Nogomet

Mourinho že čestital Man. Cityju za naslov, Wenger ostro: 'Denar uničuje nogomet'

London, Manchester, 02. 02. 2018 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav Josep Guardiola še naprej trmasto vztraja, da otoško prvenstvo še ni odločeno, je Jose Mourinho že na začetku februarja javno čestital mestnim tekmecem pri Manchester Cityju za državni naslov. Pred naslednjimi tekmami Premier League se je oglasil tudi Arsenalov strateg Arsene Wenger, ki pravi, da finančno neravnovesje "uničuje tekmovanja" po Evropi.

Manchester United za mestnim tekmecem Manchester Cityjem pred nadaljevanjem bojev v Premier League zaostaja za 15 točk. Očitno dovolj, da je Jose Mourinho priznal, da so sinje modri neulovljivi. Rdeči vragi so nedavno izgubili derbi s Tottenhamom na Wembleyju (0:2) in portugalski strateg je na petkovi novinarski konferenci skrušen priznal, da poti nazaj v letošnji biti za naslov ne vidi več.

Mourinho z varovanci med tekmo Uefinega superpokala lani poleti v Skopju.
Mourinho z varovanci med tekmo Uefinega superpokala lani poleti v Skopju. FOTO: AP
13 tekem in 39 točk je še na voljo, za 15 (točk) vodimo, ni še konec. Ostalo nam je še nekaj težkih tekem, ne moremo zanikati tega, saj vsi vedo, kako težko je pri Burnleyju. Imamo še Arsenal, (Manchester) United, Tottenham in Chelsea. Josep Guardiola, trener Manchester Cityja na novinarski konferenci, ki se je začela kmalu po tisti J

"Potrebujemo točke, da bi bili prvi med zadnjimi. Moramo poskusiti osvojiti drugo mesto, skozi vso sezono smo na teh položajih, nekaj tednov smo bili prvi, nato pa smo bili vedno drugi," je pred mikrofoni dejal Mourinho. "Boj je odprt za drugo mesto, tretje, četrto, peto in šesto, toda praktično je že končan za prvo (mesto)," je nadaljeval.

Lahko opraviš pozitivno delo brez naslova
Branilci naslova v Ligi Evropa, ki bodo v tej sezoni spet nastopili v izločilnih bojih Lige prvakov, so sicer osvojili več točk kot ob istem času lani, toda navdušujoče predstave Cityja so povečale pritisk nad Mourinhom. Odgovor klubskega vodstva je bil sicer podaljšanje pogodbe s slovitim Portugalcem, ki je bil v zadnjih mesecih povsem v senci starega rivala Josepa Guardiole. Morda mu poskuša Mourinho z javnim čestitanjem povzročiti nekaj novih preglavic pred medijskimi nastopi, saj Katalonec pred mikrofoni vztrajno zavrača, da je bitka za naslov že odločena.

"Tako zelo, zelo dobro jim gre, da ne bodo dovolili približanja komurkoli. Tako preprosto je to," je še povedal Mourinho. "S številom točk in izboljšanjem v primerjavi s prejšnjo sezono bi bil naš zaostanek takšen, ki bi še puščal odprta vrata za boj. Ne morem reči, da gre nam, Tottenhamu ali Chelseaju slabo, ker smo osvojili zmerno število točk, toda Manchester City je začel močno in nadaljeval v tem slogu ter uspel zmagati na tekmah, ki si jih ni zaslužil zmagati. Za to jim čestitam, za tisti zadnji poskus v lovu za golom v zadnji minuti, za zmagovitim golom v podaljšku. Če mi pravite, da si nas želi vseh šest postati prvak, prvak pa bo le eden, in da bo za ostalih pet to neuspeh, potem mislim, da je to preveč pragmatičen pogled, ker lahko opraviš pozitivno delo, ne da bi osvojil naslov."

