Mundo Deportivo: Zidane zapušča vrste Reala in se seli na francosko klop?!

Zelo uspešni strateg madridskega Reala Zinedine Zidane je po poročanju časnika Mundo Deportivo v zelo resnih načrtih francoske nogometne zveze (FFF), ki bi si nekdanjega nogometnega virtuoza želela videti na reprezentančni klopi po svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Rusiji. Takrat se namreč izteče pogodba aktualnemu selektorju "Trikolorov" Didierju Deschampsu.

Časnik Mundo Deportivo, ki je sicer precej bolj naklonjen Barceloni, poroča, da naj bi Zinedine Zidane po koncu sezone 2017/18 zapustil klop madridskega Reala in se preizkusil v vlogi selektorja francoske izbrane vrste, saj se aktualnemu šefu stroke "Trikolorov" Didierju Deschampsu po svetovnem prvenstvu v Rusiji izteče pogodba.

Če gre verjeti zapisom časnika Mundo Deportivo, ki je sicer precej bolj naklonjen Barceloni, bo zelo uspešni trener aktualnega evropskega klubskega prvaka - madridskega Reala - Zinedine Zidane po koncu aktualne sezone 2017/18 zapustil klop galaktikov in se preizkusil v vlogi francoskega selektorja.   

Kot je znano aktualnemu šefu strokovnega vodstva "Trikolorov" Didierju Deschampsu poteče pogodba s francosko nogometno zvezo (FFF) po svetovnem prvenstvu v Rusiji, mnogi, vključno z omenjenim Deschampsom, pa v popularnem "Zizouju" vidijo pravšnjo rešitev za francosko klop. 

Zinedine Zidane

Nekdanji francoski nogometni virtuoz Zinedine Zidane, ki v zadnjih sezonah beleži odlične rezultate tudi kot šef strokovnega vodstva madridskega Reala, bi utegnil po koncu aktualne sezone zapustiti klop galaktikov in se preizkusiti v vlogi francoskega selektorja. (Foto: AP)

"Predsednik FFF-ja, aktualni reprezentanti kot tudi večji del francoske nogometne javnosti smatra, da Zinedine Zidane pooseblja vse, kar je potrebno, da postane novi francoski selektor," med drugim poroča Mundo Deportivo. 

Po zadnjih dveh remijih proti skromnima reprezentancama Luksemburga in Belorusije, ki pa nista vplivala na končno izhodišče minulih kvalifikacij za mundial 2018, se je sprožil val kritik na Deschampsov račun, in če k temu dodamo še rezultate ankete na vprašanje o morebitnem nasledniku (72 odstotkov anketirancev je podprlo idejo o Zidanu na francoski klopi!), je jasno, da je možno prav vse. Čeprav je nekdanji nogometaš Bordeauxa, Juventusa in madridskega Reala pred kratkim podaljšal pogodbo z vodstvom belega baleta za dodatne tri sezone.

"Deschamps je negativno presenetil z dejstvom, da mu nikakor ne uspe izkoristiti ogromnega potenciala Mbappeja, Griezmanna, Pogbaja in ostalih. Zato vse bolj kritična francoska javnost kliče po spremembah. V kolikor FFF ponudi selektorski položaj Zinedinu Zidanu se bo slednji zelo težko uprl omenjenemu izzivu. Kot mogoči naslednik Zidana na klopi Reala, se najpogosteje omenja ime nemškega selektorja Joachima Löwa," so še zapisali pri Mundu Deportivu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 38
 
zapiramvamusta 14.10.2017 09:49:42
spet se na forumu kraljevega kluba zbirajo podlasice katalonske,
mar vas ni sram žalit klub kateri vas je ponižau in poteptau na obeh klasikih?!
PA TO ŠE Z PODKUPLJENIM SODNIK BARCE SO VAS RAZTRGALI
HALA MADRID!
kolerika 14.10.2017 12:51:31
pa ne , da te je strah, sinko.....:)))
fihner 14.10.2017 16:28:19
ŠTALA MADRID!
Principat 14.10.2017 16:29:44
zap ,, // saj ko prebereš avatar , veš kaj se skriva pod krinko ,, si v resnih težavah
Več komentarjev