Nogomet

VIDEO: Mariborčani do tesne zmage proti Zavrču, Domžalčani prepričljivi proti Kopru

Ptuj, 25. 10. 2014 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši Zavrča so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije na Ptuju izgubili proti Mariboru z 0:1. Aktualni prvaki so slavili po zaslugi uspešno izvedene enajstmetrovke Marcosa Tavaresa dvajset minut pred koncem tekme. Zmagi sta vknjižili tudi ekipi Olimpije in Domžal.

Marcos Tavares
Marcos Tavares FOTO: Reuters

Gledalci na Ptuju v prvem polčasu niso videli zadetkov, tudi prav veliko pravih priložnosti si ekipi na težkem igrišču nista priigrali. Prvi so zagrozili domači, ko je v peti minuti Boris Sambolec z desne strani v kazenskem prostoru zgrešil cilj. Pet minut pozneje so prvič poskusili gosti, in sicer Marcos Tavares z leve strani s 14 metrov, žogo pa je ukrotil Marko Ranilović. Osem minut pozneje so obetavno akcijo spet izpeljali Mariborčani, po prodoru in podaji Petra Stojanovića je do žoge prišel Aleš Mejač, ki se mu je odprla pot proti vratom, a na koncu ni bil dovolj natančen. Zadnjo resnejšo priložnost v prvem delu igre so v 32. minuti zapravili domači, Jure Matjašič se je odločil za strel z dobrih 20 metrov, Jasmin Handanović pa je dobro posredoval. V uvodu drugega polčasa, natančneje v 53. minuti, so imeli gosti izjemno priložnost za vodstvo, toda po podaji Dareta Vršiča je Luka Zahović iz bližine žogo preusmeril točno v vratarja Zavrča Ranilovića. V 70. minuti pa so državni prvaki povedli. Dario Jertec je po podaji iz kota v svojem kazenskem prostoru igral z roko, izkušeni Marcos Tavares pa je bil natančen z bele točke. Po zadetku so domači prišli do dveh polpriložnosti, a so Mariborčani dobro nadzorovali potek tekme in jo pripeljali do zanje srečnega konca.

Celjani napolnili mrežo Radomelj

Ekipi sta zelo previdno začeli tekmo, v 16. minuti je za prve globlje vzdihljaje na tribuni poskrbel Valon Ahmedi, ko je s prostega strela za malo zgrešil cilj. Celjani, ki so imeli pobudo na igrišču, so povedli v 25. minuti, ko si je Benjamin Verbič na levi strani kazenskega prostora pripravil prostor za strel in z natančnim udarcem matiral Vjekoslava Andrića. Isti igralec je podvojil celjsko vodstvo v 29. minuti po dvojni podaji z Blažem Vrhovcem. Klasični "hat-trick" je celjskemu nogometašu uspel v 33. minuti, ko je dobro spremljal akcijo soigralcev in na koncu žogo med Andrićevema nogama poslal v mrežo z 3:0. Že nekaj trenutkov pozneje je Celje vodilo že s 4:0, po strelu Ahmedija je žoga presenetila Andrića in končala v mreži.

Simon Rožman je s Celjani neporažen že zadnjih 13 prvenstvenih tekem.
Simon Rožman je s Celjani neporažen že zadnjih 13 prvenstvenih tekem. FOTO: Miro Majcen

V drugem polčasu so Celjani nadaljevali rešetanje Kalcerjeve mreže. V 54. minuti je Denis Lidjan v kazenskem prostoru storil prekršek nad Vrhovcem, ki je nato sam zanesljivo izvedel še najstrožjo kazen za 5:0. Trener domačih Simon Rožman je hitro opravil vse tri menjave, kar se mu je malce maščevalo v 72. minuti, ko je z igrišča moral poškodovani Tadej Vidmajer, tako da je domača ekipa do konca tekme morala igrati le z deseterico. Z desetimi pa so končali tudi gosti po drugem rumenem kartonu Jureta Balkovca v 89. minuti. Dobil ga je zaradi simuliranja. Eden izmed rezervistov, Dejan Djermanović, je sicer nase opozoril hitro po vstopu v igro, ko je v 67. minuti žogo poslal proti vratom gostov, Andrić pa je dobro posredoval. V 83. minuti so bili gosti, ki so na trenutke pokazali željo po zadetku, a niso bili dovolj konkretni, najbližje zadetku, ko je Dušan Stojilković zadel vratnico.

