Nogomet

Van Gaal z Mourinhom za ovratnikom ni želel priznati, da odhaja, toda manjka le še potrditev kluba

Manchester, 22. 05. 2016 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester United je v soboto zvečer osvojil pokal FA, po podaljšku so bili rdeči vragi boljši od Crystal Palacea (2:1), zdaj pa naj bi v angleškem velikanu sredi slavja potrdili prihod Joseja Mourinha. Govorice so se okrepile že pred tekmo na Wembleyju, a Louis van Gaal se trmasto oklepa položaja.

Ime Joseja Mourinha je v Manchester Unitedu že povzročilo prvi razdor.
Ime Joseja Mourinha je v Manchester Unitedu že povzročilo prvi razdor. FOTO: Reuters

Največji otoški mediji so si bili že pred tekmo Manchester Uniteda v finalu pokala FA enotni: Louis van Gaal odhaja, rdeči vragi bodo po več tednih in celo mesecih špekulacij potrdili prihod Joseja Mourinha. Portugalec je bil v času finalne tekme s Crystal Palaceom na boksarskem dvoboju Davida Hayea in Arnolda Gjergjaja v bližnji O2 Areni ter tako v miru spremljal številna poročanja, ki so se pojavljala na spletnih straneh, v časopisih in po televizijah. Za prevzem enega največjih klubov v državi naj bi se na Old Traffordu sicer precej nepriljubljeni nekdanji trener Chelseaja dogovoril pred sobotnim finalom, poroča BBC. Po tem, ko se Unitedu ni uspelo uvrstiti v naslednjo sezono Lige prvakov, naj bi bila to zadnja kaplja čez rob, ki je ob koncu druge sezone na vroči klopi odstavila Mourinhovega mentorja Van Gaala. V klubu bodo uradno trenersko menjavo bojda potrdili na začetku prihodnjega tedna, ko bodo 64-letnemu Nizozemcu sporočili, da je sezono pred iztekom pogodbe njegovega časa konec. Van Gaal je bil sicer v svojem slogu odločen kljub temu, da je zanj praktično že vsega konec.

"Pokažem vam pokal in o tem ne bom govoril z mojimi prijatelji iz medijev, ki so me odpustili že pred šestimi meseci. Kateri trener bi lahko storil to, kar sem storil jaz?"
je bil ponosen nekdanji trener Ajaxa, Barcelone, Bayerna in AZ Alkmaarja. "Če bom tudi naslednjo sezono trener? Upam, da vas bom videl. Ne želim si govoriti o slovesu od tega kluba." Če bo po pričakovanjih odšel po koncu te ali po koncu naslednje sezone, bo šel Van Gaal v zgodovino Uniteda kot trener, ki je zapravljal rekordne zneske za okrepitev (skupno okoli 320 milijonov evrov), a z njimi klub s severovzhoda Anglije ni prišel do želenih uspehov. Mourinho je bil (vsaj v javnosti) največji kandidat za nasledstvo legendarnega Sira Alexa Fergusona, ko se je škotski trener poslovil pred tremi sezonami, a je posle takrat vsaj malce presenetljivo predal kasneje zelo neuspešnemu rojaku Davidu Moyesu.

Zdaj bi ga lahko čakala naloga vrniti rdeče vrage na pota stare slave, toda v klubu ga bo pričakal precejšen odpor. Več vodilnih mož na Old Traffordu naj bi bolj navijalo za napredovanje legende kluba in trenutnega pomočnika Van Gaala, Ryana Giggsa, ki je klub kratek čas vodil aprila 2014, ko je moral oditi Moyes. Tudi zaradi internih bojev je v zadnjih mesecih iz kluba prihajalo več nasprotujočih si trditev glede prihoda Mourinha. A zdaj je očitno vse odločeno, "The Special One" prihaja v Manchester, kjer ga, kakšno naključje, na drugi strani mesta čaka stari rival Josep Guardiola. Nekdanji trener Barcelone je z bivšim strategom Real Madrida vodil velike bitke v španskem prvenstvu, z njim pa se je nato pomeril le še na eni uradni tekmi (evropski superpokal). Trener Bayerna je v soboto osvojil nemški pokal in se poslovil od klopi bavarskega velikana pred prevzemom Manchester Cityja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

babylon5
22. 05. 2016 16.27
+5
Van gal bi mogu ustat, kot športni direktor, IZREDEN NOS ZA TALENTE. Prpelat ibrahimoviča - AVTORITETA NA IGRIŠČU !!! wayne ronney na srednio ---- BOREC IN AVTORITETA NA IGRIŠČU !!! Mourinho ---- upam, da bo trener za dolgo časa, ker pri manchestru bo imel potrplenje direktorjev, kot jih ni imel pri chelsea in realu !
Iniesta
22. 05. 2016 15.45
+2
Van halu je potrebno cestitati za opravljeno delo in dejstvo, da je klub uspel stabilizirati. Od murija se pricakuje, da bo se pospesil vzpenjanje krivulje in seveda nove lovorike ...
mmickica
22. 05. 2016 15.04
+4
Tokrat me bosta z Guardiolo zabavala in ne živcirala, kot par let nazaj v Španiji. To bo še zanimivo...
lev10
22. 05. 2016 18.49
+2
logite?než
22. 05. 2016 10.58
..že včeraj ste pisali da naj bi zvečer podpisal. Danes spet pišete te magične besede naj bi.....podpisa pa še od nikoder
PIERREBRICE
22. 05. 2016 09.42
+1
Šarlatan bo pogorel v Manchestru!
PartyTime
22. 05. 2016 09.37
-2
Zanimivo bi vidit MU igrati bunker in defenziven nogomet ter navijace ki imajo radi in so vrsto let gledali napadalni nogomet...
McClain
22. 05. 2016 09.19
+3
a to je ta MOu,ki je uspel Chelsea spravit za 20 mest po lestvici navzdol???????
PartyTime
22. 05. 2016 09.38
+0