Nogomet

Mojster Messi in zapravljivi Suarez za +10 Barce

Sevilla, 17. 03. 2019 22.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Barcelone so z odliko opravili z zahtevnim gostovanjem na stadionu Benito Villamarin, kjer so s 4 : 1 premagali letos izjemni Real Betis. Pri Kataloncih je znova blestel Lionel Messi, ki je dosegel hat-trick. Posebej je potrebno izpostaviti njegov tretji gol, ko je z izjemnim lobom premagal domačega vratarja.

TEKMA

Nogometaši Barcelone so na reprezentančni premor odšli z najboljšo možno popotnico, potem ko so v 28. krogu španske La Lige z odliko opravili z zahtevnim gostovanjem v Sevillji, kjer so s 3 : 0 odpravili letos zelo solidni Real Betis. Varovanci Ernesta Valverdeja so v tekmo vstopili s polno mero samozavesti, potem ko so med tednom pred domačimi navijači s 5 : 1 odpravili Lyon in se še trinajstič zapored uvrstili v četrtfinale Lige prvakov. 

In to se je poznalo ne zelenici, čeprav so bili tudi domačini večkrat nevarni in nekajkrat zagrozili Marc-Andreju Ter Stegnu v vratih Kataloncev, pa je na koncu prevladala kakovost gostov. Te je v vodstvo v 18. minuti popeljal Lionel Messi, ki je svoj 27. prvenstveni gol dosegel po prekrasno izvedenem prostem strelu. Argentine je namreč nasprotnega vratarja Paua Lopeza premagal s strelom v 'vratarjev' kot. Mnogi bi za gol hitro okrivili španskega vratarja, a je bil strel Argentinca preprosto predober in prenatančen, vsekakor vreden večkratnega ogleda. Do konca polčasa so domačini znova nekajkrat poskušali zapretiti, a prejeli še en gol in to v najbolj neprijetnem trenutku. V izdihljajih polčasa je namreč še drugič 'udaril' Messi, tokrat po izjemni podaji s peto Luisa Suareza, ki je tudi sam zapravil nekaj priložnosti, da bi se vpisal med strelce. To je bil že 28. prvenstveni gol Lea v letošnji sezoni La Lige in je seveda prepričljivo prvi strelec prvenstva. 

Arturo Vidal (levo), Lionel Messi (v sredini) in Luis Suarez (desno) ob proslavljanju gola za 2 : 0.
Arturo Vidal (levo), Lionel Messi (v sredini) in Luis Suarez (desno) ob proslavljanju gola za 2 : 0. FOTO: AP
In to kar ni uspelo Urugvajcu v prvem polčasu in prvih minutah drugega, pa mu je v 63. minuti. V izjemnem slogu je preigral celotno obrambo Betisa in nato hladnokrvno zaključil mimo Lopeza za prepričljivo vodstvo Barce s 3 : 0. Domačini se sicer niso predali in v 83. minuti prišli vsaj do častnega zadetka. Z natančnim strelom z roba kazenskega prostora pa se je izkazal Loren, ki je vpisal peti prvenstveni gol v sezoni. A to še ni bilo konec 'akcije' na tekmi v Sevillji. Znova pa v središču pozornosti nihče drug kot Lionel Messi. Žogo je sprejel na robu kazenskega prostora in nato z neverjetnim lobom premagal nemočnega Lopeza, ki je na golovi črti obstal kot vkopan. Še ena v nizu mojstrovin čudežnega Argentinca, ki je s hat-trickom postavil tudi končnih 4 : 1 v Sevillji. Potrebno je še dodati, da so Messiju ob tem golu stoječe ovacije namenili tudi domači navijači. 

Na Benito Villamarinu je tako Barca vknjižila že četrto zaporedno prvenstveno zmago, skupno pa 20. v sezoni in je prednost pred drugouvrčenim Atleticom povišala že na 10 točk. Pred večnimi tekmeci Realom, pa imajo Katalonci že 12 točk naskoka in zdi se, da bodo tudi letos brez večjih težav ubranili naslov na Iberskem polotoku. 

