Nogomet

Napadalec Liverpoola kmalu v ekipi hrvaškega stratega Bilića?!

Liverpool, 15. 11. 2016 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški klubi so pred nekaj meseci šele dodobra zapluli v sezono, nekateri mediji pa že pogumno napovedujejo zmagovalce letošnje Premier League. Številni glasno omenjajo Liverpool, ki trenutno zaseda vrh lestvice, čeprav naj bi v prestopnem roku vrste angleškega nogometnega velikana zapustila nekatera velika imena.

Daniel Sturridge bi rad dobil več priložnosti za igro.
Daniel Sturridge bi rad dobil več priložnosti za igro. FOTO: AP
Zadnja leta je lahko užival v statusu, ki mu ga je nudil klub in odlični plači, ta naj bi znašala kar sedem milijonov evrov na leto, vendar pa napadalcu Liverpoola Danielu Sturridgeu nikakor ni po godu minutaža, ki mu jo namenja nemški strateg Jürgen Klopp. Zato naj bi po mnenju britanskih medijev angleški reprezentant že v zimskem roku zapustil Redse. Zaenkrat naj bi največ zanimanja pokazal prvoligaš West Ham United, s hrvaškim trenerjem Slavenom Bilićem na čelu, vendar pa bi se sanje Hrvata lahko kaj kmalu razblinile, saj bi bilo za prestop potrebno odšteti 32 milijonov evrov.

Če morda s potezami trenerja Liverpoola ni najbolj zadovoljen Sturridge, pa Kloppa nikakor ne moreta prehvaliti Brazilca Roberto Firmino in Philippe Coutinho, ki v letošnji sezoni nastopata naravnost v vrhunski formi. "Daje nam samozavest. Mislim, da danes bolj zaupamo sami sebi in svojemu potencialu, zahvaljujoč njemu. Prav zaradi tega smo postali boljši tudi na igrišču. Od nas zahteva le trdo delo z veliko mero predanosti," je priznal 24-letni Coutinho, njegov klubski kolega Firmino pa je ob tem dodal: "z delom pod novim trenerjem v zadnjem letu smo se navadili tudi drug na drugega"

Liverpool je z odlično igro v letošnji sezoni napovedal težek boj za osvojitev Premier League. Komplimenti na njegov način igre in pristop nemškega trenerja Kloppa pa prihajajo z vseh strani. Med drugim je Liverpoolčane pohvalil tudi trener mestnega tekmeca Evertona, Ronald Koeman. "Seveda je prezgodaj, da bi napovedovali favorite, vendar me je v letošnji sezoni Liverpool nadvse navdušil. Res da tega ne bi pričakovali iz ust velikega Evertonovega trenerja, vendar v zadnjih mesecih igrajo resnično dober nogomet, zato si vrh lestvice še kako zaslužijo. Seveda imajo možnost za osvojitev naslova, vendar pa niso edini," je povedal strateg modrega kluba iz mesta Beatlov, ki že pogleduje proti decembru, ko bo Everton na mestnem derbiju na Goodison parku gostil večnega tekmeca.

Šef Evertona, Ronald Koeman se že pripravlja na Merseyside derbi v decembru.
Šef Evertona, Ronald Koeman se že pripravlja na Merseyside derbi v decembru. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirhollio
16. 11. 2016 19.40
To cakam ze 15 let! Vec pa mi leta ne dopuscajo :) ynwa!!
Erik432
16. 11. 2016 14.34
Bluzijo. Sturridge ostaja v Liverpoolu vsaj do poletja. Članek je objavil novinar Mirrorja, ki se je na eni od prejšnjih tiskovnih konferenc skregal s Kloppom.