Nogomet

Namesto Sancheza se taboru Manchester Cityja zdaj bliža baskovski branilec, cena bi vnovič podrla rekord

Bilbao, Manchester, 25. 01. 2018 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodeč po informacijah z Otoka bi lahko Manchester City v kratkem sklenil dogovor za prestop srednjega branilca bilbajskega Athletica Aymerica Laporta. Cena operacije, s katero barantajo otoški in španski mediji, bi vnovič presegla klubski rekord.

Manchester City je imel le pol sezone v svojih vrstah najdražjega branilca, Benjamina Mendyja, ki jih je stal 59,7 milijona evrov. Rekord zdaj že dlje časa poškodovanega Francoza je januarja podrl Liverpool z nakupom Virgila van Dijka iz Southamptona (86 milijonov evrov), bo pa Laporte, če bo res prestopil v Man. City, vsaj najdražji branilec novega kluba.

Manchester City je zaenkrat rekordnih 55 milijonov funtov (63 milijonov evrov), namenil za prihod belgijskega napadalnega vezista Kevina De Bruyneja, to znamko pa bi lahko v kratkem presegel 23-letni branilec Athletic Bilbaa in nekdanji mladi francoski reprezentant Aymeric Laporte.

Laporte je bil na radarju Cityjevega trenerja Josepa Guardiole že v času, ko je Katalonec vodil svojo domačo Barcelono, spremljal ga je tudi v Münchnu, kjer je bil trener Bayerna, niti huda poškodba talentiranega nogometaša pa stratega vodilne ekipe Premier League ni odvrnila.

Laporte (v rdeče-belem dresu) na tekmi z Barcelono.
Laporte (v rdeče-belem dresu) na tekmi z Barcelono. FOTO: AP

Laporte si je predlani zlomil nogo na tekmi mlade francoske reprezentance, za člana Athletica pa je Guardiola po poročanju otoških in španskih medijev pripravljen plačati odkupno klavzulo v višini 65,5 milijona evrov. Dogovor sicer še ni sklenjen, a naj bi se pogajanja uspešno končala do sredinega zaprtja januarskega prestopnega roka, trdijo dobro obveščeni novinarski kolegi. Če bo cena obveljala, bo Laporte postal najdražji nogometaš v zgodovini Man. Cityja, za nekaj milijonov bo podrl rekord De Bruyneja, ki se je v Manchester preselil iz Wolfsburga, nedavno pa je podaljšal pogodbo do leta 2023.

Laporte sicer še čaka na prvo tekmo v članski izbrani vrsti Francije, teoretično bi lahko še vedno zaigral tudi za Španijo. V Bilbau je od svojega 16. leta in na 222 tekmah je za baskovski ponos prispeval deset golov. Prihod mladega branilca bi trenerju Guardioli omogočil večjo prožnost pri izbiri prve postave: prvi branilski par sestavljata Anglež John Stones in Argentinec Nicolas Otamendi, medtem ko belgijskega kapetana Vincenta Kompanyja muči serija poškodb, v Eliaquima Mangalaja pa katalonski trener ne polaga največ upov.

City so v zadnjem času sicer povezovali s kapetanom West Bromwich Albiona in nekdanjim članom mestnega tekmeca Manchester Uniteda, Jonnyjem Evansom, ki pa bo najverjetneje končal v vrstah Arsenala ali Leicester Cityja, če se v naslednjih dneh od sinje modrega dela Manchestra ne poslovi kdo od tekmecev na položaju srednjega branilca.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
25. 01. 2018 21.05
+5
Huh, rekordni prestop Cityja je še vedno prestop De Bruyna za 55 mio funtov? To se v današnjih časih sliši kot drobiž, sploh za takšnega igralca.
BBarca
25. 01. 2018 14.42
+1
Škoda. Sem ga želel videti v Barceloni.