Nogomet

Na Sallalicha bo potrebno počakati: Birokracija sivi lase Zahoviču in klubu

Maribor, 19. 07. 2014 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo slovenskih nogometnih prvakov, zasedbe NK Maribora, je nezadovoljno nad počasnostjo birokratov, ki urejajo vse potrebno za pridobitev delovnega dovoljenja za novinca Sintayeha Sallalicha, ki ga še ne morejo registrirati.

Kar se pri nas dogaja, je v svetu nepojmljivo. Potencialno lahko plačamo 100 milijonov za Ronalda, a zaradi birokracije ne bi mogel igrati v kvalifikacijah. Namesto da bi bil Sallalich v moštvu že proti Zrinjskemu, bo zdaj še vedno treba čakati, da dobi delovno dovoljenje. Poraja se vprašanje, ali je Maribor tako hiter, ali je nekdo drug počasen v naši državi. Najbrž se te besede nikogar ne bodo dotaknile, toda gre za izjemno pomembne zadeve. Tukaj lahko izgubimo ogromno ugleda in finančnih sredstev. Delamo 24 ur dnevno, vlagamo trud, znanje, a ne moremo igrati v najmočnejši zasedbi. Šli bomo tudi čez to in se borili z birokratskimi zadevami, a je treba vedeti, da so te zadeve za športne klube lahko ključenga pomena. Pri tem ne gre le za NK Maribor, tudi za ostale. Tokrat je doletelo nas, je pa že in še bo tudi druge klube v Sloveniji. Povsod je to urejeno v najkrajšem času, pri nas pa traja tedne in tedne," zgoržen nad počasnostjo nekaterih služb razmišlja športni direktor NK Maribora Zlatko Zahovič, ki se zaveda, da je Izraelec etiopskih korenin Sintayehu Sallalich tisti, ki bi ga radi priključili zasedbi že včeraj.

Zlatko Zahovič
Zlatko Zahovič FOTO: Damjan Žibert

Zahovič mu je sicer ob izbiri številke 8 in prihodu v vijoličasto družino izrekel dobrodošlico in nato pojasnil, zakaj so se odločili zanj: "Želeli smo se okrepiti na položajih, za katere menimo, da je glede na naš sistem igre to treba storiti. Po naših analizah je ekipi, ki je uspešno končala prvenstvo, manjkalo nekaj prodornosti, hitrosti. In smo se odločili poiskati rešitev. Pripeljali smo fanta, rojenega v Etiopiji, z izraelskim potnim listom. Igral je za mlado reprezentanco Izraela, tudi na evropskem prvenstvu. Kljub mladosti ima precej klubskih izkušenj iz izraelskega prvenstva in z mednarodnih tekem. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se hitro prilagodi na naše okolje, na naš način dela. Fantje v slačilnici so pokazali veliko mero odgovornosti, saj so vedno pomagali novincem, da se hitro integrirajo v ekipo. Tako lahko igralec na igrišču pokaže, česar je sposoben, zato se zavedamo pomena prilagajanja na tej poti."

Sintayehu Sallalich
Sintayehu Sallalich FOTO: Reuters

Navdušen nad sprejemom in mestom
"Vsi so me lepo sprejeli, odlično se počutim. Klub sem spoznal, ko je igral proti Maccabiju iz Haife, ko sem bil del tega moštva. Prišel sem v lepo deželo, lepo mesto, dober klub. Upam, da se bom hitro prilagodil na nove razmere in da se bo moja zgodba v Mariboru dobro razpletla. Ko smo se dogovorili o prestopu, sem se veliko naučil s pomočjo interneta o klubu in državi. Vem, kam sem prišel. Maribor ima velike ambicije, osvaja trofeje, želi si evropskih uspehov in to je velik motiv tudi zame. V veselje mi bo igrati v takšnem klubu," je dejal Sallalich, ki se bo z novimi soigralci sporazumeval v angleščini, za uvodne besede ob predstavitvi v vijoličastem pa je raje posegel še po hebrejščini in s pomočjo prevajalke razkril pričakovanja ob prihodu v novo okolje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
19. 07. 2014 15.41
+12
To mu dam prav. Ponekod ze igralci lahko igrajo takoj. Brezveze! ... Slovenija pac. To bi se moralo uredit takoj.
NerdIRL
20. 07. 2014 09.27
+1
Povsod imajo ta tako menovani ''work permit''. Sicer je bedarija ampak očitno nogomet še ni dovolj zglobaliziran.
Uporabnik487511
19. 07. 2014 13.18
+24
To je res neverjetno. Ko pa hoče Virant letalsko karto zastonj pa se to zrihta z enim sms.
blef
19. 07. 2014 15.46
+7
viragzan
19. 07. 2014 13.03
+17
To je slo.buranja od buranje.zaj pa vsi minuse,ker sem zalil drzavo
greenheart
19. 07. 2014 12.33
+21
Očitno more bit kr uredu igralc, da ga Zaho tok močno hoče. Upam, da čimprej uredijo zadevo.
ANTIŽABAR89
19. 07. 2014 12.31
+19
To kaj se v sloveniji dogaja z temi tujci je sramota... že to da se na državljanstvo čaka 5 let je neumnost.