La Liga, izid:
Real Betis - Barcelona 1 : 4 (0 : 2)
Loren 81.; Messi 18., 45., 85., Suarez 63.

Prvi gol Messija:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretji gol Messija za hat-trick:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (199)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krnekilojz
18. 03. 2019 13.04
+23
Takle mamo, Messi trga na vseh frontah, spet!
dark horse
18. 03. 2019 12.34
+28
Zatvrač,otvarač,kripsl,trolar itd itd jokanje,bes,žalost,nemoč itd itd ostali komentiramo v superlativih o najboljšemu vseh časov
šumar
18. 03. 2019 12.28
+33
ah to ni nic kar počne messi to je za v tretjo ligo ane realovci.Kar pa počne modrič ja to je pa druga galaksija haha upam da dobi se naslenjih 5 zlatih zog haha
StarDeluxe
18. 03. 2019 12.17
+34
Obožujem Messijev žogobrc...čista poezija!
resnicaosvobaja
18. 03. 2019 12.14
-8
Zlata žoga je individualna nagrada, ki ne bi smela imeti neposrednega vpliva na izbiro. Če pa se ne strinjate s tem potem pa je stvar "logična" .Zlato žogo lahko dobi le nekdo iz ekipe , ki je osvojila ligo prvakov in to vsake 3 leta, ker Zlata žoga v letu svetovnega prvenstva je potemtakem tudi že oddana zmagovalcu
Trend01
18. 03. 2019 11.42
-9
Sicer pa; Messiju vsa čast za nov, top performans. "Zlata kopačka" je v bistvu že njegova, "Zlata žoga" bo pa odvisna od uspeha v LP in njegove neposredne konkurence (tudi v LP).
apodgra
18. 03. 2019 12.04
+40
Da bo vse odvisno od lige prvakov je butasta logika . Kaj doseže ekipa je eno in kaj pokaže igralec skozi vso leto , pa je drugo vprašanje in to je treba strogo ločiti. Uspeh ekipe ni samo vrhunska igra enega igralca , ampak celotnega kolektiva .Zato se pa je zgodila zgodba o Modriču in v preteklosti tudi večkrat zgodna z Ronaldom . Na primer: Ekipna zmaga skakalcev nima nobene veze z najboljšim posameznim skakalcem . Ne moreš biti avtomatsko najboljši skakalec na svetu , če si samo osvojil ekipni naslov svetovnega prvaka . Ne vem zakaj si potem najboljši strelec ali asistent , če to ne šteje nič. Po logiki nekaterih je najpomembneje , da zabiješ nekaj gol v Ligi prvakov in z ekipo osvojiš " precenjeni " pokal , sezono v državnem prvenstvu odigraš nič kaj prepričljivo in za nagrado dobiš vse najvišje ,kar je možno. Tudi če z ekipo osvojiš naslov državnega , pokalnega ali super pokalnega prvaka , ne šteje nič. Vemo dobro kaj je liga prvakov, ena velika loterija in sreča.
sportko47
18. 03. 2019 12.11
+8
Sej ne tekmije sam z Ronaldkom, je še Mpbabe v igri ! Ti stokovnjaček , a popuščaš?
Trend01
18. 03. 2019 12.29
-7
Mbappé? A si normalen? Nehaj spremljati nogomet. Ti škoduje. Izpad v 1/8 finala v LP. Nima šans. Zlato žogo bo dobil nekdo iz Barcelone (torej le Messi, če bo zmaga v finalu), Cityja (če gre do konca), L'pool (če gre do konca in dobil domačo ligo) ter Juventusa (Ronaldo). Vsi ostali igralci so čista pravljica. Naj bo vsaj malo realnosti v tvojem "nogometnem" življenju. Tonček; ti pa raje sploh nehaj pisati. Menda spremljaš nogomet že dlje časa; torej bi lahko vedel kje se odloča (in katere "zahteve" so), da dobiš "Zlato žogo". Obnašaš se kot adolescent s temi tvojimi naivnimi izjavami. Sicer pa; saj nisi edini...
