Nogomet

VIDEO: Po več kot 1000 minutah klonil vratar Vidmar ob prvem porazu Domžal

Ljubljana, 27. 09. 2014 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V 11. krogu slovenskega nogometnega prvenstva sta prvo tekmo odigrali moštvi Radomelj in Maribora. Tekmeca sta se razšla brez golov (0:0). Domžale so na gostovanju v Celju doživele prvi poraz v DP (2:0), vratar Vidmar je dobil prvi gol v 1002. minuti. Olimpija je s 4:0 premagala Koper.

Ljubljančani so bili boljši že v prvem prvenstvenem obračunu pred natančno mesecem dni na Obali. Obe ekipi sta tokrat nastopili nekoliko oslabljeni, obe pa sta v 10. krogu tudi izgubili, zato je bil uspeh še toliko bolj pomemben za povrnitev samozavesti. Plah je bil tudi uvod v tekmo in prva prava akcija v 12. minuti je prinesla tudi spremembo izida. S kakšnih 20 metrov je lep gol za Olimpijo dosegel mladi Miha Zajc. Nekoliko agresivneje so nato zaigrali tudi Koprčani, prvo pravo priložnost pa je imel v 28. minuti Jaka Štomajer, ki je dodobra ogrel domačega vratarja Aljaža Ivačiča. Podjetna igra Ljubljančanov je bila nagrajena ob izteku polčasa, ko je na 2:0 povišal Andraž Šporar, ki je izkoristil napako dotlej trdne koprske obrambe. Tudi v uvodu drugega dela so bili Koprčani nekoliko več pri žogi, a so zmaji tekmecem uspešno preprečevali gradnjo napada. Ljubljančani so ostali nevarnejši in Šporar je v 63. minuti najprej z leve lepo podal Marku Vukćeviću, tri minute kasneje pa je še boljše iz kota podal Omladić in Aris Zarifović je z glavo povišal na 3:0. Le minuto kasneje je zadel še Vukčević, a iz prepovedanega položaja. Ljubljančani so v nadaljevanju nadzorovali potek srečanja in zasluženo osvojili nove tri točke. Zmago je tik pred koncem z bele točke potrdil Omladić.

Olimpija je dosegla prepričljivo zmago.
Olimpija je dosegla prepričljivo zmago. FOTO: Damjan Žibert


Remi Maribora in Radomelj
Novinec na prvoligaški nogometni sceni iz Radomelj je nekoliko nepričakovan remiziral s favorizirano zasedbo iz Maribora. Državni prvaki so prevladovali, bolj ali manj pa je bilo jasno, da so na današnji tekmi bolj razmišljali o torkovi preizkušnji drugega kroga lige prvakov z nemškim Schalkejem iz Gelsenkirchna. Gostujoči trener Ante Šimundža je iz "taktičnih razlogov" malce premešal uvodno enajsterico, "prvokategorniki" Mitja Viler, Agim Ibraimi in Amir Dervišević tako sploh niso bili v kadru za današnji dvoboj v Domžalah. Mariborčani so v prvem polčasu imeli jalovo premoč, izrazitih priložnosti pa si zavoljo dokaj počasne in preveč kombinatorne igre niso priigrali, res pa je, da je dobro delovala tudi strnjene in dobro organizirana obramba nogometašev iz Radomelj.

Začetek druge polovice tekme je minil v veliko bolj dinamični predstavi, a brez golov. V zadnji tretjini tekme je Šimundža v ogenj poslal svoja močna aduta, Marcos Tavares in dosedanji "strelski kralj" slovenskih nogometnih igrišč Luka Zahović sta malenkostno poživila mariborsko igro. V 69. minuti so Štajerci zapravili lepo priložnost za vodstvo, ko je Sintayehu Sallalich z lobom že ugnal Andrića, na golovi črti pa je žogo izbil Aleksandar Zukić. Prvo obetavno priložnost so izpeljali tudi izbranci domačega trenerja Dejana Đuranovića, ko se je v bliskovitem nasprotnem napadu Dušan Stoiljković znašel sam pred Jasminom Handanovićem, mariborski vratar pa je z odličnim posredovanjem preprečil prvovrstno senzacijo.

