Nogomet

Pogba spet dviga pritisk: Če nisi srečen ...

Manchester, 13. 08. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski vezist Manchester Uniteda Paul Pogba nadaljuje s skrivnostnimi izjavami, potem ko je s kapetanskim trakom na roki odigral prvo tekmo v vrstah rdečih vragov po povratku s svetovnega prvenstva. Francoza si želijo pri Barceloni in Juventusu, kjer je 25-letnik sicer že igral.

Pogba (na fotografiji) je v dresu Francije po ocenah strokovnjakov veliko boljši kot v dresu Manchester Uniteda.
Pogba (na fotografiji) je v dresu Francije po ocenah strokovnjakov veliko boljši kot v dresu Manchester Uniteda. FOTO: AP

Paul Pogba je bil najboljši posameznik uvodne ligaške preizkušnje Manchester Uniteda, ki je v petek na Old Traffordu premagal Leicester City (2 : 1). Pogba, ki je nosil celo kapetanski trak, je zadel za 1 : 0 z enajstih metrov, takoj po tekmi pa so navijači rdečih vragov namesto proslavljanja prebirali medijske zapise o skrivnostni objavi na spletu, kjer je Francoz namignil, da vse le ni v najlepšem redu.

Govorice o nesoglasjih s trenerjem Josejem Mourinhom in o ponudbah iz Barcelone in Torina so že več tednov oziroma mesecev zelo glasne, zdaj pa je Pogba v najnovejših izjavah spet dejal, da mora biti srečen, če želi igrati dobro, da pa bi ga, če bi povedal vse, kar mu leži na duši, doletela kazen.

Še vedno uživam, toda ...
"Če nisi srečen, potem ne moreš dati vsega od sebe," pravi Pogba. "So reči, ki jih ne smem izreči, sicer bi me kaznovali," je nadaljeval, na vprašanje, kakšne so razlike med igranjem za Francijo in za Manchester United, pa je odgovoril z naslednjimi besedami: "Jaz sem enak, a to je drugačna ekipa, jasno. Še vedno uživam v igranju nogometa, a kot sem rekel, ko se počutiš udobno oziroma samozavestno in je vse dobro v glavi, potem gre lažje."

Prvo tekmo nove sezone je sicer odigral v izjemnem slogu in si prislužil celo pohvale vedno precej pikrega Joseja Mourinha.
Prvo tekmo nove sezone je sicer odigral v izjemnem slogu in si prislužil celo pohvale vedno precej pikrega Joseja Mourinha. FOTO: AP

Pogba je bil med najboljšimi posamezniki na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer so Francozi z visoko zmago nad Hrvaško (4 : 2) osvojili naslov. Kljub dobrim predstavam pa Pogbaja njegov klubski trener Mourinho nikakor ni želel pohvaliti, šele po petkovi zmagi nad Leicestrom ga je označil za "pošast" in dejal, da je odigral izvrstno tekmo.

Reprezentanca je druga zgodba
"V reprezentanci vsi pihamo v isti rog. Ko so vsi s teboj, vsi poleg tebe, potem veš, da se želijo zate boriti. Jasno je, da je potem vse lažje," se je svetovnega prvenstva spominjal Pogba in najbrž namignil, da je situacija v slačilnici Manchester Uniteda, kjer mu Mourinho še zdaleč ne zaupa tako, kot Didier Deschamps, precej drugačna. 

Pred odločilnimi tekmami mundiala so se na spletu pojavili tudi posnetki iz slačilnice Francije, kjer je Pogba "kapetansko" nagovarjal soigralce ‒ kapetan je sicer vratar Hugo Lloris, prav zaradi (domnevnega) pomanjkanja vodstvenih sposobnosti pa se je Francoz v minuli sezoni večkrat znašel na tapeti pri navijačih in klubskemu trenerju Mourinhu, ki ga je za povratno tekmo izločilnih bojev s Sevillo v Ligi prvakov celo pustil na klopi. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.Megla
15. 08. 2018 07.38
+1
Če ni srečen na igrišču, naj gre nazaj na drevo. . .
andrejak28
13. 08. 2018 10.56
+8
Nevem kako lahko pravijo da je dober igralec nevem kaj vidijo v njem da beži po igrišču kak zdresirani konj in je kot klovn na igrišču katastrofa kam gre nogomet
riccardo8330
13. 08. 2018 09.39
+6
slab fuzbaler karakter na podnu
Rade 74
13. 08. 2018 08.03
+4
Ma sterajte tega prepotentnega Francoza že enkrat ven iz kluba, ni vreden niti 5 milijonov.