Nogomet

Napadalec Olimpije Benko na Hrvaško sporoča: Če osvoji naslov, si Kek zasluži spomenik na Reki

Reka, 13. 05. 2017 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Član ljubljanske Olimpije Leon Benko je pred jadranskim derbijem Rijeka - Hajduk, morda že odločilno tekmo v bitki za naslov hrvaškega prvaka, pohvalil delo Matjaža Keka na klopi Rijeke, za katero je tudi sam brcal med letoma 2012 in 2014.

Benko je poln hvale na račun slovenskega trenerja Matjaža Keka.
Benko je poln hvale na račun slovenskega trenerja Matjaža Keka. FOTO: Aljoša Kravanja

"Vsakič znova me preseneča, kako uspešno Kek izbira igralce. Vsa čast, zasluži si spomenik na Reki, v kolikor osvoji naslov in verjamem, da ga bo," je za 24sata ped jadranskim derbijem na Rujevici povedal hrvaški napadalec, ki se lahko pohvali s tem, da je na petih odigranih derbijih s Hajdukom na štirih dosegel zadetek. "Derbiji so posebne tekme, v katere vstopiš še posebej motiviran," je še razložil član Olimpije. Ta je pod taktirko Matjaža Keka blestel v kvalifikacijah Lige Evropa leta 2013, kjer je zabil kar pet zadetkov, s pomočjo katerih je Rijeka sploh prvič zaigrala v skupinskem delu Lige Evropa. "Del zaslug za uspeh pripada upravi kluba, ki je z velikimi vložki ustvarila predpogoje za rast, a Kekova vloga in profesionalnost sta ključni. Vsako leto mu odidejo najboljši igralci, a on jih vselej uspe nadomestiti. Pazljivo izbere igralce, ki mu prinašajo uspeh," je Keku, ki ima na klopi Rečanov dve točki prednosti pred zagrebškim Dinamom, ta je sinoči prišel do zmage v Splitu, na dušo popihal Benko. Tega prav v soboto le nekaj ur pozneje kot Matjaža Keka čaka derbi Prve lige z Domžalami. Tekmo si boste lahko ogledali v prenosu na Kanalu A ob 20.00.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Houdor
13. 05. 2017 11.22
-3
Benko se že slini, da bi prišel nazaj v Rijeko, zdej ko je Olimpija za en ...
BožidarMacur
13. 05. 2017 10.50
-9
Ta je itak cel en kip
marjank
13. 05. 2017 10.25
+2
Benko pobrigaj se raje,da danes OLimpija ne bo IZGUBILA!