Nogomet

Vzpon Bijola ni naključje: Težke priprave sem dal skozi, da lahko konkuriram tem zvezdnikom

Brdo pri Kranju, 10. 10. 2018 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./M.G./E.Č./M.N.
Komentarji
5

Komaj 19-letni obrambno usmerjeni vezist moskovskega CSKA Jaka Bijol je v le nekaj mesecih prehodil neverjetno pot od Prve lige Telekom Slovenije, kjer je v pretekli sezoni branil barve velenjskega Rudarja, do močnega ruskega državnega prvenstva in elitne lige prvakov, v kateri je s svojim moštvom nazadnje vzel skalp aktualnega evropskega klubskega prvaka madridskega Reala.

Več videovsebin
  • Pogovor Ervina Čurliča z Jako Bijolom
    02:10
    Pogovor Ervina Čurliča z Jako Bijolom
  • Pogovor Milene Novak z Jako Bijolom
    01:21
    Pogovor Milene Novak z Jako Bijolom
  • Iz 24UR: Jaka Bijol živi svoje sanje
    02:11
    Iz 24UR: Jaka Bijol živi svoje sanje

"To so bile ene najtežjih priprav v moji karieri. V Prvi ligi oz. Ligi prvakov je zelo velika razlika v pripravljenosti. Zelo težke priprave sem dal skozi, da lahko konkuriram tem zvezdnikom, tako v moči kot v teku," je našemu novinarju Ervinu Čurliču na Brdo pri Kranju zaupal Vuzeničan Jaka Bijol

Čeprav je bilo načrtovano, da bo Bijol za oktobrski reprezentančni kvalifikacijski ciklus zavzel svoje mesto v mladi članski izbrani vrsti (U-21), so poškodbe članov zvezne vrste v članski reprezentanci naredile svoje, zato se je selektor Tomaž Kavčič odločil vpoklicati nekdanjega člana ljubljanskega Brava in Dravograda za prihajajoči preizkušnji v ligi narodov proti Norveški v Oslu in Cipru v Ljubljani.

"Glede na to, kaj vse se mi dogaja v zadnjih mesecih po prestopu k CSKA, je vpoklic v člansko izbrano vrsto nov dokaz, da gre moj nogometni razvoj v pravo smer. Če sem povsem iskren, še sam težko verjamem, da sem v le nekaj mesecih doživel toliko novega in lepega," je na druženju s predstavniki domače sedme sile na Brdu pri Kranju, kjer se slovenski reprezentanti pripravljajo na nove izzive, uvodoma dejal komaj 19-letni nekdanji član Rudarja. "Dosežki so, ampak to je začetek kariere. Imam še celo kariero pred seboj. Zaenkrat je vse super, ampak vem, da ne bo vedno tako. Trenutno je vse super, vse gre. Ampak to je šele začetek kariere," je trezno opozoril mladi Korošec. "Zelo hitro se dogaja. Tako kot pravim, zaenkrat ne bi moglo biti lepše. Ampak vem, da ne bo vedno tako. Mogoče kdaj ne bom igral, bodo prišli težji trenutki, ko ne bo šlo vse tako lepo. Zaenkrat pa gre res vse v pravo smer, zato sem zelo vesel," je še pristavil.

Jaka Bijol (v sredini) je v zadnjem obdobju naredil ogromen korak naprej v svoji karieri.
Jaka Bijol (v sredini) je v zadnjem obdobju naredil ogromen korak naprej v svoji karieri. FOTO: AP
Pušnik zaslužen za meteorski vzpon
Prav v Velenju je bil Bijol deležen velikega zaupanja trenerja Marijana Pušnika, kar je privedlo do neverjetnega napredka v igri obrambno usmerjenega vezista, čigar vrednost na Transfermarktu znaša približno pol milijona evrov. 

"To zaupanje sem vračal z maksimalnim pristopom in borbenostjo. Zdaj ko sem postal del članske reprezentance, si želim čim prej spoznati in obenem osvojiti sistem dela pod vodstvom selektorja Kavčiča. Moramo zgraditi moštvo, ki bo izžarevalo pozitivno energijo. Mislim, da nam lahko uspe," je optimističen Jaka Bijol, ki je za prihajajoče obračune v ligi narodov povedal, "moramo iti tekmo po tekmo, nadgrajevati svojo igro in zmagovati. Naš glavni cilj pa morajo biti kljub vsemu kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2020." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kamplov reprezentančni zbogom do novembra
Že tako ima selektor Kavčič ogromno težav s poškodbami nekaterih nosilcev igre (Jasmin Kurtić, Tim Matavž, Jan Oblak ...), pa je že prišla dokončna odpoved vezista nemškega Leipziga Kevina Kampla.

"Zaradi infekcije na žalost v oktobrskem ciklu ne bom mogel pomagati reprezentanci proti Norveški in Cipru. Moja prva naloga je, da čim prej saniram zdravstvene težave in se novembra v dobri formi znova priključim reprezentanci. Svojim soigralcem želim vse dobro in veliko sreče na prihajajočih obračunih v Oslu in Ljubljani," je prek Instagramovega profila sporočil Kampl.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
14. 10. 2018 09.35
V Sloveniji prehitro nekoga napravimo za zvezdnika ali govorimo o njem ,da je v vrhunski formi , če se na eni tekmi vpiše med strelce. Šporar je v izredni formi je bil večkratni omejen stavek našega komentatorja, samo ne znajo ga izkoristiti. Samo čakati na priložnosti ,ki ti jih drugi pripravijo , ni koncept današnje igre . Tudi sam moraš poskušati nekaj storiti .
beerch
10. 10. 2018 11.56
+8
Čudeži se še dogajajo, sploh če jih spremlja trdo delo. Kapo dol Jaka...
Kvagleas
10. 10. 2018 11.53
+6
Iz Rudarja do Moskve zanimivo
mptour
10. 10. 2018 08.17
+19
19 let, pa tolk zrel, uni zvezdniki pa sramota za reprezentanco. Mal bi, pa mal spet nebi.
KranskyJanez
10. 10. 2018 07.57
+21
odlično,čestitke