Nogomet

Bitka za Manchester odpira staro fronto Jose-Pep, Portugalec udaril: Malce zapiha in igralci Cityja padejo ...

Manchester, 09. 12. 2017 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvoboji Joseja Mourinha in Josepa Guardiole so v času, ko sta vodila Real Madrid oziroma Barcelono, skrbeli za neusahljiv vir zgodb. A vse odkar sta nekdanja sodelavca trenerja manchestrskih prvoligašev, se je situacija precej umirila. Mourinho je zdaj (spet) udaril kot prvi.

Rivalstvo Mourinha ...
Rivalstvo Mourinha ... FOTO: AP
Tako Manchestru kot Liverpoolu ta konec tedna grozi sneg, zato je velika verjetnost, da bodo derbija v Manchestru (United ‒ City) in Liverpoolu (Liverpool ‒ Everton) prestavili. Klubi navijače pozivajo, da se na pot odpravijo veliko prej kot ponavadi.

Jose Mourinho je še dodatno začinil vzdušje pred ligaškim derbijem Manchester Uniteda in Manchester Cityja ter pozval glavnega sodnika Michaela Oliverja, naj bo med tekmo na Old Traffordu posebej pozoren na simuliranje gostujoče ekipe, ki jo vodi njegov nekdanji sodelavec in veliki rival Josep Guardiola. Mourinho je na petkovi novinarski konferenci dejal, da ga skrbi, ker po njegovem mnenju določeni člani Cityja "precej zlahka izgubijo ravnotežje", sicer pa s podobnimi kritikami na račun vodilnega moštva Premier League Portugalec ni osamljen. O tem sta denimo spregovorila že Burnleyjev Sean Dyche in Arsenalov Arsene Wenger, glavni sodnik Oliver pa bo ta konec tedna pod še večjim drobnogledom, ker je dosodil tri najstrožje kazni proti Unitedu na zadnjih petih tekmah, ko je sodil rdečim vragom.

"City je dobra ekipa," je spravljivo začel Mourinho, nato pa udaril z vsemi topovi: "Dobro se branijo, dobro se odzovejo v trenutku, ko izgubijo žogo. Imajo dobro dinamiko v napadu, imajo ustvarjalno gibanje, imajo izjemne igralce in fantastičnega trenerja, imajo veliko dobrih reči. Če pa me vprašate, katera je ena stvar, ki mi ni preveč všeč, je to dejstvo, da precej zlahka izgubijo ravnotežje. Malce zapiha in padejo."

... in Guardiole je bilo nekaj časa "na hladnem".
... in Guardiole je bilo nekaj časa "na hladnem". FOTO: AP

Zlatan Ibrahimović in Phil Jones bosta nared za obračun, medtem ko še vedno visi Marouane Fellaini. Ibrahimović je po dobrem okrevanju po operaciji kolena izpustil zadnji tekmi in bi seveda še kako želel nastopiti tudi zaradi precej "barvite" preteklosti, ki jo ima z Guardiolo, s katerim sta eno leto sodelovala pri Barceloni. Čeprav je počival na zadnji tekmi Lige prvakov s CSKA Moskvo, naj bi zaigral tudi Nemanja Matić, medtem ko je eden največjih zvezdnikov Uniteda Paul Pogba suspendiran.

"Še ena velika tekma proti eni najboljših ekip v državi, prvi proti drugemu, velika tekma," je dodal Mourinho, ki je od 19 tekem z Guardiolo zmagal le štirikrat. Od teh štirih je le ena prvenstvena, na prihajajoči bo United branil niz 40 domačih tekem brez poraza. "Nogomet je nepredvidljiv, lahko poskušaš, poskušaš, ... Jaz kot trener lahko poskušam definirati igralni načrt, da delamo v eni smeri, a nogomet je nepredvidljiv, ne vemo, kaj vse se lahko zgodi. Tako veliko reči je, ki jih nimamo pod nadzorom, in ki lahko povsem spremenijo smer tekme. Ne bi si upal tvegati in napovedati, kakšna tekma nas čaka."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajzadodat
10. 12. 2017 11.16
Največji" avtobusar" v zgodovini se je spet oglasil. Guardole, Conte, ...ja to so trenerji, ki hočejo igrat nogomet...
Iniesta
09. 12. 2017 14.41
+2
Pepov siti je letos skoraj da nepremagljiv ...
Iniesta
09. 12. 2017 14.41
-1
sp9s
10. 12. 2017 08.36
+2
cripstoned
09. 12. 2017 13.39
+2
tudi komentatorji iz skysportsa so enakega mnenja....lepo je povedal gary neville ....pep je ze v barceloni poleg treningov svoje igralce ucil tudi simuliranja in to je prestavil tudi v city kjer ima odlicne igralce....spomnimo takrat ko je pep deloval v kataloniji kako so padali busqets, mascerano, ledesma hahahaha rahel dotik ki so ga odigrali za oskarja...seveda pa bo letos city prvak ker po milijardi evrov pac moras nekaj osvojiti....v evropi pa bo zadeva drugacna...
tedoVV2HCmedo
09. 12. 2017 15.57
+11
V Realu je še več padanja. Saj je jasno, da je Analdo največ golov zabil iz 11metrov.
ZlonamerniGeneralFranco
09. 12. 2017 16.31
+4
Aj Cripsi ... nekoliko hipokritično je tole tvoje blebetanje. Real pač ni klub ki bi bil dandanes znan po neki nadvpovprečni meri fairplaya ... Spomnimo se samo Ramosa v finalu in pa Willa Smitha proti Wolfsburgu. Danes je pač fuzbal tak da se bolj splača pasti. To počneju vsi klubi, brez izjeme.
nikajzadodat
10. 12. 2017 11.20
Kje je že igral Gary....? Aja rabi službo? Kako se lahko ponižajo teli iz MU, tako kot tisti ki take povzemajo pa vemo za koga navijajo...
dajno
09. 12. 2017 13.27
-4
Luzer išče opravičila