Wenger (desno) je k Samu Allardycu v Everton poslal Thea Walcotta, Arsenal je zapustil tudi Olivier Giroud, prišla pa sta Aubameyang in Henrik Mkhitarjan. Ob tem je dolgoročno pogodbo podpisal še Mesut Özil.
Wenger (desno) je k Samu Allardycu v Everton poslal Thea Walcotta, Arsenal je zapustil tudi Olivier Giroud, prišla pa sta Aubameyang in Henrik Mkhitarjan. Ob tem je dolgoročno pogodbo podpisal še Mesut Özil. FOTO: AP
Mourinho je potrdil, da si je vezist Marouane Fellaini, ki se je šele dobro vrnil v pogon, ponovno poškodoval koleno. Belgijec je v drugem polčasu vstopil v igro na Wembleyju, a jo po manj kot desetih minutah zapustil. Portugalec je napovedal, da bo moral počivati "več tednov", dodal pa je, da naj ne bi šlo za enako poškodbo kot pred meseci.

Wenger: Nepredvidljivost tekmovanja je upadla
Med najbolj obremenjenimi trenerji je bil ob zaključku zimskega prestopnega roka Arsenalov Arsene Wenger, ki je opozoril, da finančno neravnovesje resno grozi najmočnejšim evropskim prvenstvom. Izkušeni Francoz meni, da nekaj ni najbolj v redu, glede na to, da je po polovici sezone prvak praktično že odločen tako na Otoku kot tudi v Nemčiji, Španiji in Franciji.

"Ko pogledate pet največjih prvenstev v Evropi, lahko vidite, da je nepredvidljivost tekmovanja upadla," je izjavil Wenger. "Decembra smo že poznali štiri prvake v petih prvenstvih, zato to pomeni, da nekaj ni v redu v naši igri. Ogromna finančna moč nekaterih klubov uničuje tekmovanje."

Premier League je sicer najbogatejše prvenstvo, predvsem po zaslugi neverjetne pogodbe z lastniki TV-pravic. Topničarji so pred dnevi podrli klubski rekord z nakupom napadalca Pierra-Emericka Aubameyanga iz Borussie Dortmund za okoli 64 milijonov evrov. Wenger odgovarja:

"Naj nas najprej ne preslepi realnost: finančna privlačnost Premier League je večja kot kjerkoli drugje, to pa privlači najboljše igralce. Ko so najboljši igralci v državi, se želiš meriti z njimi. To je privlačno po plati tekmovalnosti, vedno pa je povezano s finančno močjo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kor22
04. 02. 2018 16.31
prvenstvo je že odločeno, čestitke tudi iz moje strani, ktbffh
mejacrnikal
02. 02. 2018 20.34
-1
Salary cap in reseno
drimtim
02. 02. 2018 20.05
+2
Pep jih je pojedel za malico.bo treba vec trenirat saj nimajo nobene igre.ko te zadnjj poniza noben izgovor ne pomaga
resnicaosvobaja
02. 02. 2018 20.22
+6
Ali niso za Pepa trdlii, da je lahko uspešen samo v Španiji ?
brezcasni
03. 02. 2018 14.24
vsi trenirajo najbrž približno enako,sigurno zelo zavzeto saj jih sicer ne bi tako plačevali.Če bi jih plačevali po izobrazbi bi večina imela minimalce saj jih je pol ali več brez nje.Razlika je le v pristopu trenerja in igralcev-torej v glavi,spoštovanju avtoritete nadrejenih in na žalost v globini odprte denarnice......
Rolesx
02. 02. 2018 18.47
+8
Človek je kriv ne denar
jebalvisvoju
02. 02. 2018 19.09
+2
tedoVV2HCmedo
02. 02. 2018 17.19
-4
Arsene Wenger jamra, da denar škodi, ker Arsenal nima toliko denarja. Če bi ga imel, ne bi tega govoril.
jebalvisvoju
02. 02. 2018 19.10
+3
GlavniModerator
02. 02. 2018 16.20
+0
edini nacin, da se resis tega je, al uvedes salary cap, ali pa sanjsko ligo z najmocnejsimi klubi, kjer bi se igrala na koncu koncnica, tako bi bilo zanimivo do konca. Ampak evropejci smo prevec razdeljeni, staromodni in nacionalni, da bi kaj takega prislo v postev. Tako bo sam se vecja razlika med klubi