Nogomet

Mourinhu ena tekma in 18.880 evrov kazni, rdeči vragi brez trenerja proti West Hamu

London, 30. 11. 2016 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho bo moral po izključitvi na ligaški tekmi z West Ham Unitedom (1:1) izpustiti naslednjo tekmo rdečih vragov, Angleška nogometna zveza (FA) pa je razvpitemu strategu prisolila tudi denarno kazen.

Mourinho je živce tokrat izgubil pred domačimi navijači.
Mourinho je živce tokrat izgubil pred domačimi navijači. FOTO: AP

Angleška nogometna zveza (FA) je poleg potrditve novega (stalnega) selektorja Garetha Southgatea v sredo v javnost poslala še eno odmevno odločitev, ki zadeva Manchester United in trenerja članskega moštva rdečih vragov Joseja Mourinha. Portugalec je bil drugič v sezoni izključen, tokrat na tekmi z West Ham Unitedom na Old Traffordu (1:1), ko je med drugim jezno brcnil plastenko z vodo in moral po posredovanju glavnega sodnika tekme na tribuno. FA ga je po uvedbi disciplinskega postopka kaznoval s tekmo suspenza in denarno kaznijo v višini 18.880 evrov. Mourinho je že pred objavo govoril z FA in sprejel kazen in s tem omogočil, da se je zadeva rešila hitreje, zato bo lahko počival že na sredini tekmi ligaškega pokala, spet proti West Hamu. Mourinho je bil prejšnji konec tedna izključen zaradi reakcije na rumeni karton, ki ga je iz žepa sodnika Jonathana Mossa prejel njegov varovanec Paul Pogba.

Mourinho je izpustil že tekmo s Swansea Cityjem v Premier League (zmaga s 3:1) na začetku novembra, ko je moral počivati zaradi preklinjanja v smeri delivcev pravice na obračunu z Burnleyjem. Po povratku v Premier League nekdanji trener Porta, Internazionaleja in Real Madrida redno polni blagajno FA, ki ga je kaznovala s kar 59.000 evri in posvarila pred prihodnjimi izjavami, potem ko se je v izjavah po eni izmed tekem Mourinho lotil četrtega sodnika Anthonyja Taylorja. Portugalec je bil na klopi Chelseaja v prejšnjih dveh sezonah izključen trikrat, trikrat pa je dobil kazen zaradi izjav o sodnikih, najbolj odmevna je bila tista, v kateri je delivce pravice obtožil, da jih je "strah" dosojati enajstmetrovke v korist modrih. Tudi takrat je moral plačati 59.000 evrov. Razen trenerskih kolegov, v bran se mu je postavil tudi dolgoletni rival in trener mestnega tekmeca Manchester Cityja Josep Guardiola, Mourinho zaradi svojih izbruhov v zadnjem času veliko podpore ne uživa. Sploh zato, ker mnogi menijo, da bi moral svojo energijo usmeriti v reševanje najslabšega začetka sezone, odkar United nastopa v Premier League. Portugalčevo moštvo je zbralo vsega 20 točk na prvih 13 tekmah in že zdaj močno zaostaja za "njegovim" Chelseajem.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
30. 11. 2016 22.56
+1
4:1 je bilo za mufc, ni blema.