Nogomet

Med deseterico kandidatov Fife za trenerja leta tudi trije selektorji

Zürich, 02. 11. 2016 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V izboru Mednarodne nogometne zveze za najboljšega trenerja v iztekajočem se letu je deset imen, sedem je klubskih trenerjev (med njimi tudi Zidane, Enrique, Guardiola in Ranieri), trojica pa je reprezentančnih selektorjev iz letošnjega evropskega prvenstva.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je objavila seznam desetih imen, ki se bodo potegovali za naziv trenerja leta. Na seznamu so se med drugimi znašli klubski strategi: trener Atletica Madrida Diego Simeone, kjer brani Jan Oblak, trener angleških prvakov Leicester Cityja Claudio Ranieri, pa branilec naslova v tej kategoriji Luis Enrique iz Barcelone, trener Reala Zinedine Zidane, Katalonec Pep Guardiola (Bayern München/Manchester City), trener Liverpoola Jürgen Klopp in Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur). Na seznamu so še reprezentančni selektor evropskih prvakov Portugalcev Fernando Santos, pa selektor Valižanov Chris Coleman in francoski selektor Didier Deschamps.

Izbor bo potekal do 22. novembra, glasovi kapetanov in vodji ekip z vsega sveta pomenijo 50 odstotkov izbire. Preostalo polovico bodo prispevali predstavniki medijev, približno 200 članov, prvič pa tudi glasovi navijačev.

V začetku decembra bo Fifa obelodanila skrajšan seznam na tri imena. Iz teh bo 9. januarja znan zmagovalec v okviru prireditve "The Best FIFA Football Awards", takrat bosta znana tudi nogometaš in nogometašica leta po izboru Fife, ki letos prvič poteka neodvisno od francoske nogometne revije France Football.

Selektor Portugalske Fernando Santos.
Selektor Portugalske Fernando Santos. FOTO: AP

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Erik432
03. 11. 2016 08.44
Mislim, da brez vsake dileme Ranieri. To kar je on naredil letos, še nikoli ni bilo in nikoli več ne bo. Klub, ki je buil obsojen na izpal iz prve lige, je popeljal do prvaka in to z cca. 1/10 denarja onih največjih.
CURVANORD Zanetti
02. 11. 2016 19.10
+1
Santos bi si moral deliti nagrado z Ronaldom:-D
cripstoned
02. 11. 2016 18.42
-1
Ranieri, zidane ali pa santos...vse ostalo bo kuhinja!
RIPkripelj
02. 11. 2016 22.13
+1