Nogomet

Keku se bo izpolnila želja: Mišković bo kmalu postal večinski lastnik HNK Rijeka

Reka, 11. 12. 2017 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skoraj 98 odstotkov članov HNK Rijeka, ki so se udeležili ankete, je podprlo namen predsednika kluba Damirja Miškovića, da bi prevzel večinski lastniški delež v klubu in nadaljeval voditi hrvaškega nogometnega prvaka. Trener članskega moštva Matjaž Kek je pred anketo napovedal, da bo zapustil aktualnega hrvaškega prvaka, če Mišković ne bo ostal na čelu kluba.

Na anketno vprašanje, ali želite, da predsednik Damir Mišković ostane na čelu HNK Rijeka, je glasovalo nekaj več kot 2700 izmed približno 5700 polnoletnih članov kluba. Proti je bilo 60 članov ali 2,2 odstotka, so danes sporočili na spletni strani HNK Rijeka, ki ima približno 8000 članov.

Uprava kluba se je tudi zahvalila vsem članom, ki so se udeležili ankete ter vsem navijačem in navijaški skupini Armada za podporo in navijanje na nedeljski tekmi proti Slaven Belupu, ki jo je Rijeka dobila na Rujevici z 2:0. Mišković je prejšnji teden povedal, da je pripravljen prevzeti večinski lastniški delež v klubu, če bo le dobil podporo večine članov kluba. Takrat je pojasnil, da se Rijeka od leta 2014 sama financira ter da je nastopil čas za ločitev od italijanskega sklada Social Sport, ki je prevzel reški klub pred petimi leti, ko je bila Rijeka pred vrati hrvaške druge nogometne lige.

Damir Mišković (levo) in Matjaž Kek (desno) bosta še naprej (uspešno) sodelovala.
Damir Mišković (levo) in Matjaž Kek (desno) bosta še naprej (uspešno) sodelovala. FOTO:

Predsednik kluba je potrdil, da je s svojo družino pripravljen prevzeti 70-odstotni delež kluba in s tem tudi vodenje kluba v prihodnje. Reški župan Vojko Obersnel je prejšnji teden pojasnil, da ima Social Sport obveznost ponuditi svoj delež najprej mestu Reka, ki je leta 2012 prodalo večinski delež italijanskemu skladu. Obenem je izpostavil, da bo o prevzemu deleža od italijanskih vlagateljev odločal mestni svet, a verjetno ne bodo izkoristili te pravice, tako da ne bo ovir, da večinski delež prevzame Mišković ali kdo drug.

Obersnel je dejal, da si kot župan želi, da bi mesto zadržalo 30-odstotni delež v klubu, kot je bilo doslej, ter da obstaja možnost za prodajo manjšega deleža zasebnikom, predvsem navijačem, je poročal tamkajšnji lokalni časnik Novi list na svoji spletni strani. Trener članskega moštva Matjaž Kek je prejšnji teden zmago Rijeke proti Milanu v zaključni tekmi rednega dela v letošnji evropski nogometni ligi posvetil prav Damirju Miškoviću in njegovi družini.

"Predsednik Mišković je za nas izjemno pomemben, saj je žrtvoval čas, denar in ne nazadnje družino, da bi čim več dal klubu. Menim, da smo se mu z zmago proti Milanu vsaj malce oddolžili za ves napor in odrekanja. Zmaga ne pomeni veliko, ker smo že prej izpadli iz lige Evropa, a kaže, da lahko storimo velike stvari, ko držimo skupaj," je poudaril nekdanji selektor slovenske nogometne izbrane vrste, ki že peto sezono uspešno vodi aktualnega hrvaškega nogometnega prvaka z Rujevice.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resort
12. 12. 2017 11.23
+1
Uzdaj se use i u svoje kljuse
Poldileo
12. 12. 2017 08.12
+2
Kek že nekaj časa vodi barko z 12 nogometaši na dveh frontah. Enkrat se tudi ta barka mora malo zazibati, upam pa da ne potone... Vsaka čast Keku, saj so tudi v hrv. prvenstvu pri vrhu, prvak pa je itak že Dinamo...