Nogomet

Mourinho bi lahko Guardioli 'ukradel' Sancheza, Portugalec spet o Conteju: Vem, da sem ga prizadel

London, Manchester, 13. 01. 2018 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Napetost v otoški Premier League raste, a ne zgolj po zaslugi vedno vročega prestopnega roka, temveč tudi zaradi trenerjev Manchester Uniteda in Chelseaja, Joseja Mourinha in Antonia Conteja, ki si prek medijev že lep čas izmenjujeta zbadljivke. Otoški mediji ta konec tedna pišejo tudi o usodi Arsenalovega napadalca Alexisa Sancheza.

Jose Mourinho je lov na Arsenalovega čilskega asa Alexisa Sancheza še dodatno začinil s pohvalnimi besedami na račun napadalca topničarjev, ki je bil po poročanju medijev le še korak oddaljen od prestopa v Manchester City. Toda trener mestnega tekmeca Manchester Uniteda naj bi v zadnjem hipu poslal ponudbo v London, kjer so se že sprijaznili, da bodo izgubili enega najboljših posameznikov zadnjih sezon.

Dva trenerja, en nogometaš: Jose Mourinho (levo) in Josep Guardiola.
Dva trenerja, en nogometaš: Jose Mourinho (levo) in Josep Guardiola. FOTO: AP

Povsem možno je, da bi namesto pod taktirko svojega nekdanjega trenerja Josepa Guardiole Sanchez na koncu pristal pod Mourinhom, saj po zadnjih informacijah iz Manchestra vodilna ekipa Premier League ne želi preplačati nogometaša, ki se mu junija izteče pogodba z Arsenalom. Cena, več milijonov naj bi zdaj zahteval tudi Sanchezov agent, je namesto pričakovanih 25-30 milijonov evrov narasla že do 40 milijonov, Mourinho pa je nekdanjega člana Udineseja in Barcelone zdaj označil za "fenomenalnega igralca". 

Prvič, ko me je užalil, sem imel odgovor, odgovor, za katerega vem, da se je dotaknil nečesa, kjer se res čuti prizadetega. Nato me je užalil še drugič, toda zdaj se bom spremenil, zdaj bo prezir in zame prezir pomeni konec zgodbe. Jose Mourinho o besednem dvoboju z Antoniem Contejem

Lahko rečem le, da je fenomenalen
"Ne vem, če je to etično ali pravilno, ne vem, katero besedo bi lahko uporabili, ko gre za govorjenje o igralcih drugih klubov. Če bi kdo govoril o enem od mojih igralcev in dejal, da ga zanima, jaz ne bi bil preveč srečen," je na petkovi novinarski konferenci dejal Mourinho.

"Sanchez je igralec Arsenala, ne vem, najbrž bo ta konec tedna branil barve Arsenala, zato ne mislim, da je korektno, da bi govoril reči o Alexisu Sanchezu. Generalno gledano lahko rečem, da jaz in upravni odbor Manchester Uniteda skupaj z lastniki, ne verjamemo preveč v januarski prestopni rok, ne verjamemo v nakup igralca le zato, da bi ga kupili. Ne želimo storiti nečesa le zato, da bi to storili, verjamemo pa, da je nekaj nogometašev v nogometnem svetu, pri katerih moraš poskusiti, tudi če je januar, marec ali julij. To je to. A glede Alexisa Sancheza ne želim izgovoriti niti besede. Lahko rečem le, da je fenomenalen igralec, poleg tega, da je Arsenalov član in menim, da glede tega ne bi smel reči nič več."

Mourinho je v karieri sodeloval z največjimi zvezdniki.
Mourinho je v karieri sodeloval z največjimi zvezdniki. FOTO: AP

Spet je bil na tapeti medijev tudi Mourinhov besedni dvoboj s Chelseajevim trenerjem Antoniem Contejem, ki že lep čas zabava privržence nogometa na Otoku in po svetu. Portugalec in Italijan sta se zaradi težkih besed, Mourinho je govoril o nameščanju tekem, Conte pa o demenci, znašla tudi na udaru kritik, Mourinho pa je zdaj očitno odnehal.

Zdaj je ostal le še prezir
"Mislim, da ko ena oseba užali drugo, lahko pričakuješ odziv. Ali pa lahko pričakuješ prezir, tišino. Prvič, ko me je užalil, sem imel odgovor, odgovor, za katerega vem, da se je dotaknil nečesa, kjer se res čuti prizadetega," je o namigu, da je Conte sodeloval pri prirejanju izidov (kot trener Siene je bojda vedel za nečedno početje svojih varovancev, a tega ni prijavil oblastem, op. a.), povedal Mourinho.

