Nogomet

Moyesova kladiva 'po prstih' udarila še Tottenham, Son rešil točko na londonskem derbiju

London, 04. 01. 2018 23.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zaostali tekmi 21. kroga angleške Premier League sta se na slovitem Wembleyju pomerila londonska rivala Tottenham Hotspur in West Ham United. Čeprav so domačini večino tekme prevladovali, pa jim je šele v izdihljajih tekme točko rešil Heung-Min Son, ki je izničil prednost gostov po zadetku Pedra Obianga (1:1).

Veselje nogometašev West Hama ob golu Pedra Obianga.
Veselje nogometašev West Hama ob golu Pedra Obianga. FOTO: AP

West Ham United je od kar je na klop sedel David Moyes v dokaj solidni formi. Začeli so zmagovati tekme in se nekoliko odlepili od mest, ki v prihodnji sezoni prinašajo nastope v drugi angleški ligi (Championship, op. p.). Na splošno so kladiva v letošnji sezoni v dobri formi takrat, ko igrajo z nasprotniki iz Londona. Ne nazadnje so v letošnji sezoni že premagali Chelsea in remizirali z Arsenalom. A kljub temu, je bil pred srečanjem Tottenham nesporni favorit, tudi zaradi dejstva, ker se je po bolezni v začetno enajsterico vrnil prvi strelec Premier League Harry Kane. Kljub Kaneovi prisotnosti na zelenici Wembleyja in popolni dominaciji, pa domači v prvem polčasu niso našli poti v mrežo kladiv, ki so zanimivo postali prvo moštvo v letošnji sezoni, kateremu v prvem polčasu na kar dveh tekmah ni uspelo sprožiti v okvir nasprotnikovih vrat. Moyesovim fantom se je to nazadnje pripetilo na tekmo z Evertonom, katero so izgubili s 3:0. Prvi polčas se je tako končal z najbolj nepopularnim nogometnim izidom 0:0.

V nadaljevanju smo lahko znova spremljali pritisk varovancev Mauricia Pochettina, gol pa so dosegli gostje in to kakšnega. Pedro Obiang je edini strel gostov v okvir vrat spremenil v prekrasen zadetek iz razdalje, kateremu ni bil kos niti Hugo Lloris v golu domačinov. In ko se je že zdelo, da bo West Ham dobil še en veliki londonski derbi v letošnji sezoni, je udaril korejski ostrostrelec Heung-Min Son. Korejec je zunaj kazenskega prostora sprejel podajo Erica Lamele, se odločil za strel in spektakularno v daljši vratarjev kot premagal gostujočega vratarja Adriana in poskrbel za izenačenje. Spurs so želeli vse tri točke, a je gostujoča obramba zdržala in končalo se je z izidom 1:1. Z osvojeno točko Tottenham (41) ostaja na petem mestu prvenstvene lestvice, za četrto uvrščenim Liverpoolom imajo tri točke zaostanka, pred šestim Arsenalom pa dve prednosti. West Ham je na drugi strani s težko prigarano točko prišel še do 22 v tej sezoni, s katerimi se nahaja na 15. mestu, dve točki na cono izpada. 

Tottenham Hotspur – West Ham United 1:1 (0:0)
Son 84.; Obiang 70.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
05. 01. 2018 22.07
Sinočnje komentiranje Gorana obreza vrhunsko.............. Ko slišim Spoštovane! Spoštovani! imam že pokvarjen dan. Ko poslušaš njegove komentarje o osmešenju,o zapravljenih priložnosih, kaj vse je neka ekipa že zaparavila imaš občutek, da je bila strelska učinkovitost g. Obreza, če je kdajkoli igral nogomet, vsaj 98% vključno od U-12 naprej
saturnsky23 saturnsky23
05. 01. 2018 09.41
+0
V nekaj dneh videli tri fantastične tekme "Premier".Sinočnje komentiranje Gorana obreza vrhunsko. Po drugi strani, gdo bo obrzdal, ali ustavil brata Deana, ki lomasti, dobesedno moti neprekinjeno skozi vse tekme. Sicer je odličen poznavalec nogometnih razmir, a kar je preveč, je preveč. Čas bi bil, da mu negdo pokaže rdeči karton. Zagotovo v vsemogočem trošenju raznih podatkov, kar seveda gledalca ne zanima, prekaša najodličnejše radijsko komentiranje, resnično, zelo moteče, za gledalstvo.
Trend01
05. 01. 2018 09.14
Čudno je tole z Tottenhamom. Do 70' niso omogočili "kladivom" niti strela proti golu, a potem ga dobijo iz prvega strela. Sicer evrogol+++++, a vseeno. Zasedbo imajo odlično, pa nekje stopicajo na mestih med 4 in 6. Bodo še za LP trepetali. Zasedba Kane, Son. Alli, Eriksen, Lamela, Aurier, Lloris... bi lahko igrala za vsako ekipo na tem svetu. Ali je Pochettino sposoben zdaj ali ne? Če bo šlo takole še naprej, se lahko kmalu poslovi od Kane-a, Eriksena in Allija. Son-a. Me zanima kako bo reagiral Levy na te predstave. Logično bi bilo, da ti igralci želijo igrati v zasedbah, ki bodo krojile sam vrh v prvenstvu in imele možnost, da osvojijo tudi LP. Tu je ne bodo. To je (kot kaže) žal le moštvo, ki na trenutke konkurira vsaki ekipi, a je v svojem bistvu le moštvo za preprodajo igralcev in služenju denarja lastnikom.