Nogomet

'Menjava' za 30 milijonov evrov: Alcacer je uradno član Barcelone, Perez v Arsenal, Hart pa v Torino

Barcelona, Valencia, 30. 08. 2016 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po nekaj tednih napornih pogajanj z Valencio je tabor Barcelone le okrepil napadalec netopirjev in španske reprezentance Francisco "Paco" Alcacer. Katalonski klub je v torek potrdil prestop, potem ko je Alcacer opravil tudi zdravniški pregled. Na Mestallo s Camp Noua v zameno odhaja mladi Munir El Haddadi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Španski nogometaš Lucas Perez je novi član londonskega prvoligaša Arsenala. 27-letni napadalec je račun španskega Deportiva La Corune obogatil za 17 milijonov evrov, kolikor so topničarji odšteli zanj. To je bila tudi njegova odkupna klavzula.Perez je v zadnji sezoni španskega prvenstva dosegel 17 golov, najbolje pa se znajde na mestu osrednjega napadalca ali levega krila.

Barcelona je po celotnem poletju iskanja zamenjave za nezamenljivi napadalni trio Lionel Messi-Luis Suarez-Neymar uspela najti nogometaša, ki bo sprejel vlogo rezervista in praviloma čakal na priložnost na klopi za rezerve. To vlogo bo naslednjih pet sezon opravljal dosedanji član Valencie in španske članske reprezentance Francisco Alcacer, ki je v Barceloni opravil zdravniški pregled in v torek uradno postal novi član španskih prvakov. Podpisal je petletno pogodbo, ki vsebuje stomilijonsko odkupno klavzulo, Barcelona pa bo Valencii plačala 30 milijonov evrov odškodnine (dva milijona si lahko nasprotniki iz španske Primere obetajo v dodatkih). "Zadovoljen sem, ker sem tukaj, v tako velikem klubu," je v prvi izjavi za klubsko televizijo Barça TV dejal Alcacer, ki je še en v seriji nogometašev nekdanjega kluba Zlatka Zahovića, ki so se v zadnjem času odločili priti v Katalonijo. Nazadnje je to pred tedni storil portugalski vezist Andre Gomes"Prinašam skromnost in profesionalnost. Seveda pa tudi zadetke: napadalec živi od tega in upam, da bom imel srečo. Želim dodati svoj košček v mozaik, s čimer bi mi pri Barci uspelo kaj lepega," je dodal nogometaš, ki se zdaj odpravlja na prvi zbor članske reprezentance pod vodstvom novega selektorja Julena Lopeteguija. "Ko sem izvedel za ponudbo FC Barcelone, sem klub prosil, da ji prisluhne, odločil sem se namreč, da naredim korak naprej v karieri. Rad bi se zahvalil Valencii in navijačem, čeprav zdaj zapuščam Valencio CF, bom v svojem srcu vedno 'valencianista'," je poskušal navijače, ki so njegovo odločitev skupaj z odločitvijo kluba pričakali na nož, poskušal pomiriti Alcacer.

Alcacer (desno) je bil v zadnjih sezonah udarni napadalec Valencie.
Alcacer (desno) je bil v zadnjih sezonah udarni napadalec Valencie. FOTO: AP

Valencia se je le nekaj minut kasneje lahko v javnosti pohvalila z novo okrepitvijo, saj se je iz tabora Barcelone namreč v njihove vrste preselil obetavni napadalec Munir El Haddadi. Občasni španski reprezentant je bil že nekaj sezon polnopravni član prvega moštva Barcelone, kjer pa ni dobival veliko priložnosti, kljub dobrim predstavam na začetku nove sezone pa so pri Barceloni pristali na njegov odhod k Valencii, ki bo tako vsaj delno zakrpala izgubo Alcacerja. Barcelona bo imela v primeru naslednjega prestopa El Haddadija možnost, da izenači oziroma izboljša ponudbe drugih klubov in obetavnega Madridčana vrne v svoje vrste. Uradno gre za posojo za eno sezono, v kateri bo Valencia poravnala igralčevo plačo, nato pa ga bo lahko odkupila za 12 milijonov evrov. El Haddadi bo na Mestalli nosil tudi Alcacerjevo številko devet in verjetno ga bodo takoj "vrgli v vodo", potem ko je ekipa pod vodstvom trenerja Paka Ayestarana močno razočarala v prvih dveh krogih Primere, ko je ostala brez zmage. 