Radomlje so proti Mariboru osvojile točko.
Radomlje so proti Mariboru osvojile točko. FOTO: Damjan Žibert

Domžalčani doživeli prvi poraz
Celjani so z zmago prekinili niz štirih zaporednih neodločenih rezultatov v državnem prvenstvu, serijo brez poraza pa so podaljšali na enajst tekem. Domžale so v mestu ob Savinji doživele prvi poraz po septembru 2011, sploh prvič so klonile v sezoni 2014/15, a trdno ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Gostujoči čuvaj mreže Nejc Vidmar je še nekoliko popravil niz nepremaganosti, vendar le za 12 minut. Po 1002 minutah mu je namreč žogo za hrbet poslal Mislav Oršić. Grofje so po prvem polčasu zasluženo vodili z 2:0. Gosti so sicer dobro začeli, a si razen strela z glavo Joshue Parkerja priložnosti niso pripravili. V 13. minuti je Blaž Vrhovec lepo podal Oršiću, ki je z lepo potezo iz igre vrgel enega od domžalskih branilcev, nato pa z natančnim strelom malo pred kazenskim prostorom premagal nemočnega Nejca Vidmarja, ki je po žogo v mrežo moral po 1002 minutah. Celjani so nadaljevali v svojem ritmu, kar se jim je obrestovalo v 21. minuti. Takrat je Oršić poslal žogo v kazenski prostor, streljal je Sunny Omoregie, žoga je zadela enega od branilcev in končala za hrbtom Vidmarja. Igra se je po drugem golu nekoliko umirila. Celjani so še naprej nadzorovali potek tekme, dve minuti pred koncem pa bi skorajda prišli do tretjega gola. Lepo akcijo je zaključil Benjamin Verbič, toda veselje mu je preprečila prečka. V 70. minuti pa so imeli domači priložnost za tretji gol. Danijel Miškić je priigral enajstmetrovko, žogo si je nastavil Ahmedi, poslal pa jo je prek gola. Domžalčani so za nameček od 84. minute igrali še z igralcem manj, saj je rdeči karton prejel Nejc Skubic.

Trener Domžal Luka Elsner
Trener Domžal Luka Elsner FOTO: Damjan Žibert

Goričani do devete točke
V ponedeljkovi tekmi 11. kroga sta se v Novi Gorici pomerili ekipi, ki sta bili na repu prvenstvene razpredelnice. Krka je imela pred gostovanjem v Novi Gorici na osmem mestu sedem točk, eno več kot domači nogometaši na osmem. Ti imajo precejšnje težave z učinkovitostjo, saj so bili do tega dvoboja brez doseženega zadetka že skoraj 250 minut, gostje pa so lovili prvo letošnjo zmago na tujem. Na koncu so se Goričani s tesno zmago (2:1) prebili mesto višje na lestvici, Novomeščani pa so zdaj predzadnji.

Izidi:

