Nogomet

Mladi nogometaši vijoličastih lačni novih priložnosti

Maribor, 19. 01. 2017 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priložnost na uvodnih pripravljalnih tekmah je vedno dobrodošla. Svojo so na zelenici proti Nafti (2:1) dobili tudi še ne tako izkušeni igralci Maribora, ki so po številnih treningih zaigrali v postavi članskega klubskega moštva. Prav ti si tudi v spomladanskem delu Prve lige želijo še več priložnosti na zelenici, s katerimi bi lahko dokazali svoje znanje.

"Seveda ni enako, če si v vlogi štoperja ali bočnega igralca. Več je teka, toda moja zadolžitev je, da izpolnim vsako nalogo, ki mi jo trener nameni," je prepričan 20-letnik.
"Seveda ni enako, če si v vlogi štoperja ali bočnega igralca. Več je teka, toda moja zadolžitev je, da izpolnim vsako nalogo, ki mi jo trener nameni," je prepričan 20-letnik. FOTO: Twitter

V uvodni tekmi se je poleg 20 soigralcev v dresu vijoličastih preizkusil tudi mladi Luka Uskoković, nekdanji član mladinske in ekipe B, ki se s preostalimi mlajšimi igralci dokazuje v najzahtevnejši klubski konkurenci. "Dočakali smo tudi to prvo tekmo. Po zahtevnih treningih so bile noge težke, kot rečemo v tem obdobju. Zasluženo smo zmagali, lahko bi bilo tudi boljše, a v tej fazi je prikazano na igrišču povsem zadovoljivo," je strnil vtise 20-letni branilec, ki je ob tem priznal, da pogoji vendarle niso bili najbolj prijetni, saj so se igralci na igrišču spopadli z nizkimi temperaturami: "V takšnih pogojih je nekoliko težje igrati. Sploh na začetku, dokler se ne ogreješ. Temperature so nizke, ni prijetno. Ko pa nanizaš šprinte, ko vse počneš, kot je treba, ni več težav in se privadiš." Pa ne le to, Uskoković se bo moral privaditi tudi na nov igralni položaj, saj se je na sredini tekmi iz središča obrambe preselil na levo stran igrišča. To mu je seveda nadvse koristilo, saj se je na položaju levega bočnega branilca odlično znašel. Mladi črnogorski reprezentant namreč nima teža z menjavanjem položajev, saj popolnoma zaupa trenerju Darku Milaniču. Mariborčani že nadaljujejo s pripravami v prekmurski bazi, z mislijo na spomladanski, odločilni del sezone. "Zavedamo se, kakšen izziv je pred nami. Tudi jaz se želim izkazati, predstaviti v najlepši luči. Rad bi prav vsako minuto, ki mi bo namenjena, izkoristil na najboljši način," je svoj lonček ob koncu dodal še Uskoković, ki ne želi zaostajati za soigralci.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
19. 01. 2017 21.31
+0
kva mladost če ni izkušenj
pa.daj
19. 01. 2017 22.17
-2
Tut to je treba ne pa ol ki sam kopuje .... kolko so jih potegnali iz mladinske vrste ??? Razen golmana ki res ni slab maribor pa na zimski prestopni rok vsako leto proda enega ki so ga sami izsolali ali pa kot mladega kupli in zrihtali sami pol pa prodali naredi to olimpija v zadnih 3 letah ma sam 1 igralca svojega iz mlad. Vrst ki ga je dalje prodala sporarja v nek odmevni klub
MaunelNeuer
29. 01. 2017 13.32
inter tu se vidi kdo je s kom obseden, niso le Mariborčani s kvakarji, aber je tud obratno, tud novi špilerji kvakarjev se bodo mogli privadit in ušpilat..ane
šmajser1
19. 01. 2017 19.24
+1
Tako je prav! Mladim je treba dati priloznost! Nova in sveza kri! MARIBOR SAMPION

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.