dark horse
18. 03. 2019 12.32
+17
Trend kdo je lani osvojil več? Modrič ali Varane? Ali Griezmann? Kdo si je torej zaslužil zlato žogo? Ker posamezno si je nihče od njih ni če govorimo o osebnih dosežkih kar naj bi predstvljala zlata žoga!
ledr
18. 03. 2019 12.33
+12
apodgra, končno nekdo, ki pametno in logično razmišlja!!! Tudi jaz, če se še kdo spomni, sem prav o tem že večkrat pisal. Res skrajno neumno je, da gledajo, "kaj je osvojil kateri klub", namesto, kako je celo sezono igral neki igralec. Enkrat sem že omenil, da po tisti logiki pač naj več ne podeljujejo nagrade za najboljšega igralca ampak za najboljši klub. Nekdo je lahko z naskokom najboljši igralec na svetu, lahko "raztura" na vsaki tekmi ampak, ker igra za klub, ki je recimo večno drugi ali tretji, skratka ne osvoji nič, po tej neumni logiki ta igralec nikoli ne more biti najboljši. Kakšna logika je to??? Neumno do skrajnosti!
Trend01
18. 03. 2019 12.44
-18
Logika najboljšega v "drugorazrednem" klubu in bo naj na svetu, Evropi? Kjer je najboljši športnik, se okoli njega zbere tudi ustrezna (odlična) "podpora" v moštvu; če tega lastnik ni sposoben, igralec pač oddide. Najboljši primer? Michale "Air" Jordan. Vsi klubi gradijo svojo prihodnost na top športnikih (nogometaših); nekje enega, nekje več . Barcelona: Messi. City: več njih, L'pool: več njih, United: je v "transfer coni", Bayern (enako, a je temeljila na 2-3 igralcih), Juventus (pripeljali Ronalda in gradiji na njem), PSG (na dveh igralcih), itd, itd. Aja, Real, nima npsilca in to ga tolče. Ostali igralci so dopolnilo, ki se morajo do potankasti podrejati nosilcem igre in biti tiho ter garadti (za sicer super denarje). Če cel nogometni svet trdi, da je LP najmočnejše klubsko tekmovanje, bo to tudi verjetno držalo. Vse ostalo je naivnost ali pač propadla nogometna romantika.
Maxx365
18. 03. 2019 13.16
+12
No trend01, glede "zlate kopačke" se pa ne strinjam, ker tale izjava, da je že v bistvu Messijeva je malce preveč vehementno izrečena. Zlata kopačka še zdaleč ni Messijeva, ker Mbape zaostaja za njim le tri zadetke. In če vemo kakšne nasprotnike ima PSG v francoski ligi, ki jim zabija po 4-5 golov na tekmo, pa če vemo, da je do konca DP v obeh še enih deset kol, potem ta naslov še zdaleč ni oddan Messiju.
Trend01
18. 03. 2019 13.30
-6
Mbappé v zadnjem obdobju ni ravno v top strelski formi, ko bi filal po več kot gol na tekmo. Je Di María v mnogo boljši formi. Cavani (v odhajanju) bo tudi želel dokazati da ni za v staro šaro. Neymar se vrača v slabem mesecu dni in bo tudi želel dokazati, da je prvi zvezdnik (kakor komu) ekipe... Mislim, in verjamem, da ima Messi dosti boljše možnosti za "Zlato kopačko".
sportko47
18. 03. 2019 13.34
+8
Dej Jolbe Trendek , to je tvoja logika in lobijev v fusbalu k se je pa vedno mal prilagajala Rončiju ! Kr prever če so res vse žoge šle v ekipo ki je osvojila LP ! Kar se mene tiče je to nagrada za najbolšega posaneznika meta, kjer pa je poleg 4-5 teźkih tekem v LP kej pokazat še v prvenstvu ! Mogoče je boljši nasvet kot da jaz neham spremljat nogomet, ta da ti vse v nogometu ne sam tist k ti paše in prov pride! Lp je 1 dvajsetina tekem ki jih posameznik odigra , in to je zame premal za končno oceno ! Sej bi verjetn tut ti spremljal sam nekak ni kej pol pa basanje v imenu “ tvoje strokovnosti “ !
sportko47
18. 03. 2019 13.56
+5
Za zlato kopačko Trendek z Mpbabejem .. ker kljukec si ti ! Za žogo sm ti tut napisal ! Pa kva a si tko živčen al kva ? Kva se tolk napenjaš sej tvoji so že na slepem tiru ! Mal zračunaj kdo pride , za kolk dnarja, to se mi zdi te sprošča !