Angleški reprezentančni nogometni vratar Joe Hart bo eno leto igral v Italiji za Torino, kamor ga je posodil Manchester City. Devetindvajsetletnik je s Cityjem osvojil dva naslova angleške Premier League, po tem, ko nanj odkrito ni računal novi trener meščanov Josep Guardiola, pa si je poiskal nov klub. Po poročanju italijanskih medijev bo Manchester City prispeval polovico njegove letne plače, čeprav bo kot posojen igral v Torinu. Njegova letna plača sicer znaša okrog štiri milijone evrov. Po dveh odigranih krogih je Torino na sedmem mestu elitne italijanske serie A, Harta pa je po prihodu v prestolnico Piemonta pričakala navdušena množica in že skandirala njegovo ime.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
31. 08. 2016 20.49
-1
itak bo klopco grel
ledr
31. 08. 2016 10.32
+2
Nisem ravno prepričan, če je ta zamenjava "ugodna" še posebaj glede na ceno. Munir je namreč že uigran in pozna sistem igre Barce, pa že kar v dobri formi je bil. Zdaj pa novi napadalec??? res nisem prepričam, če je to OK. Upam, da se motim.
Trend2
31. 08. 2016 10.59
+1
Baletka
31. 08. 2016 12.52
+2
js mislm, da se kar ne motiš, že videna "slaba praksa" barcelone.. kasneje pa preplačali igralca, da so ga vrnili v prvo ekipo..
Campeones34
31. 08. 2016 13.36
+1
Stvar je preprosta. Munira je odličen igralec in bi bilo za barco škoda da tak igralec greje klop in pade izven forme. Roko na srce ob MSNju bi dobil le drobtinice. Zato so ga dali na posojo v klub, kjer bo igral in vzdrževal tekmovalni ritem
Baletka
01. 09. 2016 16.06
minotauer, ti povem da temu le ni tako, kokr pravm, slaba praksa barcelone že iz preteklosti videno, ko so igralce posojali, kasneje jih tudi prodali, zaradi tvoje ali njihove podobne teorije.. samo kaj, ko se je igralec razvil? preplačali so ga, da so ga dobili nazaj,. in nebi bil nič začuden,. če se bo tu zgodilo spet.. o drobtinicah pa tako.. kje piše da trio MSN, ni nikol poškodovan, prvi drugi ali tretji? kje je potem menjava? v novem/neuigranem igralcu, al v igralcu, ki je vpeljan in v vzponu forme + še prihodnost v igralcu, ki je mlad med drugim?
BOZICEKSLO
30. 08. 2016 19.04
+2
Top okrepitev Munir se mora izkazati ali je muha enovita ali ne
Baletka
30. 08. 2016 18.39
+4
kdor pravi odlično, res ne razumem, munir je ravno letos OGROMNO napredoval ter je v sijajni formi, res mi ga je žal.. saj.. klasika.. potem ga bodo želeli nazaj..
