Nogomet

Mourinho daje prednost strategiji: Rad zmagujem na tak način!

London, 19. 04. 2015 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Portugalski strateg angleškega nogometnega velikana Chelseja Jose Mourinho je zadovoljen z razpletom derbija, na katerem so z 1:0 premagali Manchester United. Podatkom o posesti žoge tekmeca ne daje posebne pozornosti.

Nogometaši londonskega Chelsea so se z zmago nad Manchester Unitedom (1:0) povsem približali državnemu naslovu, gostje pa se lahko po dvoboju pohvalijo zgolj s izdatno posestjo žoge v svojih nogah. Ob koncu dvoboja je ta znašala 70,3 odstotka, a to jim ni pomagalo, da bi Stamford Bridge zapustili vsaj s kakšno točko. Na drugi strani je bil nad razpletom, kljub skromni posesti žoge, izjemno zadovoljen strateg Chelsea Jose Mourinho.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: Reuters

Na vprašanje novinarja Sky Sportsa, če ga omenjen statistični podatek, kaj bega, je bil jasen: "Ne, nikoli. Lahko bi bila 99 odstotna za tekmeca. Če se strateško lotiš dvoboja, te ne zanima statistika, ampak točke! Odigrali smo zelo strateško, dobro smo se pripravili na tekmeca in povsem zaustavili nekatere njihove ključne igralce. Bilo so nevidni. Srčno smo se borili in igralci so bili v popolnosti osredotočeni na svoje naloge. Branilci so odigrali brezhibno. Vem, da ljudje razmišljajo, da je nogomet odvisen od talenta, a sam bi dodal, da je veliko v nogometu odvisnega od strategije. Všeč mi je zmagovanje na tak način!"

Chelsea na zadnjih šestih dvobojih sezone potrebuje maksimalno osem točk in vknjižil bo nov državni naslov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Felipao
19. 04. 2015 21.51
-1
Pravijo, da se samohvala pod mizo valja in to v Murijevem primeru povsem drži. Njegova "taktika" se je letos zelo izkazala predvsem na tekmah proti supermočnemu Bradfordu in pozneje proti PSGju, na obeh so namreč zanesljivo vodili in pozneje popustili. Z ekipo kakršno ima na voljo bi moral v obeh primerih zanesljivo zmagati, njegov največji letošnji dosežek pa bo očitno tale bunker proti Man Unitedu.
MaceWindu
19. 04. 2015 19.06
+4
prodat je treba oscarja,mikla pa ramiresa. naj mladi špilajo ki majo velik potencial. Solanke,loftus,brown,boga...
MaceWindu
19. 04. 2015 19.09
+1
+ a kdo ve kk je z novim pravilom kok more bit angležev v ekipi?
Lion power
19. 04. 2015 20.05
+2
To pravilo še ni v veljavi. Bil je samo predlog, če pa ga bodo sprejeli je pa vprašanje.
MaunelNeuer
19. 04. 2015 19.04
-3
chelsea bi bil nula brez Joseja
meskic
19. 04. 2015 16.47
+2
Upam, da Man Utd kupi enega ta pravega napadalca in bo ziher naskakoval EPL lovoriko naslednjo sezono.. Falcao je v tej sezoni pri Man Utd tak flop, da glava boli, RVP pa je vecino casa izven pogona. Man Utd je zelo popravil igro pod taktirko Van Gaala in so vceraj proti Chelsea igrali zelo dobro, manjkala je le realizacija, ki pa jo v takem FLOPcao-u ne bos nasel.
CFC1
19. 04. 2015 16.22
+3
Dej seljakoo a resno spet ti, saj druga kot otročje komentirat pa o kakem Messsiju pisat tak ne znaš. Ne smeti pod članki Pl, če ne znaš kaj objektivno (odraslo napisat) in ne deli sramote s takimi komentarji dejanskim objektivnim in odraslim fanom Barcelone, sem pa navijač Chelseaja. Ampak če pa kaj ne maram je pa to, da vedno eni in isti dokazujejo, da jim starši plačujejo vse, ker pač hodijo še v OŠ in mislijo da so pametni, da bi pa kdaj kaj pomislil preden, da bi napisal pa ne? Miskim res no eni pač se pate za kvazi navijače (kar nikol niste bili in ne bote s takim razmišlljanjem). pravi navijač nekega kluba je ta, ki zna objektivno pogledat na situacijo in pri tem ne žali drugih klubov in navijačev. Navijaš za svoj klub, podaš kakšno kritiko, s katero pa ne ponižuješ. Ampak ti kot še nekateri na tem forumu pa pač še nisi kaj dosegel v življenju in ne veš kaj to pomeni, vsaj sodeč po tvojih komentarjih. Pa lep pozdrav vsem objektivnim in normalnim navijačem ostalih klubov.