Kalcer Radomlje - Maribor 0:0
Celje - Domžale 2:0 (2:0)
Olimpija - Luka Koper 4:0 (2:0)
Zavrč - Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Gorica - Krka 2:1 (1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (92)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
28. 09. 2014 23.36
+0
OLIMPIJA LJUBLJANA!!!
tedoSJA71T1VRSmedo
28. 09. 2014 21.08
+2
S tem, da lahko prvak igra neodločeno z ekipo na dnu, se potrjuje dejstvo, da lahko pri nas vsak premaga vsakogar in vsi klubi so enako "dobri".
MaunelNeuer
28. 09. 2014 15.37
+1
bravo Vidmar, du bist gut!!
Stajerci007
28. 09. 2014 14.05
+6
Ok glejte... Realno so si Radomlje včeraj zaslužle točko za kar jim grejo vse čestitke... Ampak ob pogledu na našo postavo ti je blo hitro vse jasno... Tekma se igra kr se mora... V postavi pubeci iz B ekipe in rezerve... Hočeš nočeš... bli smo že z glavami v Nemčiji... čeprav si vztrajno zatrjujejo da mislijo samo na eno tekmo naprej!! Ni mogoče... LP je za nas pač tak velik in enkratn dogodek ki hočeš nočeš vpliva na tebe!! Kaj se tiče prvenstva.. zdaj so mele Domžale sanjski niz ki ga bodo težko ponovile... Maribor na več frontah pa super mali zaostanek... Res so se nam poklapale tekme v Kopru in Velenju... tak da 7 pik iz 3 gostovanj bi takoj podpisal... Super da je tekma v torek da bodo v soboto noge lahke in spočite... V goste prihaja zeleni klub.... Bo super tekma... Viole pripravljajo neko koreografijo ob 25 letnici...... Je pa dejstvo da nas letos težko vrže kdo dol s prestola.... Spomladi ko bomo igrali samo doma ( čeprav navijaško upam na evropsko pomlad... je realno zelo zelo težko dosegljiva ) bomo zlo nevarni... na koncu ko bo tempo tekem in utrujenost bo prišla do izraza dolga klop igralcev ( in kombiniranje B ekipe ).. Maribor je edini klub v Sloveniji ki ima dve ekipi ( B ekipa 3. liga )... in tu se bo delala razlika... Če si bilo keri klub ne naredi zaloge vsaj 15 pik pred zimskim premorom je naslov odločen!!! ... tak da ..... Jutri gremo proti Nemčiji.... Zgleda da se kr znajdemo brezposelni štajerci glede na to da je prodanih že 1500 kart ( številka ki se je nebi sramoval marsikateri klub v slo. ligi na domači tekmi... mi pa rinemo 1050 km na sever Nemčije ).... P.s.- s tem ko žališ nasprotno moštvo dokazuješ samo svojo plitko možgansko kapaciteto in nič drugega.... pa to velja za Štajerce, Primorce , Ljubljančane, .... držite pesti za nas v torek.... Sam vedno... ampak vedno držim pesti za slovenske klube v Evropi..... Ne glede na to kdo igra!!! EN KLUB ENA ČAST!!! Lep pozrav
Mungos2
28. 09. 2014 14.40
+4
Maribor NI edina ekipa v Sloveniji, ki ima B ekipo v tretji ligi. Na Radomlje B ekipo, ki tudi igra v tretji ligi si verjetno nehote pozabil. Lp
Stajerci007
28. 09. 2014 15.03
+3
Se opravičujem!! Res je... Tud Radomlje majo ekipo.... Lepo je videt da je v še kak klub v Sloveniji ki ima tolko financ da lahko ma dve ekipi... V Mariboru igralci prehajajo sem pa tja.. tak da tud B ekipa nekaj stane... za Kalcer žal ne vem... lepo
Mungos2
28. 09. 2014 16.08
+3
Ne vem sicer koliko stane, oziroma koliko dobijo igralci B ekipe, vendar pa glede na plačilo A ekipe, ki dobijo sigurno daleč najmanj v Prvi ligi, mogoče za burek. To je realno stanje.
veliki svizec
29. 09. 2014 16.30
+2
Dober no...vsak resen klub ma B ekipo...je pa res da bi ta Mariborska B ekipa brez večjih problemov igrala pomembno vlogo v prvi ligi.Ko pa lige prvakov nebo več,bo pa vse vidno na lestvici,prvenstvo bo spet oddano en mesec pred koncem prvenstva,pa lep pozdrav.