"Nato me je užalil še drugič, toda zdaj se bom spremenil, zdaj bo prezir in zame prezir pomeni konec zgodbe," je po povratku iz Dubaja, kjer je z varovanci opravil pet dni "mini priprav", nadaljeval portugalski strateg. Mourinho upa, da bo lahko kmalu spet računal na napadalca Zlatana Ibrahimovića, ki je ostal doma in še celi nadležno poškodbo kolena, po operaciji katerega se je sicer vrnil zelo hitro. 36-letnik je izpustil tri zadnje obračune, spet naj bi s soigralci treniral šele proti koncu meseca. Pojavljale so se celo špekulacije, da bi lahko izkušeni Šved prekinil pogodbo s klubom in se preizkusil v Združenih državah Amerike ali na Kitajskem.

Upamo, da bo čimprej z nami
"Zlatan je poškodovan ali pa ni preveč zadovoljen s svojo pripravljenostjo. Boril se je kot tiger, kot rad sam reče, da bi se vrnil, kar mu je tudi uspelo," je navijače kluba pomiril Mourinho. "Začenjal je, dobival minute tu in tam in tudi začel tekmo, odigral 60 minut na enem od dvobojev, začel še enega in nato 45 (minut, op. a.). A ni bil zadovoljen z občutki. Posvetoval se je z drugimi zdravniki, poiskal druga mnenja in vsi smo sprejeli odločitev, da se ustavi, da nadaljuje z zdravljenjem in nato, ko se bo počutil res dobro, se bo vrnil na delo. Datum, da bi se vrnil na treninge z ekipo, je bil konec januarja, začetek februarja, zato upajmo, da so njegovi občutki boljši in da bo z nami čimprej, ko bo to možno."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kameltrajbar
13. 01. 2018 15.16
+0
...kloven...:))
TvojPrijatelj
13. 01. 2018 12.28
-3
Mourinho naj izgine ne samo iz Man Uniteda ampak iz nogometa na splošno. Po njegovih (mogoče tudi Woodward-ovih) grožnjah da bo namenoma naredil še eno katastrofalno napako in pripeljal Moura-ja namesto Mbappe-ja pa sedaj grozi da bi pripeljal še enega igralca ki bi sramotil klub: Sancheza ??!? Mourinha še pljunil ne bi takšen poden od podna je.
TvojPrijatelj
13. 01. 2018 12.32
-4
dokler centralni branilec Atletico Madrida, Diego Godin, ne podpiše za Man United se ne bom pomiril !
Maxx365
13. 01. 2018 12.47
+2
TvojPrijatelj
13. 01. 2018 12.47
JbmTiMt
13. 01. 2018 16.52
+2
s slisal da bos ti prevzel united. strucko
Iniesta
13. 01. 2018 17.07
+0
Murči je idealen trener za Junajted za naslednjih 20 let ...
1Gift
13. 01. 2018 11.56
+1
Joj Muri, s čim se ti vse obremenjuješ, pa o čem vse razmišljaš. Poglej si kak ti ekipa igra... Vsako tekmo se mučijo in jih je težko gledat. Na koncu pa je vse drugo krivo samo ti ne, revež, se ti godi krivica. Kljub vsem zapravljenim miljonom in igralcev ki so priši samo po tvoji želji, pa spet brez učinka. Vso svojo neznanje si nam demonstriral ko si iz Chelsea nagnal De Bruyna, da ne omenjam Mate. In zdaj Mkhitaryan, ogromna želja da pride, zdaj poa ga že prodaja pa bi mel Bybalo, pa Sancheza pa kaj še.. A imaš 2 zelo dobra mlada igralca Martial in Rashford. Idi nazaj v Porto, to je klub do katerega sežeš, Ker Pep te bo demoliral. City galdko 1 letos, Chelsea 2, Liverpool/Tottenham 3... Šele pol bo Man utd. letos se bo z Wengerom tepel za 5 mesto.
TvojPrijatelj
13. 01. 2018 12.31
-4
1Gift lepo bi bilo da bi se uresničilo kar si napovedal ob koncu sporočila - da bi naj bil Man United ne četrtem mestu??? To bi bilo super. Glede na igralce, trenerja in tekme kako igrajo sem jaz lahko zadovoljen če bodo uspeli obstati v ligi.
Ernad Kukavica 1
13. 01. 2018 18.21
+2