taft01
19. 04. 2015 15.04
-10
Zakaj ste pol izpadli u 1/8 CL če je tip tak taktičar in strokovnjak? Proti slalbim ekipam iz PL igra odprt nogomet, ker imajo pač toliko boljše posameznike, ki naredijo razliko proti nekim amaterjem od Burnleya, Leicesterja itd., proti velikim ekipam pa preverjeno uporablja kukavičjo taktiko.
Hachi
19. 04. 2015 15.28
+11
morda zato, ker je to nogomet, zoga je okrogla in ne izide se vedno tako, kot bi zelel. a je to pretezko razumeti. to je isto, kot bi rekel, zakaj Barca vsako leto ne osvoji lige prvakov, pa imajo najboljsega na svetu, Messija?! zakaj Argentina ni svetovni prvak, pa imajo najboljsega nogometasa vseh casov v ekipi? a ves, zakaj pri basketu trenerji uporabljajo consko obrambo, pa presing,... in ne igrajo non stop run and gun kosarke? dj, ce si bil kdaj vsaj malo sportnika(kavcanje ni sport), potem bi ti to moralo biti jasno. proti Cityju 1-1, proti Arsenalu 2-0, proti Unitedu 1-1, proti Liverpoolu 2-1, proti Tottenhamu 3-0, proti Tottenhamu 3-5, proti Cityju 1-1, proti Unitedu 1-0 in proti Arsenalu tekma sledi. kaj bi se rad, od vseh derbijev so izgubili samo tisto noro tekmo proti Tottenhamu, ko je belim oz. Kanu res vse slo. vse ostalo so ugodni izidi, kjer Chelsea ni gresil. morda ti to kaj pove, ce si tak strokovnjak.po 32. krogih ima Chelsea skupaj s Cityjem najboljsi napad in drugo najboljso obrambo, takoj za Southamptnom. kaj bi se rad. Anglija pac ni Spanija, kjer imata prva 30 golov vec kot ostali.
jaz.bajsek
19. 04. 2015 15.49
+7
Hachi + do zadnjega stavka, tam te moram pa popravit! Poglej si spansko lestvico! V tej sezoni je 5 zelo zelo mocnih ekip in razlika v tockah je majhna! Valancia ali Sevila lahko premagata kogarkoli iz angleske lige, brez skrbi!
Lion power
19. 04. 2015 19.00
+1
bajsek govorili je o gol razliki in ne o točkah ;)
Hachi
19. 04. 2015 23.52
+0
jaz.bajsek, zadnji stavek je misljena oz. napisana razlika v golih med prvima in zasledovalci, ne razlika v tockah :)
Gart
19. 04. 2015 14.10
+3
A je bil že kdaj kakšen manager odpuščen zaradi grde igre =)? Na tej stopnji nogometa se preveč vrti okoli denarja da bi kdo zavestno tvegal z privlačno napadalno taktiko v situaciji kjer bi "bunker" taktika lahko dala več možnosti za ugoden rezultat. Lepa/privlačna igra je dodan bonus če ekipi pač ustreza napadalna taktika na določeni tekmi in nič drugega. Vsi imajo raje napadalni nogomet ,ampak ko se gre za miljone € in lovorike ,se prioritete zelo spremenijo.
