Nogomet

"Meščani" z novo zmago ušli že na +15, Tottenham preskočil Swansea

London/Swansea/Southampton/Manchester, 03. 01. 2018 00.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Cityja so v 22. krogu rutinirano s 3:1 ugnali moštvo Watforda in s tem še povečali že tako visoko prednost na prvenstveni razpredelnici angleške Premier lige. Z najhitrejšim zadetkom v letošnji sezoni se je proslavil Raheem Sterling, medtem ko sta bila v dresu Tottenhama na gostovanju v deževnem Swanseju uspešna izkušeni Bask Fernando Llorente in v izdihljajih obračuna Dele Alli.

Neverjetna serija nogometašev prepričljivo vodilnega v letošnji sezoni angleške premier lige Manchester Cityja je bila prekinjena pred dnevi z remijem proti Crystal Palacu, ki je v 22. krogu potrdil odlično formo z zadnjih tekem in z izidom 2:1 na gostovanju pri Southamptonu iztržil poln izkupiček.

Za goste je bil najprej v 17. minuti uspešen Shane Long, kar je bil tudi izid 1. polčasa. V nadaljevanju so domači nekoliko stopili na plin in v 69. minuti prek Jamesa McArthurja uspeli izid izenačiti na 1:1. Zmago gostom je z zadetkom slabih deset minut pred koncem dvoboja zagotovil Luka Milivojević.

Izkušeni Bask v vrstah Tottenhama Fernando Llorente je v 12. minuti na gostovanju v Swanseju dosegel vodilni zadetek za svoje moštvo.
Izkušeni Bask v vrstah Tottenhama Fernando Llorente je v 12. minuti na gostovanju v Swanseju dosegel vodilni zadetek za svoje moštvo. FOTO: AP
Carroll v sodnikovem dodatku prinesel zmago West Hamu
Nogometaši West Ham Uniteda so na krilih dvakratnega strelca Andyja Carrolla uspeli vknjižiti izjemno pomembno zmago proti vselej neugodnemu West Bromwichu. 

Domači privrženci so sicer doživeli hladen tuš v 30. minuti, ko je zmedo v kazenskem prostoru West Hama izkoristil James McClean, kar pa je le še bolj 'podžgalo' domače, ki so prek Andyja Carrolla najprej v 59. in nato še globoko v sodnikovem dodatku prišli do pomembnih treh točk.

V pravem 'vaterpolo' obračunu srečnejši Tottenham
V 1. polčasu obračuna med Swansejem in Tottenhamom smo spremljali pravo borbo za vsak centimeter travnate površine, ki je v nekem trenutku zaradi obilnega deževja bolj spominjala na kakšen vaterpolo bazen, v katerem pa so se za odtenek bolje znašli gostje, ki so z zadetkom izkušenega Baska Fernanda Llorenteja v 12. minuti prišli do sicer popolnoma zasluženega vodstva. Swansea se je skozi celoten obračun zelo dobro upiral favoriziranemu tekmecu, ki je bil še posebej v prvih 45 minutah precej boljši nasprotnik. 

Domači so imeli prek Jordana Ayewa v 69. minuti ter nekaj trenutkov kasneje prek Mika van der Hoorna izjemni priložnosti za izenačujoči zadetek, toda v obeh primerih je sreča obrnila hrbet srčnim Valežanom. Končni izid srečanja je z zadetkom v 89. minuti po podaji najboljšega evropskega strelca v minulem letu Harryja Kana postavil Dele Alli

Raheem Sterling je dosegel najhitrejši zadetek v dozdajšnjem delu sezone v angleški Premier ligi.
Raheem Sterling je dosegel najhitrejši zadetek v dozdajšnjem delu sezone v angleški Premier ligi. FOTO: AP

"Meščani" povišali točkovno prednost na +15
Raheem Sterling
je potreboval pičlih 38 sekund za nov rekordno hitri zadetek v dozdajšnjem delu sezone, potem ko je lepo podajo Leroyja Saneja uspel pretvoriti v vodstvo Manchester Cityja z 1:0. Uvodni pritisk "Meščanov je privedel do povišanja vodstva že v 13. minuti, ko je Kevin De Bruyne z desne strani podal pred vrata gostov, kjer je Christian Kabasele skušal izbiti žogo z drsečim startom, a jo je pri tem nekoliko nespretno poslal v lastno mrežo. 

V nadaljevanju dvoboja smo spremljali podobno razmerje moči med tekmecema na razmočenem Etihadu, kar je za povišanje vodstva na 3:0 za domače poskrbel Sergio Agüero v 63. minuti. Častni zadetek za goste pa je slabih deset minut pred koncem obračuna dosegel Andre Gray.

Angleško prvenstvo, 22. krog, izidi:
Manchester City - Watford 3:1 (2:0)
1:0 Sterling (1.), 2:0 Kabasele (13./a.g.), 3:0 Agüero (63.), 3:1 Gray (82.)

Swansea - Tottenham 0:2 (0:1)
0:1 Llorente (12.), 0:2 Alli (89.)

Southampton - Crystal Palace 1:2 (0:1)
1:0 Long (17.), 1:1 McArthur (69.) 1:2 Milivojević (80.)

West Ham Utd. - West Bromwich 2:1 (0:1)
0:1 McClean (30.), 1:1 Carroll (59.), 2:1 Carroll (94.)

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
03. 01. 2018 09.32
+1
Man Šitty bi morali diskvalificirat v vseh tekmovanjih. Imajo ves denar sveta, najboljšega trenerja, najboljše igralce kar jih denar lahko kupi in luksuzne pogoje za delo. Kako lahko kak pošten deloven mali klub (a la, MB) sploh parira temu? Še veliki težko!
ledr
03. 01. 2018 14.30
+1
Se strinjam s tvojim razmišljanjem glede denarja in podobno samo glede na igralski kader pa se mi City sploh ne zdi nekam fenomenalen in superioren. Se mi zdi, da je letos tukaj bolj prišla v veljavo kvaliteta trenerja. Enako se mi zdi z Barcelono letos. Pred prvenstvom sem glede na igralski kader in glede na igre (superpokal itd...) napovedal, da Barca letos žal ne more bit niti državni niti evropski prvak. Na koncu so me pa zelo, zelo pozitivno presenetili. Kje vidim razlog za to? V prvi vrsti v trenerju. Očitno smo dobili izvrstnega trenerja. Če bi bil še sedaj na klopi Enrique mislim, da bi bila Barca tam nekje na sredini lestvice...Ker bi vztrajal z Gomešom in podobnimi...