Johnny_J
18. 03. 2019 17.13
Francoska liga ima manjso kvoto pri sestevanju golov se mi zdi, torej mora mbappe dati nekaj vec golov kot messi, ce zeli dobiti kopacko. Najvecjo kvoto imajo v 4 najmocnejsih ligah, francoska ne spada tukaj zraven.
Maxx365
18. 03. 2019 20.27
Sicer tega nisem vedel, bo pa držalo. Goli v najmočnejših petih ligah se množijo z dva, v ligah nižjega ranga pa s količnikom 1,5. Ampak francoska liga spada med pet najmočnejših evropskih lig in sicer se nahaja prav na petem mestu za špansko, angleško, italijansko in nemško ligo. Torej ima za izračun zlate kopačke isti koeficient izračuna kot španska liga.
cripstoned
18. 03. 2019 11.41
-40
poglejte te hejtejre real madrida ki se imajo za navijace reala....po cetrtfinalu vas spet polovice ne bo do zacetka naslednje sezone....ki bo spet v rokah real madrida...ahahahah
Kollerik
18. 03. 2019 11.57
+30
halo, doktor...halo... tu imamo zelo nujen primer, ...ki sliši na nick cripstoned...
Kollerik
18. 03. 2019 11.58
+28
hejterje real madrida, ki se imajo za navijače reala? To verjetno misliš na sebe, ki si čisto nor na Rončyja in menda še na Juve....ha,haha... Gotof si mi ti, resnično gotof... :))
fihner
18. 03. 2019 12.05
+12
grozjak
18. 03. 2019 12.13
+10
ojoj kripstelj, pa lepo sem ti rekel, da raje daj mir....tako se pa spet smešiš :))))
Štanjkol
18. 03. 2019 12.24
+8
Pa ti ja ne komentiraš člankov o barceloni a ne? Daj kriskoros najdi si prijatelje ;)
StarDeluxe
18. 03. 2019 12.27
+8
cripsi, solze lijejo medtem ko pišeš komentarje, tipkovnica pa čisto mokra.
Maxx365
18. 03. 2019 13.21
+7
"hejterje real madrida" hahaha, a ti crispi sploh veš, da si zašel pod članek o tekmi Barcelone?
24kurchi
18. 03. 2019 11.24
+8
"Na golovi crti obstal kot vkopan"....drugic prej na yout.ube vsaj gole poglej da ves o cem poses
dugi159
18. 03. 2019 11.19
+34
Peti najboljsi na svetu , prisilil nasprotne navijace da so skandirali njegovo ime . Je treba se kaj dodati ? Pa u bistvu razen zadnjega gola , njegova cisto povprecna igra
dajno
18. 03. 2019 11.11
+31
Meni je bila fenomenalna akcija Suareza! Dobesedno sam proti vsem. Enkratna akcija!
