Nogomet

Mbappe posegel v 'spor' Neymarja in Cavanija: 'Le smejal se je'

Pariz, 20. 11. 2018 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zvezdnik Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe je za francoske medije komentiral odmevno prerekanje klubskih soigralcev Edinsona Cavanija in Neymarja na prijateljski tekmi med Urugvajem in Brazilijo. Napadalca sta imela že v zadnji skupni sezoni v Parizu nekaj internih dvobojev glede izvajanja enajstmetrovk, a Mbappe trdi, da je vse v najlepšem redu.

Med Cavanijem in Neymarjem (oba na fotografiji) vlada produktiven, a na trenutke tudi napet odnos.
Med Cavanijem in Neymarjem (oba na fotografiji) vlada produktiven, a na trenutke tudi napet odnos. FOTO: AP

Edinson Cavani je za prekršek nad Neymarjem na prijateljski tekmi v Londonu dobil rumeni karton, kapetan brazilske reprezentance in na koncu strelec zmagovitega gola pa se je jezno odzval po tem, ko mu je Urugvajec ponudil roko in ga dvignil z zelenice. Cavani je takoj po tekmi miril situacijo z besedami, da se "na igrišču zgodijo reči, ki dvignejo temperaturo", a da se po tem, ko nogometaši o vsem skupaj premislijo v slačilnici, "reči vrnejo v običajne tirnice".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kaj je rekel? Nič ni rekel. Ali pa ga nisem slišal," je o izmenjavi s klubskim soigralcem po tekmi povedal Neymar. Zdaj je njun "spor" komentiral še Kylian Mbappe, ki je lahko v minuli sezoni pri Paris Saint-Germainu sicer spremljal kar nekaj napetih situacij med obema Južnoameričanoma, ki sta se najodmevneje pred kamerami sporekla glede izvajanja enajstmetrovk.

TEKMA

Objela in pobotala se bosta, ko prideta v Pariz
"Edinson je vedno pripravljen za tekmo, zato ne potrebuje dodatne motivacije," je na zboru francoske reprezentance dejal 19-letni Mbappe, ki je v minuli in tudi v aktualni sezoni večkrat zasenčil izkušenejša soigralca, ne nazadnje pa poleti postal tudi svetovni prvak z galskimi petelini.

CAVANI

"Je izvrsten igralec in to, da ga imamo pri nas v PSG, nam zelo pomaga. Neymarju sem poslal videoposnetek njegovega dvoboja z Edinsonom prek WhatsAppa in v odgovor se je le smejal, to pa pove vse. Nič se ni zgodilo, šlo je za duel, branila sta svoji državi. Oba sta dala vse od sebe, to pa moraš storiti, ko greš na žogo, kontakt pa je del igre. To je vse. To jima ne bo preprečilo, da se bosta objela in pobotala pri PSG, nato pa skupaj zabijala gole, ko bomo spet v vrstah PSG. Ni težav," je še dodal Mbappe.

NEYMAR

Kljub na trenutke napetemu sobivanju v Parizu je Neymar, uradno najdražji nogometaš na svetu, za katerega je PSG leta 2017 Barceloni plačal 222 milijonov evrov, skupaj s Cavanijem in Mbappejem v Ligue 1 zabil 29 golov in osem podaj (če seštejemo njihov učinek na dosedanjih tekmah v sezoni 2018/19). Parižani so pod taktirko nemškega trenerja Thomasa Tuchla postavili nov rekord s 13 zaporednimi prvenstvenimi zmagami na začetku sezone, kar v najmočnejših evropskih ligah ni uspelo še nikomur.

MBAPPE

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
20. 11. 2018 16.18
+1
Čisto preprosto , ga je položiti na tla .Za svojo telesno težo je precej visoko , zato ima višje težišče. Že rahel dotik pri hitrem gibanju, ga po fizikalnih zakonih prej položi na tla.
idiu3krasne
20. 11. 2018 14.39
+1
nejmar je res faca kako mu uspe past tako hitro...kje to učijo...hahaha pša ne mi pametovat da v barci,....hahaha
ehjaehja
20. 11. 2018 15.07
-5
Ja seveda da v barci ne sprenevedaj se preigral vam je čez 30 penalov ki niso nikoli obstajali:)
Sisli288
20. 11. 2018 21.00
-2