Sasda Sadas
19. 04. 2015 15.46
+0
Di mateo ;) osvojil je ligo prvakov pa je biu usen odpuscen ( prevec orambni nogomet za abramovica )
majsterdoo
19. 04. 2015 20.39
+0
ni bil odpuščen zaradi zaprte igre, ampak zaradi slabih rezultatov na začetku prvenstva
OldSpice27
19. 04. 2015 13.00
+1
chelsea ki je prvi del sezono igral odlicno, je sedaj zacel igrati le se na rezultat, ni nobene lepote v igri, je ucinkovito samo tako igrajo ekipe ki nimajo tako dobre ekipe kot chelsea, razocaran nad takimi zmagami
Hachi
19. 04. 2015 13.59
+7
Morda zato,ker Fabregas ni ravno v formi,tudi Oscar ne blesti v kreaciji,za namecek pa je v napadu samo Drogba,ki tezko drzi ritem celih 90 minut. V odprt boj proti trenutno poleg Arsenala najbolj vroci ekipi angleskega prvenstva bi sel samo nesposoben trener,sploh ce ves,da ti ze remi prinasa ogromno.za Chelsea je bilo vceraj bolj pomembno ne izgubiti kot pa zmagati. Prav tako bo proti Arsenalu.Chelsea sedaj potrebuje samo se 3 zmage iz sestih tekem.tudi dve zmagi in remi proti Arsenalu sta dovolj.
decent
19. 04. 2015 12.49
-8
Všeč mu je zmagovati na tak način,ker na drugega ne zna. Bunker in čakat na napake nasprotnika ali kakšne sodniške,kot je bilo to včeraj pri zadetku.
Sigis
19. 04. 2015 12.52
+4
Kje pa piše, da tega ne sme počet? Nikjer. Mu to prinaša rezultate? Da. Jaz ne vidim nič spornega, ni najlepše za oko, ampak to je nogomet ne umetnostno drsanje. Če bi rad veliko košev in stalno napadanje in obrambo, glej rokomet ali košarko.
Awesomedude
19. 04. 2015 12.23
+1
Cakam uporabnika Chelsea1991 na komentar. Nimam nic proti Chelseaju in zelo spostujem Mouja kot trenerja, ampak ta model pametuje na clanku od Juve-Lazio kako je Lazio nadigral Juve. Ce bi to komentiral kdo drug kot navijac chelseaja katerega Mou je zelo znan po takih taktikah bi bil se tiho, sam po njegovi logiki je potem United asfaltiral Chelsea. Najbolsa taktika je zmagovalna taktika al se motim?
Awesomedude
19. 04. 2015 12.33
+3
Pa pravi da bo Juve v polfinalu LP izpadu cim naleti na "resno" ekipo. Ma a ni Chelsea ze naletel na "resno" ekipo v LP. Nocem provocirat Chelsea fanov ampak bi zelel da mi Chelsea1991 razlozi par stvari, ker ga ne razumem prevec kaj tvezi.
20times
19. 04. 2015 12.11
+11
lahko igraš lep in napadalen nogomet pa vedno končaš na 3,4,5 mestu, al pa igraš na rezultat in osvojiš ligo. muri že ve kaj dela. ampak lahko se ti pa hitro zgodi tudi situacijo, ki se jim je zgodila v ligi prvakov. tko je to v nogometu. čestitke chelseau za naslov, upam da moj united konča med top4. GGMU!
Gapoo
19. 04. 2015 11.58
-6
Res je da štejejo samo tri točke...Vendar je treba poudart par stvari k so šle Mourinhu na roke, poškodba Carricka (zaradi katere je mankala prava organizacija v sredini, pa Rooney je mogu bit tm k vemo da v napadu trenutno ni menjave...+ ostale obramba k je mankala. Da ne jokam zrd poškdob, tud gol je padu po prekršku nad Falcaom. Druga priložnost za Chelsea je bla po napaki Herrere(prečka Hazarda) to je to...Mislm da Mou sam ve da to ni bla kontrolirana tekma po kateri je zmagu brez skrbi...Neki je kontrolirat srečanje pa zmagat z minimalno razliko, neki je pa zapret in upat da bo meu Hazard svoj dan in izvrstno odigraval na sredini. Za penale se mi zdi da je sodnik korektno dosodil tako kot je, pa sem navijač MANUTD. Tko al tko mislm da ta tekma ni odločala v ničemer, United je pokazu da bo nasledn let zagotovo najnevarnejši kandidat za naslov s temi predstavami:) Letos bo Chelsea zasluženo osvojil prvensko če gledamo preko celotne sezone, Hazard pa mora biti igralc sezone :) GGMU
chepps
19. 04. 2015 13.03
+3
nogomet se igra na sto načinov,ne pa sam tko kot bi ti rad
Gapoo
19. 04. 2015 13.11
+2
kje sm pa omenu moj način igranja :) sam povedu sm dejstva, da je meu Mourinho vlik bolše taktične predstave v preteklosti, kot je bla včerejšna..
blef
19. 04. 2015 11.58
+7
posran nogomet, ki pa opravičuje cilj.