1Gift
30. 08. 2016 18.02
+9
odlično... barca je rabila še enga centralnega napadalca... wingerjev je tako že dovolj... edina packa je prodaja Brava... to se bo poznalo pri golih... treba se še znebit samo nerodnega kadilca in desni bok me skrbi polek golmana ki smo ga imeli pa dali prednost mladosti v upanju da se razvije. napaka če mene vprašaš, ter stegen je preveč podvržen napakam.... upajmo da se vse okrepitve izkažejo in padejo v sistem... turek se znajde na krilu, ne vem zakaj ga je forsiral v sredini... letos bo še več golov... pa tud več jih bomo pokasirali... čakam na enega zvenečega nasprotnika...
cripstoned
30. 08. 2016 18.58
-15
hahahaha tako pokupte se pol nemske lige in to je to....mogoce boste prisli dlje od cetrfinala v ligi prvakov ... 6igralcev ste ze kupili pa se vedno bi imeli koga....pa saj clovek vec ne ve kaj bi vam rekel ...
Trend2
30. 08. 2016 19.39
+9
Ja sam mi ne rabimo hladit pa segrevat kroglic
fihner
30. 08. 2016 20.17
+9
cripstoned, menjaj konja, pomaga......ali pa celo štalo, ta zanesljivo.....
cripstoned
30. 08. 2016 20.41
-11
trend2 zato pa kupite pokal....2009. oveerbo...al takrat se nisi bil navijac?? hahaha ....po vase je pa itak tako da vse kar je real je osvojil neposteno, kupjeno iin osvojeno z vojsko hahaha....prvi nikoli ne sledi tako da ovcke kr sledite najvecjemu klubu...zaman se trudited izpodbiti neizpodbitno.......
NisteResni
31. 08. 2016 08.49
+2
2009 oveerbo, 1. penal ni bil piskan v korist Londoncanov, rdeci karton Abidala. Ni vse tako belo, kot barca haterji prikazujete ze od leta 2009.
Trend2
31. 08. 2016 11.02
+1
ti kripelj sem že bil navijač in spomnim se, da smo razbili ronaldov manchester
Trend2
31. 08. 2016 11.05
+2
cripstoned
30. 08. 2016 17.45
-17
se ena potuhnjena poteza barce....kupujejo pri sevilli, atlm in zdaj se pri valencii...ne samo da kupujejo od konkurence ampak jih s tem se oslabijo....podobno kot bayern v nemciji....potuhnjeni kriminalci v polnem pomenu te besede ....ampak spet bo prisla karma in potem bo kriv general franco, perez in vse ustanove v madridu hahaha
Trend01
30. 08. 2016 17.58
+12
Ima pravico in možnost. Tako kot vsi klubi.
Trend2
30. 08. 2016 19.40
+7
Eh on ne zastopi veš, so tablete popustile
drimtim
31. 08. 2016 13.01
ti bi valenciji messija prodal da bi bilo bolj zanimivo.
Trend01
30. 08. 2016 17.37
+9
Valecija, Valencija... Kam padaš? Najprej André Gomes, nato zdaj Paco Alcácer. Dva mladeniča na katerih bi morala sloneti prihodnost tega kluba. Pa še Shkodran Mustafi v Arsenal(čudno, da še ta ni v Barçi pristal hehe). Še več. Tudi izvrstnega vratarja Diega Alvesa so bili pripravljeni prodati! Pa to ni vse. V zadnjem obdobju so prodali še naslednje igralce: David Villa, David Silva, Jordi Alba, Roberto Soldado, Juan Mata, Jeremy Mathieu, Nicolás Otamendi. Si predstavljate to ekipo? Visoko, visoko bi prišli. Lani so imeli ogromen šoping in nekaj blesavih potez: Rodrigo (30M), Negredo (28M), ki trenutno posojen igra za Middlesbrough. Gomesa so dobesedno preprodali v letu dni. Enako lani Otamendija. Tako se vprašaš kakšne namene sploh ima Peter Lim s klubom. Človek ima dobre 2 milijarde kapitala. 70% kluba (od banke) je odkupil za 94M, ki jih bo vračal do 2018. S preprodajo???? Klub, ki je vreden 200M, ima skoraj 2x zadolženost. Plus tega je dobil 75M državno neupravičeno pomoč pred dvema letoma in jih mora zdaj vrniti z obrestmi. (to je tisto kar je Lim odkupil). A ostaja še vedno osnovni dolg. Poleg tega je FC Valencia že od leta 2007 v izgradnji štadiona, ki se je ustavila leta 2009. Cena? 300M. A objekt gnije od takrat. Baje ga bodo dokončali v naslednjih dveh letih. Še ena vreča brez dna. Le kako misli tole Lim speljati? Je tole zagrabil prehitro? Preveč obljubil? No, rezultat vidimo. Razprodaja domačih igralcev. Ali sledi še prodaja Gaye? Še zadnjega domačega diamanta? Važno, da so za 8,5 M kupili Nanija. Ja, škoda je tega kluba. Lep nogomet so gojili. Lim je obljubil 200M injekcijo v igralce. Ne,bila je 100M, ki so jo morali na hitro pokuriti. Še huje. Teh 100M je bilo POSOJILO!!!!! To je bilo lani. Zdaj ni več vložka. P.s. – tudi pri Sevilli ni dosti lepša slika.
