Nogomet

Mourinho spodbudil navijače rdečih vragov: Pojdite pred Zlatanovo hišo in mu povejte, naj ostane

Manchester, 01. 03. 2017 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda so pod vodstvom Joseja Mourinha osvojili prvo lovoriko, potem ko so v finalu angleškega ligaškega pokala s 3:2 premagali Southampton. Mož odločitev je bil znova Zlatan Ibrahimović, ki še vedno ni sporočil, ali bo na Old Traffordu ostal tudi naslednjo sezono.

Zlatan je tudi na Otoku osvojil lovoriko, čeprav so bili številni pred njegovim prihodom prepričani, da mu to ne bo uspelo.
Zlatan je tudi na Otoku osvojil lovoriko, čeprav so bili številni pred njegovim prihodom prepričani, da mu to ne bo uspelo. FOTO: AP

Manchester United je pod taktirko Joseja Mourinha osvojil prvo lovoriko. Portugalec je popeljal rdeče vrage do končnega slavja v angleškem ligaškem pokalu (EFL Cup). United je namreč v velikem finalu na slovitem Wembleyju s 3:2 premagal ekipo Southamptona, ki bi si po prikazanem tudi zaslužila prvo lovoriko po več kot štiridesetih letih. Toda Zlatan Ibrahimović je imel drugačne načrte in je z dvema zadetkoma vragom pomagal do prvega naslova v omenjenem tekmovanju po letu 2010, sam pa je osvojil že 30. "veliko" lovoriko v karieri. Šved je v letošnji sezoni daleč najboljši posameznik rdečih iz Manchestra, saj je v vseh tekmovanjih zabil že 26 golov, in navijači Uniteda se lahko zgolj sprašujejo, kje bi bila njihova ekipa, če v moštvu ne bi bilo švedskega veterana. Klub iz Old Trafforda je sicer v letošnji sezoni osvojil angleški superpokal in ligaški pokal, v igri za končno slavje pa so še v pokalu angleške nogometne zveze (FA), kjer jih v četrtfinalu čaka Chelsea, v Ligi Evropa, kjer se bodo v osmini finala pomerili z ruskim Rostovom in v Premier League, kjer pa imajo zelo malo možnosti za osvojitev naslova prvaka, zato so osredotočeni, da končajo med prvimi štirimi. Ta mesta namreč prinašajo uvrstitev v Ligo prvakov za prihodnjo sezono. 

Prav zaradi teh uspehov in morebitnega nastopa v elitni Ligi prvakov si navijači rdečih močno  želijo, da bi dres 20-kratnih angleških prvakov tudi v prihodnji sezoni nosil Ibrahimović. Mourinho je sicer že večkrat dejal, da so v klubu zadovoljni z izkušenim napadalcem in da mu bodo ponudili podaljšanje pogodbe še za eno sezono. Trenutna se mu namreč izteče po koncu letošnje sezone. Ibra je sicer zatrdil, da se o svoji prihodnosti na Old Traffordu ne bo odločil na podlagi uvrstitve v Ligo prvakov. "Moja odločitev nima nobene zveze z Ligo prvakov. V Manchester sem prišel, čeprav niso bili uvrščeni. Večkrat sem že prebral, da ne bom podaljšal, če se ne bomo uvrstili v Ligo prvakov, in to sploh ni res," je v svojem slogu odgovoril 35-letni Zlatan.

Svoje pa je nato pristavil še Mourinho, ki želi, da tudi navijači odigrajo pomembno vlogo pri odločitvi o prihodnosti njihovega najboljšega strelca v letošnji sezoni. "Nikoli ne prosim igralcev, da morajo podaljšati pogodbe. Nikoli ne prosim igralca, naj igra v moji ekipi. V preteklosti se je Zlatan odločil, da zapusti Inter in odide v Barcelono. Bil sem zelo žalosten, ampak ga nisem skušal ustaviti. Nisem takšen človek. Če pa bo treba, mislim, da bi morali navijači Uniteda oditi do njegove hiše in čakati tam vso noč. Prepričan sem, da bodo odšli. Želimo si in verjamemo, da bo ostal z nami še eno sezono," je po uspehu njegovega moštva na Wembleyju spregovoril 'The special one', ki je postal prvi trener Uniteda v zgodovini, ki je osvojil lovoriko že v prvi sezoni.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

United22
01. 03. 2017 14.55
+7
Toliko za info.......Manchester United je pod vodstvom Jose Mourinja osvojil drugo !!! lovoriko FA Community Shield in EFL.
SAF1
01. 03. 2017 15.14
+1
jazizola
01. 03. 2017 12.45
+6
Kljub svoji egocentričnosti ima no za gole. to mu nihče ne more odreči.
PSIHOTERAPEVT
01. 03. 2017 12.17
+1
nima kdo kej za rect :)?
mariomandzukic
01. 03. 2017 12.13
-16
zlatan je zlo uporaben nogometas na mal nizjem nivou(ita,francoska liga,europa,liga) ampak zlo nedokazan na najvisem premier liga,liga prvakov,.,letos je zabil kr nekaj golov v premier ligi,mislim da 15,ampak proti top ekipam je zabil sam man cityu,ob visokem porazu.v ligi prvakov nikol ni bil dodana vrednost,mislim da je zabil sam 5 golov v knock aut fazi lige prvakov.tud to da je united sele na 6. mestu velik pove o njihovem glavnem igracu,zlatanu.PSG se je prerodil od kar igrajo brez njega.on je vedn igral v ekipam,ki so se podredile njemu in to je razlog zakaj so ga po parih mesecih izgnali iz barce.inter je osvojil trebla komi ko so se resli zlatana.
PSIHOTERAPEVT
01. 03. 2017 12.18
+8
rj1808
01. 03. 2017 12.52
+11
PSG se je preporodil? Hahahahaha... zakaj, ker so Barcelono zdaj nažgali? PSG je lani imel score 30 zmag, 6 remijev in 2 poraza v 38ih kolih FRA lige. Dal 102 gola! Letos ima trenutno 17 zmag, 5 remijev, 4 poraze v 27ih kolih, z danimi 55 goli. Zlatan je dodatna vrednost v vsaki ekipi (in da se razumemo, jaz ga ne maram preveč, ampak dejstva so dejstva). Tudi, če na igrišču ni viden, potegne nase 2 obrambna igralca in ustvarja višek, že to je dovolj.
PremierLeague
01. 03. 2017 13.26
+11
13 ligaskih naslovov v 15ih sezonah v 6ih razlicnih klubih v 4ih razlicnih drzavah.10 superpokalov, 7 pokalov, 2 mednarodna pokala = 32 trofej 12 sezon zaporedoma 20+ golov. Se mi zdi, da bi rad mal pametoval, pa ti ne gre lih najbols.
CURVANORD Zanetti
01. 03. 2017 14.21
+5
IBRA kot nogometas bo vedno bolj cenjen kot vsi dominatorji skupaj tak da @mandzo ne bluzi
Samir Ahmetovi?
01. 03. 2017 19.16
+3
mario manđukić je pijun u ekipi,IBRAKADABRA JE BOG NOGOMETA ZA manđukića,IN TI NIMAŠ POJMA O NOGOMETU ZLATAN KJERKOLI JE PRIŠEL JE BIL PRVAK Z VSAKO EKIPO,JUVENTUS,INTER,BARSELONA,PSG,MILAN,AJAX,32 LOVORIKE TKO DA ZLATAN JE BOG ZA manđukića,ZLATAN DO GROBA