Domžalčani spet ujeli zmagovoto niz

Domžalčani so tekmo izvrstno odprli in že v drugi minuti povedli. Po uvodni priložnosti Sashe Aneffa je Erik Janža je z leve strani podal na vrh kazenskega prostora, kjer je visoko skočil Benjamin Morel. Ta je z glavo žogo podal do Aneffa, slednji pa jo je vrnil Morelu, ki je natančno meril s 17 metrov v zgornji levi kot. Na 2:0 je tik pred koncem polčasa povišal Uroš Delić z avtogolom, potem ko je v lastno mrežo preusmeril žogo po podaji iz kota in "vmešavanju" Nemanje Maksimovića, ki je žogo z glavo podaljšal pred vrata do strelca avtogola. Sicer pa sta si ekipi pred tem priigrali nekaj polpriložnosti, pri domačih je v 24. minuti Joshua Parker s 25 metrov meril mimo cilja, prav tako Aneff v 21., pri Kopru pa je prvi nevarnejši strel sprožil Jaka Štromajer v osmi minuti s 25 metrov, Delić je v 12. minuti z glavo meril premalo natančno, nato pa je dvakrat poskusil še Ivica Guberac od daleč, a je obakrat posredoval Nejc Vidmar. V 43. minuti je pri Domžalah še enkrat sprožil Parker z 28 metrov, tudi takrat premalo natančno.

Joshua Parker
Joshua Parker FOTO: Damjan Žibert

Koprčani niti v drugem polčasu nikakor niso mogli poiskati lukenj v domžalski obrambi, izjema je bila 61. minuta, ko je Urban Žibert s podajo v kazenskem prostoru našel Mateja Pučka, ta je obšel vratarja Vidmarja in žogo poslal proti praznim vratom, a je na golovi črti posredoval Nejc Skubic. Koprčani so proti koncu tekme vse bolj prevzemali pobudo, toda domači jim niso pustili do nevarnejšega strela.

Oslabljeni zmaji do zanesljive zmage v Novi Gorici

Ljubljančani so povedli v praktično prvi nevarnejši akciji, v deveti minuti, ko je z roba kazenskega prostora z nizkim strelom Vasjo Simčiča premagal Miha Zajc. Ob rahli pobudi so domači do prvega strela prišli v 28. minuti prek Marshala Mfona Johnsona, ki pa je bil nenatančen, tako kot tudi v 34. minuti. Gledalci sicer v tem delu igre niso videli kakšne obilice obetavnih akcij, zaključnih strelov je bilo bore malo. V uvodu drugega polčasa so Ljubljančani podvojili prednost, po akciji Filipa Valenčiča in Aleksandra Rodića je zadel prvi, ko je žogo čez Simčiča poslal v mrežo. Potem so nekaj strelov sprožili domači prek Alessia Innocentija in Simoneja Napolija, a v 61. minuti je udaril nekdanji igralec Gorice, zdaj pa napadalec Olimpije Miran Burgić.

Miha Zajc
Miha Zajc FOTO: Damjan Žibert

Po vsega šestih minutah v igri je po dolgi podaji prišel do žoge pred Simčičem in jo poslal v prazno mrežo. Zmagovalec je bil odločen, še toliko bolj v 66. minuti, ko je moral Innocenti zaradi prekrška nad Antoniom Delameo Mlinarjem in drugega rumenega kartona iz igre. Gosti sicer številčne prednosti niso unovčili, sprožili so še strela prek Burgića in Maria Jurčevića, a je ostalo pri njihovi vseeno izdatni zmagi.

V Novem mestu brez zmagovalca

Začetek je pripadel domačim, ki pa rahle terenske premoči niso znali pretopiti v prednost. Žoga je enkrat sicer končala v mreži gostov, vendar je sodnik zadetek razveljavil zaradi prekrška nad gostujočim nogometašem Marinom Perićem. Strel Nane Adda Welbeck-Maseka in dva prosta strela domačih pa nista pomenila večje nevarnosti za vratarja Rudarja Matjaža Rozmana. Domači vratar Tomislav Pelin pa je bil prvič zaposlen šele v 17. minuti, ko je posredoval po strelu Denisa Klinarja. Krka je nato le povedla, najprej je zapretil Martin Šaban, minuto pozneje pa je bil natančnejši Marin Perič. Welbeck-Maseko je na sredini igrišča prišel do žoge, podal v kazenski prostor, Perič pa je nato ugnal Rozmana za 1:0. Gostje so imeli najlepšo priložnost za izenačenje pet minut pozneje, toda osamljeni Ivan Firer je preveč okleval in Pelin je žogo po njegovem strelu še odbil.