LocoBlanco
30. 08. 2016 17.39
+4
Bravo še nekdo tukaj, ki vidi širšo sliko!
sportko47
30. 08. 2016 18.01
+4
Joj joj, pridem z dopusta in ne morm verjet dva Trenda...za popi....tm spodaj neki z datumi Trend 01 Trend2 ...kva dogaja....ja Valencija prodaja ,že vejo zakaj ti pa bentiš...kako je blo kej na dopustu Aleš?
265004
30. 08. 2016 18.49
+2
sportko prijatelj,tud jaz sem tebe pogrešal.si pa dolgo na dopustu.kaj pa priprave vaših športnikov,a nisi zraven?
BayernGomez
30. 08. 2016 19.06
+0
o lejga sportko je nazaj z Zanettijem sva pa že mislila da si dobil pet let dosmrtne pa zato ne komentiraš
CURVANORD Zanetti
30. 08. 2016 19.15
+0
Trend01
30. 08. 2016 19.24
-1
Hvala za vprašanje @sportko. A ti moram povedati (zaradi iskrenega vprašanja), da ga nisem imel. Želja, vplačila so bila.... A me je desna roka nekaj zjahala. Zdaj čakam, da dobim po vseh pregledih; ali gre za začetek "frozen shoulder" ali je to posledica utestitve ramena ali pač klasični "kanalis karpatis". Z mojo "srečo", lahko pričakujem kakšno kombinacijo.... A o tem koncem septembra. P.s. - če rabiš kakšen tablet ala Arcoxia, Ketonal ali Ketonal forte - mi sporoči. No, imam še 4 tablete Sevredol. Ja, skratka, užival sem v poletju. ;) Pa ti?
CURVANORD Zanetti
30. 08. 2016 20.47
+5
Sportkota si bomo lahko ogledali v showu Mirana Stanovnika
BayernGomez
30. 08. 2016 21.55
sportko47
30. 08. 2016 21.59
+2
Trend a ti nobene stvari ne znaš enostavno povedat, tolk enih tujk in besed v bistvu te pa rama boli...le zakaj..? Nehi tolk tipkat model , valjda si si že vse sklepe znucu.. ! Pa jest te bom zdej kr Aleš naslavljal, preden sm šou na dopust sm šu še na softbal piknik..! Ostala banda niste mi zanimivi in se mi ne ljub z vami ukvarjat, razen Semprea, mi je mulc povedal da je Suarez " raztural " v nedeljo...baje je bil v elementu o katerem vam skušam dopovedat..Oi so zakon, brazilke pa tolk hude da sem clo na mmickico pozabu...