Trend01
18. 03. 2019 10.51
-34
Človek ne more verjeti kako je v Sloveniji močno združenje LGTB. Koliko homoerotičnih izjav, zapisov. Ko je Ronaldo zabil tiste tri gole proti Atletom. Izlivi sreče, radosti ter v nasprotni smeri foušarije, žalosti jeze. Tokrat obratno. Izlivi sreče, radosti... za Lea. In to gledamo, beremo, poslušamo vsak vikend, vsak teden. Rooonnnnaaaldooooo, Mmmmessssiiiiiii... To ni več normalno. Ampak, nekaj je zanimivo. Včeraj je imel Ángel Di María odličen večer in zadel dva nora gola. Pa se nihče ne dere po forumih Diiiiii Maríaaaaaaa. Bolj "pametni" navijači? Glejte; ne se pustiti motiti. Spoštujem vašo pravico, da tako ljubite ta nogometaša. In hkrati sovražite. Tudi v strai Sparti so bili to najboljši vojaki! (sarkazem)
Kollerik
18. 03. 2019 11.08
+22
Dva?? A samo dva!!! ....Sori, Messi je zabil tri... ;)
sportko47
18. 03. 2019 11.18
+27
Kva mešaš Ronalda z Messijem 3=3 sam v tvoji votli .. gTrend zakucat z glavo iz 3 ali 5 metrov in zadet penal ni isto ! Dobr probu si , sam ne gre sloz ! A maš enačbo za lob Baltazar ? Ostalo te tvoje pravljice nas ne zanimajo ‘ pika
Trend01
18. 03. 2019 11.26
-24
Samo da LGTB dela. A, ne, ta športni. Ti ga kar fantaziraj... To je vse kar ti še preostane. "Més que un club" - ja, ziher. Vaši izlivi ljubezni pomenijo dejansko to. Messi je več kot klub. Tako izgleda na forumu. Žal. Més que un club? Parodija. Po postih je videti, da nenavijači Barcelone bolj spoštujemo sam klub kot pa navijači.
Trend01
18. 03. 2019 11.27
-20
sportko47
18. 03. 2019 12.12
+10
apodgra
18. 03. 2019 12.27
+16
Trend07 Ronaldovi trije goli so medijsko odmevali tako, kot, da se je to prvič zgodilo nekemu igralcu v zgodovini nogometa. Res samo videli njegove zadetke , igre pa ni bilo nobene . Da je Atletico v veliki krizi je dokaz , poraz proti Bilbao. V tej luči gledano , ni bila zmaga Juventusa tako briljantna in tolike hvale vredna . Tudi Juventus je s porazom proti Genovi pokazal , da ni neka bau bau ekipa , čeprav je Ronaldo izjavil, da se jih morajo bati nasprotniki v nadaljnem tekmovanju . Nasprotno misleče si lepo opredelil in nas vse proglasil za geje. Žalitev postaje pri tebi standard in vedno bolj sem prepričan ,da iz dneva v dan po malem odkrivaš svojo masko tvoje komplicirane osebnosti. Ni vse zlato kar se sveti .
grozjak
18. 03. 2019 10.49
+35
Vidal me zelo spominja na Pujola. Res je, da ne igra v strogi obrambi, tako kot je Pujol, vendar žoge jemlje na podoben način in to skoraj brez prekrškov. Velik plus so še podaje, ki so vedno bolj natančne. Že na daleč se vidi, kako se trudi in kako bi rad postal stalen del ekipe. Upam, da mu uspe.
Johnny_J
18. 03. 2019 17.18
+1
gasilec78
18. 03. 2019 10.17
+35
Ob takšni predstavi največjega vseh časov, bi pričakoval članek na vrhu strani, ampak ker smo na 24 ur kjer so danes pisci članka še vedno v šoku počasi članek gre proti dnu, mogoče pa bodo le presenetili z novim člankom o komentarjih po tekmi. Z takim Messijem sem vedno bolj prepričan da bo Barca šla v ligi prvakov mogoče do konca. Vidal pa izjemna okrepitev na sredini igrišča, z svojim slogom igre ubija igro nasprotno ekipo na sredini in se odlično dopolnjuje z Arthurjem in Busqetsom.
janezdollar
18. 03. 2019 09.57
-99
Problem je v tem, da takšne predstave kaže proti drugorazrednim ekipam...kar pa je sicer dovolj za 5. mesto med igralci na svetu...zdaj vidimo zakaj nima jajc probat v kakšni drugi ligi...v Španiji je fajn, ko je 90% ekip na nivoju Maribora...