Krkaši so povedli, a so se na koncu morali zadovoljiti s točko.
Krkaši so povedli, a so se na koncu morali zadovoljiti s točko. FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju so boljšo igro pokazali Velenjčani, ki so bili aktivnejši in tudi nevarnejši. Damjan Trifkovič, ki je vstopil v igro v drugem polčasu, je povzročal največ preglavic domačim, a zadetka ni bilo. Vse do 76. minute, ko se je nekoliko napadalnejša igra gostov obrestovala; Elvedin Džinič je bil po podaji iz kota na pravem mestu in je z glavo premagal Pelina za 1:1. Izenačenje je spet spodbudilo tudi domače k nekoliko napadalnejši igri, priložnosti sta si pet minut pred koncem pripravila Šaban in Fuček, izid pa se nato ni več spremenil in ekipi sta si razdelili točki.

Izid:
Zavrč - Maribor 0:1 (0:0)
Tavares 70./11 m
Celje - Kalcer Radomlje 5:0 (4:0)
Verbič 25., 29., 33., Ahmedi 35., Vrhovec 54./11 m
Domžale - Luka Koper 2:0 (2:0)
Morel 2., Delić 45./ag
Gorica - Olimpija 0:3 (0:1)
Zajc 9., Valenčič 48., Burgić 61.
Krka - Rudar Velenje 1:1 (1:0)
Perić 28.; Džinić 76..

