Nogomet

VIDEO: Mourinho ne zapira vrat Garethu Balu in pravi, da je 'naklonjen novim možnostim'

Washington, 25. 07. 2017 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Jose Mourinho je odkrito zadovoljen. Po tem, ko je zmotil intervju svojega varovanca Jesseja Lingarda, je pred mediji v Združenih državah Amerike spregovoril o že potrjenih in morebitnih prihajajočih okrepitvah. Med temi je najbolj opazno ime Garetha Bala, ki ga je Mourinho pred dnevi nagovoril pred slačilnicami ...

Srečanje Garetha Bala in Joseja Mourinha je hitro obšlo svet, potem ko je Portugalec pred tekmo turnirja International Champions Cup z madridskim Realom Valižanu ob rokovanju in objemu dejal: "Ne morem te kupiti, ker ne govoriš!" Mediji na Otoku in v Španiji so si to razlagali kot sicer šaljivo opazko slovitega Portugalca, ki je Balu namignil, da mora bolj odkrito pritisniti na vodstvo belega baleta za morebitno selitev  nazaj v Anglijo, kjer se je nogometno izobrazil v šoli Southamptona in igral tudi za Tottenham Hotspur. Tudi zaradi Mourinhovih besed pred tekmo z Realom v Santa Clari, United jo je po remiju (1:1) dobil po izvajanju najstrožjih kazni, je bila novinarska konferenca portugalskega stratega pred prihajajočim obračunom z Barcelono v okolici Washingtona toliko bolj zanimiva.

Mourinho (na fotografiji) med "pogovorom" s sodnikom na tekmi z ekipo Real Salt Lake.
Mourinho (na fotografiji) med "pogovorom" s sodnikom na tekmi z ekipo Real Salt Lake. FOTO: AP

"Da bi prišel Bale? Zadovoljen sem z mojo ekipo, a naklonjen sem drugim možnostim v igri, naklonjen sem za igralcem, ki bi nam dali drugačne možnosti na krilih v napadu in na sredini igrišča, ki bi mi ponujali ravnovesje za nadzor nad tekmami. Nerad govorim o igralcih, ki jih ni v mojih moštvih, tako kot mi ni všeč, ko drugi govorijo o mojih igralcih," je bil jasen, a še vedno dovolj dvomljiv Mourinho, še vedno zadovoljen z zmago nad nekdanjimi delodajalci v Kaliforniji: "Proti Realu smo odigrali dobro tekmo. V prvem polčasu smo prevladovali na tekmi z ekipo, ki je imela vse člane prve ekipe, razen Sergia Ramosa in Cristiana Ronalda. (Izvršni podpredsednik Ed Woodward, op. a.) Ve, da bi si želel še dva igralca, a tudi ve, da imam ravnovesje. Razumem situacijo. Razumem tržišče. Če pa klubu ne bo uspelo pripeljati dveh igralcev, če jim uspe le eden, bom to sprejel kot posledico trenutnega stanja tržišča."

Mourinho se bo zdaj pomeril še z eno nekdanjo delodajalko Barcelono, s katero ga seveda veže bogata in po večini precej kontroverzna zgodovina. "Vem, da ne moremo igrati z Barcelono v Ligi prvakov, ker smo v istem bobnu. Zato ne moremo priti skupaj v skupinskem delu, še bolje pa je z njimi igrati zdaj, da dobimo ta občutek igranja z najboljšimi ekipami in igralci," je nadaljeval Mourinho. Portugalca jezi odločitev Evropske nogometne zveze (Uefa), ki pred dvobojem za evropski superpokal z madridskim Realom branilcu Ericu Baillyju ne bo dovolila nastopa zaradi rdečega kartona iz minule sezone. "Mislim, da je bila kazen, da ni igral finala, dovolj. Velika kazen je, da ne igraš finala. Zdaj bomo morali brez pomembnega igralca odigrati superpokal in prvo tekmo Lige prvakov. Gotovo gre za odločitev, ki nima smisla, malce so pretiravali," je bil razočaran Mourinho, ki je dodal, da kazni Uefe običajno "sprejmeš z nasmeškom ali namrščenostjo". Ni težko uganiti, kako so pri Unitedu sprejeli tokratno odločitev krovne evropske nogometne organizacije.

Sicer pa Portugalec pravi, da je zadovoljen z napredkom rdečih vragov, ki jih želi popeljati na pota stare slave. "Vedel sem, da ne bom igral Lige prvakov in rekel sem si: 'Želim si, da bi bil Manchester United takšen kot nekoč.' In mislim, da smo na poti. V minuli sezoni smo osvojili tri naslove. Vrnili smo se v Ligo prvakov. Ekipa se spet močno izboljšuje. Zato upam, da bomo nadaljevali v tem slogu. In se izboljševali," je pristavil Mourinho, ki mu je tokrat na novinarski konferenci družbo dela zaenkrat še vedno najdražji nogometaš na svetu, francoski vezist Paul Pogba.  Nekdanji član Juventusa se veseli, da se bo spet pomeril s Katalonci, ki so bili zanj in za Juve usodni v finalu Lige prvakov pred dvema letoma. "Vsi vedo, da je Barcelona eden izmed največjih klubov na svetu, z največjimi igralci. In to bo za nas dober preizkus. Kot sem rekel prej: želiš si premagati najboljše, da postaneš najboljši. Igrati z Barcelono bo za nas dobro tudi kot priprava za superpokal," pravi Pogba.

Dobro razpoloženi Mourinho ("Da en gol in že daje intervjuje ...") se je pred treningom takole lotil mladega napadalca Jesseja Lingarda:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
27. 07. 2017 12.26
He he, tale Joža pa ga pihne :D
alien8potnik
26. 07. 2017 14.33
-1
mou, ne snjaj. bale ni naprodaj. prej benz.
Paštašutar
26. 07. 2017 14.19
+1
Ce pride v Real ze sedaj Mbappe,je opcija da Bale odide(KAMORKOLI) povsem mozna,uresnicljiva. Ce bi se moral Zidan odlocati med Benzom in Bejlom,sem preprican,da bi vrata pokazal Bejlu!!
alien8potnik
26. 07. 2017 14.34
blef
26. 07. 2017 08.23
+2
Lahko je z polno vrečo okoli mahat. Pokupil bo vse kar leze in gre. Najboljši trener na svetu (cinično)
srbija777
26. 07. 2017 09.39
+0
Dany75
26. 07. 2017 14.47
+0
guardiola je ze zgodovina .. se vidi da nima pojma .. je bil v bayernu pa nic ..pa zaj spet tema ... cist navadn trener ...
laskopivo
26. 07. 2017 07.51
+2
Kak proračun pa ma MU 2miljardi sam za nakup novih igralcev??
srbija777
26. 07. 2017 09.39
-3
Ka pa mislis
25. 07. 2017 22.31
+1
Ce imas felainija v ekipi si lahk najvec 5 v premier ligk