Janezcesnik
18. 03. 2019 10.01
+34
sportko47
18. 03. 2019 10.03
+46
A nis to že ene 100x objavu ! Bravo 👏 se zavsedaš tut sam da za tabo normalni ljudje ne beremo več , minus stisnemo in dalje ! Drgač pa še mal za razmislek kako leva je ta izjava ! Če bi v zidu včeraj stali igralci “ najboljše ekipe na svetu “ Reala ne bi dal gola iz prostega strela ! In če bi bil pr lobu na golu Navas bi branu ! Stari pokri se z deko in tm ostan!
krneki_123
18. 03. 2019 10.04
+50
Trollarček, spet si v skledo pljuvaš. :) Tako slaba liga praviš, Real pa ne more in ne more biti prvak. :))
The GOAT
18. 03. 2019 10.11
+38
Glede na to da so mu real, atletico in sevilla najljubse stranke za zabijanje golov proti katerim je tudi zabil najvec golov v svoji karieri, potem ocitno nimas pojma...🤷🏻‍♂️
grozjak
18. 03. 2019 10.11
+25
e moj @ištvanforint, vedno me nasmejiš do solz. Kako ti uspe preživeti z možgani velikosti posušene slive??????......Mene bi že pojedli, če bi bil tako neum,en
Maxx365
18. 03. 2019 10.16
+36
janeztrollar, a se ne zavedaš da s takšnimi izjavami po taki predstavi Messija izpadeš skrajno neumen, obupan in nevoščljiv
idiu3krasne
18. 03. 2019 10.40
+18
Posveti se raje svojim ovcam Dodlar...bo več koristi ...in ne bluzi.
cvikcvanga
18. 03. 2019 10.46
+7
Brko tebe tvoj drugorazredni foter naredo ko spricno v cisterno
cvikcvanga
18. 03. 2019 10.47
+2
Brko tebe drugorazredni foter naredo ko spricno v cisterno
Peter Selan 1978
18. 03. 2019 11.13
+13
janez tvoj milan je vceri zgubil od tretjerazrednega kluba. napovedoval si zmago d tremi zadetki razlike....pameten tok proti barci vse felerje vidiš kaj pa tvoji rabiš robček...mogoče kondom...
dugi159
18. 03. 2019 11.20
+7
Probleme mas ti hude , ker je tvoj klub u podnu si se odlocil za hejterstvo
apodgra
18. 03. 2019 12.35
+5
Janezdollar Betis ni drugo razredna ekipa . Igra boljši nogomet ,kor Atletico Real, še posebej je nevaren na domačem igrišču. Ne bom tebi očital , da si na nivoju otroka , ker bi s tem žalil otroke , bom pa nedvoumno izjavil ,da si slep ali res gledaš samo tekme slovenskega prvenstva.
Carrasco
18. 03. 2019 09.55
+27
Sin od Guardada je bil vceraj presrecen ko je gledal svojega ateja kak laufa za Messijem. Hahaha
grozjak
18. 03. 2019 09.50
+19
ali še komu drugemu stran tako nagaja (izginjajo komentarji, se ne osvežuje pravilno itd...) ? za znoret, živa zmeda....
sportko47
18. 03. 2019 10.15
+13
Trendu verjetn ... vztrajno poskuša enačbo za lob objavt , pa mu tut ne zalaufa ! Men dela..
grozjak
18. 03. 2019 10.22
+7
no ja, mogoče je addblock kriv, al pa star komp...... :)))
bullili
18. 03. 2019 09.49
+12
izjemen messi, suarez pa je meni osebno najbolj precenjen igralec na svetu, kaj ta tip vse fali...
grozjak
18. 03. 2019 10.22
+12
ampak, zadane pa tudi. in to kar dostikrat.
pogledd
18. 03. 2019 09.48
+44
Messi je umetnik nogometne igre, nogomet je njegov čarobni svet. Poklon, "kapo dol".
Carrasco
18. 03. 2019 09.46
+31
Adminka in 24 strokovjakov zalujejo.dajte si padalca iz juventusa na naslovnico ker je dal gol iz penala in iz 3metrov
Anticripstoned
18. 03. 2019 09.39
+52
Zapiralec Cripstoned poglejta si posnetek tekme Messijeve gole in asistence in bosta spregledala kot Esmeralda : Ronaldo je dober samo Messiju lahko samo puca kopačke in ga na koncu prosi za dres
cripstoned
18. 03. 2019 10.15
-52
messi lahko ima strele gole in asistence...tudi ronaldo jih ima...ampak ronaldo ima taksen uspeh o katerem lahko messi samo sanja....ronalda lahko primerjamo samo z barcelono....
Kollerik
18. 03. 2019 11.10
+11