Nogomet

Misli resno? Nemški napadalec Thomas Müller pred derbijem hvali poštenost Italijanov ...

Evian-Les-Bains, 30. 06. 2016 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi v Sloveniji italijanska reprezentanca že od nekdaj slovi kot moštvo, ki je pregovorno "namazano z vsemi žavbami", toda nemški reprezentant Thomas Müller stereotipom pred derbijem četrtfinala evropskega prvenstva v nogometu ne verjame.

Thomas Müller (levo) se rad meri z italijanskimi moštvi. Na nemško žalost reprezentanca ne "uživa" preveč, ko gre za tekme z našimi zahodnimi sosedi na največjih tekmovanjih.
Thomas Müller (levo) se rad meri z italijanskimi moštvi. Na nemško žalost reprezentanca ne "uživa" preveč, ko gre za tekme z našimi zahodnimi sosedi na največjih tekmovanjih. FOTO: AP

Thomas Müller je izjavil, da se že veseli derbija četrtfinala na Euru 2016, ki bo združil dve veliki nogometni naciji. Vedno navihani napadalec Bayerna pred srečanjem z Italijo, ki je Nemčija na prvenstveni tekmi ni še nikoli premagala, ne verjame v namige, da so južnjaki za Nemce nekakšna črna mačka, obenem pa je ovrgel tudi stereotipna prepričanja o italijanskem igralskem slogu, ko gre za nogomet in ostale "nenogometne" prijeme. V tem pogledu naši zahodni sosedje veljajo za prave mojstre provokacije, toda Müller je podobno kot selektor Joachim Löw zelo pozitivno naravnan pred velikim derbijem, ki bo odločal o potniku v polfinale. 

"Rad igram z italijanskimi moštvi. Zame so najbolj pošteni športniki od vseh. Ne strinjam se s stereotipi glede Italijanov - zaupam temu, kar sem sam izkusil in videl. So preprosto izvrstni karakterji na igrišču. Prijateljski, pošteni in ko se spopadeš z njimi, ti pomagajo. Všeč so mi," je pred očmi svetovne javnosti Italijanom na dušo kot že dolgo nihče popihal Müller. Tudi na namig, če mu gre domnevno italijansko zavlačevanje kaj na živce, je bil Müller jasen: "Ko mi po 88 minutah vodimo z 1:0, takrat tudi jaz ne šprintam čez rob igrišča, da bi izvedel avt. Pričakujem, da bomo skupaj s celotno ekipo pametni."

Kljub izvrstnim predstavam na zadnjih svetovnih prvenstvih (zabil je deset zadetkov) Bayernov zvezdnik na zadetek z EP še čaka. Neuspešen je bil že na Euru 2012 na Poljskem in v Ukrajini, proti Severni Irski je v zadnjem krogu skupinskega dela zapravil več priložnosti, zadeval okvir vrat in nemočno usmerjal žoge v vratarja Michaela McGoverna. "Večkrat sem bil na tisti tekmi zares blizu. Če bi zadel, potem zdaj o tem ne bi govoril nihče več," je še povedal Müller, ki pred tekmo z Italijani tudi ne meni, da mu bo kaj pomagal njegov zadetek iz zadnje sezone Lige prvakov, ki ga je zabil Gianluigiju Buffonu v dresu Juventusa, medtem ko sta se z njegovim Bayernom na infarktni povratni tekmi osmine finala merila tudi branilca Azzurrov Leonardo Bonucci in Andrea Barzagli. "To, da sem dal zadetek proti Juventusu v Ligi prvakov, na tem prvenstvu ne pomeni prav nič. Noben igralec ne more počivati na lovorikah. Vedno začneš na ničli," dodaja Müller. "Nesmisel je, ko pravijo, da je Italija naša 'črna mačka'. Vsaka tekma šteje in kar pravi neka statistika iz preteklosti nima nobene zveze za to, kar se dogaja zdaj in kar se bo v prihodnje."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PVSK
30. 06. 2016 11.00
+8
Pa kak je z vami 24 ur? Vi ste pa res al neumni al se pa to delate? Pa kdo ne igra umazane igre če je ža možna za napredovanje v tem delu tekmovanja? Nikoli niso bili italijani znani po tem ampak vse ekipe... polek tega je Muller pač nekaj rekel ker ste se mu vi novinarčki zasmilili ker predolgo niste obkavili kakšne neumnosti
Symbolic
30. 06. 2016 11.17
+7
VMB, za oba komentarja:+ + + (Pojasnilo: 1 komentar so ti prizadeti izbrisali)...