AshBurton
19. 04. 2015 11.19
-2
zdaj si pa zamislite,da bi vsi trenerji bili taksni kot mourinhio in vsi klubi kot Chelsea...nogomet bi mel gledanost isto kot balinanje!!!
Sigis
19. 04. 2015 11.12
+18
Tudi sam imam rajši napadalni nogomet, ampak smo videli kaj se je zgodilo Cityju pred enim tednom, ko se je odpru proti Unitedu. Chelsea je pač praktično že prvak in delali bi samomor če bi včeraj šli z glavo skozi zid, tako pa vsakič sproti fascinirajo kako se znajo organizirano braniti in udariti iz neverjetnih konter..
Lion power
19. 04. 2015 10.52
+21
Nogomet ni umetnostno drsanje. Mene ne zanima 3000 podaj, kako lepo je podal, mene zanima zmaga. To je Chelsea dosegel, pa če se vsi na glavo postavjo.
TvojPrijatelj
19. 04. 2015 11.13
-6
se strinjam. Ubistvu moral bi rečt: Žal zame se strinjam.
AshBurton
19. 04. 2015 11.36
+0
Tocno tko...Mislim vsak ljubitelj nogometa si bo raje ogledal kako Chelsea zmaguje kot pa fantasticno, napeto ,napadalno, kombinatorno tekmo...ja itak bravo res sam da je zmaga sej za fuzbal se mi jebe!!!
Seljako1899
19. 04. 2015 14.20
-2
Sj zato pa nikol ne bodo med največjimi klubi si glihkar povedu svoje pa tak navijač.
CFC1
19. 04. 2015 16.19
+4
Dej seljakoo a resno spet ti, saj druga kot otročje komentirat pa o kakem Messsiju pisat tak ne znaš. Ne smeti pod članki Pl, če ne znaš kaj objektivno (odraslo napisat) in ne deli sramote s takimi komentarji dejanskim objektivnim in odraslim fanom Barcelone, sem pa navijač Chelseaja. Ampak če pa kaj ne maram je pa to, da vedno eni in isti dokazujejo, da jim starši plačujejo vse, ker pač hodijo še v OŠ in mislijo da so pametni, da bi pa kdaj kaj pomislil preden, da bi napisal pa ne? Miskim res no eni pač se pate za kvazi navijače (kar nikol niste bili in ne bote s takim razmišlljanjem). pravi navijač nekega kluba je ta, ki zna objektivno pogledat na situacijo in pri tem ne žali drugih klubov in navijačev. Navijaš za svoj klub, podaš kakšno kritiko, s katero pa ne ponižuješ. Ampak ti kot še nekateri na tem forumu pa pač še nisi kaj dosegel v življenju in ne veš kaj to pomeni, vsaj sodeč po tvojih komentarjih. Pa lep pozdrav vsem objektivnim in normalnim navijačem ostalih klubov.
fafajonka
19. 04. 2015 10.37
+3
Gate na glavo, tri svinčnike v nos pa avtobus pred gol, Mourinjova strategija, ki zmede vsakega nasprotnika :-))
TvojPrijatelj
19. 04. 2015 11.12
-2
Kot dolgoletni navijač MUja in kot eden izmed NAJBOLJ razočaranih nad NAŠO predstavo včeraj ti lahko povem: Šteje rezultat in korist ki jo ekipa na čelu s trenerjem ima. Če sparkira avtobus pač ga, to mu je prineslo uspeh. Nikjer ne piše da to ni dovoljeno. Mourinho igra za svojo korist in tako je tudi prav. Bolj boli dejstvo da sodnik za MU ni dosodil PETIH penalov!
{file_deleted}
19. 04. 2015 14.23
+6
TvojPrijatelj dj nehej že brukat navijače Uniteda ker brcaš v temo že odkar si na tem forumu. Pa nekak dvomim da navijaš za United, glede na to da te še nisem videl da bi o tem klubu napisal karkoli dobrega. Aja, pa če je United igral tako dobro, da bi si po tvojem zaslužili 5 penalov, kako si lahko razočaran nad predstavo?