BayernGomez
30. 08. 2016 22.10
265004
30. 08. 2016 22.25
+3
tuki gor so se zdej oglasili vsi katerih mnenje spoštujem in vsak komentar preberem(trend,bayerngomez,zanetti,locoblanco,sportko).No še bi se kdo našel,ampak ob tej priliki vsem želim uspešno sezono,pa za katerikoli klub že navijate.sportko,Suarez je že najboljši strelec letos,tko da bo na koncu spet kopačka.Sej nisi jezen a ne?Sportko si pa car za odgovore pacientom kot so cripstoned,messini nikoliprvak in podobni.Zmeri se narežim.Ajde uživite
265004
30. 08. 2016 22.26
+1
CURVANORD Zanetti
31. 08. 2016 08.14
Odgovora nima ker ne sme izdat da je zmagal.No upam da bo nagrado pametno porabil
Trend2
31. 08. 2016 11.04
LocoBlanco
30. 08. 2016 17.35
+17
Čestitke Barci za ta nakup. Zdaj je Suarez dobil konkurenco in v kolikor bo še toliko 'grešil' bo Paco postal njegova zamenjava! Skratka dober nakup, tu ni debate. Pa poglejmo nekaj kar redki pogledajo ob tem nakupu. Smilijo se mi navijači Valencie, ker je preveč očitno da je novi lastnik iz Singapurja (Peter Lim) prišel delati 'biznis' namesto v dobro kluba, kot je Valencia. Prodali so : S. Mustafi 41mio.€, P. Alcacer 30mio.€, A. Gomes 35mio.€, A. Barragan 2, 7mio.€, R. de Paul 3mio€ in J. Fuego 2mio.€ ...se pravi prodali so skupaj za 113mio.€ kupili pa niso niti ene adekvatne zamenjave. Prišel je od 'zvenecih' imen samo Nani pa še ta je izven forme in v letih... Skoda, da je prisel taksen lastnik, ki bo na koncu pobral ze tako prepotreben denar za dolg in bo izpuhtel skupaj z milijoni €, medtem ko bo Valencia daleč od tiste Valencie, ki jo poznamo. Fuj
mariomandzukic
30. 08. 2016 17.33
-3
chealsa in arsenal v borbi za broza.tko kot sem jaz vedn govoril,brozo je novi lampard
Trend2
30. 08. 2016 20.10
+1
Trend01
30. 08. 2016 16.55
Za "navijače": Trend01 29.08.2016 21:22:09 -3 3 Munir podpisal za Valencio. 1 leto posoje + možen odkup. Trend2 29.08.2016 21:47:27 res? Trend01 29.08.2016 22:13:21 -2 Zakaj bi lagal? Morebitni neprestop bi bil lahko le posledica, če upravni odbor FC Barcelone prepreči nakup Paca Alcácerja, ker bo načel budžet za sezono 2017/18 (tako rekoč si bodo sposodili denar iz naslednje sezone) Trend2 30.08.2016 16:41:57 Sedaj je uradno
jurci275
30. 08. 2016 18.21
Trend01
30. 08. 2016 18.41
Arsenal? Trend01 27.08.2016 18:33:51 -5 Off: glede na postavo Valencije in, da ju ni niti na klopi, sta Alcácer in Mustafi že prodana. Gre Mustafi v Arsenal? Verjetno. Trend01 27.08.2016 19:02:51 -3 7 pride nazaj menda naslednjo kolo. Po reprezentančnih kvalifikacijah kjer menda ne bo igral. Luka pa bo danes že igral. Oz. je na spisku danes. Ne bo pa Isca, ki si je gleženj močno poškodoval. Trend01 27.08.2016 19:22:18 -4 Wenger je potrdil prestop/nakup Mustafija in Lucasa Péreza.
avgustina
30. 08. 2016 16.47
+5
Res navem, zakaj so morali omentii Zahoviča v temule članku.
dajno
30. 08. 2016 16.32
+2
Težko se bo naigral pri takih napadalcih Barcelone,... čaka lahko le na poškodbe...
piuski
30. 08. 2016 17.23
+2