darkangel31
28. 09. 2014 13.02
-6
nasljedne leto sploh ne bodo igrali lige pvakov ker se niti kvalifikacijam ne bodo priblizali bodo pa ziveli sto let na tej slaavi da so v ligi prvakov
whatever girl mb 1
28. 09. 2014 11.37
+3
Čestitke Celju. Vijolicam pa srečno na torkovi tekmi. Tudi Schalke ni nepremagljiv, čeprav se bo treba potrudit in pokazat veliko več, kot na zadnji prvenstveni tekmi.
ANTIŽABAR89
28. 09. 2014 11.11
-4
Hahaha žabci zakompleksirani.. enako je bilo lani ko smo izgubili proti zavrču pa letos komaj premagali Radomlje in na koncz vseeno pisali zgodovino hahah kar vaš vaški klub z 9 letni tradicijo pač ne more.
User513426
28. 09. 2014 12.03
+2
če že omenjaš kot let ima kdo tradicijo. kolko let ste čakal da ste se sploh uvrstil v prvo evropsko tekmovanje. če se pogleda vaša ustanovitev ste čakal cca 50 let in ti ponižuješ klub k je star 9 let. res si bogi
ANTIŽABAR89
28. 09. 2014 13.19
-2
Za razliko od vas mi vsaj vemo kaj je evropa haha in evropa ve kaj je Maribor medtem ko je Bežigrad še na balkanu slabo poznan.
User513426
28. 09. 2014 14.30
+5
se ti vidi da si prepotenten. a sem kje napisal da sem ljubljančan al pa da sem navijač olimpije. sem navijač nogometa in dobrih tekem pa ne glede na to kda igra. na jetra mi pa gredo navijači, ki samo provocirajo in ne prenesejo če njim kdo nasprotuje. to niso navijači ampak se ve kaj so
aki10
28. 09. 2014 23.29
+3
Sploh ne bomo o tem kok je na Balkanu poznana Olimpija, ker ko se na Balkanu omeni slovenski klubski nogomet se prvo pomisli na Olimpijo in to sem videl in slišal na lastna ušesa... Vidi se, da si zakompleksan otrok, ki ne pozna zgodovine in tradicije slovenskega klubskega nogometa in ti se potem najdeš o tem govoriti... bogi si res, smiliš se mi...
fghfhfhfhf
28. 09. 2014 10.50
-4
ajmoooo Olimpijaaaaaaaaaaaaaa!!!
MaunelNeuer
28. 09. 2014 15.38
+1
devede
28. 09. 2014 09.47
+2
Tako je to,ce prakticno cela ekipa igra stave.Stavis 1000 evrov na neodloceno,se malo sprehodis po njivi in pokasiras 5000 evrov.Kvota na neodloceno pa pa 5.00
Bravo6
28. 09. 2014 13.21
-2
ka teb ni jasn Maribor igra u torek ligo prvakov najboljs da se bodo zdej 3 dni pred tekmo lomil po igrišču in tvegal poškodbe mislim halo
User513426
28. 09. 2014 14.31
+1
očitno tebi ni jasno. kaj ti ni noben kolega povedu da igraj stave pa 0 na tej tekmi
infostriker
28. 09. 2014 08.40
+11
Zakaj na koncu ta fotka od Luke Elsnerja? Kaj predstavlja? ...ta prispevek na koncu izpade tako, kot bi v elektro omarco prilepil recept za biftek!
Mungos2
28. 09. 2014 10.14
+2
Med Antejem in Zahovičem NI Luka Elsner, zato ne vem kaj si gledal ?
dammex
28. 09. 2014 07.22
+16
MARIBOR ZELIM VAM VSO SRECO PROTI NEMCEM V LP,NAVIJALI BOMO ZA VAS,AMPAK V SLO LIGI SE SLEPATE MALO JACE.NA ZADNJIH TREH TEKMAH SI NISTE ZASLUZILI NITI PIKE IN PIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stajerci007
28. 09. 2014 13.49
+4
glej.. to je odlika vlkih klubov po celem svetu.. tudi ko so v totalni buli zvečejo rezultat ki na koncu šteje... maš prav.. kaka pika nam je z neba prletela... ampak tak delajo vlki
pogan
28. 09. 2014 07.19
-1
Škoda da ni mb včeraj premagal raedomlje s tem bi se približal domžalam na -4 in tekmo manj, torej teoretično na -1 točko, to pa bi bila čisto drugo kot pred časom -9 točk, ampak ne... oni morajo zafurat tako tekmo... več kot očitno je da ne morejo furati LP in DP ....
