'Mourinhovo kazanje mišic'

Nekdanji športni direktor španskega nogometnega velikana Real Madrida Jorge Valdano je po vnovičnem porazu Real Madrida (3:2 z Malago) in odločitvi Joseja Mourinha, da Ikerja Casillasa po skoraj desetih letih posadi na klop, dejal, da gre za Portugalčevo kazanje mišic.

Po novem porazu Joseja Mourinha na klopi Real Madrida se je oglasil nekdanji športni direktor galaktikov Jorge Valdano, ki je moral klub zapustiti prav zaradi karizmatičnega Portugalca. Po porazu v Malagi je dejal, da je trener skušal z menjavo vratarjev pokazati, kdo ima v tem klubu moč in kdo je tisti, ki sprejema odločitve. "Mourinho ima s svojimi varovanci poseben odnos, ki včasih presega mejo dobrega okusa,“ je za Cadena SER dejal Valdano in nadaljeval: "To je njegov način kazanja mišic. Svojo avtoriteto je tokrat pokazal s tem, da je na klop posadil klubsko legendo!

Jose Mourinho

Jose Mourinho (Foto: Reuters)

Mourinho je svojo odločitev na novinarski konferenci utemeljil z besedami, da gre za povsem tehnično odločitev in predvsem da je Antonio Adan ta hip v boljši formi kot Iker Casillas: "Mislim si, da je šlo za tehnično odločitev, in vem, da zelo zaupa Adanu, čeprav težko verjamem, da bi na tak način izražal disciplinski ukrep zoper Casillasa. Če storiš kaj takšnega, potem kaznuješ celotno ekipo. Šlo je za veliko odločitev in verjamem, da je o tej potezi že dolgo razmišljal, čeprav ne vem, kakšni so pravi razlogi za to, da je Casillas obsedel na klopi.

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 78
Ultras Sur 27.12.2012 09:08:15
Mou, bejzi v svoj PSG! Delas nam sramoto!
HALA MADRID!
 
Sergio1508 23.12.2012 21:54:19
Stvari mu uhajajo iz rok
 
Pit24 23.12.2012 21:25:42
Spostujem velike igralcein trenerje. Na nek nacin sem spostoval tudi Mou. Nikoli prej ga nisem tako opazoval,ko pa je prisel v Real pa sem postal bolj pozoren,da vidim,ce je res tega sposoben.
Ampak trenutno mnenje,ki ga imam do njega je najslabsa ocena. Veliki ljudje v sportu bi naj bili vzor vsem,ker med mladino in otroci so oni njim vzorniki.
S rem kaj dela Mou zadnji cas je poden od podna. To ni odnos,da pride izivat navijace,da mu naj zvizgajo,to ni odnos,da novinarjem govori,da so \"nic\",da so *n da je slacilnico Reala tako prepolovil. Vodi ekipo in ne posameznika,ce zmagajo je potrebno vse pohvalit in ko zgubijo je potrebno vse kritizirat. V tem klubu so vecje legende kot so Mou,Ronaldo,Pepe. Za ta klub ao legende Cassilias,Ramos,...ti zivijo za klub in so ze veliko vec casa del tega kluba.
Naj zivi Barca in Real ter vsi ostali klubi,ker si zelimo gledat tekme na visokem nivoju,ne zelimo pa gledaliskih predstav,ki jih ima Mou.
Lionel Messi 23.12.2012 21:22:10
Že davno je jasno, da je on večji od Reala kar je dokaz majhnosti le tega. V Manchestru, Barci in vseh spodobnih klubih bi že zdavnaj dobil nogo.Pri Realu pa mu še vedno vsi lezejo, da ne rečem kam čeprav je najprej nagnal Raula in sedaj še ponižal Casillasa kot, da je zadnji klošar. Se vidi, da je Barca 100 let pred njimi.
alien8potnik 23.12.2012 18:45:05
mou me počasi spravlja v obup. ima odlično ekipo, ki bi si jo vsak želel. kdo jo je zatolkel letos? prav on, se bojim. škoda super igralcev, upam, da mou odide, ekipa pa ostane. HALA MADRID!
Since1899_ 23.12.2012 18:23:50
Bravo mourinho, lepo se ti je vrnilo, ... mislim na gobc glede pellegrinija in izločevanja klubskih legend. Le tako naprej pa boš kmalu spešldrek :D:D:D
 
Tom Jones 23.12.2012 18:21:48
Mislim da si Joško zdravi svoje frustracije ker je bil kot igralec nepomemben...odigral je par sezon v povprečnih ali celo podpovprečnih klubih na Portugalskem.....Iker je pa svetovna legenda nogometa.....mogoče pa misli s temi potezami pokazati svojo veličino....da je bila to taktična poteza pa lahko razlaga Čeferinu in podobnim ki nimajo pojma o nogometu....
 
FAUSTOS1 23.12.2012 18:04:36
TA MURINJO JE BIL NAJVEČJA NAPAKA REALA REZULTATI SO ENAKI ALI ŠE SLABŠI KOT PRED NJIM PA TUDI REALOVI IGRALCI SO POSKREGANI MED SEBOJ TO PA JE ODLOČILNO ZA KLUB
pehtaa 23.12.2012 18:28:40
pelegrini je v prvi sezoni pri realu dosegel96 tock in igral dlicen atraktiven nogomet takega murko se v zivljenju ni videl razen ko barco gleda
kaj pa pol 23.12.2012 18:04:24
tk je prav kr use naj da na klop pa rezervno ekipo noter.
 
fan77 23.12.2012 17:50:53
Ne navijam za real niti za noben španski klub ampak kakor jaz vem je iker že dlje časa pri realu kot on in se mi tudi zdi, da je iker pravi športnik ne pa mourinho, ki komaj prizna poraz. mislim, da pri realu več velja casillas kot pa mourinho.
Več komentarjev