Nogomet

Mourinho vnovič ostro nad vodstvo, Pogba po golu in zmagi objavil skrivnostno sporočilo

Manchester, 11. 08. 2018 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kljub zmagi nad Leicester Cityjem v prvem krogu Premier League je Jose Mourinho opozoril medije in vodilne pri Manchester Unitedu, da rdeče vrage čaka naporna sezona. Med strelci za zmago z 2:1 proti lisjakom je bil tudi francoski zvezdnik Paul Pogba, ki pa z zadnjo objavo na spletu ni prav nič pomiril navijačev, ki še ne vedo, če bo ostal v klubu.

Mourinho (na fotografiji) med prvim polčasom petkove tekme na Old Traffordu.
Mourinho (na fotografiji) med prvim polčasom petkove tekme na Old Traffordu. FOTO: AP

Izražanje nezadovoljstva Joseja Mourinha postaja stalnica v otoškem nogometu, Portugalca pa po zaprtju po njegovih besedah neuspešnega prestopnega roka ni potešila niti petkova zmaga v prvem krogu Premier League. Mourinho je pred mikrofoni več kot očitno (in ne prvič) napadel podpredsednika kluba Eda Woodwarda, prvega operativca rdečih vragov, 55-letnik je celo namignil, da ga morajo zdaj v Angliji naslavljati z besedo trener in ne menedžer. 

Mourinho je od Woodwarda bojda zahteval vsaj še enega srednjega branilca pred začetkom nove sezone, a se je moral v boj podati z vsega tremi okrepitvami. Začelo se je sicer uspešno: United je v petek premagal Leicester City (2:1) z goloma Paula Pogbaja in Luka Shawa, po zadnjem sodnikovem žvižgu pa je portugalski trener rdečih vragov jasno in glasno povedal, kaj ga moti.

"Nogomet se spreminja"
"Znašel sem se na začetku Premier League ob zaprti prestopni tržnici, v situaciji, za katero si nisem mislil, da se bom v njej znašel," je za Sky Sports povedal Mourinho. "Za nas bo to težka sezona, ker sem že več mesecev imel moje načrte. To je nogometni menedžment. Mislim, da se nogomet spreminja. Nogometne menedžerje bi morali zdaj klicati bolj glavni trenerji. Imamo velike trenerske štabe in mislim, da smo bolj glavni trenerji kot menedžer. Tako mislim, da zdaj poteka v nogometu," je nadaljeval.

"Moramo počakati na konec novembra in na začetek decembra, da bi doumeli, kako potekajo reči in če se lahko borimo za naslov. Če verjamete v strokovne komentatorje, potem jim verjemite. Igramo proti ekipi, ki je vložila več denarja kot mi. Oni (Leicester, op. a.) so zapravili več denarja kot mi, zato se moramo v Premier League navaditi na ekipe, ki imajo igralce enake kakovosti kot jih imamo mi. Pozabite ime, zgodovino, dres ... Vsaka tekma je težka."

Pogba (z žogo) je premagal Kasperja Schmeichela v vratih lisjakov.
Pogba (z žogo) je premagal Kasperja Schmeichela v vratih lisjakov. FOTO: AP
Pravi junak petkove tekme je bil sicer branilec Uniteda Luke Shaw, ki je v 83. minuti zabil celo prvi gol v profesionalni karieri. "To je najboljši občutek v karieri. Res sem trdo delal med pripravami in imel sem veliko časa za razmišljanje in za delo na rečeh, na katerih sem moral delati," je pred kamerami Skyja povedal presrečni nekdanji član Southamptona, za katerim je že več hujših poškodb in težkih operacij. "Tudi nocoj vem, da bi lahko bil boljši, to pa si želim še naprej kazati mojemu trenerju. Ne želim govoriti prehitro po tekmi, a želim biti v družbi najboljših levih bočnih branilcev," si je še zaželel.

Pogba kot pošast
Je pa Mourinho kljub težkim besedam po dolgem času namenil nekaj pohval Pogbaju, ki ga je v igro celo poslal s kapetanskim trakom na roki, čeprav je po povratku z uspešnega svetovnega prvenstva treniral vsega nekaj dni. 25-letnik je v tretji minuti izkoristil strel z bele točke in v 84. minuti igro zapustil ob stoječih ovacijah navijačev.

"Pogba je bil pošast. Paul je bil fantastičen. Njegov prispevek je bil izjemen. Mislili smo, da bo zdržal maksimalno 60 minut, a mu jih je uspelo 80," je o Pogbaju povedal Portugalec.

"Ni mi ga bilo težko (izbrati, op. a.), odločitev je bila na njem, saj je Andreas Pereira prišel s klopi Valencie kot krilni nogometaš, da bi igral kot številka šest, Fred ... Deset dni treniranja, ukrajinski jezik, prihaja neposredno na Old Trafford, Ander Herrera poškodovan. Imel sem le dve možnosti, Scott (McTominay) ali Paul, a če v igro pošljem Scotta, v igro dam dva otroka in novega igralca, zato sem prosil Paula, on pa se je ponudil ekipi, bil pa je zelo, zelo dober za nas."

Naslednja morda za Sancheza
Nekaj nejasnosti je bilo glede tega, kdo bo enajstmetrovko izvajal, saj so kamere pokazale posnetek pogovora med Pogbajem in Alexisom Sanchezom, ki je s strelom sicer sporno dosojeno enajstmetrovko tudi priboril. A žogo je vzel Francoz in zanesljivo zadel v zgornji kot.

"Morda jo bom na naslednji tekmi prepustil Alexisu," je za Sky Sports po tekmi povedal Pogba. "Premier League moramo začeti z zmago in to nam je uspelo. Nisem odigral nobenih pripravljalnih tekem, vrnil sem se v ponedeljek, zato je bilo zelo težko za noge. Igrali smo zelo dobro, predstava je bila 'okej'. Želimo si napredovati. Zmaga na svetovnem prvenstvu je preteklost. Všeč so mi izzivi, želim si napredovati in osvojiti več lovorik."

"Sumljiva" objava na Instagramu
Francoz je po tekmi navijače presenetil še s skrivnostno objavo na spletu, v kateri je poleg fotografije z Old Trafforda zapisal, da bo "ne glede na to, kaj se dogaja", vedno dajal vse od sebe "za soigralce in navijače". Pogbaja seveda že lep čas povezujejo s slovesom od Manchestra, kamor se je vrnil po treh uspešnih letih v Torinu, kjer je nastopal za Juventus.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po informacijah v svetovnih medijih se za francoskega vezista zanimata njegov nekdanji klub iz Italije ter katalonska Barcelona, a kljub okoli 120-milijonski ponudbi s Camp Noua novic o uspešnem dogovoru (še) ni. United naj Pogbaja ne bi želel prodati, čeprav naj bi Francoza v zadnjem času večkrat vznemirile Mourinhove izjave oziroma kritike na njegov račun, ki se jih Portugalec ni vzdržal niti ob pohodu do naslova svetovnega prvaka v Rusiji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sunflower0
12. 08. 2018 17.59
-2
ta Farca pokupi vse kar leze,če le dobijo.In potem cvilijo,da je Real umeten klub,ki ima isto postavo že 5 let,oziroma igrajo z mlajšimi iz svoje šole:Vasquez,Asensio...
Maxx365
12. 08. 2018 10.31
+7
"Za nas bo to težka sezona, ker sem že več mesecev imel moje načrte". Verjetno je mišljeno "svoje" načrte. A nismte svojilnih zaimkov že v osnovni šoli jemali?
cbr1001
11. 08. 2018 18.06
+18
prevod pa google translate...