šmajser1
28. 09. 2014 07.04
-8
REVEZI STE VI!!KO VAM ZABARI HODIJO V MB JOKAT,DA BI RADI STAJERCI POSTALI.
KOPITES
28. 09. 2014 09.28
+5
petervodeb
28. 09. 2014 00.07
-6
in kdo najbolj komentira igro olimpije? zakompleksirani stajerci. revezi ste.
pogan
28. 09. 2014 07.21
+0
Nas štajerce Olimpija 2005 ne zanima, nas ne zanima klub s 9 letno zgodovino.
User513426
28. 09. 2014 12.05
+6
pa se kljub temu kar naprej spotikate ob njega. bogi si
aki10
28. 09. 2014 23.35
+3
Zakaj pa potem vedno omenjate klub z 9 letno tradicijo, pljuvate po njemu, na ime kluba se zgražate in kar je najbolj ironično, vedno ko ta klub, ki je star 9 let pride v maribor se toteki tepete za karte in se "palite" za to tekmo kot, da je zadnja... smilite se mi pohorci :)
Mungos2
27. 09. 2014 23.07
+18
Čestitke Celju za zmago. Ni sramotno izgubiti od boljšega. Dajmo Domžale !!!
DRAGULJ 4
27. 09. 2014 22.32
-5
ŠTAJERCI SO DOBRI V NOGOMETU KER JIH 9O% SPREHAJA CUCKE V AVSTRIJI IN PRAZNI KEMIČNE WC ,TISTI KI NE HODIJO V CIVILIZACIJO NA PRIMORSKO PA SO ITAK VSI NA KARITASU
FlatyEric
27. 09. 2014 23.09
+8
Pridi pa to povej na Štajerskem pa ti bo hitro kdo jezik skrajšal. Takole preko interneta si pameten, v živo pa bi bil tiho ko rit.
DRAGULJ 4
28. 09. 2014 16.10
+1
kdo pa hodi sploh v POHORSKO BOSNO SAJ STE ŽE VSI NA KARITASU POLICAJI IN KLOŠARJI,BOGE MB MICIKE PA HODIJO ZA BUREK FAFAT ŠIPTARJEM NA OBALO DA OTROCI NE POKREPAJO OD LAKOTE
šmajser1
27. 09. 2014 22.13
+0
Bi rad vido olimpijo proti schalkeju.hehehe... 18:0 za schalke!!
Brakedirt
27. 09. 2014 22.18
-4
pogan
28. 09. 2014 07.23
-4
petervodeb
28. 09. 2014 07.46
+10
DRAGULJ 4
27. 09. 2014 22.13
-4
V PODALPSKEM BANANISTANU BI MORALI WATERPOLO TRENIRAT NE PA DODAJ LOPTU ČUVAJ LEDŽA.KER PRIMORCI VAS NEBOMO OB VSAKEM DEŽJU HRANILI IN ZALAGALI KARITAS
Mariborrrrrrrrr
27. 09. 2014 22.48
+4
Kak pa tvvoj koper kaj se za vaterpolo nimate luze zamazne
KOPITES
27. 09. 2014 21.54
+13
V zadnji tretjini tekme je Šimundža v ogenj poslal svoja močna aduta, Marcos Tavares in dosedanji "strelski kralj" slovenskih nogometnih igrišč Luka Zahović ....ta je najaca,eden je hitr k lublanska trola drug pa razvajen mulc...Schalke ih bo razguzil
User513426
27. 09. 2014 22.05
-2
glej ovega
27. 09. 2014 22.06
+10
olimpijo je MARIBOR od 12 zaporednih tekem 10 krat RAZMONTIRAL ;)
šmajser1
27. 09. 2014 22.12
+5
Brakedirt
27. 09. 2014 22.16
+0
Sedaj bo pa Schalke razmontiral slo zogobrc.
glej ovega
28. 09. 2014 12.46
+0
vseeno ima MB toliko denarja da vse igralce olimpije odkupi in jih proda naprej.. ;)
ghee
28. 09. 2014 13.20
+4
a se vec ljubljancanov bi rd da drzi stajerski ponos? wow lepo od tebe :)
Mariborrrrrrrrr
27. 09. 2014 21.49
-3
Maribor bo vedno sampionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bomo vidli lj ko pridete v mb bote misli da igrate lp mi pa jo resnicno igramo glejte nas po tv mi smo maribor
User513426
27. 09. 2014 21.57
+4
ne hvali dneva pred nočjo. če letos jo igrate za drugo leto se boste moral pa hudo potrudit da boste evropo sploh ujel. z tako igro kot ste jo prikazal na zadnjih dveh tekmah se na tvojem mestu ne bi hvalil. a boš v torek tud tko glasen ko vas bo schalke razmontiral
šmajser1
27. 09. 2014 22.06
-3
Mariborrrrrrrrr
27. 09. 2014 22.47
-1
ZAspanec idi spat vi nikoli nebote evrope gledali
User513426
28. 09. 2014 20.41
+1
mi smo evropo gledal ko si ti še skakal iz leve na desno