Nogomet

Športni opremljevalec Barcelone je Coutinha pomotoma že preselil v Katalonijo: napaka ali ...?

Liverpool, Barcelona, 31. 12. 2017 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ime Philippa Coutinha bo tudi v novem letu očitno polnilo časopisne stolpce na Otoku in v Španiji, kjer Brazilca že lep čas pričakujejo z odprtimi rokami. Da je prestop iz Liverpoola v Barcelono zares blizu, je bilo za nekaj minut moč videti tudi na spletni strani Barcinega opremljevalca.

"Kjer se dogajajo čarobne reči," so v ponesrečenem oziroma prehitro objavljenem oglasu zapisali pri uradnem opremljevalcu nogometašev Barcelone, kjer je očitno že vse pripravljeno za prihod Philippa Coutinha. O članu Liverpoola so v kampanji, ki je svet obšla v kar 34 jezikih, po nekaj minutah pa so vse sledi zabrisali, še zapisali:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Coutinho je že pripravljen navduševati na Camp Nouu. Zagotovite si dres Barce za sezono 2017/18 z imenom čarovnika. Pohitite, brezplačna personalizacija je na voljo le do 6. januarja."

Coutinho je enega od golov v tej sezoni Lige prvakov zabil tudi v Ljudskem vrtu proti Mariboru.
Coutinho je enega od golov v tej sezoni Lige prvakov zabil tudi v Ljudskem vrtu proti Mariboru. FOTO: Damjan Žibert

Lov za Coutinhom ima seveda že dolgo brado, vleče se že vsaj pol leta, najbolj pa so odmevala poletna pogajanja po nenadnem slovesu Coutinhovega rojaka Neymarja, ko je Barca rekordno 222-milijonsko odškodnino poskušala vložiti prav v glavno ustvarjalno silo Liverpoola, a ni uspela kljub številnim ponudbam, ki naj bi jih poslala na Anfield. 

Klopp ga bi prodal le poleti
Pred prvim januarjem, ko se začne zimski prestopni rok, je na relaciji Liverpool-Barcelona spet pestro. Dnevnik MARCA v nedeljo poroča, da zadnji poskusi zbliževanja stališč med Anglijo in Katalonijo niso uspeli. Predsednik Barce Josep Maria Bartomeu bo tako podobno kot poleti poskusil izsiliti prestop brazilskega virtuoza, kolesje naj bi se zagnalo še v zadnjih urah letošnjega leta.

"Težava se nahaja v Liverpoolu, kjer (trener Jürgen, op. a.) Klopp nogometaša še vedno ne namerava prodati. Res je, da je v zadnjih dneh Nemec dajal malce dvoumne izjave. Zdaj ni več tako odločen, ko mora odgovarjati na odhod Coutinha, toda njegovo stališče je jasno. Ne želi si, da bi odšel zdaj. Ima ga za ključnega nogometaša pred nadaljevanjem Lige prvakov in želi si, da zaključi sezono. Poleti pa bi ga bil pripravljen prodati," trdi najslavnejši španski športni časnik.

Klopp (na fotografiji) naj ne bi bil pripravljen prodati svojega zvezdnika. Vsaj pozimi ne.
Klopp (na fotografiji) naj ne bi bil pripravljen prodati svojega zvezdnika. Vsaj pozimi ne. FOTO: AP

Možen tudi prihod treh novih obrazov
MARCA še piše, da prihod Coutinha otežuje dejstvo, da novemu klubu ne bi mogel pomagati v izločilnih bojih najelitnejšega evropskega tekmovanja, kjer Barco čakata derbija s Chelseajem, lahko pa bi nastopal v Primeri Division, kjer pa se zdi, da bi se Kataloncem v boju za 25. naslov težko zalomilo. Vodstvo kluba nogometaša vseeno ne želi pusti "viseti", kot so se izrazili španski novinarski kolegi, saj so vanj že preveč energije. Zato naj bi zdaj še zadnjič poskusili prepričati Liverpoolčane, čeprav je prioriteta iskanje nogometašev, ki lahko že februarja pomagajo tudi v Ligi prvakov.

"Nakupa dveh nogometašev ne zavračajo, o tem pa bodo odločali odhodi in denar, ki ga bodo ti odhodi prinesli. Nakup dveh nogometašev, poleg Yerryja Mine, bi predstavljal ogromen finančni zalogaj," še piše MARCA.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
31. 12. 2017 11.41
+10
Že brez njega in s kupom poškodovanih nam ta beli gledajo v hrbet. Kaj bo šele potem ko pridejo vse potrebne okrepitve :D
fihner
31. 12. 2017 12.51
+4
Kollerik
31. 12. 2017 11.12
+8
Klopp gor ali dol, na koncu bo odločila L"poolova uprava kluba.
Le vkup uboga gmajna
31. 12. 2017 13.22
-4
To je res, a Katalonce bo to stalo minimalno 150 milijončkov. Take it or leave it.