Nogomet

Otoški mediji drezali v Mourinha in dobili ostre odgovore: Da odhajam? Te novice so zame smeti ...

Manchester, 04. 01. 2018 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je ostro zavrnil namigovanja, da se njegov čas na klopi rdečih vragov hitro izteka. Na četrtkovi novinarski konferenci ni izbiral besed, ko se je, ne prvič v sezoni in ne še zdaleč ne prvič v karieri, spopadel s predstavniki medijev.

Novice, ki Joseja Mourinha povezujejo s poletnim slovesom od Manchester Uniteda, je portugalski trener primerjal s "smetmi", potem ko si je lahko ves teden prebiral namigovanja sedme sile. Mnogi britanski kolegi namreč špekulirajo, da bo Portugalec predal neuspešen lov za Manchester Cityjem in poleti odstopil, saj naj bi bil tudi razočaran nad pomanjkanjem kakovostnih okrepitev. Mourinho se je na poročanja v medijih v četrtek odzval v svojem slogu in dejal, da bo ostal, dokler ga bodo na Old Traffordu seveda želeli.

Mourinho namiguje, da pričakuje zaupnico klubskega vodstva.
Mourinho namiguje, da pričakuje zaupnico klubskega vodstva. FOTO: AP
Po nekaterih informacijah si Paris Saint-Germain, če bo v kratkem iskal naslednika trenerja Unaija Emeryja, bolj kot Mourinha želi Italijana Antonia Conteja ali Portugalca Andreja Villasa-Boasa. Villas-Boas, ki je nazadnje vodil šanghajski SIPG in bo zdaj nastopil na reliju Dakar, bi lahko v Parizu spet združil moči s starim znancem iz Porta Anterom Henriquejem, ki je mesto podpredsednika na severu Portugalske zamenjal za mesto športnega direktorja v francoski metropoli.

"Poglejte, odvisno je od tega, kaj si želite izvedeti in o čem želite govoriti. Če si želite govoriti o nekih novicah, vam rečem, da so to smeti. Ne najdem boljše besede, s katero bi lahko definiral takšno govorjenje," je izjavil Mourinho. "Če me želite vprašati direktno, predvidevam pa, da si tega želite, se naslednjo sezono vidim v Manchester Unitedu. Pravim, da vidim samega sebe. In kot sem vam povedal takrat, ko sem prišel, bom odšel, ko bo klub želel, da odidem, ker nimam nikakršne namere, da bi odšel. Želim si ostati in delati, da bi se izboljšal in klub popeljal tja, kamor ta klub spada. Želim si ostati. Ne vidim nikakršnega razloga, da ne bi ostal."

So zadnje predstave vragov spremenile načrte vodilnih?
54-letni nekdanji trener Benfice, Uniaa Leirie, Porta, Chelseaja, milanskega Internazionaleja, Real Madrida in Chelseaja je po prihodu v Manchester leta 2016, ko je zamenjal enega svojih mentorjev Louisa van Gaala, podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Oktobra so se pojavljale govorice, da United pripravlja novo pogodbo svojemu trenerju, ki naj bi si želel ostati, zadnje predstave pa so vse skupaj morda malce zaustavile.

"Še vedno imam pogodbo, v bistvu sem sredi moje pogodbe, nisem v zadnjih par mesecih, moja želja pa je, da ostanem, dokler so lastniki in uprava zadovoljni z mojim delom," je pred petkovo tekmo pokala FA z Derby Countyjem nadaljeval Mourinho. "Da, vidim se tukaj (po treh letih, op. a.). Ponavljam, to je le vprašanje za klub, upravni odbor, lastnike, gospoda (izvršnega podpredsednika Eda, op a.) Woodwarda, če si vsi želijo, če so vsi zadovoljni z mojim prispevkom in si želijo, da bi ostal tudi po izteku pogodbe."

Claudio Ranieri (levo) se je, sicer ne na lastno pobudo, od Premier League poslovil lani. Mu bo Mourinho (desno) kmalu sledil?
Claudio Ranieri (levo) se je, sicer ne na lastno pobudo, od Premier League poslovil lani. Mu bo Mourinho (desno) kmalu sledil? FOTO: AP

Ne obnašam se kot klovn ob robu igrišča
V tem tednu so otoški mediji poročali, da je klubsko vodstvo vedno bolj zaskrbljeno, saj Mourinho bojda vedno več časa preživi na domačem naslovu v Londonu, še naprej pa v Manchestru preživlja dneve zgolj v hotelu Lowry. Nekateri so govorili tudi o večanju razdora med Mourinhom in ekipo, a Portugalec 

"Govoriti o mojem delu in povezovanje mojega dela z neumnimi novicami (garbage news, op. a.) je nekaj najslabšega, kar mi lahko kdo naredi. Ne gre za to, da govorijo, da sem slab trener, ne govorijo, da ne dosegam ciljev ali da sem storil napako na tej ali oni tekmi. Najslabša reč, ki jo lahko nekdo naredi meni, je da izrazi kanček dvoma do mojega profesionalizma, do moje predanosti mojemu klubu, moji službi, mojim igralcem. Zato, da, neumne novice so se me dotaknile samo iz tega vidika, ker gre za nekaj, česar ne priznavam. A spet ponavljam, da sem sredi moje pogodbe, če bom podpisal novo ali ne pa je seveda odvisno od kluba, toda moja predanost klubu je popolna in želim si ostati."

Mourinho je na vprašanje, če mu počasi zmanjkuje strasti za trenerski poklic, še zabrusil: "Ker se ne obnašam kot klovn ob robu igrišča? To pomeni, da ne čutim več tolikšne strasti? Bolj mi je všeč način, na katerega to počnem sam, ki je veliko zrelejši, boljši za moje moštvo in zame, ni se ti potrebno vesti kot norec ob robu igrišča. Pomemben je način, na katerega je oseba predana svojemu delu, ne pa tisto, kar počneš pred kamerami."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TellingTheTruth
04. 01. 2018 18.59
-1
Murci spokaj cim prej iz premier lige.