Nogomet

Mbappe še vedno verjame v pariški 'happy end': Ostajam v Franciji

Pariz, 11. 03. 2019 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden najboljših krilnih napadalcev na svetu, sicer član Paris Saint Germaina Kylian Mbappe, ne skriva razočaranja po izpadu svojega moštva v osmini finala lige prvakov proti Manchester Unitedu, a v isti sapi poudarja, da namerava vztrajati z igranjem v francoski prestolnici.

Kylian Mbeppe se je v novo klubsko sezono podal kot svetovni prvak s francosko izbrano vrsto in z veliko željo po osvojitvi najprestižnejše evropske klubske lovorike v dresu Paris Saint Germaina. Čeprav šteje šele 20 pomladi, je ta sijajni krilni napadalec pokazal zavidljivo raven mentalne zrelosti oziroma čvrstosti, toda izpada svojega moštva iz osmine finala lige prvakov proti Manchester Unitedu sredi minulega tedna vsej nogometni genialnosti navkljub ni uspel preprečiti.

"Naslednjih nekaj dni po izpadu je bilo turobnih, zelo turobnih. Vsi smo bili potolčeni, razočarani, saj smo verjeli v napredovanje. Čeprav smo vedeli, da bo Manchester United kljub vsem zdravstvenim težavam zelo nevaren tekmec v Parizu. Želja je bila ogromna, a očitno ne dovolj velika, da bi si zaslužili četrtfinale lige prvakov," je za Telefoot odprl dušo eden najboljših nogometašev na svetu, ki je potešil radovednost novinarskega kolega o svoji klubski prihodnosti.

Kylian Mbappe verjame v 'projekt' Paris Saint Germaina.
Kylian Mbappe verjame v 'projekt' Paris Saint Germaina. FOTO: AP

"Navijači PSG-ja se nimajo česa bati. Še vedno verjamem v naš projekt, zato ostajam v Parizu. Imamo začrtano pot, v katero popolnoma zaupam. Obkrožen sem s sijajnimi nogometaši, s katerimi delim skupne cilje in sanje, da nekega dne visoko v zrak dvignemo lovoriko za zmagovalce v ligi prvakov," je vse dvome o svoji prihodnosti razblinil Mbappe, ki se je ob koncu pogovora dotaknil še pariških navijačev. "Najbolj mi je žal ravno naših privržencev, ki so nas tako lepo in nesebično spodbujali, tako v Manchestru kot tudi na našem Parku princev. Velika škoda je, da jih nismo razveselili z novo zmago, toda to je vrhunski šport. Z vzponi in padci, upam, da bomo v novi sezoni srečnejši in spretnejši mi," je še pristavil eden največjih zvezdnikov svetovnega nogometa.   

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
12. 03. 2019 13.41
-1
Bravo Mbappe, kar tako naprej! Ti naravnost sodiš v PSG....
Nimasmisla
12. 03. 2019 08.10
+5
on verjame v pariške milijone po še spanščine se mu ni treba učiti
tekač
12. 03. 2019 07.16
+6
Zrele izjave. Nenavadno zrele za nogometaše. Nogomet še zdaleč ni samo v nogah.
peresni
11. 03. 2019 20.44
+3
za tako plačo bi igral tudi za Prištino.
antayla
11. 03. 2019 20.03
+7
Ostaja, ampak ni sporocil do kdaj...
KiNgKoNg
11. 03. 2019 17.00
+9
Ostaja ja, do konca sezone.