih premagali. naj raje poderejo ljudski vrt in nam tam kaj bolj pametnega zgradijo
Matjaž Poto?nik 1
24. 04. 2015 22.07
+13
...al pa tvojo bajto........pa tebi v čast tam še eno umobolnico postavijo........buahahahahahahahahahhaha
pomlad14
24. 04. 2015 22.35
+10
pridnaov?ka
25. 04. 2015 14.09
+1
PVSK
24. 04. 2015 21.13
+45
To je pravi pristop. Zdaj pa samo tako dalje in po nov naslov prvaka. Jeseni pa se ponovno srečamo v LV ko bo odmevala himna lige prvakov!
rambek
25. 04. 2015 05.59
-12

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.