Nogomet

Najstarejši delujoči italijanski klub iz Genove na prodaj

Genova, 15. 05. 2019 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Genoa, ki je najstarejši delujoči italijanski nogometni klub s 125 leti neprekinjenega delovanja, je na prodaj. V sporočilu za javnost so iz ekipe, ki se bori za obstanek v najvišji italijanski ligi, zapisali, da je predsednik kluba Enrico Preziosi najel finančno in investicijsko skupino, ki bo svetovala pri prodaji.

Prvi strelec Genoe je v tej sezoni še vedno Krzysztof Piatek, ki pa je pozimi zapustil pristanišče in okrepil AC Milan.
Prvi strelec Genoe je v tej sezoni še vedno Krzysztof Piatek, ki pa je pozimi zapustil pristanišče in okrepil AC Milan. FOTO: AP

Enrico Preziosi, ki je lastnik velike tovarne igrač, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa klub, ki je med letoma 1898 in 1924 osvojil devet naslovov italijanskega prvaka, kupil leta 2003.

GENOA

Genoa je bila ustanovljena leta 1893, iz serije B v C pa je nazadovala na začetku tega tisočletja po hudem korupcijskem škandalu v italijanskem nogometu. V Serie A se je znova prebila leta 2007, dva kroga pred koncem tega prvenstva pa zaseda 17. mesto in ima le točko več od ekip, ki bi se v tem trenutku morale preseliti v nižji rang tekmovanja.

Član Genoe, katere polno ime je Genoa Cricket and Football Club, je tudi Slovenec Rok Vodišek, nekdanji vratar ljubljanske Olimpije.

STRELCI

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
15. 05. 2019 12.54
+8
prodal piateka ta mu je povrnil investicijo pa se nekaj plusa verjetno....zato je genoa naprodaj....pametna odlocitev lastnika...ce si lastnik malega kluba v nogometu potrebujes samo eno odlicno prodajo in genoa je lep primer....