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

docaa
27. 10. 2014 16.33
+2
tu ste vi ćeduže bolj pametni..zakaj ne grete v politiko?? zdaj vas jezik srbi ker je Maribor boljši, sej prav tak to Maribor..tisti ki pa je tak fuul proti..mu priporočam naj se trikrat zaleti v steno mogoče bo večji hasek..muahaha
glej ovega
26. 10. 2014 21.42
+4
vsi nekaj proti Mariboru..razumer morate,da ima maribor skoraj vsak teden 2 tekmi plus vsak dan priprave.. probajte vi 2 krat na teden maraton tekat pa vas bom videl po 1 mesecu na kolenih...prenatrpano imajo vse in prenaporno...zato pa ni več nobene motivacije in volje... lp
HOLAJ SLOVENIJA
26. 10. 2014 16.12
-4
Nezaslužena zmaga Maribora.Zavrč je bil boljši,prikazal je lepši nogomet in imel več priložnosti za gol. K sreči imajo sodniki radi Maribor!
Maribor?anPikaSem
27. 10. 2014 10.54
-1
naš problem če oni stegne roko ko nor čista roka in penal..
SloDe
26. 10. 2014 13.05
+7
navijam za MB.me veseli dobra olimpija ,koper in celje itd.konkurenca je zdrava za vse.
kapljač1
26. 10. 2014 11.33
+2
Se vidi , da so mariborćani že zelo utrujeni. Pavza v zimskem času, jih bo spet povrnila med bolj agilne.
štajerc55
26. 10. 2014 10.46
+0
ja nekaj se napihujete ,ko zmagate dve-tri tekme in ste že v oblakih sej vas bo hitro doletela resnica !!!!!!! Mb bo vedno zakon v Sloveniji vi tam onkraj Trojan pa sanjajte tekme ,ki jih igra Mb v LP GREMO PUBECI MAROBOR
cocowski
26. 10. 2014 11.41
+1
borut888
26. 10. 2014 11.55
-1
Haha Olimpija bo letos prvak, itak pa tud ves vaš uspeh dolgujete Ljubljančanom.
glej ovega
26. 10. 2014 18.56
+3
borut če imate takšno kvaliteto zakaj ste bli nazadnje prvaki leta 95? :D
borut888
26. 10. 2014 19.58
+0
Nismo imeli sreče plus vsi Ljubljančani so igrali za ČMB.
Martin Zupancic
26. 10. 2014 08.36
+4
Bravo Domzale....
pridnaov?ka
26. 10. 2014 05.25
+0
mariboru pa spet šenkan penal u 97. minuti iz ofsajda...bljak...
planetiusode
25. 10. 2014 22.45
+4
zdaj lahko Milanič pride nazaj v Maribor,k je Leedsu nogo dubu,saj za drugam itak ni
šmajser1
25. 10. 2014 21.11
-1
E TI BORUTEK...STIRI LETA ZE GOVORITE KAK OBUPNO IGRAMO!PA POGLEJ KAJ SMO DOSEGLI V TEH STIRIH LETIH!MARIBOR VAS DOBESEDNO MELJE!!REALNO NAM DRUGI NE SEZEJO DO MEZINCA.TO JE RESNICA.ZDAJ PA SI DAJ DUDO V LA.PE,PA JOKAT,KER RESNICE TAKO NE PRENESES!!PAPA BUCO
aki10
25. 10. 2014 20.06
+11
Kaksna igra Olimpijeeee!!!!! Zmleli Gorico!! OLIMPIJA OLE!!!!!!!!
petervodeb
25. 10. 2014 19.46
+9
Olimpija letos blesti. Zajc postaja iz tekme v tekmo boljsi
nets372
26. 10. 2014 12.40
+1
Maribor?anPikaSem
27. 10. 2014 10.56
ZakoniZdravja
25. 10. 2014 19.34
+0
Je mariborski klobucar zrihtal elektriko
šmajser1
25. 10. 2014 19.20
-2
BRAVO MARIBOR!CESTITAM ZA NOVO ZMAGO!!TAKO NAPREJBPA ZMELJEMO NASPROTNIKE DO KONCA SEZONE!!!MARIBOR SAMPION!
borut888
25. 10. 2014 19.33
+0
NAPREJBPA?? lol Štajerci ste skor nepismeni. Obupno ste igrali danes.
bandit1
25. 10. 2014 17.47
+16
Danes sem nekaj opazoval po TV to tekmo. Pa kaj to so profesionalci ??? Ma ne me basat, če bi vsak dan trenirali vsaj 4 ure če jih primerjam z delavcem ki mora delati najmanj 8 ur bi bilo mogoče kaj za gledat. Potem mi pa o vrednosti nekih posameznikov - adijo liga.... Vreden 1,5 mio € za kaj že, za sprehajanje po igrišču?????
sumarum
25. 10. 2014 19.18
+8
Se več kot strinjam. Gledal sem tekmo Maribor : Zavrč in del tekme med Domžalami in Koprom. Res slaba predstava vseh ekip. Kot da nimajo kondicije, nobenemu se ne da teči. Podaje so redko točne. Skoz neko nabijanje in mučenje žoge. Strelov proti golu je med Mariborom in Zavrčem bilo resnično premalo. Ni tiste ta prave igre in izdelanih, dovršenih akcij, predložkov, enostavno ni igre, ki bi bila gledljiva. Če primerjam te tekme npr. s tekmami, ko igra Real in podobni, me čudi, da nogometaši Chelsea niso Mariborčane še z večjo razliko "nabrisali" na zadnji tekmi v LP. igra "velikih ekip" v LP je čista "poezija". Ne komplicirajo toliko in ne mučijo tiste uboge žoge. Podaje so hitre, žoga hitro kroži, ni "počitka" med oddajanjem žoge soigralcu... V naši ligi imam občutek, kot da bi se nekateri nogometaši med tekmo najraje ulegli in se "odpočili". Kako to, da trenerji tega ne vidijo in jih ne pošljejo na dodatne treninge? Ker to ni nič, kar kažejo Domžalčani, Mariborčani, kaj šele ostali v naši ligi.
aki10
25. 10. 2014 20.07
+1
Fantje glejte Olimpijo, boste lahko vsaj pravi nogomet gledal ;)
badi 27
26. 10. 2014 00.32
+3
sumarum pa je tebi jasno kot vlkemu strokovnjaku da je pri realu en igralec vreden tolko kot vse ekipe prve lige z stadioni vred skupaj. Misliš da je to za đzabe. Če pa ti tolko obvladaš pa prosim izvoli in z tabo bo vsaka ekipa iz Slo osvojila LP.
Cmrlj3
25. 10. 2014 17.40
-2
mja. glede na rezultate Maribora v domačem prvenstvu je zgleda že vsak drugi slovenski klub sposoben igrati v ligi prvakov...
djfly
25. 10. 2014 18.17
+5
ojoj ....zakajn pa edini maribor tam špila
djfly
25. 10. 2014 18.17
+5
Cmrlj3
25. 10. 2014 18.29
+1
no no, kar mirno. nimam čisto nič proti Mariboru, sem vesel, da igrajo v ligi prvakov. samo naglas razmišljam. ni mi namreč jasno, kako lahko igra v LP, v domačem prvenstvu mu pa nivo igre tako pade...
Maribor?anPikaSem
27. 10. 2014 10.58
borut888
25. 10. 2014 17.23
-6
Maribor v svojem gnilem slogu do nove zmage.
djfly
25. 10. 2014 18.17
+2
rudar51
25. 10. 2014 17.02
-1
podarjena zmaga----ker je pač MARIBOR
nightangel
25. 10. 2014 17.08
+1
glej ovega
25. 10. 2014 17.32
+12
rudar51
25. 10. 2014 17.01
-10
podarjena zmaga
djfly
25. 10. 2014 18.18
+8
planetiusode
25. 10. 2014 16.49
+2
ni CHELSEA tolk dober kot je Maribor zanič,iz igre dat gol v vaški ligi je misija nemogoče
Armonia
25. 10. 2014 16.51
-5